Şimdi Ara

U.S.ROBOTİCS WİRELESS ADSL MODEM (USR 9106)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar USR9106 modemimi şifrelemek istiyorum ama nasıl yapacagımı bilmiyorum.

Aslında 1defa denedm.denediğimde wireless ap ye grdim ordan security. Orada 4 tane encryption code vardı. İki tanesini sifreledim (13karakter). bunu yapınca benm internet koptu.Sonra dönüp bilgisayarımdaki kablosuz ağ bağlantısında sifreyi girdim ama kabul etmedi. Sonra tekrar düzeltcem diye yarım saat uğrastım.

En iyisi bi bilene sormak. Bu modemi kullananlar varsa, yardım edersenz sewinirim.

tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defacto99 -- 22 Aralık 2005 21:22:01 >

• Konuyu internet bölümüne açman daha doğru olurdu... moderatörlerden rica edersen oraya taşısınlar...
  • ne kadar yardımcı olabilirim emin değilim defacto ama bende usr 9108 kullanıyorum...

explorer arama çubuğuna 192.168.1.1 yazarak modeme bağlanıp üst taraftaki seçeneklerden security sekmesine geçiyorum oradan ilk seçenek wireless a gidiyorum ve üst kutudan şifre türünü ( WEP, WPA, WPA2 gibi) seçiyorum bir alttaki kutudan şifremi yazıyorum ( WPA platformunu kullandığım için şifrelemede bir alt kutuda şifreyi kaç saniyede bir yenilemek istersini gibi bir seçenek var) en alt kutucuklardan da encryption code seçiyorsun ( tavsiyem en üst güvenlik için WEP yerine WPA ve WPA2 seçeneği seçmen encryption code olarak da TKIP ve AES i seçmendir) şifreleme işi bittikten sonra save yapıp çıkıyorsun en azından benim modem için bu kadar basit daha sonradan notebookda da bağlantı ayarlarını bu düzeye getirmen gerekli yane modemde WPA ile birlikte TKIP ve AES kodu kullandığında notebookuda WPA şifreleri TKIP ve AES modunda çözmek üzere ayarlaman gerekiyor...

şifreden sonra MAC filtresi kullanmanı ve SSID adınıda broadcast e çıkarmamanı tavsiye ederim...

bütün bu ayarlardan sonra hp pavilion laptoplar başlığı altında da linkini vermiştik intelin yeni wireless denetcisini (intel pro/set wireless) kullanman bu ayarları çok daha basit yapmana yardımcı olur çünkü windows un standart wireless denetcisi bu tarz özelliklerin hepsini desteklemiyor malesef özellikle SSID yayınlanmadığında modemin dibine de koysan laptopu wireless ağı göremiyorsun...

intelin son wireless denetcisinin ve driverının linkinide buldum arkadaşım ( 9.0.3.0 olan)

http://support.intel.com/support/wireless/wlan/sb/cs-010623.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dou147 -- 22 Aralık 2005 23:26:36 >

• bence mac filter yap en iyisi, kullandığınız bilgisayarların mac adreslerini wireless ap/mac filter/add ile ekleyin sonra allow deyin hepsi bu kadar
  • mac filtering ile sağlanan güvenlik: Başka mac adresine sahip kablosuz ağ kartlarıyla başka kullanıcılar modeminizden yararlanamazlar.
    Buraya kadar iyi, ne gerek var wep ve wpa şifrelemesine diyeceksiniz. Gerek var. Mac filtreleme yetmez. Çünkü wep veya daha da iyisi wpa-psk ile şifrelemezseniz, modem ile sizin pcniz arasındaki kablosuz veri trafiğini bir lamer kardeşiniz yakalayıp ne yazıyorsanız hepsini indirir. Şifreler banka hesap bilgileri filan gidebilir. Çevrenizde böyle zararlı tiplerin ikamet etmediğine emin olamazsınız değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 23 Aralık 2005 20:17:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

mac filtering ile sağlanan güvenlik: Başka mac adresine sahip kablosuz ağ kartlarıyla başka kullanıcılar modeminizden yararlanamazlar.
    Buraya kadar iyi, ne gerek var wep ve wpa şifrelemesine diyeceksiniz. Gerek var. Mac filtreleme yetmez. Çünkü wep veya daha da iyisi wpa-psk ile şifrelemezseniz, modem ile sizin pcniz arasındaki kablosuz veri trafiğini bir lamer kardeşiniz yakalayıp ne yazıyorsanız hepsini indirir. Şifreler banka hesap bilgileri filan gidebilir. Çevrenizde böyle zararlı tiplerin ikamet etmediğine emin olamazsınız değil mi?

Aynen katılıyorum.
  • Ayrıca belirteyim wep şifrelemeyi adamlar birkaç dakikada kırabiliyorlar. En güvenilir olan wpa -wpa2 şifreleme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 128bit i nasıl bir kaç dakikada kırıyorlar ?
  • birkaç dakikadan kasıt 20-30 dakika. Hack programları vasıtasıyla veri paketlerini yakalayıp şifresini çözüyorlar. Daha ayrıntılı ben de bilmiyorum denemedim ama yapanlar var. steganos hacker tools içinde wireless hack olarak o programlar mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.