Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (1057. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
100.393
Cevap
1.613
Favori
5.305.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10551056105710581059
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lg55sj850 panel 100hz ama dallas hocanın verdiği karşılaştırma linkine bakınca gözümden düştü biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlantis42

Tam dallas hocanın verdiği linkten mu9000 e kayarken bu mesajınla kafayı yedirttin bana. sanırım bi lg ve samsung bayisine gidip elimdeki bir flasla test edip almak kaldı bana. Yani elimde bi 5-6 bin le kalakaldim

Mu9000 guzel tv. Gozunle gor dene begenirsen al. Ha gercekte nedir onu tvnin icini acmadan bilemeyiz. Ha diyelim ki açtık. Adam gider farkli kalite panel koyar trye özel. Düşünsene s8 aliyorsun, icinden cikacak islemci trye ozel 3 çekirdekli çıkıyor vs. Tam komedi. Internetteki incelemelere guvenmeyin. Samsung tvde sağlam kazık attı bu sene.

Dallas beye birşey demiyorum. Bir süredir bir gereksiz dolaşıyor tv forumlarinda. Tum lafim ona.

• atlantis42 A kullanıcısına yanıt
    hocam bilende yazıyor burda bilmeyende siz herkesi kaale almayın samsung modellerde mu8000 dahil ve üzerindeki modellerin hepsi yurtdışındaki tvlerle birebir aynı tvler birde arkadaşa sorsanız çok biliyor ama mu8000 i yurtdışındaki mu7000 sanıyor haberi yok ama mu7000 kontrast oranı mu9000 le aynı yani onun dediği gibi olsa mağazada mu8000 mu9000 modellerini izlerken kontrast olarak hiçbir fark olmaması lazım ama arada bariz fark gerçi o bu durumada bir kılıf uydurur dediğim gibi her yazılanı kaale almayın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dallass

quote:

Orijinalden alıntı: arborvita-50

quote:

quote:

İlçede kaliyorum avmde goremem gibi ama sizce hangisi mantıklı...

Bu durum biraz göreceli olsada,

İşletim sistemi daha stabil olan 50mu7000 size daha uygun olur...

hocam IPS panel VA panel falan diyolar. VA kötü gibi yorumlar var ben alırken bunlara nasıl dikkat edecem?hanginin olduğunu nasıl anlayacam?

VA yı kötüleyenler halt etmiş

Kontrast ve siyah perfotmansı konusunda

İps paneller VA nın tırnağı olamazlar...

Her açıdan doğru renkler görmek isteyenler ips almalı her bakılan ekran da siyah olacak değil.

• POTENZA06 kullanıcısına yanıt
    hocam ben de once çattım bu modeller farkli diye ama detayli arastirdim samsungun tr ve yabanci sitelerine girerek model numaralarini ve tvlerin tiplerini falan inceleyerek...evet mu7000-mu7400-6 kusuratlar falan carsi karisiyor iyice oralarda ama mu8000 ve mu9000 rtingsteki ile ayni...ingilterede almanyada diger avrupa ulkelerinde genelde mu7000 diye gecen rtingsteki ve bizdeki mu8000 oluyor yani o sitede gordugumuz dogru inceleme oluyor. avrupa modeli mu8000 olan rtings ve bizdeki mu9000 oluyor. avrupa mu9000 modeli de curved olan yani bizdeki mu9500...bizim ulke ile avrupa ulkelerindeki model kodu farkli ama rtingste gordugumuz 8000 ve 9000 aynisi turkiyedekinin...sacma sapan bi model karmasasi var samsungun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 2 Kasım 2017; 10:23:49 >
  • rgbw muhabbetinde de her pikselin r g b r g b seklinde 3er adet alt pikseli olmasi gerekirken, lgnin bazi tvlerinde dizilim r g b w r g b w oldugundan toplam rgb alt piksel sayisi olmasi gerekenin 4te 3u kadar var...yani rgb dizilimli tvlerde renk ureten goruntunun olusmasini saglayan alt piksel sayisi 3x3840x2160 = 24.883.200 adet iken rgbw olan panelde renk ureten ve goruntuyu olusturan alt piksel sayisi 18.662.400 oluyor. yani ekrandan 4 te 1 oraninda resim calinmis oluyor. white olan alt pikselin renk uretme yetenegi yok sadece parlakligi artirmaya yardimci oluyor. Normalde beyaz renk uretmek icin r g b hepsi full renk verir... siyah uretmek icin ise hepsi en koyu birinci rengini olusturur. Pratikte bu durumu ne kadar farkederiz tartismali bir konu ama sonucta 3k goruntunun 4k lik alana yayilmasi seklinde izliyoruz rgbw dizilimli tvleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 2 Kasım 2017; 10:36:9 >

• Burda olay sadece VA mı İPS mi? Bence bu çok doğru değil. Teknolojide her VA aynı olamaz ya da her İPS aynı olamaz. Birbirine karşı üstünlükleri ve zayıflıkları vardır. Herkes zifiri karanlıkta film izlemiyor. Va panelin biraz yandan bakınca ne kadar soluklaştığını biliyorum. Çok dandik VA paneller de var. Olayı sadeve Va-ips olarak görmemek gerekir.

