Şimdi Ara

Tuvalete yetişmem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miguel Palacios, kendisine söz veren disiplin kurulu başkanına, “Benim tuvalete yetişmem lazım” deyip ara istedi. Şaşıran başkan, “Git de burada sıkıntı olmasın” diye izin verdi.

YAKLAŞIK 6 saat süren Fenerbahçe’nin UEFA Disiplin Kurulu’ndaki savunmasında ilginç olaylar ve diyaloglar yaşandı. Özellikle sarı lacivertlileri disipline sevk etmesinden sonra “stajyer” olduğu yönünde haberler çıkan UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, hem bunu doğrulayacak hataları, hem de tuhaf çıkışlarıyla olumsuz anlamda ilgi odağı oldu.

GÜLDÜREN KONUŞMALAR

- Palacios’un deyim yerindeyse en büyük “bombası” tuvalet ile ilgiliydi. Duruşmanın ikinci bölümü başlayalı yaklaşık 1 saat geçmişti. Disiplin kurulu başkanı Avusturyalı Thomas Partl, Palacios’a söz verdi. Ne diyeceği merakla beklenen İspanyol müfettiş, herkesi önce şaşırtan, sonra güldüren şu sözleri söyledi:
    - ”Benim acele tuvalete yetişmem lazım. Ara verir misiniz?”
    Herkes birbirine bakarken, hayretler içindeki başkan Partl, muzih bir espri yaparak izin verdi:
    - “Tamam hemen git. Burada bir sıkıntıya neden olma.”
    - Duruşmada Palacios’un bir iddiası ise, bu konularda ne kadar acemi ve bilgisiz olduğunun en önemli kanıtıydı. İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Prof. Dr. Ersan Şen savunmasını yaparken, “UEFA statüsü de, genel hukuk kurallarındaki gibi, insan onuruna aykırı şekilde elde edilmemiş delillerin kullanılabileceğini söyler” dedi.

ALMAN AVUKAT PATLADI

Palacios’un buna karşılığı, hukuk bilgisinin ne düzeyde olduğunu gösterir nitelikteydi:
    - “UEFA illegal delillere göre bile karar verebilir.”
    Duruşmadaki isimler, anlamlı anlamlı birbirine bakarken, Fenerbahçe’nin Alman avukatı Martens dayanamayıp, “Özgürlüklerin ve hukukun kalesi İsviçre’de bir hukukçunun bunları söyleyebilmesi nasıl mümkün olabilir” diye çıkıştı.

BAŞKAN DA HAYRET ETTİ

UEFA Disiplin Kurulu’nun Avusturyalı Başkanı Partl da Palacios’a şaştı.

UEFA Asbaşkanı’nın oğlunun yanında çalışıyor

FENERBAHÇE ve Beşiktaş ile yöneticilerini ceza almaları istemiyle disiplin kuruluna sevk eden İspanyol müfettiş Miguel Palacios’un, bu davaya nasıl atandığı ve neden bu dosyayı yeniden açtığı bir çok çevrede manidar bulunuyor. Palacios’un, UEFA asbaşkanlarından Angel Vilar’ın oğlunun avukatlık bürosunda çalışması, olaya başka bir boyut katıyor.
    UEFA içinde yaşanan çekişmeler nedeniyle bu tarz bir davanın açılmış olabileceği senaryosuna bu ilişkinin güçlü bir dayanak oluşturduğu ileri sürülüyor.

Haber doğruysa

• Tuvaletim geldi
  • Fener ceza alırsa sorumlu belli oldu ,tuvalete giden adam.

• Ulan şans yokki bizde
  • Basligi gorup kufur etmeye gelip icerigi gordukten sonra heeaaaaaaa diyenler dernegi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haber tamamen doğruysa zerre abes bir durum ben göremiyorum. tuvalet olayı komik bir hadise sadece.

uefa illegal delillere göre karar verebilir çünkü orası spor mahkemesi. uefa kimseyi hapse sokamaz, illegal delillerde bu yüzden kullanılır hapse atmak için değil klüplere ceza vermek için. bizim avukatlar kendilerini çok zeki zannediyorlar.

