Şimdi Ara

Tv yayını dağıtma ve network

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba değerli arkadaşlar benim sorum şu çalışmakta olduğum kurumda win server 2003 kurulu ve etki alanı üzerindne kullanıcıların network ağı var yüz veya ikiyüz pc ye kadar pc kullanılıyor bina tesisatında tv anten kablosu ve ethernet kablosu çekili her kullanıcıya ben bir tv kartı dağıtmaktan illallah ettim. sormak istediğim soru şu tv gerek dijital gerekse karasal farketmez yayını network üzerinden veya kurulu olan tesisat üzerinden kullanıcılara ulaştırabilirmiyim.

arkadşalar inanaın su anda benden önceki arkadaş sadece 48 tane tv kartı aldırmış coguz avermedia analog ve hala talep var buda kuruma büyük bir yük bindiriyor gerek mali yönden gerekse çalışma yönünden butür tv uygulaması için network üzerindne yapılabilecke bir sistemi varmı acaba

tek tv kartı ile tüm kullanıcılara tv izletme imkanım varmı ve kullanıcılarda kanal değiştirme imkanı olacak...

durum hakkında bilgilendirme yapılrsa cok makbule geçer iyi günler

• Tv kartının takılı olduğu makinaya net meeting tarzı bir programla bağlantı sağlanırsa bağlanan herkes izleyebilir.Tabi server dan görüntü aktarım cihazı olarak tv kartını seçmen lazım.En basiti msn den görüntülü konuşma sağla. böylece sesi de iletebilirsin. Fakat herkes istediği kanalı değil senin belirlediğin kanalı izler.
  • dediğin mantıksız ve çok çok basit ben conbinasyon olarak basite kaçmayacak bir uygulama sekli arıyorum koblo tv ile görüştüm bana tv kartı paralarından daha çok bir masraf cıkardı adamlar ucmus ya batıyorlar yada cok karınları tok..

msn üziernden yayın olayı biraz garip çünkü bende zaten network sistemi var neden network sisteminde veriyi döndürmem gerekirken veriyi interntte döndürüp getireyim ama tek kanal izletmek istesem zaten bunu tv kartından microsoft video encoder ile ip:port no olarakta görüntüyü rahatlıkla aktarırım bu durumdada ne internet upload hızını neden download hızımı etkilemesine izin vermem

msj için teşekkürler...

başka çözüm sunacak yokmu arkadaşlar
  • ProgDVB'de Netwok üzerinden yayınları izletebilirsiniz. (Ancak herkes aynı kanalı izleyebiliyor)
    Sunucuda ProgDVB için port açarsınız, clientlarda da sunucunun Ip numarasını girerek bunu halledersiniz. İsterseniz sadece yerel ağınızda değil Internet üzerinden de görüntü aktarabilirsiniz.

Mantık olarak benim dediğim sistemde farklı TP lerdeki kanalları aynı anda izlemeyemezsiniz.
    Ancak herkesin farklı TV kanalları izlemesini sağlamak mümkün. Bunu yasadışı yollarla yapıyorlar zaten.
    Bilirsiniz işte Internet üzerinden Digiturk ve D-Smart yayınları veriliyor ve bu yayınlar Internete bağlı bir alıcı ile izlenebiliyor. (Yerel ağda da durum aynı zaten)
    Bu sistemi kurabilecek bir tanıdığım var.
  • peki şöle bir düşünce geldi bir pcnin anakarta 4 tane farklı model analog PCI tv ve 3 tane usb kartı taksam sonra windowsun encoder programını 7 farklı klasöre kursam ve 7 farklı pençerede açsam herbir encoderi işlemi için 7 farklı aygıt belirlesem codeklesem codekleme işlemide doğrudan yayaın desem program bu doğrudan yayaın işin bana mutlaka IP ve port izleme yapılabilmesi için bunu verecektir encoder sayesinde bana bir ip ve port tanıyor local IP bu mesela

PCI 1> Aver Tv > TRT1 > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:5052 -> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor
    PCI 2> Skystar > Star Tv > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:3322-> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor
    PCI 3> İNCA > Kanal D > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:4555-> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor
    PCI 4> Flay > Show Tv > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:1230-> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor
    USB 1>Skystar > Atv > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:6626-> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor
    USB 2>İnca > Cnn Turk > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:4433-> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor
    USB 3>Start > Kanal 7 > Encoder Progmaı ile > aygıttan encoder > 192.168.0.44:4232-> local ip adresi her media oynatıcı bu IP izleyebiliyor

bu IP adreslerinide Bir çalma listesin eklesem o listeyide faklı kaydet desem sonra kaydedilen listeyi her pc ye atsam çalma listsinde yer alan bu isimlere tıklayınca otomatikmen media oynatıcısı sabit pc yer alan windows media encoder üzerinden görüntü alabilirmi alırsa ne kadar sağlıklı alır geçiktirme ne kadar olur sizce bu düşüncemde yer alan proje hakkında düüşünceniz nedir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NAS ve Smart TV Bağlantısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.