Şimdi Ara

Tv sehpası yüksekliği kaç cm olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
20.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar , 46'' tv almayı düşünüyorum . Evdeki sehpanın yüksekliği 70 cm ve çekyatta tv izlerken biraz yüksekte kalıyor. ( uzanarak izliyorum ve boyum 1.72 cm )

46'' tvye göre bir sehpa kaç cm olmalı ?

Ayrıca Nba 2k14 oynarken standart sandalye kullanıyorum . ( kahvelerde olan sandalyeler.

Bu sehpayı alsam çok mu alçak olur ? özellikle oyun oynarken sandalyede ?

http://www.evmanya.com/urun/468112-evdekimoda-leader-tv-sehpasi-ceviz-siyah

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV Sehpası Yüksekliği Ne Kadar Olmalı?

TV sehpasının yüksekliği, rahat bir izleme deneyimi ve ergonomi için önemli bir faktördür. İdeal TV sehpası yüksekliği, aşağıdaki hususlara bağlı olarak değişir:

• TV Boyutu: Daha büyük ekranlı TV'ler, daha yüksek sehpalar gerektirir.
    • Oturma Pozisyonu: Koltuk ya da kanepede oturma pozisyonuna uygun bir yükseklik seç.
    • Göz Seviyesi: TV ekranının üst kısmı, göz seviyenden biraz daha aşağıda olmalıdır.

Genel olarak, TV sehpası yüksekliği 40-60 cm arasında olmalıdır. Nispeten küçük TV'ler için 40-50 cm yükseklik uygundur, daha büyük TV'ler için ise 50-60 cm yükseklik tercih edilmelidir.

TV sehpası ile TV arasındaki mesafeye de dikkat etmek gerekir. İdeal mesafe, ekran boyutunun 2-3 katı kadardır. Örneğin, 55 inç bir TV için yaklaşık 3 metre uzaklıkta oturmalısın.

TV ünitesinin yüksekliği de önemlidir. Ünitede yer alan rafların ve bölmelerin boyutu, cihazlarını ve aksesuarlarını rahatça yerleştirmene olanak sağlamalıdır. Genellikle, TV ünitesi yüksekliği 60-120 cm arasında değişir.

Rahat ve keyifli bir izleme deneyimi için, TV sehpası yüksekliğini yukarıda belirtilen hususları göz önünde bulundurarak belirlemek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selamlar

-46/47 için panel yüksekliği(toplam olarak,yerden itibaren) 77/78cm dir>>ancak bu bahsettiğim ölçü şöyledir;

sehpa üst tablası+panelin boyu(yüksekliği=sadece ekran ölçücüsü)nun tam yarısı ölçü alınacaktır!

yani paneli kendi standı ile sehpaya koyunca yukarıda bahsettiğim 1/2 ölçüsüne olan yüksekliği 77/78cm gibi olacaktır

-Alacağın panel PDP ise yukarıdan-aşağıdan izleme de çok fazla açı sorunu olmaz(çoğu modeller için ama hepsi de böyle değildir!)ancak TFT-LCD alırsan çok ciddi bir
    açı sorunu yaşarsın bahsettiğin tarz da izlemeler için! yere uzanarak veya yandaki koltupa yatarak v.s LCD izlenmez!

-dolayısıyla panelin yerden olan toplam yüksekliğine göre bir sehpa almalısın;örneğin sehpanın üst tablası yerden 38/40cm olmalıdır en fazla!

70cm üst tabla yüksekliği ise ancak CRT ler için olur

• albani kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol üstad.

Sehpanın yüksekliği en fazla 40 cm ( yerden yüksekliği ) olmalı demişsiniz, tv izlerken sorun olmaz ;fakat sandalyeye oturup tv karşısında oyun oynarken çok alçak olmaz mı Albani Hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 12 Ağustos 2014; 13:23:29 >
  • yaw bu sandalye dediğin nedir onu anlamadım,bunu nereye konuşlandırıyorsun bu şekilde 46 lık bir panel ile bazı şeyleri pek yapamazsın!

Gamer isen otur 22/24 lük monitörün karşısına oyna oyununu,üstelik lag sıkıntısı olmaz! yarın TV yi alırsın bu sefer de in-put LAG çok yüksek oyunlar
    oynanmıyor dersin veya online oyunlar da falso yapıyor dersin!

46/47 için sehpa üst tablası 38/40cm en doğru olanıdır,ama sen bunun karşısına sandalye çekip de yüksek de kalırsan o zaman hesap değişir
    veya 46 lık panel karşısına sandalye çekersen izleme mesafesi örneğin 1,5 metre olursa yine pek farketmez,2metre olursa hiç farketmez gibi

çünkü bu paneller(LCD lerden bahsediyorum) vertical-açı verme de yetersizdir(üstten veya alttan) sandalye bu durum da panelden uzaklaştıkça
    vertical açısı fiziki olarak düşecektir(bu da daha az sorun demektir)sandalye tam tersine panele yaklaştıkça vertical açı yükselecektir ve colour/contrast
    sapması yapacaktır! sen bunu kendi göz zevkine göre bir mesafeye sandalye koyacaksın artık

Normal de LCD ler de zaten tam karşıdan izleme yaparken göz hizan>>panelin(ekranın)tam orta çizgisi seviyesinin bir iki parmak üstüne gelecektir!

