Şimdi Ara

U serisi işlemciler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
24.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumdaşlarım şimdi merak ettiğiim bişey var. Dell genellikle işlemci olarak U seri işlemci kullanıyor. Bilgisayarcı bir dost bana gerek kasa gerekse pil kousunda 1 numara Dell dir dedi. Ama şimdi aklım U serisi işlemcide kaldı çünkü çok az güçle çalışıyor ve aynı zamanda hepsi 2 Ghzden daha az. hatta şu laptopu önerdihttp://www.pcdepo.com/dell-inspiron-3521-b31f45c-notebook-urun9002.html
    fakat ben çok oyun oynayan biri olduğumdan bunu eledim baştan siz ne dersiniz bu laptop bana oyun oynatır mı (oyun manyağıyım) Yada daha genel sorayım İntel Core i5 ve ya i7 u serisi oyunda nasıl performans verir.

• Normal işlemcilerden biraz daha düşük frekansta çalışırlar.Biraz daha az performanstadırlar fakat öyle çok da farkları yoktur.Oyun için yeterlidir.
    Baktığınız laptopun fiyatı da gayet iyi.Bu fiyata daha iyi ekran kartlı laptop da bulamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Normal işlemcilerden biraz daha düşük frekansta çalışırlar.Biraz daha az performanstadırlar fakat öyle çok da farkları yoktur.Oyun için yeterlidir.
    Baktığınız laptopun fiyatı da gayet iyi.Bu fiyata daha iyi ekran kartlı laptop da bulamazsınız.

Saolun hocam
    http://www.hepsiburada.com/liste/dell-inspiron-5521-intel-core-i5-3317u-17ghz-4gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar-g31w41c/productDetails.aspx?productId=bd600043&categoryId=98 linkteki laptopu aldım en sessizi Dell dediler oyun performansı nasıldır bunun

• Hayırlı olsun.
    Güncel oyunları orta-yüksek ayarlarda oynarsınız.
  • Eğer laptopunuzu benim gibi masaüstü olarak kullanıyorsanız U = Unut tur
    http://www.sordum.net/14392/intel-mobil-islemcilerinin-i7-serisindeki-u-harfine-dikkat/
  • quote:

Orijinalden alıntı: wtarkan

Eğer laptopunuzu benim gibi masaüstü olarak kullanıyorsanız U = Unut tur
    http://www.sordum.net/14392/intel-mobil-islemcilerinin-i7-serisindeki-u-harfine-dikkat/

Neredeyse 2 senedir kullanıyorum Battlefield 4, Watch Dogs vs. oyunları oynadım, insanlara pekte ön yargı aşılamamak lazım. Tabii ki ultra da oynamadım. Ayrıca Hiçbir laptoptan masaüstü performansı beklenmemeli kanımca :)

• Pil ömrü için İşlemci gücünden tasarruf etmek kusura bakmayın ama Ahmaklıktır (Üreticilere diyorum) verdiğim linkte sebebi yazıyor , adamlar Cacheden bile kısmış , BU neye benzer biliyormusunuz Aküler çabuk bitmesin diye 2000 motor araba yerine 1600 üretmeye karar verdik (Tam uymasa da anladınız siz onu) Ölümcül bir hatadır , çok işlemci gücü gerektiren durumlarda hem cacheden hemde işlemci gücünden kaybetmenin dezavantajlarını yaşatır yineliyorum U = UNUT yada UZAK dur (Şahsi fikrim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 15 Şubat 2015; 1:14:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    U ve M işlemciler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wtarkan W kullanıcısına yanıt
    Daha iyi anlatılamazdı, ellerinize sağlık. Ben insanların gözünde oluşan marka arketipini hala anlamış değilim zaten. Tamam bir Asus bir Dell kalitelidir eyvallah ama, bu adamlar insanlığın güvenini kazandıktan sonra resmen kazıklamaya başlıyorlar. U serisi işlemci nedir hocam ya? Ben bu mesleğin içindeyim, u serisi işlemcili bir bilgisayarın NFS Carbon'da işlemci hızı düşük olduğu için uyarı verip makinenin oyunu çalıştırmadığını gördüm. Dediğiniz gibi Cache bellek miktarları da resmen dalga geçer boyutlarda.

