< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stefann_Kuntz -- 16 Haziran 2019; 22:4:6 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stefann_Kuntz -- 16 Haziran 2019; 22:4:6 > |
Ben de benzer düşüncelere sahibim. 200 soru ile 2 milyon kişi seçilmeye çalışılıyor. Her dersin meslekler üzerindeki ağırlığı aynı. Biyolojiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan adam mat fullediği için tıpa gidiyor. Sorular çalışmaya değil zekaya dayanıyor. Evet piyasada zeki adamların olması önemli ama o zaman 4 yıl eğitim verme. Bi iq testi yap geçen üni okusun. Bu kadar emek veren insanlara yazık.
|
AYT'nin soru sayısı LYS seviyesine çıkarılmalı . En iyi hali bu şekilde olur. YGS-LYS'den de şu ankinden de çok daha iyi olur. AYT'de 2 tane dikkat hatası yapıyosun tüm senenin emeği çöp oluyor. Aşırı saçma.
|
Analitik zeka ile ilgis yok. Zeka testlerine bakarsan sana toplama çıkarma bile sormazlar zeka eğitimle ölçülmez buna katılmıyorum.
|
Tyt den nefret ediyorum. Bu arada ayt anca yetişiyor .sou sayisı artarsa bilgi yerine hız ölçer.
|
LYS Edebiyat 56 soru 85 dakikaydı.
LYS Matematik'de sistemin ilk halinde, Matematik testi 50 soru 75 dakikaydı ve Geometri 30 soru için verilen süre tam 60 dakikaydı. Üstelik alan sınavları ayrı günlerdeydi, edebiyat-sosyal sınavıyla Matematik 2 sınavının bile günleri farklıydı. Şimdi iki büyük sınavı iki güne sıkıştırdılar, üstüne soruları da iyice azaltıp, yapılan tek yanlışın bile, sıralamada büyük hasar bıraktığı bir sistem oluşturmuş oldular. Soru yelpazesi çok azaldı, adaylar arasındaki makas tamamen daraldı |
Yıl olmuş 2019 kütüphane gibi olmaya gerek yok az bilgiyle hızlı karar verebilmelisin
|
Çalıştığının karşılığı almak kadar adaletsiz bir şey yok. Sen çok çalıştın diye çok daha bir sıralamada olacaksın diye bir şey yok olmamalı da.Bir sınav sistemi analitik zekayı, yorum yapabilmeyi ve çalışmayı ölçmeli.TYT YGS den cok daha iyi bir sınav AYT ise soru sayısı az olması sıkıntı.Süre kısmına cok takilmamak gerek çünkü ilk sınavda süreden sinaniyor ikinci sınavda tekrar gerek yok.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|