Şimdi Ara

tuvturk rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 farklı araç için 1 ay arayla 2 defa dudullu tüvtürke muayeneye gittim
    sadece ruhsat sayfaları ve egzost ölçüm kartı verdim
    sorunsuz tek seferde muayeneden geçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

randevu alırken nelerin getirilmesi gerektiği yazıyor. Onları getirin bu tarz evraklarınızı da eksik etmeyin, aracınızda da sıkıntı olmasın 1 1.5 saate halleder çıkarsınız...

O soruyor bu sormuyor diye bir şey yok. Önce kendinize bakın siz her şeyi hallettiniz mi ? Ülkemizde her şeyi halledeceksin ki sana sorun çıkaracak adam bile sorun çıkaramasın. Yoksa böyle uğraşıyorsunuz.

Ben aracıma lpg taktırdım ve lpg işlemesi için a dan z'ye her evrağımı getirdim. Hiçbir yerde de trafik sigortanızı getirin demiyor. ZATEN HERYERDE GÖRÜNÜYOR.
    Hayatında hiç trafik sigortası kestirdin mi bilmiyorum ama yeni dönemde a4 kağıdına çıktısını alman yeterli. Üzerine pul , mühür , damga hiçbiryer vurulmuyor ,yapıştırılmıyor.

Samandıra'nın inatla istediğini belgeyi niye orhanlı istemiyor ? Demekki gerekli değilmiş ?!!!

Hayatında randevuya gitmemiş adamsın yazma şuraya işte, insanları tahrik etme

Ne kadar cahil ve ön yargılısınız. Motosiklet ve otomobilim var. Belki sizden daha çok gitmiş halledememiş dönmüşümdür. Şu üslubunuzla zaten haksız olduğunuzu ispatlar niteliktesiniz.

Sonra istenmemesi istenmemesi gerektiği anlamını çıkarmaz. Kaldı ki ben sizin iyiliğiniz için bu ülkede her şeyi tam yapmanız gerekli yoksa siz uğraşırsınız diyorum.

Neyse takılın hocam siz. Serzenişte bulunun işiniz hallolunca bırakırsınız zaten peşini.

sen ne biçim insansın ya bak burda bir sürü insan evrağa gerek yok diyor inatla hala savunuyorsun. Senin hiç gitmediğin çok açıkça belli.
    hadi güle güle

• tüvtürke şikayetimi ilettim bakalım sonuç olarak ne çıkacak ,bence hiçbişey çıkmayacak bende önce samandıra istasyon müdürüne ardından da tüvtürk genel müdürüne mail atacağım.
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Karşındaki hayvansa sen nesin acaba, balık mı?
  • Alınan paranın tamamı Tuvturk'un değil...Haraç olarak devletin cebine giriyor...Bilmeden sıkmayalım...

Devlet Gelirleri

Yapılan her muayeneden alınan bedelin önemli bir kısmı 20 yıl boyunca artan oranlarda devlet kasasına gelir olarak eklenecektir. İlk 3 yılda muayene ücretlerinden elde edilecek gelirin %30'u, takip eden 7 yılda gelirlerin %40'ı, son 10 yıllık işletim döneminde ise, araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır.

http://www.tuvturk.com.tr/genel-bilgilendirme.aspx

• Eskiden ne güzel bagajı açıp ruhsat yapraklarının arasına para sıkıştırıyorduk. Hatta gitmeden yaptırmışlığım var. Ne uğraştırıyolar milleti anlamış Değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Eskiden ne güzel bagajı açıp ruhsat yapraklarının arasına para sıkıştırıyorduk. Hatta gitmeden yaptırmışlığım var. Ne uğraştırıyolar milleti anlamış Değilim.

Bravo, sizi tebrik ederim. Zamanında ne iyi yapmışsınız. Helal olsun.
    Ne gerek var kontrole....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lotus1 -- 13 Mayıs 2015; 11:49:37 >
  • Trafik sigortanın aslını yanında taşımak,gerektiğinde yetkili kişilere vermek bir zorunluluktur.Adı üzerinde zaten Zorunlu Trafik Sigortası.Polis de dahil fax veya fotokopi olanını kabul etmeyebilir yasal hakkı vardır,aslını ister olmazsa ceza keser.

Elektronik sistemde ilgili yerler( polis,maliye,muayene kuruluşu vs)eğer sigortayı göremez iseler aslını isterler olmadı,eğer sistem üzerinde doğrulamak yapabilecekseler fax veya fotokopisini kabul edebilirler,doğrulama imkanı yoksa yine aslını isterler.Yani aslı veya fotokopisi olayı biraz ikna edebilmek ile alakalı, fax isteyince deliren,burada xxxx herifler diyen birisine de ona göre davranmaları normal.Dava açsalar sen kaybedersin buradaki hakaretten sonra.
  • Ortam çok felaket çok. İnsanlar düşünmüyor, sorgulamıyor, yorum yapmıyor. Aman banane diyor. Bunu yaşamayan varmı? Hangi insana istediğiniz işi kısa sürede adam gibi yaptırabiliyorsunuz. Saygısızlık ve bilinçsizlik almış başını gidiyor. Türkiye sınırları içerisindi bunlarını olmadığı bir merkez varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vagus35

Ortam çok felaket çok. İnsanlar düşünmüyor, sorgulamıyor, yorum yapmıyor. Aman banane diyor. Bunu yaşamayan varmı? Hangi insana istediğiniz işi kısa sürede adam gibi yaptırabiliyorsunuz. Saygısızlık ve bilinçsizlik almış başını gidiyor. Türkiye sınırları içerisindi bunlarını olmadığı bir merkez varmı?

