Şimdi Ara

Tuz ruhu + Perhidrol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
2
Favori
20.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar baskı devre çıkarırken belki çogumuz bu yöntemi kullanıyoruz.Fakat benim çözemedigim bi olay var.Kendimi bildim bileli kimyam iyi değildir o yüzden altından kalkamadım
    Bakır plaketteki Cu ı tuz ruhundaki HCl mi eritiyor yoksa H2O2 mi?Elimde kap içinde tuzruhu perhirol karışımı yarım saattir sallıyorum bakır çıksın die anca erimeye başladı.Çok uzun zamandır kullanıyorum artık ömrü geçmiş galiba fakat perhidrol ekledim 5 dk bekledim bişi olmadı tuzruhu ekledim bekledim gene bişi olmadı.Doğru olan hangisi ?

• Selam arkadaşım valla senin dediğin olayın aynısınıda ben yaşadım.Bende senin gibi bi devre yaptım .tuzruhu ve perhidrol karışımına attım yarım saate anca çıktı ben önceleri yaparken 5 dakikada eriyodu.Bence perhidrol içinde hidrojen peroksit oranı az bu yüzden olabilir.Tuzruhuda yeni olcak.bence bütün sorun perhidrol'da başarılar
  • Bence senin kullandığın perhidrolün oksijeni beklemekten ayrışmış o yüzden hangisini eklersen ekle tam verim alamıyorsun.Sana tavsiyem yeni bir perhidrol alman ama sakın elektronikçiden veya eczaneden alma hem çok pahalı olur hemde H202 derişimi çok düşük olur.Kozmetikçilerde 3 ytl gibi fiyata %50 lik 1 lt perhidrol alabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiderman065

Bence senin kullandığın perhidrolün oksijeni beklemekten ayrışmış o yüzden hangisini eklersen ekle tam verim alamıyorsun.Sana tavsiyem yeni bir perhidrol alman ama sakın elektronikçiden veya eczaneden alma hem çok pahalı olur hemde H202 derişimi çok düşük olur.Kozmetikçilerde 3 ytl gibi fiyata %50 lik 1 lt perhidrol alabilirsin..
    1 litre aldım zaten bugün 3 ytl ye ama oran %30.Bende sorun perhidrol diye düşünüyorum ama 3 e 1 olan oranı 3 e 2 yaptım değişen bişey olmadı.
    En iyi çözüm döküp yenisini yapmak gibi geliyor.Zaten o kadar pahalıda değil.

----

Peki burda meydana gelen tepkime nasıl oluyor.

Cu + H2O2=CuO2 + H2 şeklinde gibi geliyor bana.Tuz ruhuda seyreltmek ve peroksitin homojen bir şekilde dagılmasını saplamak için gibime geliyor.Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdreNaline® -- 9 Ağustos 2006; 21:55:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdreNaline®

1 litre aldım zaten bugün 3 ytl ye ama oran %30.Bende sorun perhidrol diye düşünüyorum ama 3 e 1 olan oranı 3 e 2 yaptım değişen bişey olmadı.
    En iyi çözüm döküp yenisini yapmak gibi geliyor.Zaten o kadar pahalıda değil.

----

Peki burda meydana gelen tepkime nasıl oluyor.

Cu + H2O2=CuO2 + H2 şeklinde gibi geliyor bana.Tuz ruhuda seyreltmek ve peroksitin homojen bir şekilde dagılmasını saplamak için gibime geliyor.Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aynı sorunla bende karşılaştım. sonra çözdüm belki aynı olaydan mustaribiz. tuzruhu tek başına yeterince hızlı tepkime sağlamıyor bunu hızlandıran perhidrol. fakat eczanelerde satılan bazı perhidrollerin derişişmi düşük (%6) gibi. eğer şişesinin üzerine bakarsanız derişimi yazar. bende kazara %6 derişişmli olanla baskı devre yapmaya kalkmıştım baktım bir türlü olmadı. sonra gidip bir şişe daha almıştım vede ondaki derişişm %20 ydi. ben,im bir türlü bitmeyen reaksiyon hemencecik gerçekleşivermişti. perhidrol alırken derişime dikkat arkadaşlar. tavsiyem en az %20 veya daha fazla derişişmli olanlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 9 Ağustos 2006; 22:13:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muuzoo

