Arkadaşlar merhaba kardeşim şuan 11.sınıf tüm derslerinde gayet iyi durumda fizik dışında. Özel bir okulda okuyor her hafta 12 ve mezunlarla birlikte tyt denemesine giriyorlar fakat fizikte zorlanıyor aynı şekilde 11 fizikte zorluyormuş. 11 için elimizde 5-6 kitap var. Değişik hocalardan dinledik. Şimdi son olarak da Özcan Aykın'ı bulduk ondan da izleyecek. Çok fazla formül var hangi soruda hangi formülü kullanacağımı anlayamıyorum diyor. Formülün nereden geldiğini bilmesi lazım galiba Özcan hoca o şekil anlatıyor gibi geldi bana. Ben TM öğrencisiydim 4-5 sene önceki bilgilerimle mat ve türkçe kısmında yardımcı olabiliyorum fakat fen kısmından anlamıyorum ne yazık ki. Hem tyt hem 11 için böyle antrenmanlarla matematik tarzı en basitinden salağa anlatır gibi anlatan kitap alacaktık fakat 11 için vazgeçtik çünkü elimizde 6 farklı 11 fizik soru bankası var ama gerekirse masrafa girip onu da alırız yeter ki öğrensin. TYT için yarın gidip bir tane alacağım en basit olanlarından öneriniz varsa çok iyi olur. Nasıl bir yöntem izlemeliyiz fizik için Doping Hafıza nasıl olur. Ben bol bol çözümlü soru izle diyorum kendin çözmeye çalış çözemezsen aşama aşama dinleyerek çöz diyorum. Sayısal bir ders olduğu için en iyi yöntem bu gibi geldi bana. Okulda hocam ile oturup çözemediğim tüm soruları tek tek çözsek de başka bir soru gelince karşıma yine neyi uygulayacağımı bilemiyorum diyor. Vektörler-Bağıl hareket konularını bitirmişler Serbest cisime geçeceklermiş. Konular iyice birikmeden hepsini hallederek gitmek daha mantıklı fakat nasıl yapacağız bilmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. |
Bildirim