PDP paneller de ise bu sorun pek olmaz veya hiç olmaz gibidir!

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Sandalye yüksekliği 42 cm . Bende 32'' tv var oyun oynarken tv'yi pc monitörü gibi kullanıyorum fazla sorun olmuyor.

Fakat sizin dediğiniz 40 cm' sehpayı alırsam sandalye çok yüksek olur. Onun için daha alçak sandalye alacağım Albani Hocam.
  • Çok güzel TV üniteleri var genellikle yükseklikleri 40-60 cm. Sipariş vermediyseniz henüz pm den atabilirim.
  • Cash Bank kullanıcısına yanıt
    Sipariş verdim ancak arkadaş bunu alma dedi. Evde küçük çocuk varsa sallayıp tv'yi düşürebilir dedi.

Bunu sipariş etmiştim ; büyük ihtimal daha güvenilir olan başka sehpayla değiştireceğim.

Bu sehpayı 1-2 yaşındaki bir çocuğun sallayıp düşürme ihtimali yüzde kaçtır ?

http://www.evidea.com/dekorister-metro-tv-unitesi-beyaz-somon-xdr416/p/257830?refKey=wEcNaPThn

Tavsiyelerini pm'den yollayabilirsin dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 12 Ağustos 2014; 22:07:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasoy

Sipariş verdim ancak arkadaş bunu alma dedi. Evde küçük çocuk varsa sallayıp tv'yi düşürebilir dedi.

Bunu sipariş etmiştim ; büyük ihtimal daha güvenilir olan başka sehpayla değiştireceğim.

Bu sehpayı 1-2 yaşındaki bir çocuğun sallayıp düşürme ihtimali yüzde kaçtır ?

http://www.evidea.com/dekorister-metro-tv-unitesi-beyaz-somon-xdr416/p/257830?refKey=wEcNaPThn

Tavsiyelerini pm'den yollayabilirsin dostum.

Dostum bu çocuklar senin düşünmeyeceğin değişik şeyler yapabiliyorlar. Öncelikle gözüme çarpan sehpanın sivri köşeleri. Ben cam köşeleri oval bir ünite tavsiye ediyorum.

• Cash Bank kullanıcısına yanıt
    Aynen. Bizim arkadaşın çocuğu sehpanın gözlerini merdiven gibi kullanıp sehpaya tırmanmış, tv'yi sallamış az daha tv çocuğunun üzerine düşüyormuş.

Allah korusun düşünmeden yaptığımız bir alışveriş, ailemizin zarar görmesine neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 12 Ağustos 2014; 22:39:51 >
  • Arkadaşlar, tv'yi sabitleme imkanı olan ( tv hareket etmeyecek yerinden, özellikle küçük çocuklar tv'yi sallamasın diye)

Yerden yüksekliği 50-60 cm olan sehpa önerebilir misiniz ?
  • Bence en güzeli askı aparatlı sehpa almak. Ben de arka odada kullanmak için 46" asabileceğim bir sehpa arıyorum.

Sonorous modelleri çok güzel ama pahalı, dizayn ve kullanılırlılık açısından başka önerebileceğiniz marka model var mı?
  • !!! BÜYÜK TEHLİKE ;; Demonte edilen TV Askılı Sehpalarda BÜYÜK TEHLİKE !!!

sözde montaj yaptım sandım, ama vidaların ucu asimetrik durunca
    nasa nın uzaya yolladığı uzay mekiğindeki bir arızanın neler mal olacağını bildiği gibi
    tekrar parçala ayrıp sorunu buldum !

en büyük sorun ; 2 yönlü vida sıkılırken bir tarafı gevşeye biliyor!

ve dahası Tüplü Tvlerin artık piyasada kalmadığı bir zamanda hala TV devrilmesi haberlerini okuyoruz
    bu kazalar artık eski tüplü tv değil ; yeni nesil PANEL ekranlardan ötürü oluşan kazalar !
    bu açıdan tekrar iyice kontrol ederek kurduğum montajdan fotoğraflarını ekliyorum

malesef bir çok firma her müşterisini teknik servis elemanı kadar bilgili sandığı için
    kurulum kılavuzunda bu tarz bilgilere fazla değinmemesi ; olası ev kazalarına sebep olmaktadır !

TV Askılı Sehpa Montaj Kurulum

Tv sehpası yüksekliği kaç cm olmalı ?

kurulum sonrası ; uzun vidanın daha iyi tutması için ; kurulum parçaları arasında gelmeyen ; ek vida somunu ekledim

bakınız vida ( somun ) resminde sonraki görseller

somun nedir ! >> https://tr.wikipedia.org/wiki/Somun_%28teknik%29

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.