arkadaşlar aynı sorunla bende karşılaştım. sonra çözdüm belki aynı olaydan mustaribiz. tuzruhu tek başına yeterince hızlı tepkime sağlamıyor bunu hızlandıran perhidrol. fakat eczanelerde satılan bazı perhidrollerin derişişmi düşük (%6) gibi. eğer şişesinin üzerine bakarsanız derişimi yazar. bende kazara %6 derişişmli olanla baskı devre yapmaya kalkmıştım baktım bir türlü olmadı. sonra gidip bir şişe daha almıştım vede ondaki derişişm %20 ydi. ben,im bir türlü bitmeyen reaksiyon hemencecik gerçekleşivermişti. perhidrol alırken derişime dikkat arkadaşlar. tavsiyem en az %20 veya daha fazla derişişmli olanlardan.

Alıntıları Göster
    Tuz ruhu'nun kimyasal adı: Hidroklorik asit (Hydrochloric Acid) = HCl
    Perhidrol'ün kimyasal adı: Hidrojen peroksit (Hydrogen Peroxide) = H2O2
    Cu + H2O2 + 2HCl -- > CuCl2 + 2H2O

CuCl2 zehirli bir gaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: musallim

Tuz ruhu'nun kimyasal adı: Hidroklorik asit (Hydrochloric Acid) = HCl
    Perhidrol'ün kimyasal adı: Hidrojen peroksit (Hydrogen Peroxide) = H2O2
    Cu + H2O2 + 2HCl -- > CuCl2 + 2H2O

CuCl2 zehirli bir gaz...

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla hep derişim farklılıklarından sıkıntı yaşanmış ama, yine de şu oran konusunda naçizane bi tavsiyede bulunmak istiyom

Şu 3'e bir oranı bu iki malzemenin piyasada farklı farklı derişimlerde satılmasından dolayı, zaten referans alınamayası bi orandır, çünkü bu oranı deneyip bulan arkadaşların kullandığı malzeme derişimlerini bilmiyoruz...

Oranla moranla uğraşmadan, zemini düz kapta, nerdeyse plaka derinliğinde tuz ruhunu ekledikten sonra, azar azar perhidrolü eklemeye başlayın. Ve plakayı atın içine sallayın. Sallarken de tepkime yeterli hıza ulaşıncaya kadar nerdeyse damla damla ekleyin perhidrolü. bu bi kaç dakikalık denemeyle gayet hızlı tepkimeye geçmiş olursunuz.
    (Karışımın renginin, iyice hahverengi bi hal aldığını gördüğünüz vakit biraz daha perhidrol eklersiniz)

Burda önemli bi nokta tuz ruhunun elde bol bulunmasın da etkisiyle, bol katayım daha kolay eritsin mantığıyla ayarını kaçırdığımızda, elimiz de tuz ruhuna oranla çok az miktar olan perhidrol yetemeyebilir... Ve hacimce gayet bol olmasına rağmen pek işlevsel olmayan bu karışımı 1 saate yakın sallamak zorunda kalabiliriz.(tecrübeyle sabittir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuz Ruhumu Porçözmü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LosTCorpsE

Anladığım kadarıyla hep derişim farklılıklarından sıkıntı yaşanmış ama, yine de şu oran konusunda naçizane bi tavsiyede bulunmak istiyom

Şu 3'e bir oranı bu iki malzemenin piyasada farklı farklı derişimlerde satılmasından dolayı, zaten referans alınamayası bi orandır, çünkü bu oranı deneyip bulan arkadaşların kullandığı malzeme derişimlerini bilmiyoruz...

