Şimdi Ara

Tyt kimya nötralleşme kısmı ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cevap anahtarında B diyor, video çözümünde C diyor. Benim anlamadığım kısım, asit ve bazın mol sayısı eşitse nötralleşme tepkimesi olmuyor mu? kuvvetli asit ile kuvvetli baz tepkimeye giriyor. Bunun sonucunda da ortam nötr olur ve ph=7 olur. Ki tepkime sonucu su da oluşuyor yani, nötralleşme niye diyemiyoruz? Su oluştuğu için de net iyon denklemi suyun oluşma tepkimesidir. Bana göre üç yargı da doğrudur. Nerede hata yapıyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ph in 7 olması için H ve OH iyonu molu eşit olmalı diye biliyorum hocam H2SO4 ten 2mol H, KOH tan 1 mol OH gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozukparacorci

ph in 7 olması için H ve OH iyonu molu eşit olmalı diye biliyorum hocam H2SO4 ten 2mol H, KOH tan 1 mol OH gelir.

Hocam anladım orayı, sağolun :) diğer kısımlara da bakar mısınız? Mesela nötralleşme değildir diyor. Neden? Ya da net iyon denklemini yanlış kabul etmiş, neden?

• Hocam kuvvetli asit + kuvvetli baz olduğundan notrallesme tepkimesi olarak düşündüm

Net iyon 2H + 2OH -> 2H2O dan 2ler sadelesir H + OH -> H2O olması gerekir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bozukparacorci

Hocam kuvvetli asit + kuvvetli baz olduğundan notrallesme tepkimesi olarak düşündüm

Net iyon 2H + 2OH -> 2H2O dan 2ler sadelesir H + OH -> H2O olması gerekir diye düşünüyorum

Ben de öyle düşündüm, cevap yalnız 3 olması gerekiyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.