Şimdi Ara

TV'de ses Mute durumundayken Ses Kısma düğmesine basınca sesin açılması problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece 4'te herkes uyurken TV'yi açtınız diyelim. Ses bangır bangır! Hemen aceleyle MUTE düğmesine bastınız ve ses kesildi.
    Buraya kadar sorun yok fakat izlemeye devam edebilmek için sesi kısmanız lazım.
    Ses kısma düğmesine basar basmaz MUTE devreden çıkıyor ve yine bangır bangır bağırmayı sürdürüyor. Sesi kısana kadar yine gürültü çıkıyor.

Ben 3 ayrı markada denedim;
    LG ve Samsung TV'de durum yukarıda anlattığım şekilde oluyor.
    Sony TV'de ise sesi kısarken MUTE düğmesinin durumu değişmiyor. (olması gereken bence bu) Sadece (+)'ya veya Mute düğmesine basarsanız açılıyor. Ses kısarken Mute devreden çıkmıyor.

Sizin kullandığınız TV'de bu fonksiyon nasıl çalışıyor?
    Deneyip TV markası ile birlikte yazabilirseniz sevinirim.

edit: boş bir kanala geçip sesi öyle de kısabilirim ama benim merak ettiğim, hangi marka bu inceliği akıl etmiş hangisi edememiş öğrenmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 4 Şubat 2019; 14:20:3 >

• Philips Led tv kullanıyorum ve bu özellik şöyle çalışıyor. Diyelim ses 20 de ve mute ye bastınız, sonrasında ses kısma tuşuna bir defa basarsanız ses 19a inerek açılıyor. Ancak ses kısma tuşuna bir defa basmak yerine basılı tutarsanız ses açılmadan direkt olarak sıfır a iniyor. Evdeki diğer samsung tv de denedim, dediğiniz gibi ses açılmadan kısmanin bir yöntemi yok gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips'inki de güzelmiş. "Sesi kısmak isteyen tuşa basılı tutar" demişler ki gayet mantıklı bence. İsteyene 1 defa basıp Mute'u kaldırma opsiyonu sunmuşlar yani.
    Bugün Arçelik marka bir tv'de denedim, o da düzgün çalışıyor.

Bazı markalar kullancı konforu konusunda henüz bu kadar detaylı düşünemiyor belli ki... Gerçi kullanıcılar talep etmediği, farkında olmadığı sürece aradaki ince farklar değer görmüyor. Mesela ben bu soruyu birkaç tanıdığıma sormuştum, birçoğu olayı anlayamadı bile. Öyle bir ses kısma ihtiyaçları oluşmamış hiç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.