• ali119 kullanıcısına yanıt
    o yuzden en iyisi oled gorus acisi ipsten de iyi 150 dereceden bak hala tipa tip ayni goruntu...kontrast desen sonsuza yakin mis :)

hocam evet beklentiye ve kullanim amacina gore farkli tercihler olabilir ben de diyorum mesela lgnin smart kullanisliligi hicbirinde yok cok pratik ve guzel ayni zamanda hizli...adam standart gunluk kullanim icin alacaktir smarr ozelliklerini de kullanacaktir uygun fiyata bulmustur alabilir bence hicbir sikinti yok..ama bana gore mantikli olan oncelikle oled sonra va sonra ips..farkli dusunenler olabilir

• SAMSUNG MU7400 VE MU8000 modellerin tepkime süreleri nedir teknomarket sitelerinde yazmıyor özelliklerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thesix

quote:

quote:

quote:

quote:

İlçede kaliyorum avmde goremem gibi ama sizce hangisi mantıklı...

Bu durum biraz göreceli olsada,

İşletim sistemi daha stabil olan 50mu7000 size daha uygun olur...

hocam IPS panel VA panel falan diyolar. VA kötü gibi yorumlar var ben alırken bunlara nasıl dikkat edecem?hanginin olduğunu nasıl anlayacam?

VA yı kötüleyenler halt etmiş

Kontrast ve siyah perfotmansı konusunda

İps paneller VA nın tırnağı olamazlar...

Her açıdan doğru renkler görmek isteyenler ips almalı her bakılan ekran da siyah olacak değil.

Katılıyorum ıps doğal renkleri bize sunuyor,burda kendini üstat die tanıtanlar tutturmuş bi va panel pastel boyalı ekranları aldırtıyorlar millete.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

@atlantis42
    Sana birşey diyen yok amma, hem işin içini bilmeyip hemde
    hemen hemen her mesajında bu işi bilenlere AHKAM (bir üst mesajında yaptığın gibi)
    kesmen, Ti'ye alman bizi rahatsız ediyor mesele bu...

EPEY com'un olması güzel birşey ama EPEY'e bakarak seçim yapılamayacağını,
    oradaki puanlama sisteminin perfroamnsa göre değilde sadece,
    özelliklerin azlığına ve çokluğuna göre olduğunu kaç defa söyleyeceğim....

Örneğin marka'model seçimin konusunda bu mesajınıda görmemiştim gördüğüm iyi oldu

Seçimine elbette saygı duyarım, zevk ve tercih meselesidir olur amma
    çıkıp bu tercihine anlamsız bir inatla
    "ben doğru yaptım onlar yanlış biliyor/yönlendiriyor" diyenlere saygım yoktur çünkü;
    Bahse konu Samsung 55MU9000 ile LG 55sj850 arasında perfromans açısındsan KALINAMAZ,
    kalanlar ve(bu iki modelde)tercihini lg'den yana kullananlar bu işlerden zerre anlamıyorlardır.
    üstelik aynı fiyata satılan LG 55sj850,
    Sony xe9005 ve Samsung mu9000 lerin tırnağı olamaz, bu tartışmaya kapalı bir konudur,

Çok merak edenler örneğin rtings'e girip ilgili bu 3 modeli yanyana karşılaştırıp
    bir baksınlar bakalım ne görecekler,
    Ha tüm bu bilgiye ve incelemelere rağmen hala ben biliyorumculuk yapılıyorsa diyeceğim tekşey
    evet siz çok daha iyisini biliyorsunuz olur...

İşte size ilgili sitede bahsigeçen mu9000 ve sj850'nin
    ışık sızması ve kontrast görselleri yorum sizin;

http://www.rtings.com/tv/tools/compare

Hay ağzına sağlık hocam, ben cevap yazmadım arkadaşa, yazsam tekrar sataşacaktı. Kağıt üzerinden değerlendirme yapıp, yerine gidip test bile yapmadan milletle dalga geçercesine yorum yapıyordu arkadaş.

LG 55sj850 test ettiğim 2. tv idi. Oledden sonra mağazadaki en iyi tv olarak satıcı tavsiye etti. Hemen görüntüleri açtık, ancak görüntü çok kötüydü, fazla vakit harcamadan Hemen başka LG tv lere geçtim, hepsinde sonuç aynı. En son MU8000 e geldik ve gözlerim kendine geldi. senin de dediğin gibi MU 8000 ile LG 55sj850 kesinlikle kıyaslanamaz.

