Şimdi Ara

TV+'ı Access Point Üzerinden Kullanma - İnternet Hız Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Herkese,

    2 gün önce 100Mbit fiber + TV+ avantajlı 3'lü paketine geçtim. Bu güne kadar Superonline'ın verdiği Huawei modem yerine sadece kendi ASUS AC-3200 router'ımı kullanıyordum ama router'ın olduğu oda ile asıl yaşanan oda arası uzak olduğu için WiFi'de hız düşüyordu. Eski aboneliğim 50Mbit hızda olduğu için çok sorun değildi ama 100Mbit hızlara çıkmak bu yerleşim ile imkansız. O yüzden ASUS yerine HUAWEI modemi taktık. Sonra da HUAWEI'den 2 odanın duvarları delinerek asıl odaya yerleştirilen TV+'a CAT5 kablo çekildi.

    Servis elemanları gittikten sonra ethernet kablosunu TV+'tan söküp ASUS router'ın WAN girişine bağladım ve router'ı AP moduna aldım. TV+'ı da başka bir CAT5 kablo ile ASUS router'ın LAN portuna bağladım. TV sorunsuz çalışıyor. TV kapalı iken WiFi üzerinden 100Mbit hızlarda bağlantı kurulabiliyor tüm cihazlardan. Ancak TV açıldığı anda bu hız 50-70Mbit'lere düşmekte. Çok nadiren de 100 seviyelerinde kalmakta.

    IPTV normalde de hızı paylaşıyor mu acaba diye denemek için ASUS router'ı tamamen devreden çıkarıp servisin kurduğu setup'a geri döndüm (internet, WiFi, TV+ her şeyin sadece HUAWEI modem üzerinden dağıtıldığı). TV açıkken de WiFi 100Mbit hızda sorunsuz bağlanıyor modemin başında iken cihaz. Odaların uzaklığı sorunu olmasa bu şekilde bırakırdım ama aradaki duvarlar nedeni ile ASUS router'ı AP olarak kullanmak ve Huawei ve TV+ arasında duvar delme sorunu nedeni ile de 2.bir kablo çekemeyeceğim için bahsettiğim setup'ı kullanmak durumundayım (Wireless bridge olarak da kullanamam ASUS'u ona gelene kadar sinyal zaten hız düşmüş oluyor).

    HUAWEI TV+ kutusunu görüyor ve TV internet kotasından yemiyor. Bu da IPTV olarak tanındığını gösteriyor sanırım. O zaman hız neden düşüyor olabilir?

    Özet olarak HUAWEI modemin LAN portundan çıkan kabloya ASUS router bağlayıp AP olarak WiFi dağıtımı yapıp TV+'ı da ASUS'a bağlayarak TV izlerken internet hızının düşmemesi için ne yapmam gerekiyor acaba?

    2 gündür sök tak v.s. derken kafayı yemek üzereyim sırf speed test günde 15GB kotamı yiyor Ağ kurulumundan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok makbüle geçer. Şimdiden çok teşekkür ediyorum







  • ZTE modem + Zyxel NBG418N v2 router + TV+Plus şeklinde bağlı bende.

    Zte modemin lan portundan, NBG418 lan portuna bağlı, Tv+'ta NBG418'in herhangi bir lan portuna takılı.

    Zyxel NBG-418N v2 Router modunda.
    Zte modenden DMZ yönlendirmesi açık. (Zyxel router'ın IP'si)

    Hız düşümü yok. TV+'ta takılma yok. Sadece günde 3-5 kere 1-2 saniye bi takılma oluyor gibi.

    Bu arada iki router arası CAT6 kablo. (Superonline çekmişti yaklaşık 25 metre)
  • Hocam bir düzeltme yapıyorum.

    quote:

    Bugün Zyxel routera lan kablosu ile laptop bağladım.
    hız testi filan yaparken baktımki yayında download testinin sonu ve upload testinin başlangıcı ile donma oluyor.
    Ayrıca download hızım oradan bağladığımda düşük çıkıyor.

    Sol modem üstüne bağlı diğer router üzerindeki masaüstü bilgisayarımda tv açık iken yaptığım testte herhangi bir düşme olmuyor. Hız düşme görmem sanırım o router üzerindeki 100mbit genişliğin kullanılmasından ötürü diye düşünüyorum.

    Aynı şekilde Zyxel routera wifi ile bağlanıp test yaptığımda 100mbit gelen hattan 50-60mbit yararlanabiliyorum. lakin 52mbit-55mbit aralığında hız testinde yakaladığı anda tekrar donma yaptığını farkettim.

    Daha sonra 5-6 tane 1gb büyüklüğünde test dosyaları indirmeye başladım laptop ile. Kesinlikle takılma yapmadı.

    Neden ve Çözüm arıyorum :)




  • Zte üzerindeki herhangi lan portundan iptv ye giden kabloya router bağladığımızda, ayrı bir bandwith yönetimi gerekiyor. Bunu anladım.

    Hız düşümün o router üzerinde gözüküyor. Aynı anda test aç zte ve asus rotuerın üzerinde toplamını al yine 100mbit alıyor olacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.