Yakında halk bilinçlensin bu bilinen markaların pazarlama taktikleri ile ilgili bir Konu Dışı bölümünde tartışma konusu açmayı düşünüyorum hocam, sizi de beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 15 Şubat 2015; 0:02:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Daha iyi anlatılamazdı, ellerinize sağlık. Ben insanların gözünde oluşan marka arketipini hala anlamış değilim zaten. Tamam bir Asus bir Dell kalitelidir eyvallah ama, bu adamlar insanlığın güvenini kazandıktan sonra resmen kazıklamaya başlıyorlar. U serisi işlemci nedir hocam ya? Ben bu mesleğin içindeyim, u serisi işlemcili bir bilgisayarın NFS Carbon'da işlemci hızı düşük olduğu için uyarı verip makinenin oyunu çalıştırmadığını gördüm. Dediğiniz gibi Cache bellek miktarları da resmen dalga geçer boyutlarda.

Yakında halk bilinçlensin bu bilinen markaların pazarlama taktikleri ile ilgili bir Konu Dışı bölümünde tartışma konusu açmayı düşünüyorum hocam, sizi de beklerim.

Marka arketipi derken ne kastettiğinizi tam olarak anlamadım ama marka fanatikliği olarak yorumladım. Eğer bu konuda beni örnek verdiyseniz çok yanlış düşünmüşsünüz Dell babamın markası değil umrumda da değil ben Nisan 2012 de 1300 Tl Ye laptopumu aldım ve sorunsuz kullanıyorum. Öncelikle fiyatı göz önünde bulundurursanız gördüğünüz gibi 1300 Tl Ye, iş istasyonu veya oyun bilgisayarı fiyatı değil bu. Uzatmak istemediğimden daha arkadaşa da yazmadım her herkesin görüşüne saygım var fakat bu işlemcilerin kullanıldığı alan bellidir,fiyat bellidir siz tutupta bu laptopu o fiyata alıp oyun oynamayı düşleriniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Ben de bu işlerde bilgiliyim ve kendi deneyimlerimle de beraber bu bilgisayar da Düşük ayarlarda da olsa Watch Dogs Battlefield 4 min20-25 fps olarak oynadım. Defalarca söylerim yine de söyleyeyim, bir Laptoptan en azından şimdi ki ürünler için kesinlikle masaüstü performansının beklenmesini doğru bulmuyorum,Monsterlar bile bazen sıkıntı çıkarıyor fps konusunda. Ben, günlük kullanım bilgisayarı aldım ve günlük işlerin yanı sıra oyunları mı da oynadım. insanlar hangi paraya hangi ürünü alacaklarını bildikten sonra sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Bu arada yine arkadaşım üsteleyerek bahsetmiş U harfinden U ultra low power versiyon işlemciler, güç tasarrufu ve yanlış hatırlamıyorsam ufak bir nm farkı daha küçük ama işin komik tarafı siz sanki u olmayanları masaüstü işlemcisi gücündeymiş gibi yazmışsınız her neyse uzatmayacağım daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AF.R -- 15 Şubat 2015; 0:50:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ben bu mesleğin içindeyim, u serisi işlemcili bir bilgisayarın NFS Carbon'da işlemci hızı düşük olduğu için uyarı verip makinenin oyunu çalıştırmadığını gördüm. Dediğiniz gibi Cache bellek miktarları da resmen dalga geçer boyutlarda.

Cevabınızdan meslekten olduğunuz hemen anlaşılıyor , Bende bundan birkaç yıl öncesine kadar 4 yıl bu meslekteydim , açtığınız konuya katılmaya çalışırım , teşekür ederim

• AF.R kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah ben sizi örnek vermedim, kararınızı da yadırgamadım. Ben bir teknikerim, yakında mühendis olacağım inşallah. Diyeceğim o ki; teknomarketlerden seri numarasındaki U ibaresine bakmaksızın, i5, i7, hemde çok ucuz, hemde Asus vs. diye hemen laptop satın alıp, sonra bana gelip bu bilgisayarla işimi göremiyorum diye mağdur olan vatandaşlar çok oldu. Ben bunu dile getirdim. Ha sizin şansınız yaver gitmiştir orası ayrı. Siz güle güle kullanın. İnşallah bahsettiğim mağduriyeti yaşamazsınız.

