Şimdi Ara

TYT TÜRKÇE- TÜM ÖNERİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
5
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam öncelikle. Bir iki gündür burada olmama rağmen fazlasıyla ders ders öneriler yapmamı, sene içinde hangi kaynakları veya kullandıysam hangi youtube kanallarını, dijital içerikleri kullandığımı anlatmamı istediniz. Bugün yapacağım TYT Türkçe incelemesi ile bu seriye başlıyorum. 2020 buradan gelip geçti umarım 2021'e bir nebze de olsa faydamız dokunur :)

Kullanılan Kaynaklar:

345 TYT TÜRKÇE SORU BANKASI: Soru bankası olarak tek kullandığım kaynak 345'in hazırladığı soru bankası oldu. Ayrı olarak bir paragraf kitabı almadım kitabın içindekiler yeterli olacaktır diye ancak kitabın içindekileri de bitirmedim. Dil bilgisi olarak zora kaçan ve ciddi manada uğraştıran 345, anlam bilgisi sorularında biraz daha merhametli. 2020 TYT'de gördüğümüz gibi ÖSYM dil bilgisi sorularını gitgide azaltıyor. Bu bağlamda 345'in zor ve fazla sayıda olan dil bilgisi soruları kitabı biraz arkalara atıyor. Ancak 345'i anlam bilgisi sorularında zirvede görüyorum. Soru bankası olarak başka kitap kullanmasam da neredeyse her yayının denemesinde Türkçe kısmını çözmüşümdür, 345'in zirveyi anlam bilgisi sorularında 3D ile paylaştığını düşünüyorum. 3D'ye ise denemeler kısmında değineceğim.

345 TYT TÜRKÇE DENEMELERİ: ÖSYM bu seneki sınavı ile yayınlara takla attırmış olsa da bence halihazırda piyasada olan yayınlar arasından en kaliteli 2 denemeden biri bu denemelerdi. Yine kitabı gibi dil bilgisi soruları zor düzeyde olsa da anlam soruları bence ayarındaydı. Özellikle kısa ama yoğun paragraflardan oluşan bazı denemeler oldukça hoşuma gitmişti. Maalesef piyasada hiçbir yayın Türkçe testinin nasıl geleceğine göre hareket edemiyor, bu seneki sınavın benzerini hiçbir yayında gördüğümü hatırlamıyorum. 345 Türkçe Denemeleri için de aslında bu kötü ortamdaki en iyi deneme kitabı diyebiliriz.

3D TYT TÜRKÇE DENEMELERİ: Yine 345 gibi sınav sürecinde işime yaradı diyebileceğim nadir kaynaklardan biri 3D Yayınları'nın denemeleri oldu. Keşke son 1 hafta kala almasaydım diyorum, ancak 8-9 adet çözebildim maalesef. Soruları nedense kaliteli buldum ve beğendim. Anlam soruları kaliteli olmakla beraber hiçbir yayının yapamadığı gibi 3D de dil bilgisi ayarını tutturamamış ama tabii ki bu çok çok zor bir tahmin olurdu, sınavdan önce bir denemede 5 tane dil bilgisi görsek böyle deneme mi olur der atardık. Bence 2019 sorularını analiz edebilmişler ve arada geçen seneki aşk sorusu ve bu seneki Mabel Matiz (ya bu işler neeea) sorusu gibi kafanızı alıp götürecek sorular koymuşlar. Ben açıkçası beğendim ve tavsiye ederim. Ayrıca 345 gibi boyutları A4 boyutunda ve iki deneme de rahatça koparılabiliyor. Ben bu denemeleri tyt denemem kalmayınca branşları birleştirerek çözdüğüm tyt denemelerinde kullandığım için benim için önemliydi, siz de böyle kullanacaksanız içiniz rahat olabilir.

