Şimdi Ara

U.S Robotics 9108 ve kopmalar Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

geçen sene aldığımız ve babamın kullandığı U.S robotics 9108 modemde bitmek tükenmek bilmeyen kopma olaylarından sonra modemi alıp kendi yaşadığım eve götürdüm. diyordum ki burada kopmaz çünkü hat tamam, splitter yeni ve dahası Sagem 1500 4 portlu kablolu modem saat gibi çalışıyor.neyse bağladık 9108 i ve daha 30 dakika geçmeden bağlantı koptu. yaşadığım şaşkınlık o kadar fazlaydı ki yok ya dedim doğru görmüş olamam neyse ayarlara baktım, herşeyi kontrol ettim bir sorun gözükmüyordu. son 4 günde yaptığım araştırmalar neticesinde sorunun kaynağını buldum. Sorunun kaynağı U.S robotics modemin kutusundan çıkan ve üzerinde O.E.M adaptör yazan allahın cezası bir adaptör, pardon adaptanamayördü.. o kadar komik ki son 48 saattir modemde tık yok. diyeceğim o ki eğer sizlerin içinde bu O.E.M adaptanamayörü kullanan varsa derhal başka bir adaptör alıp onu çöpe atsın. bu cihazın yapılan testlerinde (adaptörün) voltaj sorunu olduğu ve stabil voltajı koruyamadığı ve netice olarak modemin kendisini reset ettiği ortaya çıktı. U.S robotics modemle sorun yaşayanlara duyurulur..

• bende u.s robotics 9105 var hiç bir şikayetim yok , ama elektronik cihazlarda hatalar arızalar olabiliyor en azından arızayı tespit edebilmişsiniz ..geçmiş olsun
  • Merhaba,

Teşekkürler aylarca uğraştık bu sorunla...

9105 de sorun olmayabilir ama 9108 de var bu sorun ve bu sorunu yaşayan insan sayısı çok fazla.. ben eğer varsa 9108 kullananlara yardımcı olmak için açtık konuyu çünkü bu arızanın tespiti çok zor. eve gelen ttnetçiler, elektrikçiler,telefoncular kimler kimler geldi çözemedi. eğer ki başkaları da varsa bunu denesinler diyorum. eğer splitter,telefon kablosu ve hattınızda sorun yoksa ve gene kopma varsa tek izahı adaptör....

bilgilierinize
  • meteg,
    Uyarın için teşekkür ederiz. Benzer sorunla karşılaşan arkadaşlara yol gösterici olacaktır.
    Ben dial-up döneminden beri US Robotics modemler kullanırım. Bu güne değin hiç bir sorunla karşılaşmadım. 2 yıldır USR9108A kullananıyorum, yoğun kullanıma rağmen henüz tık demedi. Şeytan kulağına kurşun ;)
    Meret ;)
  • aynı modemi ben de kullanıyorum ve bu sorundan aylardır çekiyordum.. peki bu OEM yerine hangi adaptörden almamı önerirsin ?
  • Adaptör markasını öğrenebilirsem benim içinde çok iyi olur.
  • neyse sen sorunu çözmüşsün geçmiş olsun. satıcısı ya da distribütörü henüz çözemedi sanırım. geçen vatn computer' da birisi iade ediyordu 9108' i ve üst versiyonu ile değiştireceğini söylüyordu. diyecektim ya hoca boşver bırak bu usrobotics' i diye ama rafa bakındım şöyle airties, zyxel.. başka da birşey yoktu, dedim hadi boşver onu da denesin iade etsin.
    bu arada modem kendini resetler ise adsl sinyalini gösteren led söner. hal böyleyken bu 6 ve 8 serisinde ben hiç reset sorunu görmedim ama kopma sorunu illallah yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cok teşekkur ederim aynı problem benim 9107 de de var bugun gidip zyxel modem alayım diyordum :D adaptorle kurtarcay yani iyi oldu
  • Ben 12V 1Amper lik Smps adaptör taktım bu olaylar bitti lakin Nec santralde olanlarda isterseniz en iyi modemi takın yinede kopma oluyor sadece modeme bağlamayın , alcatel santralde iseniz problem yok hiç kopma olmuyor.www.ip2location.com adresinden santraliniz alcatel mi nec mi öğrenebilirsiniz eğer nec ise boşyere modemler değiştirmeyin santralden kaynaklanıyor bu kopmalar.
    Resmimde bakın sitede alcatel diyor eğer nec çıkanlar varsa boşyere modemle uğramayın kopmalar oluyorsa.