U harfinin açılımı dediğiniz gibi ultra düşük güç tüketimi demek oluyor. Ama işlemcinin bu imkanı sağlaması için kendi gücünden ödün vermesi gerekiyor. Bu da kullanıcının bir i7'den beklediği perfomansı alamayınca hayal kırıklığı yaşamasına sebep oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 15 Şubat 2015; 13:18:41 >
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    U serisinden başka işlemci bulamıyorum arkadaşlar. Bu ne saçmalıktır? 2012 de aldığım i7 3632qm bile çok daha iyi şimdikilerden.. Keşke herkes bilinçlensede almasa bu çöpleri.

Arkadaşlar işlemci tavsiyeniz varsa duymaktan memnun olurum.
  • Benimde aynı tarihlerde alınma 3630 QM bir i7 laptopum var , şu an 2 tane U serisinden laptop verseler değişmem (Çok mu iyi derseniz , hayır U lar çok kötü) , Sürekli yabancı makalelerden çeviriler yaptığımdan U serileri ile geri dönüş yapacaklarını o tarihlerde okumuştum , işin birde şu boyutu var :

1. Pil uzun gitse ne olur gitmese ne olur , işlemciyi cacheyi kıstın - kullanıcı aynı paraya daha az verim elde ediyor , eee pil bu eninde sonunda doldur boşalt ömrünü tamamlayacak (Ortalama 2 -3 yıl) - sonra ? elinde pilinin yenilenmesi gereken güçsüz bir laptop , yahu artık cafelerde bile bilmemkaçtane priz var garson laptopu görünce prizli masa mı istersiniz diye soruyor ,

2. Bir diğer husus normalde ortalama 1,5 -2 saat giden pil U serilerinde 3 saat gitsin 1 saatte geri kalan bütün işinimi halledeceksin , hangi sıklıkta seyahat sırasında laptopu pilden kullanman gerekecek senede bir hadi 2 olsun seneden 2 defa fazladan 1 saat işine yarayıp yaramayacağı belirsiz bir özellik için hergün kullandığın işlemci ve cacheden vazgeçilirmi - hangi akla mantığa sığar bu ?

Kısacası elle tutulur Hiçbir tarafı yok ALMAYIN , gerekirse eski celeronlarınızı kullanın hatta 486 larınızı ama bu U saçmalığına para vermeyinki eski güçlü makinaları tekrar üretmeye başlasınlar , bakın görün bizlerin 2 yıl önce aldığı makinaların aynı işlemci ve cache gücünü seneye size boşverin pili güç daha önemli diye yutturmaya kalkacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 25 Şubat 2015; 12:08:07 >

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz ne kadar hocam?
  • quote:

Bütçeniz ne kadar hocam?

sagolun hocam. 2500 tl butce ayirabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam aşağıya kopyaladığım linklerde bulunan MSI oyun bilgisayarlarını kendim kullandığım ve çok mennun olduğum için, Lenovo bilgisayarları genel anlamda başarılı bulduğum ve 10 müşterimden 9'una sattığım için, Fujitsu bilgisayarı da; ta 2002 yıllarındaki, Fujitsu-Siemens döneminden beri çok sağlam olarak gördüğüm, bugün dahi hala tıkır tıkır çalışanlarına rastladığım için tavsiye ediyorum. Lenovo ve MSI'ın servis hizmeti genel anlamda iyidir ama Fujitsu hakkında biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

1-2 modelde bütçenizi 100-150 lira civarı aşmanız gerekebilir. Bilhassa MSI oyun bilgisayarlarında. Ama kesinlikle MSI tavsiye ederim;

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge70-2pc-460xtr-apache-notebook-pmu327738

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gp60-2pe-291xtr-leopard-notebook-pmu326330

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-g710-59-431961-notebook-pmu335304

http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-e540-20c6003vtx-notebook-pmu296392

http://www.balkanbilgisayar.com/fujitsu-lifebook-ah544-g32-ng-ah544m77a1tr-laptop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 2 Mart 2015; 2:44:12 >

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için..

Bu arada benim 2007 de aldığım fujitsu siemens hala çalışmakta:) Gerçekten fujitsu çok sağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 2 Mart 2015; 21:24:06 >
    Rica ederim hocam, bilmukabele. Satın aldıktan sonra hangi modeli tercih ettiğinizi yazmayı unutmayın. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.