Oranla moranla uğraşmadan, zemini düz kapta, nerdeyse plaka derinliğinde tuz ruhunu ekledikten sonra, azar azar perhidrolü eklemeye başlayın. Ve plakayı atın içine sallayın. Sallarken de tepkime yeterli hıza ulaşıncaya kadar nerdeyse damla damla ekleyin perhidrolü. bu bi kaç dakikalık denemeyle gayet hızlı tepkimeye geçmiş olursunuz.
    (Karışımın renginin, iyice hahverengi bi hal aldığını gördüğünüz vakit biraz daha perhidrol eklersiniz)

Burda önemli bi nokta tuz ruhunun elde bol bulunmasın da etkisiyle, bol katayım daha kolay eritsin mantığıyla ayarını kaçırdığımızda, elimiz de tuz ruhuna oranla çok az miktar olan perhidrol yetemeyebilir... Ve hacimce gayet bol olmasına rağmen pek işlevsel olmayan bu karışımı 1 saate yakın sallamak zorunda kalabiliriz.(tecrübeyle sabittir

Alıntıları Göster
    Evet bende ilk yaptıgımda çok güzel çıkmıştı.Perhidrolün derişimi %20di.3 e 1 oranı na tam denk geliyor bu oranlar.

Çıkan gaz zehirliyse zehirleniyoz demekki başında beklerken .Cvplar için teşekkürler.
    Herkese iyi çalışmalar.

• quote:

Evet bende ilk yaptıgımda çok güzel çıkmıştı.Perhidrolün derişimi %20di.3 e 1 oranı na tam denk geliyor bu oranlar.

Çıkan gaz zehirliyse zehirleniyoz demekki başında beklerken .Cvplar için teşekkürler.
    Herkese iyi çalışmalar.

Alıntıları Göster
    CO2 insanı O2 siz bırakan bir gazdır bu yüzden aşırısı öldürür.
    CO ise zehirleyicidir (hemoglobin yani demir3-oksit)ile birleşince oluşan tepkime geri dönemez niteliktedir.
    Tıpkı CuCl2 gibi.Bu yüzden sürekli dikkatli olun-koklamayın-iyi havalandırın uyarıları yapılır.

Yukarıdaki formüldeki mol değerlerle bakırın erimesi 60 saniyeyi geçmez(hatta uygun ısıda 15sn)
    Bu yüzden seyreltilir.

Hızlı çıkarmak değil sıhhatli kontrollü çıkarmak marifet.

Lütfen dikkatli olunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: musallim

CO2 insanı O2 siz bırakan bir gazdır bu yüzden aşırısı öldürür.
    CO ise zehirleyicidir (hemoglobin yani demir3-oksit)ile birleşince oluşan tepkime geri dönemez niteliktedir.
    Tıpkı CuCl2 gibi.Bu yüzden sürekli dikkatli olun-koklamayın-iyi havalandırın uyarıları yapılır.

Yukarıdaki formüldeki mol değerlerle bakırın erimesi 60 saniyeyi geçmez(hatta uygun ısıda 15sn)
    Bu yüzden seyreltilir.

Hızlı çıkarmak değil sıhhatli kontrollü çıkarmak marifet.

Lütfen dikkatli olunuz.

Alıntıları Göster
    Evet ben üst mesajda söylemeyi unutmuşum.Hızlı çıkarınca iyi olmuyor.Yavaş yavaş yapınca mükemmel kalitede çıkıyor

• quote:

Evet ben üst mesajda söylemeyi unutmuşum.Hızlı çıkarınca iyi olmuyor.Yavaş yavaş yapınca mükemmel kalitede çıkıyor

Alıntıları Göster
    Ben %50 lik perhidrol kullanıyorum ölçü olarakta 1/9 kullanıyorum gayette hızlı ve kaliteli oluyor bu güne kadar bir sorun yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiderman065

