Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3379. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: reko , Timeguard , OTTOv Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 22 Misafir (5 Mobil) - 19 Masaüstü6 Mobil
5 sn
126.581
Cevap
1.983
Favori
6.515.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
281 oy
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş

hocam uğraşmışsınız ama kalite çok kötü artı sadece konuşma var tv deki görüntü çekilmemiş test vs yok yani pek fikir vermiyor :)

güzel bi kamerayla 4k demolar uydu yayını smart kısmı ses performansını vs çekerseniz daha iyi olur

• Qe60Ta modelinin Filmmaker modunda uzman ayarlarda bulunan Bright değerini kaç kullanıyorsunuz arkadaşlar. Ben 1 ayarladım. Amazon ve Netflix de dizi ve film izlerken filmmakera alıyorum resim modunu. Kontras iyileştirme ayarını da düşük olarak ayarladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

5000₺ kadar bütçe ayırdım

biraz bakınmayla LG marka almaya karar verdim ama bir sürü değişken var

net bir sonuça ulaşamadım sizden yardım bekliyorum

LG 43UN74006 43 4400₺

www.vatanbilgisayar.com
    LG 43UN7400 4k uhd webos smart televizyon fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. LG 43UN7400 kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/lg-43un7400-43-109-cm-4k-uhd-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

LG 43NANO796 43 4800₺

www.vatanbilgisayar.com
    LG 43NANO796 43" 109 CM NANOCELL 4K UHD webOS SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/lg-43nano796-43-109-cm-nanocell-4k-uhd-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

nano ile uhd arasında çok fark var mı? aradaki farka değer mi sizden öğrenmek isterim

ayrıca kafama takılan bi soruda: 4400e bu tvyi vatandan alsam kurulum için ek ücret isteyecekler mi?

not: tvyi ailem için alıyorum sadece ulusal kanalları izleyecekler önceki 32'' gibi +10sene kullanılsın istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail0344

Arkadaslar 55cx ile sony xh9505 arasinda kaldım sizce hangisi almaliyim

Şunu ısrarla yazıyorum,

Burn-in (veya logo yanığı) riskini dert etmeyen, TV'ye ödeyeceği parayı zar zor denkleştirmeyen, sürekli karasal yayın izlemeyen biri için LG CX (veya GX) serisi, mevcut koşullardaki fiyatı ile rakipsizdir.

Güncel tüm donanımları barındıran, müthiş bir görüntü kalitesine sahip, özellikle oyun performansı ile göz dolduran televizyonlardır.

Şu anda OLED panel tercih etmeye çekinenlerin %100'ü, sadece logo yanığı riskinden korkuyorlar. OLED panelin görüntü performansına hayranlar ancak işte "ya burn-in olursa", "bir de servisle mi uğraşacağız","10000 TL üzeri para veriyoruz", vs. gibi bir bakıma haklı gerekçelerle bu paneli almaktan vazgeçiyorlar. İşin doğrusu ben de aynı çekinceleri yaşamış biri olarak, empati yapabiliyorum.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evde ayrıca Sony XE9305 panel (XH9505'in muadili diyebilirsiniz) kullanan biri olarak LG CX bambaşka bir dünya...Görüntü, ses, tasarım, özellikler, vs. anlamında kesinlikle çok üstün.

Diyeceksiniz ki, ya logo yanığı riski? Evet, böyle bir risk tüm oled panellerde var ancak şu ana dek CX için böyle hiç bir şikayet alınmamış. Ayrıca LG, bu yeni serilerinde yazılımsal olarak farklı önlemler geliştirmiş. Ayrıca +3 yıl garanti uzatımı ile böyle bir riske karşı ciddi bir önlem alabiliyorsunuz. LG zaten bu tür sorunlarda panel değişimine varan seçenekleri müşterisine zorluk çıkarmadan sunuyor (muş).