APOTEMİ TYT TÜRKÇE DENEMELERİ: En kavrayamadığım deneme bu oldu. iyi mi kötü mü, kolay mı zor mu cidden anlayamadım. bazı denemeler tartışmasız 40 gelirken bazıları 30-35'lere kadar düştü. Tabii bunda benim çözme vaktimin ortamımın da etkisi olsa da gerçekten dalgalı sonuçlarım oldu. Açıkçası düşününce böyle olması birçok senaryo görmek açısından iyi olabilir. Ancak uyarayım: denemede gerçekten saçma sorular da var. bahsettiğim ilk iki denemeyi çözdükten sonra denemeniz kalmazsa alabileceğiniz denemelerden. Bence en kötü yanı denemeler kopmuyor, yani o kadar para verdikten sonra ''deneme'' diyip kitap halinde satmaları cidden gücüme gidiyor. Ama problem olmayacak arkadaşlar için dediğim gibi 345 ve 3D'den sonra alınıp çözülebilecek kaynaklardan, Bu seneki revizyonu ile daha güzel bir kitap haline geleceğine inanıyorum.

ENDEMİK TYT TÜRKÇE DENEMELERİ: Foruma henüz yeni kayıt olmuş olmasam ve önümüzdeki bir hafta içerisinde sizin için planladığım şeyler olmasa size bu denemeleri birkaç kelime ile anlatabilirim. Eğer benden hangi denemeden uzak durmak gerekir diye sorsanız çözdüklerim arasında kesinlikle ilk sıraya bu yayını koyarım. Yanlış sorular, anlam karmaşıklıkları, kötü basım ve daha nicesi. Matematiğini sevdiğimiz bu yayın maalesef Türkçe'si ile beni kendinden soğutmuştur. Daha fazla konuşmak istemiyorum stres seviyem yükseliyor.

Evet, soru bankası ve deneme olarak kullandıklarımı ve tavsiye ettiklerimi etmediklerimi yukarıda uzun uzun yazdım. Gelelim genel bir son söze. Dediğim gibi ben hiçbir paragraf kitabı alıp çözmedim, çünkü ihtiyaç duymuyordum. Klişe olabilir ama belki de bir öğrencinin ağzından zor duyarsınız: kitap okumak. Lisede bol kitap okumam beni ne kadar rahatlattı tahmin edemezsiniz. Sınava ilk kez veya 5. kez giriyor olabilirsiniz, hiç fark etmez. Kitap okumak; paragraflardan anlam çıkarmada, paragrafları çözümlemede, paragrafları sıralamada, paragrafların bize vermek istediği mesajı anlamada, hızlı okumakta, yazım ve noktalama kurallarında, yani anlayacağınız neredeyse tüm TYT Türkçe'de işime yaradı. Dili biraz kapalı olan yazarları kesinlikle tavsiye ederim. Bunun tavsiyesini ayrıca verebilirim. +35 yapıyor olsanız bile, istediğiniz netlerde olsanız bile kesinlikle kitap okumanızı tavsiye ederim. Çünkü iyinin de iyisi var :)

Benim şimdilik aklımda kalanlar bunlar, sorularınız veya eklememi istedikleriniz var ise aşağıdan dilediğiniz gibi iletebilirsiniz. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim :)

• ben sadece dil bilgisi için kaynak almayı düşünüyorum 345in sbsini önerir misin yine ? (ki sınavla alakası yok gördük bu sene)

büyük ihtimal bilgi sarmalın dil bilgisini alacağım gibi (mezunum bu arada)

edit: ayrıca hocam birçok kişi endemiği öneriyor ve seviyordu yorumunuz şaşırttı beni açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 6 Temmuz 2020; 15:27:51 >
  • Soru bankasini bilmem ama denemelerindeki dil bilgisi sorulari cidden kazik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum
  • iyi hatırlattın unutmuşum, dil bilgisi konusunda Yayın Denizi Dil Bilgisi denemelerini öneriyorum. müsait olduğumda konuya ekleyeceğim :)
  • Hocam yazar önerir misiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bir tyt denemesinde min. Türkçe çözüm süresi ne olmalıdır sizce? Ve max. Siz ne kadarda yapıyordunuz ortalama olarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkçe denemesi önerileri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.