Şimdi Ara

TV ve Access Point uyuşmazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Samsung ES6430 Tv kullanıyrm. Wireless bağlantı seçeneği de var. Ayrıca Tp-link TL-WA701ND Access point kullanıyorum evde. Laptop, telefon gibi ürünlerle sıkıntısız olarak bağlanıyorum fakat TV bağlanmıyor. Sorun TVde olabilir mi acaba diye telefondan hotspot açtım. TV hotspot'a bağlanarak gayet sorunsuz bir şekilde bağlanıyor internete. Fakat Access Point'e bağlanmıyor. Herhangi bir öneriniz var mı? Bu arada repeater olarak kullanıyorum access pointi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SputS -- 10 Eylül 2013; 10:08:51 >

• Dostum aynı problem bende de var, aramadığım internet forumu denemediğim yol kalmadı ama malesef bir çözüm bulamadım. Yapabildiim tek şey bilgisayarı wifi hotspot olaak kullanıp tvyi o şekilde nete bağlayabilmek oldu :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rames34 -- 16 Ekim 2013; 19:55:38 >
  • yapmanız gereken tek şey modemde veya access point de şifreleme olayında wps wpa 2 güvenlik türünü wpa2 yapın düzelicekdir
    ADSL Modem ve Access Point
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şifreleme ile alakalı değil beyler maalesef. çok denedim. yabancı forumlara da baktım. samsung tvler ile alakalı birşey zannımca. yeni yazılımla hallolacak diye yazmışlar ama maalesef değişen birşey yok.

Samsung canlı chat ile görüşme metni aşağıdadır.

•----- Tarcan :
    smart tv ile wifi repeater üzerinden internete bağlanamıyorum
    •----- Tarcan :
    tv direk modeme bağlı iken sorun yok
    •Sakir :
    Memnuniyetle yardımcı olmaya çalışalım.
    •Sakir :
    Access point üzerinden televizyonlarımız desteklememektedir.
    •----- Tarcan :
    yeni yazılım ile çözülebilir bir sorun mu peki
    •Sakir :
    İlerleyen durumlarda yazılım geliştirildiğinde işlemler sağlanabilir.Fakat şuanda televizyonlarımız bu özelliği
    r desteklememektedir.
    •Sakir :
    Yardımcı olmamı istediğiniz farklı bir konu var mı ?
    •----- Tarcan :
    kablo ile ethernetten bağlantı yapsam sorun devam edermi
    •Sakir :
    Denemeniz gerekiyor.
    •----- Tarcan :
    teşekkürler.
    •Sakir :
    Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz, size sunmuş olduğum görüşmenin hizmet kalitesini ölçmek için anketi cevaplamınızı rica ederiz.

Arkadaşlar ben repeater modda kablo ile denedim yine bağlanamadım

• http://www.wifi-turk.com/forum/topic/8078-tplink-5210g-e-universal-repair-mod-a%C4%9Fa-cep-tlf-ile-yahut-smart-tv-ile-ba%C4%9Flanma-sorunu/

Aşağıdaki metin yukarıdaki link ten alıntıdır.

Arkadaşlar repeater modunda kullanmanızı tavsiye etmem. 30-40 liraya ucuz bir access point alın hatta kullanmadığınız wireless modeminiz varsa o da iş görür. 5210'un ucuna modemi veya AP'yi takın, sonra 5210'u client moda alıp DHCP'yi açın ve gateway'ı kaynak modemin IP'sini yazın. Hem IP alamama sorunu kökten çözülecek, hem de bağlantı hızı (teorik olarak) repeater moddan daha hızlı olacaktır. Sayılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarcan41

http://www.wifi-turk.com/forum/topic/8078-tplink-5210g-e-universal-repair-mod-a%C4%9Fa-cep-tlf-ile-yahut-smart-tv-ile-ba%C4%9Flanma-sorunu/

Aşağıdaki metin yukarıdaki link ten alıntıdır.

Arkadaşlar repeater modunda kullanmanızı tavsiye etmem. 30-40 liraya ucuz bir access point alın hatta kullanmadığınız wireless modeminiz varsa o da iş görür. 5210'un ucuna modemi veya AP'yi takın, sonra 5210'u client moda alıp DHCP'yi açın ve gateway'ı kaynak modemin IP'sini yazın. Hem IP alamama sorunu kökten çözülecek, hem de bağlantı hızı (teorik olarak) repeater moddan daha hızlı olacaktır. Sayılar.

Benim deneme fırsatım olmadı. deneyebilen paylaşımda bulunsun lütfen..

• Dark wifi repearter kullanıyorum sorun yok bağlanıyorum
    size benim bi sorum olacak
    return tuşuna 3-4 saniye basılı tutunca dahili tanıyı ve donanım testi nasıl sonuçlanıyor rica etsem

Orijinalden alıntı: çelik377

Dark wifi repearter kullanıyorum sorun yok bağlanıyorum
    size benim bi sorum olacak
    return tuşuna 3-4 saniye basılı tutunca dahili tanıyı ve donanım testi nasıl sonuçlanıyor rica etsem

Mesaj üzerinden 1 ay geçmiş ama... kusura bakmayın....

Giriş Kaynağı : DTV
    Resim Bilgileri : Ana Syfa,Oto Geniş,HD

ANA,LVDS,Ağ

01-065600-00000332

Bu arada bu bilgileri neden sorduğunuzu öğrenebilirmiyim ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.