Burası Yeni Türkiye...Bundan sonra böyle...Taa ki millet aklını başına alıp yanlıştan dönünceye kadar...O da imkansıza yakın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Trafik sigortanın aslını yanında taşımak,gerektiğinde yetkili kişilere vermek bir zorunluluktur.Adı üzerinde zaten Zorunlu Trafik Sigortası.Polis de dahil fax veya fotokopi olanını kabul etmeyebilir yasal hakkı vardır,aslını ister olmazsa ceza keser.

Elektronik sistemde ilgili yerler( polis,maliye,muayene kuruluşu vs)eğer sigortayı göremez iseler aslını isterler olmadı,eğer sistem üzerinde doğrulamak yapabilecekseler fax veya fotokopisini kabul edebilirler,doğrulama imkanı yoksa yine aslını isterler.Yani aslı veya fotokopisi olayı biraz ikna edebilmek ile alakalı, fax isteyince deliren,burada xxxx herifler diyen birisine de ona göre davranmaları normal.Dava açsalar sen kaybedersin buradaki hakaretten sonra.

valla senin gibi ezbere iş yapan bir sürü adama iş öğretemeyiz çok haklısın.

Benden trafik sigortasının aslını isterse ve ben veremezsem %100 haklı olur tek şikayetimde olmaz , ama benden uyduruk bir a4 kağıdını ister bunun faxını kabul ederim derse ve ben mail olarak hemen paylaşabileceğimi söylersem bu kabul olmazsa o adamı orda pert ederler.

Ben ikna falan istemiyorum kardeşim , doğru düzgün işlerini yapsınlar. Diğerleri niye hiç bakmadı ? Ben bu çifte standardın üzerine mahkeme açarsam %100 kazanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: vagus35

Ortam çok felaket çok. İnsanlar düşünmüyor, sorgulamıyor, yorum yapmıyor. Aman banane diyor. Bunu yaşamayan varmı? Hangi insana istediğiniz işi kısa sürede adam gibi yaptırabiliyorsunuz. Saygısızlık ve bilinçsizlik almış başını gidiyor. Türkiye sınırları içerisindi bunlarını olmadığı bir merkez varmı?

aynen öyle çok haklısınız. Adam 25 yıl öncesinde kalmış ağzını fax ile açıyor fax ile kapatıyor. Ya kardeşim fax kağıdı 2 gün sonra silinecek gel sana hemen mail atayım şurdaki yazıcıdanda çıktısını alalım yap işini diyorum olmaz diyor.
    Kardeşim senin için poliçe numarası lazım değil mi? Al vereyim diyorum olmaz diyor.
    Hani neyi kanıtlamaya çalışıyorumki? Aracımı muayeneye getirmişim , vergi borcu yok , hgs ogs cezası yok , lpg işletmişim , lpg nin sızdırmazlığı , bandrolu, egzoz pulu , ıvırı zıvırı herşeyim tam. Trafik sigortasından mı kaçıcam ?

Ama dediğiniz gibi amann yaaa banane sorgulamıyorum düşünmüyorum 25 yıl önce fax isterdik aha yine isteriz modundalar.

• Bende mailden çıktı aldım, ruhsatta fotokopisi var hiç olmasa yine olur.

• Genel olarak insanımız parasıyla hizmet ya da mal satın almaya kalktığında yanında karşısındaki insanı da satın aldığını düşünerek, büyüklenir/kibirlenir ve karşısındaki insanı küçük/hor görür..

Yıllardır lpg/benzin/dizel her türlü binek aracı zamanı geldiğinde muaneyeye götürürüm, hiç birisinde en ufak sorun problem yaşamadım.. Eğer arabanız ciddi anlamda muaneye için hazırsa zaten sorun olmuyor ama sizin için ufak olan birşey, kontrolü yapan kişiye göre olması gerekiyorsa ve yoksa bu sorundur.. Sonuçta orada çalışanlarda kendilerine söylenileni azami şekilde yapmaya/uygulamaya çalışıyorlar..

Konuyu açan arkadaş sigorta kağıdını götürmemiş ya da unutmuş, bu oradaki görevlinin sorunu değil senin sorunundur.. Bir kağıt parçası, koyacaksın ruhsata yanında taşıyacaksın.. Sonuçta sırtında taş taşımıyorsun ki.. Allah göstermesin bir kaza yaptın maddi/manevi polis geldi sigortanı sordu ozaman sistemden bak mı diyeceksin ya da mailden mi göstereceksin evrakı.. Herşey sistemde görünüyorsa ruhsatı taşıma, ehliyeti taşıma, nufus cüzdanını taşıma.. Nasılsa herşey sistemde görünüyor, karşındaki insana da dersin kardeşim bana birşey sorma herşey sistemde görünüyor..