ayrıca bi stajyer avukat lafıdır gidiyor. görende yeni bitme 18 yaşında veleti olaya vermişler sanacak. adam koskoca okullarda bu işin okulunu okumuş insan ve oradaysa bir şeyleri biliyor demektir ama bizim medya işi nasıl sulandırayım, milleti nasıl kandırayım, nasıl sayfada yer doldurayım diye uğraşıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cumartesi işe gitmek
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aziz Yıldırım, UEFA’daki duruşmada, iddiaların sahibi müfettişe fena yüklendi.UEFA Disiplin Kurulu’ndaki savunmasında F.Bahçe Başkanı, sorduğu sorularla duruşmaya damga vurdu. F.Bahçe’nin cezalandırılmasını isteyen UEFA müfettişinin CAS davasının çekilmesi ile ilgili görüşüne Yıldırım, “Neden çektiğimizi git Platini’ye sor” karşılığını verdi.

F.BAHÇE’nin UEFA’daki savunması ve verilecek karar önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacak.
    En çok merak edilen konulardan biri Aziz Yıldırım’ın nasıl bir savunma yaptığı ve nasıl bir tavır takındığı..
    Başkan, disiplin kurulu üyelerine ve iddiaların sahibi müfettişe neler söylemişti?
    Edindiğimiz bilgiler, Yıldırım’ın müfettişi sorularıyla hayli zorladığıydı. Duruşma sonrası yöneticiler, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu’nun “Yanıtlanamayan sorularımız oldu” sözlerinin ne anlama geldiğini Aziz Yıldırım’ın duruşmada sorduğu sorular ve müfettişe yönelttiği suçlamalarla anlayacaksınız...

1-CAS DAVASINI NEDEN ÇEKTİK?

(Palacios, F.Bahçe’nin CAS’a dava açıp sonra çektiğini belirterek Fenerbahçe’nin cezasının artırılması gerektiğini belirtmişti. Yıldırım’ın buna yanıtı çok ilginç oldu.)
    “CAS davasını çektiğimiz için cezamızın ağırlaştırılmasını talep ediyorsun. CAS davasını neden çektiğimizi git UEFA Başkanı Michel Platini’ye sor…”

2-ESKİ RAPOR NİÇİN DEĞİŞTİ?

“İlk disiplin müfettişi Caselli’nin 18 Haziran 2012’deki yazısıyla bu rapor arasındaki farklılıkların sebebi nedir? (F.Bahçe UEFA Kupası’na katılabilir raporu.) Biz tutukluyken dahi Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligi’ne katılmasını uygun gören ve sadece TFF Tahkim Kurulu kararlarını esas alan bu görüş neden ve niçin birkaç ayda değişti?”

3-O MAHKEMEYE KARŞIYDINIZ

“Siz Avrupalılar ‘Türkiye’de özel yetkili mahkemeler kaldırılsın’ diye parlamentolarınızda, komisyonlarınızda akıl ve görüş bildirmenize rağmen şimdi hangi gerekçe ile ülkemizde kaldırılan özel yetkili mahkeme kararlarını esas almaktasınız. Bu çok ciddi bir çelişki değil midir?”

4- Maçları yanlış yazıyorsun

“Hem mahkeme kararlarını dikkate aldığını söylüyorsun, hem 14 Nisan’dan önceki maçlarla ilgili rapor yazıyorsun. Mahkemede 14 Nisan’dan önceki maçlar karara bağlanmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kulübünü böyle gayri ciddi iddialar içeren raporla yargılayamazsın,.”

5-YA YARGITAY KARARI BOZARSA?

“Raporunda bana örgüt lideri olduğum için ceza verilmesi gerektiğini iddia ediyorsun. Bu iddianı sadece özel yetkili mahkemenin delillerine ve kararına dayandırıyorsun. Peki bu örgüt suçlaması ile ilgili karar Yargıtay’da bozulduğu takdirde yazdığın o rapor ne olacak?”

6-Dersine iyi çalışmamışsın

“Türkiye Futbol Federas-yonu’nun 58. maddeyi değiştirmesiyle F.Bahçe’ye menfaat sağlandığını söylüyorsun. Dersine çalışmamışsın. 58. maddenin değiştirilmesine tek karşı çıkan kişinin ben olduğumu bilmiyorsun.“

7-Bu rapor sana yazdırılmış

“Bizi ağır iddialarla suçlayan bir rapor yazmışsın. Belli oluyor ki bu rapor sana birileri tarafından yazdırılmış. Raporunla ilgili sana sorulan sorulara yanıt dahi veremiyorsun. O halde bu raporun altına imzanı neden attın?“

Fenerbahçe savunmayla şaşırttı

Fenerbahçe heyetinin iddianamede bulduğu hatalar ve karşı atakları disiplin kurulunu şaşırttı.