Ben %50 lik perhidrol kullanıyorum ölçü olarakta 1/9 kullanıyorum gayette hızlı ve kaliteli oluyor bu güne kadar bir sorun yaşamadım

Alıntıları Göster
    Ben de %30 luk perhidrol kullanıyorum .Eczaneden 1 ytl ye almıştım.1/3 oranın da kullanıyorum sonuç mükemmel.3-5 dakiaka içinde çıkıyor.Kutunun üzerinde ışıktan koruyunuz diye bir uyarı var ışık zarar veriyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muuzoo

kardes WALLAHİ COK SAOL Bende diyorum eczaneden bi alıyorum eritmiyor bi alıyorum 5 dk ya bitiyor işim Neyse cok geç oldu bunu öğrenmem ama zararın neresinden dönsen kardır bugun 2 şişe aldım eczaneden tekini boşalltım erimiyor diğerinide boşalltim yine erimiyor.kafayı yedin devrem 2 gündür çizilmiş bekliyor

ÇOOOOOK SAOLLLL!! TEŞEKKÜRLER!

• quote:

Orijinalden alıntı: spectrum05

Ben de %30 luk perhidrol kullanıyorum .Eczaneden 1 ytl ye almıştım.1/3 oranın da kullanıyorum sonuç mükemmel.3-5 dakiaka içinde çıkıyor.Kutunun üzerinde ışıktan koruyunuz diye bir uyarı var ışık zarar veriyor olabilir.

Alıntıları Göster
    öğrencilerimize genelde 5/1 veya 7/1 oranlarda yaptırıyoruz. ama deneme yanılma yöntemiyle, kendinize veya kullandığınız markaya göre bir oran tutturabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

öğrencilerimize genelde 5/1 veya 7/1 oranlarda yaptırıyoruz. ama deneme yanılma yöntemiyle, kendinize veya kullandığınız markaya göre bir oran tutturabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    @dergul konu hortlamış sanırım birisi mesaj yazmış ardına silmiş tarihe bakmadan yazmışınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper81

@dergul konu hortlamış sanırım birisi mesaj yazmış ardına silmiş tarihe bakmadan yazmışınız

Alıntıları Göster
    ona pek dikkat etmemiştim. açıkçası bu sitede böyle troll'lükler olacağını düşünmemiştim. sanırım yazıp silen kişi epey eylenmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

ona pek dikkat etmemiştim. açıkçası bu sitede böyle troll'lükler olacağını düşünmemiştim. sanırım yazıp silen kişi epey eylenmiştir.

Alıntıları Göster
    erkantr67 yazmış işte, dün yazmış hemde. Neyden bahsediyosunuz anlamadım ben? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: casablanca

erkantr67 yazmış işte, dün yazmış hemde. Neyden bahsediyosunuz anlamadım ben? :D

Alıntıları Göster
    arkadaşlar eczaneden %6 lık perhidrol aldım 3 tl ye marketten 1 tl ye tuz ruhu aldım ve asidi 3e2 oranla koydum ve sonuç muhteşem gerçekten arkadşalar denesin 3e 2 oranla hazırlayın ca 3 ile 5dakka için de çözülüor bunun sebebide perhidrolun %6 olması die düşürnüorum
  • Ben eczaneden1lt sini 9tl ye aldım oranını Bilmeden kullandım bitti gitti:) Az once bahçemizde baskı plaketini eritirken salak bir kedi bahçemize girdi ve 2ayagini daldirip devirdi.Sizce kedinin bacaklarına bir şey olmusmudur Vicdan azabı çekiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 1 Haziran 2011; 22:14:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123
    Sizce kedinin bacaklarına bir şey olmusmudur Vicdan azabı çekiyorum...

Ciddi bir şey olmamıştır.Bir süre kaşınır , kızarır.
    Kedi o , 9 canlı , üstüne döksen bişi olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.