Kimi arkadaşta 10 dk'lık kontrol için 200 lira veriyoruz diye yakınmış.. Ne yapmalarını istiyorsun..? 200 lira veriyorsunuz diye 1 gün boyunca senin arabanla mı ilgilensinler.. Ozaman diğer arabalara nasıl sıra gelecek..? Memlekette okadar araba var ve randevulu gittiğin halde bile randevu saattinde seni alamadıklarını görüyorsun yoğunluktan dolayı..

Muaneye istasyonlarının kendi aralarında uygulamada farklılık gösterdiğini zaten herkes biliyor farkında.. Sen herşeyin hazır ve eksiksiz olarak git, gerisine karışma onlar işlerini yapar sana teslim ederler arabanı..

• Dene gör,kazanamayacağın aşikar üstüne bir de ıspatlı şekilde sigortanın üzerinde bulunmadığı için ceza yersin. Birinin niye istediğini diğerinin niye istemediğini yazdım,bir daha okursan anlaşılır sanırım olay.

Mail olayını devlet daireleri daha kabul etmiyor,bazı yerlerinde bilgisayarları sınırlı,mail olarak attığınız evrağın çıktısının alıp saklanması gerekiyor çünkü ama elektronik ortamda evrak kabulü güvenliği hala tam oturmuş değil devlet dairelerinde o yüzden mail bildirimlerini pek kabul etmek istemiyorlar.

Ezbere iş yapmaya gelince ben mühendisim siz,ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama kim ne isterse ona göre de iş yapmadığına eminim.Örneğin AKSA elektrik veznesinde çalışıyorsun,aradılar seni üzerimde para yok çek ile ödeyim veya parayı senin hesabına çıkartayıp sen ödeyi ver dediklerinde kabul etmiyorsun sanırım
  • kusura bakmayın hata sizde, herkes yana yakıla muayene öncesi neredeyse arabanın alım belgelerini bile hazırlayıp sıkıntısız geçeyim derken siz normalde yanınızda bile olması gereken şeyi yanınıza almadan gidiyorsunuz, artık elektronik olarak gözüküyor şu bu mevzuları tamam bilinen bir durum ama böyle şeylerde riske girmemek lazım
  • aynı zihniyetteki bir sürü adamda burdaymış işte türkiyemin hali ortada.
    evet gördüm muayeneye noter satış kağıdını bile hazırlayan vardı , daha ne diyeyim. Tüvtürk'ü devlet kurumu sananda var ,trafik sigortasının pulundan haberi olmayanda.
    Şikayetimi ilettim , bu çifte standardın neden olduğunu umarım öğrenirim. Cevap gelince buraya yazarım. Tek tek insanlara laf anlatmak gerçekten zor.
  • Dudullu istasyonunda sigorta falan istememişlerdi benden.Kimlik,ruhsat ve ezgoz pulunu istemişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

merhaba arkadaşlar
    geçen c.tesi günü aracıma lpg takıldığı için muayeneye götürdüm , gişede 1 saat sıra bekledim ,sıra bana geldi ,evrakları teslim ettim ,trafik sigortası istendi , yanımda olmadığını söyledim (çıktısını almayı unutmuşum) bu şekilde muayene yapmayacaklarını belirttiler.
    telefondan açtım emailimden gösterdim kabul olmadı , email atayım çıktısını alayım dedim kabul olmadı ,sistemden gördüğünü söyledim kabul etmedi ,bunun resmi bir kağıt olmadığını soğuk damga mühür imza olmadığını hata yaptığını anlatmaya çalıştım ama boşa anlattım
    en son fax isteyince delirdim ve ha fax ha email ne farkeder dedim ama karşımdaki hayvan olunca bişey değişmedi.sinirsen delirdim ama elden bişey gelmedi döndüm geldim.
    dün başka bir istasyona gittim ve kimse benden trafik poliçemi sormadı işlemimi yaptı bitti gitti.

şimdi hangi istasyon hatalı ?ben bu terbiyesiz herifleri nereye şikayet edebilirim ?

tüvtürk kısaca Boş işlerin Boş Personelleri Araç Muayanesi için 200 tl alıyorlar güzel para kaldırıyorlar bu işlerden

• quote:

Orijinalden alıntı: lotus1

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Eskiden ne güzel bagajı açıp ruhsat yapraklarının arasına para sıkıştırıyorduk. Hatta gitmeden yaptırmışlığım var. Ne uğraştırıyolar milleti anlamış Değilim.

Bravo, sizi tebrik ederim. Zamanında ne iyi yapmışsınız. Helal olsun.
    Ne gerek var kontrole....

Kontrol olunca ne oluyor ki sanki. Tüv de paramızla rezil oluyoruz.

Hacı ironi yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadri.abi -- 13 Mayıs 2015; 14:52:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.