1-ya şimdi elimde bir tane lcd tv ve bir tane pc var diyelim
pcden tvye görüntü aktarımı için ekran kartının tv-out veya dvi çıkışı kullanılıyor
ama tvden pcye aktarırken tv kartı gerekiyor
benim anlamadığım şu : o lcd dijital değil mi yani o dijital pc dijital , o zaman tv kartına gerek olmaması lazım?
................
2- aynı durumda tvnin tüplü olduğunu varsayarsak durum nasıl olacak?
.............
en basit anlatımla lcd veya hangisi olursa olsun tv nin verici değil alıcı olmasıdır, alıcı olduğu için yayın yapma özelliği yok aktarım yapma yeteneği de olmuyor haliyle. lcd tv lerin de anten girişi analogtur.
Bir soru da benden Laptopumda tv kartı var ve ondan tvye görüntü aktarmak istiyorum nasıl yapabilirim?
lcd televizyonun varsa laptopun vga çıkışını kullanabilirsin en iyi görüntüyü o şekilde aktarabiliyorsun vga ara kablo alman gerekli. lcd tv yok dersen, o zaman laptopdaki s-video yu kullanarak bir çevirici ile tos girişine çeviriyorsun sonra da scarta giriyorsun, sesi de bir ucu stereo diğer tarafı çiftli tos onları da scarta gireceksin.
Bir ucu s-video diğer ucu scart bi kablo aldım ve bağladım görüntü net değil ve siyah beyaz toshibaya sordum bişey anlamıyorlar
1-2 ylt birşey sorduğun, her yerde var, bir tarafı skart tvye giriyor öbür tarafında beyaz-kırmızı tos ses girişleri bide sarı video tos girişi var, ek olarak s-video girişlileride var, ekran kartının s-video çıkışını kullanacaksın video yu tos'a çevirip scartın sarı tos girişine takarsın sesi bilgisayardan alsanda ziyanı yok.