Şimdi Ara

Ubuntu'da Çalışan Programlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bilgisayarım biraz düşük bir donanıma sahip. Ubuntu kurulum dosyalarım var ve
    ubuntunun çalışma performansını daha çok beğeniyorum ve bilgisayarıma kurmak
    istiyorum.

    Ancak bilgisayarımda önemli programlar var. Adobenin dreamweaver ve photoshop programlarını kurabilir miyim acaba? Office programları, access de keza olmalı.Oracle veritabanını da kullanıyorum toad ile birlikte çalıştırıyorum. Bu programları da ubuntuya kurabilir miyim acaba kolay bir şekilde.

    Cevaplarınız için teşekkürler.



  • Selamlar;

    Verdiğin programların bir kısmı Wine altında rahatlıkla çalışıyor. (dreamweaver ve photoshop programlarını kurabilir miyim acaba? Office programları, access )
    Ama sürümleri öenmli. P.S. mesela bir sürü sürümü rahat çalışırken arada bir sürüm patlayabiliyor. Ya da çalışıyor normal, bir özelliğe geliyorsunuz pat gidebiliyor. Ama yüksek başarı ihtimali var.

    Toad kısmını bilemedim, hiç kullanmadım.
  • Cevabın için teşekkürler photoshop cs6 kullanıyorum dreamweawer da öyle. 2013 en az microsoft office programları şart. Toad en kullandığım olmazsa olmazim onu merak ediyorum asıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "ubuntunun çalışma performansını daha çok beğeniyorum"

    daha önce kullandınız mı? neye göre daha çok beğeniyorsunuz. Sorularınızın kısaca cevabı ise maceraya girmeyin, stabil ve sizin istediğiniz başarıda olmaz diyebilirim.
  • Ubuntu kurulum programlarımın olduğunu söylemiştim. Evet daha önce 2-3 ay kullandım. Sadece dediğim programları hiç çalıştırmamıştım. Arayüzü daha hoş ve donanımımın kötü olduğundan ubuntuda daha hızlı işlem yapabiliyordum. Mesala bu forumda dolaşmak gibi. Cevaplar için teşekkürler iyi çalışmadığını söylediğiniz hatta sanırım toad for oracle sanırım açılmıyor ubuntuda.
  • Hocam aslında en temizi sanal bir makina içine ubuntu kurup denemek olabilir.
    Birşey kaybetmemiş olursunuz...
    Baktınız çalışıyor saldırırsınız, çalışmıyor ise en fazla zaman kaybınız olur.

    Bu arada:

    Macera arama, uzak dur tarzı söylemelere her zaman karşıyım. Hiç ummadığım adamlar çatır çatır linux kullanıyor, ben bile şaşırıyorum. Bir deneyin sanalda bile olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutalf

    Hocam aslında en temizi sanal bir makina içine ubuntu kurup denemek olabilir.
    Birşey kaybetmemiş olursunuz...
    Baktınız çalışıyor saldırırsınız, çalışmıyor ise en fazla zaman kaybınız olur.

    Bu arada:

    Macera arama, uzak dur tarzı söylemelere her zaman karşıyım. Hiç ummadığım adamlar çatır çatır linux kullanıyor, ben bile şaşırıyorum. Bir deneyin sanalda bile olsa.

    Arkadaşın söylediği yazılımlar için buraya gelip soru soran birine maceraya girmeyin demek haksızlık olmaz. Artı sanallaştırma üzerinde kullanma tavsiye etmişsiniz ki bu x2 sorun olacak. Native disk üzerinde çalışan bir sisteme göre sanal üzerinde kullanım arkadaşın özel sorunu için hiç mantıklı olmaz.
  • Cevaplar için teşekkürler sanal kurup deneyeceğim programları çalıştırmayı olursa geçiş yapıcam öyle denicem birde olmazsa windows a geçiş yaparım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Office 2010 u linuxmint üzerinde kullanıyorum. diğerlerini denemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux dağıtımları üzerinde native olarak Adobe ve Microsoft uygulamalarını kullanamazsınız. Adobe ve Microsoft uygulamalarını kullanmak için Wine gibi üçüncü parti uygulamalara ihtiyacınız var. Ha, Adobe ve Microsoft uygulamaları haricinde uygulamalar kullanmak isterseniz ücretsiz veya ücretli olarak benzerleri bulunmakta. Ofis uygulamasının benzeri Libre Office, Photoshop uygulamasının benzeri Gimp, Krita. Dediğiniz diğer uygulamaların benzerleri hakkında bilgi sahibi değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toad ın linux de wine altında çalışma ihtimali yüksek ama eğer toad ın tuning setleri kullanmıyor iseniz alternatifleri denemenizde fayda var

    bu arada....

    bahsi geçen programlar.. evet bir çoğu emülasyon ile çalışır.. herkes bundan emin... ama eski performansı göremezsin... yakın performans görmek için ise ssd disk e ihtiyaç duyarsın ama wine gibi emülasyon yapan yazılımlar home dizini içinde yaptığı ve sen 120gb gibi ssd kullanma durumunda yer sıkıntısı çekebilirsin..

    youtube da bir video da sanırım ssd leri yer konusunda çok daraltmamak gerektiğine dair bir görüntü vardı.. %20 veya %10 altına inmemek gibi.. ama temkin için %20 nin altına inmemek gerek performans devam etsin diye.

    dolayısı ile bu tür yazılımların hepsini yüklemeyi düşünüyor isen 240 dan aşağı. tercihen de 512gb lık ssd ile çalışman bu emülasyon ile olacak yavaşlığı izale edecektir... excel de pivot ve özelli 10k üstü veri bulunduruyor isen




  • Öncelikle istediğin programlar hep Windows uyumlu.



    Photoshop düzgün çalışmaz Wine ile , sanal makinaya kursan performans ( Ubuntu içine Windows ) yeterli olmaz.



    Office programını Wine ile çalıştırabilirsin veya Ubuntu içine Windows kurarak onda kullanabilirsin. Kardeşimin laptopunda sanal makina içine Win7+ Office kurdum ben mesela.



    Photoshop harici diğerlerinde sorun yaşamazsın. Photoshop yerine de eğer ögrenebilirim dersen Gimp , Krita deneyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.