Kısaca,

Eğer her şeye rağmen logo yanığı riskinden çekiniyorsanız, şu anda alınabilecek en iyi led TV zaten Sony XH9505. Ancak başka bir görüntü deneyimi yaşamak istiyorsanız kesinlikle CX tercih edin.

• Herkese iyi günler Xbox Series X ile en iyi oyun deneyimi yaşayabilmem için TV tavsiyeniz ne olur? En fazla 8000 TL bütçem var.

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

Şunu ısrarla yazıyorum,

Burn-in (veya logo yanığı) riskini dert etmeyen, TV'ye ödeyeceği parayı zar zor denkleştirmeyen, sürekli karasal yayın izlemeyen biri için LG CX (veya GX) serisi, mevcut koşullardaki fiyatı ile rakipsizdir.

Güncel tüm donanımları barındıran, müthiş bir görüntü kalitesine sahip, özellikle oyun performansı ile göz dolduran televizyonlardır.

Şu anda OLED panel tercih etmeye çekinenlerin %100'ü, sadece logo yanığı riskinden korkuyorlar. OLED panelin görüntü performansına hayranlar ancak işte "ya burn-in olursa", "bir de servisle mi uğraşacağız","10000 TL üzeri para veriyoruz", vs. gibi bir bakıma haklı gerekçelerle bu paneli almaktan vazgeçiyorlar. İşin doğrusu ben de aynı çekinceleri yaşamış biri olarak, empati yapabiliyorum.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evde ayrıca Sony XE9305 panel (XH9505'in muadili diyebilirsiniz) kullanan biri olarak LG CX bambaşka bir dünya...Görüntü, ses, tasarım, özellikler, vs. anlamında kesinlikle çok üstün.

Diyeceksiniz ki, ya logo yanığı riski? Evet, böyle bir risk tüm oled panellerde var ancak şu ana dek CX için böyle hiç bir şikayet alınmamış. Ayrıca LG, bu yeni serilerinde yazılımsal olarak farklı önlemler geliştirmiş. Ayrıca +3 yıl garanti uzatımı ile böyle bir riske karşı ciddi bir önlem alabiliyorsunuz. LG zaten bu tür sorunlarda panel değişimine varan seçenekleri müşterisine zorluk çıkarmadan sunuyor (muş).

Kısaca,

Eğer her şeye rağmen logo yanığı riskinden çekiniyorsanız, şu anda alınabilecek en iyi led TV zaten Sony XH9505. Ancak başka bir görüntü deneyimi yaşamak istiyorsanız kesinlikle CX tercih edin.

Alıntıları Göster

+1....Ben de bir LG OLED 55CX kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum. LG CX forum başlığında da sormuştum ama burada da size sormak isterim. İzlediğimiz sinema filmlerinin bir çoğunun görüntü formatı 21:9 şeklinde. Bu tarz filmleri sıkça izlediğimizde ekranın üst ve alt bölümündeki piksel grupları sürekli kapalı kalırken görüntünün olduğu pikseller sürekli aktif. Yani görüntüyü sürekli veren piksellerin led ışık ömürlerinden giderken diğerleri sabit kapalı kalıyor. Bu durumda, zamanla bir homojen olmama problemi; üst piksellerin ışık/parlaklık seviyelerinin daha yüksek kalması gibi bir problemle karşılaşma durumu söz konusu olacak sanırım. Otomatik veya manuel piksel temizliği bir yere kadar bunu bertaraf edebilir ama uzun vadede sık sinema filmi izleyenler için buna engel olacak bir önlem var mıdır; sizin bu konudaki görüşünüz nedir acaba?

