Şimdi Ara

TV DEN GELEN SIS SESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
27.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Cevap mantıksız soruyu dikkatlici okusaydınız " tv nin arka kapağına vurunca geçiyor yazdığını fark edecektiniz.

quote:

"

Orjinalden alıntı: onuroner

VOLTAJDAN KAYNAKLANABİLİR.DÜŞÜP YÜKSELMESİNDEN...

THUNDERBIRD Vurunca düzeliyorsa muıhtemel bir Soğuk Lehim olarak ifade etiğimiz lehim temassızlığı var gibi bir sonuç çıkıyor. Bir kontrolde fayda var.

melih abi bende tam soguk lehim vardır diye yazacaktım
    ama sana bir sey sorucam bu tür bir arıza meydana gelip vurunca düzeliyorsa sogulk lehim vardır deniyor yani bu tam olarak lehimin düzgün yapılmamasından kaynaklanan bir sorun mu yoksa zaman gectikce bu lehimlerde bu tür problemler ortaya cıkabiliyormu bunu soracaktım

konuyu acan arkadastan özür dileyerek konuyla alakası yok cünkü

• bendede vestel marka tv vardı aynı sekilde bir cınlama sesı geliyordu ... bu forumdan bir arkadaş yardımcı oldu allah razı olsun simdi tv de tık yok calısıyor...
    bazen devamlı bazen ara ara o insanı rahatsız eden ses gidip gidip geliyordu....sorunu sole hallettik saptırma bobinini vernik ile komple vernikledim ve sorun cozuldu ... sizin tv lerdede ses saptırma bobini uzerinden geliyosa bu yontemi deneyin derim
  • Soğuk lehim olarak tabir ettiğimiz bu lehimler 2 şekilkde olur :
    1-) Fabrika ortamında lehimlenirken ısının az olmasından lehim, plaket, ve malzeme 3 lüsü birbirine lehimlenmez. bacak plakete (smd için örnek ) değer deymez bir halde kalır.
    2-) lehimlenme uygun yapılsa dahi zamanla Trafo ayaklarında görülebileceği gibi ısıdan ve titreşimden bu temassızlık meydana gelir. genellikle bu soğuk lehim gözle görülür fakat bazı hallerde gözle fark edilmes havya değdirilşince lehim yerinden havyaya gelir. Bu durumda pcb ve ayak temizlenerek tekrar lehimlenir.
    quote:

Orjinalden alıntı: astral32

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Cevap mantıksız soruyu dikkatlici okusaydınız " tv nin arka kapağına vurunca geçiyor yazdığını fark edecektiniz.

quote:

"

Orjinalden alıntı: onuroner

VOLTAJDAN KAYNAKLANABİLİR.DÜŞÜP YÜKSELMESİNDEN...

THUNDERBIRD Vurunca düzeliyorsa muıhtemel bir Soğuk Lehim olarak ifade etiğimiz lehim temassızlığı var gibi bir sonuç çıkıyor. Bir kontrolde fayda var.

melih abi bende tam soguk lehim vardır diye yazacaktım
    ama sana bir sey sorucam bu tür bir arıza meydana gelip vurunca düzeliyorsa sogulk lehim vardır deniyor yani bu tam olarak lehimin düzgün yapılmamasından kaynaklanan bir sorun mu yoksa zaman gectikce bu lehimlerde bu tür problemler ortaya cıkabiliyormu bunu soracaktım

konuyu acan arkadastan özür dileyerek konuyla alakası yok cünkü

• quote:

Orjinalden alıntı: nipp

arkadaşlar kimse iş yaparken sigortayı indirmiyor. yani tv nin içini açacaksanız bişeyini boşaltmak gerekiyordu.adı aklıma gelmedi. şu minibüsçülerin eskiden güzergah plakalarını cam yapıştırmak için kullandığı vantuzlara benzer.aman ha 25000 - 30000 volt yersiniz bi anda.ama amperi düşük sadece yakar birazcık.

rh tarfosundan bahsediyosun tüpün üzrine takılan elektrodu var onudesarj etmek gerek bir tornavida ve prob yardımıyla yapılır. prob tornavidaya sabitlenir ve probun diğer ucu şasi deki saseye verilir. tornavida ise tüpün üzerindeki eletroda verilerek bir ark sesinin duyulması sağlanır. ark sesi duyulduğunda desarj olmuş demektir duyulmadığı takdırde yatığınız düzeneği tekrar kontrol edersiniz ve sonuç negatifse zaten desarj olmuş demektir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.