• 9108 ile ilgili benzer sorunu bende yaşıyorum.Şöyleki eskiden robotics 9105 kablolu modem kullanıyordum ve hiç bir sorunum yoktu.sonra laptop alınca 9105 alıp yerine 9108 kablosuz modemi alayım dedim.değişen hiçbirşey yok sadece modemler ama inanılmaz bi performans düşüklüğü var.(download lar eskiden 100 k ilen şimdi 10-15,ayrıca bazen yarıda kalıyor bağlantı yavaş diye skype da sesli görüşme bile yapılamıyor,üstelik bunları kabloyla bağlıyken yapıyor).yazılanları okuyunca sorunun büyük bi olasılıkla adaptörden kaynaklandığını anlıyorum.robotics tr ile görüştüm onlarda adaptörde olabileceğini söylediler yeni bi adaptör gönderecekler bakalım bu sorunu çözümleyecekmi...
  • Aynı dert benimde başımda var.Bende adaptörden olabileceğini düşünmüştüm.Bağlantı arada bir sıfıra iniyordu.Yarın ilk iş hemen adaptörü değiştirmek olacak.Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.

Ayrıca santralim NEC mi ALCATEL mi tam anlayamadım.Linke tıkladım fakat NEC veya ALCATEL olup olmadığı yazmadı.Aşağıdaki resime bakıp yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionheart -- 11 Mart 2008; 19:58:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Lionheart

Aynı dert benimde başımda var.Bende adaptörden olabileceğini düşünmüştüm.Bağlantı arada bir sıfıra iniyordu.Yarın ilk iş hemen adaptörü değiştirmek olacak.Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.

Ayrıca santralim NEC mi ALCATEL mi tam anlayamadım.Linke tıkladım fakat NEC veya ALCATEL olup olmadığı yazmadı.Aşağıdaki resime bakıp yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam resimde meteksan-nec santral yani kopmalar santral kaynaklı bence, adaptörü de değiştirsen bişey farkedeceğini sanmam.

• arkdaşlar bende de us robotics modemim var wireless ama bunun mangi model olduğunu bilmiyorum 3 yıldan beri var bende ben hep kabolu ile bağlanıyordum leptopla bile halla kablo ile bağlanıyorum şimdii ben bunu resetledim modemi şifre koyup kablosuz girmek için yapamdım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim _?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

Merhabalar,

geçen sene aldığımız ve babamın kullandığı U.S robotics 9108 modemde bitmek tükenmek bilmeyen kopma olaylarından sonra modemi alıp kendi yaşadığım eve götürdüm. diyordum ki burada kopmaz çünkü hat tamam, splitter yeni ve dahası Sagem 1500 4 portlu kablolu modem saat gibi çalışıyor.neyse bağladık 9108 i ve daha 30 dakika geçmeden bağlantı koptu. yaşadığım şaşkınlık o kadar fazlaydı ki yok ya dedim doğru görmüş olamam neyse ayarlara baktım, herşeyi kontrol ettim bir sorun gözükmüyordu. son 4 günde yaptığım araştırmalar neticesinde sorunun kaynağını buldum. Sorunun kaynağı U.S robotics modemin kutusundan çıkan ve üzerinde O.E.M adaptör yazan allahın cezası bir adaptör, pardon adaptanamayördü.. o kadar komik ki son 48 saattir modemde tık yok. diyeceğim o ki eğer sizlerin içinde bu O.E.M adaptanamayörü kullanan varsa derhal başka bir adaptör alıp onu çöpe atsın. bu cihazın yapılan testlerinde (adaptörün) voltaj sorunu olduğu ve stabil voltajı koruyamadığı ve netice olarak modemin kendisini reset ettiği ortaya çıktı. U.S robotics modemle sorun yaşayanlara duyurulur..

Hocam aynı sorunu şu an ben yaşamaktayım. acaba hangi adaptörü ve netten alabileceğim bir yeri yazar mısınız? tşk ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.