Şimdi Ara

TYT için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. TYT konusunda sıkıntılarım var. Eşit ağırlık öğrencisiyim. AYT'de Matematik konusunda sıkıntım yok, edb-sos1'e de yavas yavas basliyorum, tarihten başladım. Asıl sıkıntım TYT'de, AYT rahat halloluyor. TYT'de 60-65 civarı yapıyorum. TYT Matematikte 29 tane falan soru oluyor geometri hariç. 27 civarı net çıkarıyorum, matematik temelim iyi. Geometriye yeni yeni çalışıyorum ki zaten sınavda da hiç bir şekilde süre kalmıyor geometriye. Dil bilgisi yok, yeni başladım ses bilgisi ve cümlenin ogeleri bitti sadece :D Oradan da noktalama, yazım vb. hariç pek bir şey yapamıyorum. Türkçe de doğal olarak 27 civarı geliyor. Fen sayısaldan devşirme olduğum için ortalamaya göre iyi net cikarabilecegim bir ders, fakat hiç bir şekilde süre kalmiyor, komple boş kaliyor :) Sosyalde de cografyadan çok çok az net ya çıkıyor ya hiç çıkmıyor, çünkü hiç çalışmadım zaten. Felsefe, din ve tarihten 11-12 civarı geliyor. Bu söylediğim netlerim hepsi ya bu civarda geliyor ya da daha az geliyor. Genelde daha az geliyor çünkü denemeler okulda yapılıyor ve okul denemelerim nedense hiç verimli geçmiyor. Çoğu arkadaşımın matematigi sıkıntılı. Yaptığımın belki yarısı kadar matematik yapabiliyorlar fakat fen calismislar, coğrafya calismislar, dil bilgisi çalışmışlar. 12-13 matematikle geçiyorlar beni :D Ben çalışmaya yeni yeni başladım. Sadece AYT odaklı çalışıyorum, TYT için Apotemi'den ve Endemik'ten problem çözüyorum ama çok zorlamıyor, denemelerde de problemden kaçmıyor neredeyse zaten yani oradan netim artmaz. Onun dışında TYT için calistigim bir tek dil bilgisi var, onda da daha 1-2 konu bitti sadece. Genel olarak da geometri çalışıyorum ama soru çözümü uzun sürdüğü için daha özel ucgenleri yeni bitidim. Dörtgenler ve cokgenleri atlamayı düşünüyorum başta. Sorunum şu an AYT calisirken TYT arttirmak, tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 2 Şubat 2020; 13:10:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam günlük paragraf ve dil bilgisi rutininiz olsun. Dil bilgisini bitirince yaklaşık 5-6 netlik bir artışınız olacak zaten. Geometriyi de bitirince oradan da net gelecek. Problemleriniz iyi durumda fakat yine de günlük çözmenizde fayda var. Sosyal kısmı ayt sosyali çalıştıkça tyt'de de artacaktır. Geriye bir tek fen sıkıntınız kalıyor onunda süreden kaynaklandığını belirtmişsiniz. Bu sorunu en iyi Türkçeyi hızlandırarak çözebilirsiniz hocam, Türkçeden artan süreyle fen ve sosyali halledip en son matematiğe çökersiniz.
  • Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Günlük paragraf yerine dil bilgisini bitirip günlük Türkçe denemesi cozsem nasıl olur? Hem süre sorunum çözülür belki. Bir de tecrübem hiç yok, ondan soruyorum, dil bilgisi ne kadar sürede biter? Deneme rutinine ne kadar çabuk başlarsam o kadar iyi olur herhalde çünkü. Geometri de de Acil var elimde, üçgenler bitince dörtgenler ve çokgenler geliyor, fakat bu konular Acil'de biraz sıkıntılı ve çok uzun. Sonraki konular daha önemli hem AYT için de. Üçgenler bitince direkt çembere atlasam nasıl olur? Dörtgenler ve cokgenleri sonra halletsem daha iyi olur gibi geldi bana.

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Dil bilgisini bitince bence de günlük Türkçe denemesi atın ama bitirinceye kadar paragraf çözün hocam eliniz ısınsın. Dil bilgisini sağlam oturtmak isterseniz maksimum 3 haftada biter hocam ama zorlarsanız 15 günde de biter. Üçgenleri sağlam bitirirseniz ardından çember ve analitik çalışıp tekrar çokgenlere dönebilirsiniz hocam. Analitik ayt'de de işinize yarar.
  • Teşekkürler :)

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.