• arkadaşlar konuyla alakasız olacak ama bu ekoturk tv bende mi kötü gösteriyor yoksa bu kanal gerçekten görüntü kalitesi kötü mü
    tabiri caizse çamur gibi gösteriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    istersen ek ücret talep eder

ben bu tv de youtube bakıp webden film izliyor iptv den yerli yabancı şifreli kanalları izliyorum, tv den çok memnunum.

ama...
    eğer sadece ulusal kanal için alınacaksa fazla para vermeye değmez bence kullanımı daha sade tv lere bakmanı öneririm
    çünkü kanal geçişleri yavaş ve bazen nadir de olsa anlam veremediğim şekilde kanallar atlıyor (16,17,18 derken 1 e atlıyor) ve kumandası akıllı kumanda yaşlı bireyler içinde kullanımı zor olabilir

ben böyle düşünüyorum diğer tecrübeli arkadaşlarda fikirlerini söylerse daha iyi olur bu benim ilk smart tv im.

En iyi oyun deneyimi için bütçeyi biraz daha arttırmalısınız ama bu bütçeye sony XH90 tavsiye ederim.

• Arkadaşlar bi sorum olacak yaklaşık 190 ekran bir televizyon bakıyorum sizce ne almalıyım f/p ürünü olursa sevinirim max fiyat 10k
  • froyzig kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun ozaman güle güle kullansınlar

• Genelde netflix, ara sıra da forza oynamak için televizyon arıyorum. Bütcem 7500TL ama zorlarsam biraz daha çıkabilirim. 55" ve üzeri tercihim, önceliklerim dizi keyfimin içine etmemesi ve gece izlerken gözlerimi yormaması. Önerilerinizi bekliyorum bilgili arkadaşlar.

Orijinalden alıntı: cicekon

+1....Ben de bir LG OLED 55CX kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum. LG CX forum başlığında da sormuştum ama burada da size sormak isterim. İzlediğimiz sinema filmlerinin bir çoğunun görüntü formatı 21:9 şeklinde. Bu tarz filmleri sıkça izlediğimizde ekranın üst ve alt bölümündeki piksel grupları sürekli kapalı kalırken görüntünün olduğu pikseller sürekli aktif. Yani görüntüyü sürekli veren piksellerin led ışık ömürlerinden giderken diğerleri sabit kapalı kalıyor. Bu durumda, zamanla bir homojen olmama problemi; üst piksellerin ışık/parlaklık seviyelerinin daha yüksek kalması gibi bir problemle karşılaşma durumu söz konusu olacak sanırım. Otomatik veya manuel piksel temizliği bir yere kadar bunu bertaraf edebilir ama uzun vadede sık sinema filmi izleyenler için buna engel olacak bir önlem var mıdır; sizin bu konudaki görüşünüz nedir acaba?

Alıntıları Göster

Görüntü formatı nedeniyle üst ve altta kalan siyah alanların pixel anlamında zarar görmesi olasılığı ancak televizyonun belki ancak yüzlerce saat aynı görüntüde kalması ile oluşabilir. Pratik yaşamda bunun bir karşılığı yok. Ayrıca o alanlardaki pixeller TV açık olduğu sürece aktif olur zaten. Sadece siyah için ışık yaymazlar. Ama alt planda çalışırlar. Dolayısı ile bence en son korkulması gereken bir durum.

Hep söylüyorum,

İnsan ömrü bu tür evhamlarla vakit geçirecek kadar uzun değil. Zaten teknoloji çok hızlı değişiyor. Belli bir ekonomik gelire sahip insanlar da (hatta olmayanlar da) bu teknolojiyi takip etme hevesiyle zaten ürünlerini sık sık değiştiriyor. Forumda bu tür üst düzey televizyonlara talip olanların da, en azından fakir olmadıklarını varsayabiliriz :) Kısaca CX ile ömür boyu birlikte olmayacağız. O dediğiniz pixellerin bozulmasını görmek de sizin ömrünüze nasip olmaz :)

Bence ilk kurulumdan sonra standart testleri yaptıysanız (ölü piksel, %5 gri, banding, vs.) ve sorun görmediyseniz artık TV'yi rahat bırakın :) Alın kahvenizi, seyredin filminizi...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.