Tekrar söylüyorum, şu an tekno marketlerde satılan 8000-9000 TL altındaki tüm modeller içeresinde (marka ayırmıyorum) MU8000 görüntü kalitesine yaklaşan bir tv yok.
    Not(Sony TV leri ve MU9000 i test edemedim, onlar Hariç)

• Mu 8000 input lag değerleri. Temmuz ayında ps4 pro için aldım. Fifa ve online fpslerde eski tv me göre çok farketti.

• Bu arada bazı detayları daha önceki mesajımda paylaşmamıştım, bu detaylar kitapçıklarda lisanslar kısımlarında var, Örneğin;

LG B7V :
    - 4K Çözünürlükte m2ts formatını açamadı 2 kez denedik hata verdi,
    - 4K Çözünürlükte Mkv. uzantısını sorunsuz açtı

MU8000 :
    - 4K Çözünürlükte m2ts formatını sorunsuz oynattı herhangi bir takılma sorunu görmedim.
    - 1. ses olan Dolby Atmos formatını okumadı, görüntü var ses yok yani. 2. ses seçildiğinde sorun kalacağını düşünmüyorum.
    - 4K Çözünürlükte Mkv formatını sorunsuz açtı

Bilgi notu olarak aklınızda bulunsun.
  • zvonimir kullanıcısına yanıt
    Hocam o konu kapandi. Biz anlastik bir sıkıntı yok. Sende kasima germe istersen. Laf atma olmazmi? Senin bildigin sana kalsin. Uslup sorunu var sended. Ben dallas hocanin dedigini kabul ettim bitti gitti. Okey?

• merhaba arkadaşlar .6000 tl bütçem var.standart tv kullancısıyım.ekstra olarak ps4 almayı düşünüyorum.internetten filim izlemek istiyorum.önerilerinize açıgım kd55xe9005 genel anlamda güzel diyorlar.bu konularda cahilim.yardımcı olursanız sevınırım.teşekkurler
  • atlantis42 A kullanıcısına yanıt
    Uslup sorumun olduğundan bahsetmişsin kardeş,
    Öncelikte daha önceki mesajlarımda şahsa yönelik direkt bir yorum yapmadım, marka model üzerinden değerlendirdim, mağaza çalışanlarından bahsettim, emek harcadım kendi değerlerime göre objektif bir yorum yaptım.

ancak sen, şu yorumu yaptın,

"Aslında cevap yazmayacağım demiştim kendi kendime ama şu dikkatimi çekti. Mağazada onlarca tvnin içinde çalışan ( buna sizin beğenip aldığınız dahil ) daha önce hiç kaliteli görüntü görmemiş, ama siz Samsung 40B650 ile kaliteli görüntü nedir ezberlemişsiniz. ne diyeyim "kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş"

ondan sonra bana üsluptan bahsediyorsun ve konu kapandı diyorsun.

Şimdi direkt sana yazıyorum,
    senin beğendiğin bir tv yi beğenmeyip eleştirdiğim için bana bu yorumu yazamazsın,
    LG 55sj850 ye kaliteli diyerek bu TV yi alma aşamasına gelen birisi benim kalite anlayışıma yukarıdaki gibi bir yorum yapamaz, bu senin haddin değil, önce sen yazdıklarına dikkat edeceksin sonra insanları eleştireceksin, yazdığın diğer yorumlara tekrar bir bak içlerinde 1-2 tane saldırı olmayan yorumun var.

Bu arada ben de 42 yaşındayım, benim de çocuğum var, ben de evimde çocuğum ve eşimle kaliteli zaman geçirebileceğimiz ve paramızın boşa gitmeyeceği bir tv arayışındayım. Sadece oturduğum yerden milleti eleştirmiyorum, emek harcayıp sonrada burada paylaşıyorum, sonra senin gibi kendini bilmezler gelip oturduğu yerden ona buna laf sokuyor. Birde üstüne üsluptan bahsediyor.

Şimdi üslubumdan bahsedebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: atlantis42

Tam dallas hocanın verdiği linkten mu9000 e kayarken bu mesajınla kafayı yedirttin bana. sanırım bi lg ve samsung bayisine gidip elimdeki bir flasla test edip almak kaldı bana. Yani elimde bi 5-6 bin le kalakaldim

kardeş kafan rahat edecekse 55xe9005 al geç bence bu işin sona yok.bende armudun sapı üzüm çöpü diye diye tv bölümünde ki tavsiyelere de bakarak bu modeli aldım çokta memnunum.

• menua78 M kullanıcısına yanıt
    hocam sony in görüntüsüne birşey diyemem ama işletim sistemi (andorid) internetten film izlemek için sanki müsait değil. çok kasılma oluyormuş.
  • Samsung UE50MU7000 arkadaşlar bu modeli almayı düşünüyorum ama çok mu kötü ? SmartTV iyi olması yeterli geliyo.Maksimmum bütçe 2900
  • Yaw he he

• 
Sayfa: önceki 10551056105710581059
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.