Şimdi Ara

Tv 5+1 ını Bılgısayara Baglama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar elımde bır ses sıstemı var ve bılgısayara nasıl baglıcamı bılmıorum jac falan yok resımlerını atıcam hangı kablolarla nasıl baglantı olustura bılırım. sımdıden yapandan ellerıne saglık emegıne saglık yardım..

Ve bu sıstemın fıyatı nedır? Vestel ACTIVE5.1 SURROUND SYSTEM yazıyor

• Evet arkadaslar cevap yokmu kımseden ?
  • asdasq55 A kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle uydu hoparlörlerden gelen çıplak uçlu kabloları sub'ın arkasındaki mandallı kısımlara takıyorsun.

Daha sonrada herhangi bir mahalle elektrikçisinden de bulabileceğin "3,5 to rca" olarak geçen aşağıdaki kablodan 3 tane alıyorsun. Bu kabloların kulaklık ucu şeklindeki uçlarını pc'nin arkasındaki ses çıkışlarına takıyorsun. Diğer kırmızı ve beyaz (rca) uçları da sub woofer'ın arkasındaki 5.1 ch input yazan kısma takacaksın.
    http://www.amazon.com/Cable-feet-3-5mm-Stereo-Splitter/dp/B0016LFN2C/ref=pd_sim_e_5?ie=UTF8&refRID=1TCB4S13B4314TYKR4NV

Bilgisayarın arkasındaki bu ses çıkışları farklı renklerde olur. Yeşil olan ön kanallar (front) içindir. sarı olan genelde orta ve sub içindir. Anakartın modeline göre bu renkler değişebiliyor ama genelde aynı oluyor. Zaten üzerinde de yazar. Bu şekilde bağlantıyı yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum öncelikle uydu hoparlörlerden gelen çıplak uçlu kabloları sub'ın arkasındaki mandallı kısımlara takıyorsun.

Daha sonrada herhangi bir mahalle elektrikçisinden de bulabileceğin "3,5 to rca" olarak geçen aşağıdaki kablodan 3 tane alıyorsun. Bu kabloların kulaklık ucu şeklindeki uçlarını pc'nin arkasındaki ses çıkışlarına takıyorsun. Diğer kırmızı ve beyaz (rca) uçları da sub woofer'ın arkasındaki 5.1 ch input yazan kısma takacaksın.
    http://www.amazon.com/Cable-feet-3-5mm-Stereo-Splitter/dp/B0016LFN2C/ref=pd_sim_e_5?ie=UTF8&refRID=1TCB4S13B4314TYKR4NV

Bilgisayarın arkasındaki bu ses çıkışları farklı renklerde olur. Yeşil olan ön kanallar (front) içindir. sarı olan genelde orta ve sub içindir. Anakartın modeline göre bu renkler değişebiliyor ama genelde aynı oluyor. Zaten üzerinde de yazar. Bu şekilde bağlantıyı yapabilirsin.

gercekten cok tesekkur ederım yardımın ıcın bır ayrıntı var yanlız pc laptop ve 2 gırısı var 3 gırıs yok o zaman ne yapım

5.1 bağlantı yapmak için usb ses kartı kullanmanız gerekiyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

yada sadece 2 kanal bağlantı yapacaksınız. Laptop'ın kulaklık çıkışından dediğim kablo ile sub arkasındaki front chanel input kısmına bağlantı yapabilirsiniz. Yada yandaki 2 kanal girişi yazan bölümden herhangi birine bağlantı yapıp ses sisteminiz üzerinden o kaynağı seçmelisiniz.

• quote:

5.1 bağlantı yapmak için usb ses kartı kullanmanız gerekiyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

yada sadece 2 kanal bağlantı yapacaksınız. Laptop'ın kulaklık çıkışından dediğim kablo ile sub arkasındaki front chanel input kısmına bağlantı yapabilirsiniz. Yada yandaki 2 kanal girişi yazan bölümden herhangi birine bağlantı yapıp ses sisteminiz üzerinden o kaynağı seçmelisiniz.

pekı kardesım 5.1 deılde dedgın gıbı yapsam 2 sınden sesı cıkartsam buyuk olan anfıden yanı 2.1 den ses gelırmı ?

Denemek lazım ama yandaki 2 kanal input kısmından bağlanırsa sub da çalışacaktır. Zaten dediğim kablo 2 tl, alıp deneyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptoptan cikisi cd girisine takarsan gelir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

laptoptan cikisi cd girisine takarsan gelir...

Kardesım cahıllıme ver hıc bır sey anlamadım ve bılgısayar hakkında olan bılgımıde su cumleyle yerle bır ettın :D nasıl yanı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasq55

quote:

Kardesım cahıllıme ver hıc bır sey anlamadım ve bılgısayar hakkında olan bılgımıde su cumleyle yerle bır ettın :D nasıl yanı ?

Arkadaş benim dediğim ile aynı şeyi demiş.

Dediğim kablo ile laptopun kulaklık çıkışını sub woofer'ın arkasındaki girişlerin en sağında kalan cd/vcd girişine bağla demiş. Başka birşey yapmana gerek yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asdasq55

quote:

Arkadaş benim dediğim ile aynı şeyi demiş.

Dediğim kablo ile laptopun kulaklık çıkışını sub woofer'ın arkasındaki girişlerin en sağında kalan cd/vcd girişine bağla demiş. Başka birşey yapmana gerek yok.

quote:

Denemek lazım ama yandaki 2 kanal input kısmından bağlanırsa sub da çalışacaktır. Zaten dediğim kablo 2 tl, alıp deneyebilirsin.

deneyecegım tesekkur ederım

tamamdır tesekkurler arkadaslar yardımlarınız ıcın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.