BAŞKAN Aziz Yıldırım ile yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve Tolga Deniz Aytöre ile avukatlar, duruşma başında yarım saatlik bir sunum yapan mufettiş Palacios’un bir çok hatasını buldu.
    Bunların en önemlilerinden biri, müfettişin, 16. Ağır Ceza Mahkemesi ve başka hiçbir yerde geçmeyen 2 maçtan F.Bahçe’ye ceza istemesiydi. Kendisine bunları nereden bulduğu soruldu, bir yanıt alınamadı.

VAHİM TERCÜME HATALARI

Ali Yıldırım’ın F.Bahçe-İstanbul BŞB maçından dolayı cezalandırılması isteniyordu. Oysa Yıldırım bu maçla hiç ilişkilendirilmemişti. Sarı lacivertliler, bu ve benzeri yanlışlara işaret edip sorduklarında mufettiş dosyalarını karıştırıp durdu..
    Tercümeler de çok hatalıydı. Bir çok kritik çeviri hatası olduğunu tespit eden F.Bahçeliler, bunları ortaya koyup, savunma dosyalarının sağlamlığını gösterince disiplin kurulunun hayli şaşırdığı gözlendi.

Tek bir delil göster gideyim…

“Raporunda belirtilen şike ve teşvik iddialarına dair bana bir tek somut delil göster savunmayı bırakıp gideceğim. Sadece kesinleşmemiş bir yargı kararına dayanarak yapılan bu disiplin yargılaması UEFA usül ve esaslarına uygun mudur? Ya da benzer davalarda yerel mahkemelerin ceza kararlarının kesinleşmesi beklenirken bu uygulamayı Fenerbahçe ve bizler için neden göz ardı ediyorsun. Bu acelenin gerekçesi nedir?”

Çifte yargılama yapamazsınız!

Savunmasında Porto’yu emsal gösteren F.Bahçe, temel hukuk kurallarına vurgu yaptı.

FENERBAHÇE heyeti, UEFA Disiplin Kurulu’ndaki savunmasını, birkaç öge üzerine kurdu. Bunları şöyle sıralamak mümkün:
    karar kesinleşmedi:
    Müfettişin ortaya attığı iddianame büyük oranda 16. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasından alınma. Madem mahkeme kararına göre ceza isteniyor, öyleyse mahkeme kararı kesinleşmedi. Yargıtay kararı beklenmelidir.
    Porto örneği:
    Yerel mahkeme sonuçlanmadan Porto’ya ceza verildi. UEFA Tahkim Kurulu, bu cezayı iptal etti. Porto olayı bu davada emsaldir.
    Çifte yargılama olmaz:
    Bu konudaki spor hukuku yargılaması Türkiye’de yapılmıştır. TFF’nin disiplin ve tahkim kurulları tarafından yargılanan kişilerin, bir kez de UEFA’da yargılaması hukuka uygun değildir.
    UEFA yetkisizdir:
    Ortaya atılan iddialara kaynaklık eden olaylar UEFA’nın yetkisinde değildir. Ulusal bazdaki olay, ulusal bazda karara bağlanır, UEFA’da değil.

Ve karar bekleniyor

FENERBAHÇE ve Beşiktaş şike davasında tarihi savunmalarını hafta sonunda UEFA Disiplin Kurulu’na verdi. İki kulüp ve yöneticileriyle ilgili gözler artık Disiplin Kurulu’nun alacağı karara çevrildi. UEFA’nın kararlarla ilgili ya bugün ya da yarın açıklama yapması bekleniyor.

bölüm 2

@patos64

Bizim avukat dediğin adam Alman. Şekip Mosturoğlu falan değil. Hukuku elin Alman uzmanından iyi biliyorsan sana saygı duyuyorum

• iyi bilip bilmemekle alakası yok.

