Bildirim
Tv 5+1 ını Bılgısayara Baglama
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Evet arkadaslar cevap yokmu kımseden ? -
Dostum öncelikle uydu hoparlörlerden gelen çıplak uçlu kabloları sub'ın arkasındaki mandallı kısımlara takıyorsun.
Daha sonrada herhangi bir mahalle elektrikçisinden de bulabileceğin "3,5 to rca" olarak geçen aşağıdaki kablodan 3 tane alıyorsun. Bu kabloların kulaklık ucu şeklindeki uçlarını pc'nin arkasındaki ses çıkışlarına takıyorsun. Diğer kırmızı ve beyaz (rca) uçları da sub woofer'ın arkasındaki 5.1 ch input yazan kısma takacaksın.
http://www.amazon.com/Cable-feet-3-5mm-Stereo-Splitter/dp/B0016LFN2C/ref=pd_sim_e_5?ie=UTF8&refRID=1TCB4S13B4314TYKR4NV
Bilgisayarın arkasındaki bu ses çıkışları farklı renklerde olur. Yeşil olan ön kanallar (front) içindir. sarı olan genelde orta ve sub içindir. Anakartın modeline göre bu renkler değişebiliyor ama genelde aynı oluyor. Zaten üzerinde de yazar. Bu şekilde bağlantıyı yapabilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Dostum öncelikle uydu hoparlörlerden gelen çıplak uçlu kabloları sub'ın arkasındaki mandallı kısımlara takıyorsun.
Daha sonrada herhangi bir mahalle elektrikçisinden de bulabileceğin "3,5 to rca" olarak geçen aşağıdaki kablodan 3 tane alıyorsun. Bu kabloların kulaklık ucu şeklindeki uçlarını pc'nin arkasındaki ses çıkışlarına takıyorsun. Diğer kırmızı ve beyaz (rca) uçları da sub woofer'ın arkasındaki 5.1 ch input yazan kısma takacaksın.
http://www.amazon.com/Cable-feet-3-5mm-Stereo-Splitter/dp/B0016LFN2C/ref=pd_sim_e_5?ie=UTF8&refRID=1TCB4S13B4314TYKR4NV
Bilgisayarın arkasındaki bu ses çıkışları farklı renklerde olur. Yeşil olan ön kanallar (front) içindir. sarı olan genelde orta ve sub içindir. Anakartın modeline göre bu renkler değişebiliyor ama genelde aynı oluyor. Zaten üzerinde de yazar. Bu şekilde bağlantıyı yapabilirsin.
gercekten cok tesekkur ederım yardımın ıcın bır ayrıntı var yanlız pc laptop ve 2 gırısı var 3 gırıs yok o zaman ne yapım
-
5.1 bağlantı yapmak için usb ses kartı kullanmanız gerekiyor.
http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569
yada sadece 2 kanal bağlantı yapacaksınız. Laptop'ın kulaklık çıkışından dediğim kablo ile sub arkasındaki front chanel input kısmına bağlantı yapabilirsiniz. Yada yandaki 2 kanal girişi yazan bölümden herhangi birine bağlantı yapıp ses sisteminiz üzerinden o kaynağı seçmelisiniz.
-
quote:
5.1 bağlantı yapmak için usb ses kartı kullanmanız gerekiyor.
http://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569
yada sadece 2 kanal bağlantı yapacaksınız. Laptop'ın kulaklık çıkışından dediğim kablo ile sub arkasındaki front chanel input kısmına bağlantı yapabilirsiniz. Yada yandaki 2 kanal girişi yazan bölümden herhangi birine bağlantı yapıp ses sisteminiz üzerinden o kaynağı seçmelisiniz.
pekı kardesım 5.1 deılde dedgın gıbı yapsam 2 sınden sesı cıkartsam buyuk olan anfıden yanı 2.1 den ses gelırmı ?
-
Denemek lazım ama yandaki 2 kanal input kısmından bağlanırsa sub da çalışacaktır. Zaten dediğim kablo 2 tl, alıp deneyebilirsin. -
laptoptan cikisi cd girisine takarsan gelir...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Kardesım cahıllıme ver hıc bır sey anlamadım ve bılgısayar hakkında olan bılgımıde su cumleyle yerle bır ettın :D nasıl yanı ? -
quote:
Orijinalden alıntı: asdasq55
quote:
Kardesım cahıllıme ver hıc bır sey anlamadım ve bılgısayar hakkında olan bılgımıde su cumleyle yerle bır ettın :D nasıl yanı ?
Arkadaş benim dediğim ile aynı şeyi demiş.
Dediğim kablo ile laptopun kulaklık çıkışını sub woofer'ın arkasındaki girişlerin en sağında kalan cd/vcd girişine bağla demiş. Başka birşey yapmana gerek yok. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: asdasq55
quote:
Kardesım cahıllıme ver hıc bır sey anlamadım ve bılgısayar hakkında olan bılgımıde su cumleyle yerle bır ettın :D nasıl yanı ?
Arkadaş benim dediğim ile aynı şeyi demiş.
Dediğim kablo ile laptopun kulaklık çıkışını sub woofer'ın arkasındaki girişlerin en sağında kalan cd/vcd girişine bağla demiş. Başka birşey yapmana gerek yok.
quote:
Denemek lazım ama yandaki 2 kanal input kısmından bağlanırsa sub da çalışacaktır. Zaten dediğim kablo 2 tl, alıp deneyebilirsin.
deneyecegım tesekkur ederım
tamamdır tesekkurler arkadaslar yardımlarınız ıcın
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X