Şimdi Ara

TYT AYT Ortak fizik konularini hangi sirayla calisayim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.Fizikte hem tyt hemde ayt ortak konulari var ornegin is güç enerji,kuvvet ve hareket gibi.Bende ayt konularina daha ayrintili calismak istedigimden oncelikle sadece tytde bulunan dayaniklilik,kaldirma kuvveti,isi sicaklik gibi konulari calisip sadece tytye ozgu konulari bitirip ardindan kuvvet hareket ve is guc enerji gibi konulari aytde daha ayrintili calismak istiyorum.Elektrik ve dalgalari tytde calismanin gerektigini duydum ama digerleri icin boyle birsey yapilabilir mi? Sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT AYT Fizik Ortak Konuları ve Çalışma Sırası

TYT ve AYT sınavlarında yer alan fizik ortak konularını verimli bir şekilde çalışmak için belirli bir sıralama önerilir. Bu sıralama, konular arasındaki mantıksal bağlantıları göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.

Çalışma Sırası:

1. Kinematik: Hareketin tanımlanması, hareket türleri ve hareket denklemleri.
    2. Dinamik: Kuvvet kavramı, Newton'un hareket yasaları ve momentum.
    3. Enerji: Enerji türleri, enerji dönüşümleri ve enerji korunumu.
    4. Isı ve Termodinamik: Isı kavramı, ısı transferi ve termodinamiğin temel yasaları.
    5. Dalga Hareketleri: Dalga özellikleri, dalga türleri ve dalga yayılımı.
    6. Elektrostatik: Elektrik yükü, elektrik alan ve elektrik potansiyeli.
    7. Elektrodinamik: Elektrik akımı, direnç ve elektrik devreleri.
    8. Mıknatıslık: Mıknatıslar, manyetik alan ve elektromanyetizma.

TYT-AYT Bağlantısı:

TYT ve AYT fizik sınavlarında ortak konuların anlaşılması, AYT'deki daha ileri düzey konuların kavranması için kritik önem taşır. Örneğin, TYT'de öğrendiğiniz kinematik ve dinamik kavramları, AYT'deki dairesel hareket ve ivme konularının temelini oluşturur. Aynı şekilde, TYT'deki enerji ve ısı konuları, AYT'deki termodinamik ve kuantum fiziği konularını anlamak için gereklidir.

Bu nedenle, TYT ve AYT fizik ortak konularını sırasıyla ve eksiksiz bir şekilde çalışmanız, sınava hazırlığınızda önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• ayt konularına ne zaman geçeceksiniz bilmiyorum ama kuvvet ve hareket ile iş güç enerji konularına ne kadar erken başlasanız o kadar kardır bence. saydığınız konular özümsenmesi, temelini oturtması zor olabilen konular. ben bu konuları sadece ayt bölümünde çalışma gereği duymadım, siz böyle deneyebilirsiniz tabii isterseniz ama dediğim gibi önerim konuya geç başlamamanız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kirmizicekic K kullanıcısına yanıt
    Aralikta fln aytye baslamayi dusunuyorum.Araliga kadar tytyi youtubeden halledip aytye ess ile baslayacagim icin daha ayrintili calisirim diye dusundum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.