fb nin alman avukatı orada uyanıklık yapıyor, illegal delillerle iş yapılmaz olayını savunuyor ama orasının spor mahkemesi olduğunu unutuyor. işte böyle adalet olmaz vs yani hikaye anlatıyor. bunun avukatın iyi olup olmamasıyla alakası yok yalnız. yanlış yorumluyorsun.
  • bir şey daha söyliyim,

bu yayınladığın en son şey fb yi kurtarmaz. kurtarmaz derken fb kesin ceza alacak manasında değil, ceza alacağı varsa kurtarmaz. çünkü yöneticilerin almış olduğu cezalar var, tahkim kurulunun ceza verdiği futbolcular var, dava delilleri var, var oğlu var... zaten bunlar ortada. uefa'da bunu bilerek alıyor, bir avukat görevlendiriyor, çevirileri kendisi yapıyor, uzunac bir süre geçiyor,

dikkat ediyorsan o görüşmelerde fb'nin şike yapmadığına yönelik neredeyse savunma yok. savunmaların hepsi cezalardan kaçmaya yönelik. ahaa burda çeviri hatası var, o zaman biz haklıyız, ahaa adam yanlış maç eklemiş biz haklıyız felan filan bunlar hikaye.
  • Onlarla kurtulmayacağını biliyorum. Onlar sadece UEFA'nın da ne derece kirli bir kurum olduğunu gösteriyor. Burda adalet kılıcı falan diyenlere karşı.

Gerekli savunma içerde yapıldı zaten avukatları izlesen görürsün. Biz buraya güçlü verilerle geldik müfettiş niye değişti diye sormak anlamsız falan dediler. Gereken savunma yapıldı yani. Lyon-zagreb maçına "gözlemci raporları temiz maç da temiz" diyen platini efendiye maç kasetleri verildi üstüne
  • quote:

Orijinalden alıntı: patos64

iyi bilip bilmemekle alakası yok.

fb nin alman avukatı orada uyanıklık yapıyor, illegal delillerle iş yapılmaz olayını savunuyor ama orasının spor mahkemesi olduğunu unutuyor. işte böyle adalet olmaz vs yani hikaye anlatıyor. bunun avukatın iyi olup olmamasıyla alakası yok yalnız. yanlış yorumluyorsun.

avukat dediğin uyanık olmalo
  • quote:

haber tamamen doğruysa zerre abes bir durum ben göremiyorum. tuvalet olayı komik bir hadise sadece.

uefa illegal delillere göre karar verebilir çünkü orası spor mahkemesi. uefa kimseyi hapse sokamaz, illegal delillerde bu yüzden kullanılır hapse atmak için değil klüplere ceza vermek için. bizim avukatlar kendilerini çok zeki zannediyorlar.

ayrıca bi stajyer avukat lafıdır gidiyor. görende yeni bitme 18 yaşında veleti olaya vermişler sanacak. adam koskoca okullarda bu işin okulunu okumuş insan ve oradaysa bir şeyleri biliyor demektir ama bizim medya işi nasıl sulandırayım, milleti nasıl kandırayım, nasıl sayfada yer doldurayım diye uğraşıyor.

illegal delil işinin içinde illegallik olur yalan olur dolan olur. İş illegaldir. İllegal işlerde her türlü pislik döner. Adı üstünde "İllegal". İllegal delile itibar edilmemesinin nedeni delillerin illegal olmasından değil yapanların bunu illegal yollardan elde etmiş olmasından ötürüdür ve illegal kelimesinin kapsamını iyi araştır. Adamların zeka seviyesi hakkında yorum yapmadan önce bir sorki kendine "ben bilmiyor olabilirim ama mantıkta mı yürütemiyorum?" diye.

Selamlar. Hayırlı forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

iyi bilip bilmemekle alakası yok.

avukat dediğin uyanık olmalo

aslında orada uyanıklık yapması yanlış. :) adamlara işini öğretiyor gibi oluyor, disiplin kuruluna sen bu delillerden dolayı ceza veremezsin demek abes kaçıyor.

senin yazdığınla alakası yok ama insanlar iyice görsün diye sölüyorum, fb'nin duruşmasında yaşananlar duyum tabi, doğruysa eğer fb işi çocuk oyununa döndürmüş, fb uefa'Ya gidince şike yaptığını kabul ediyor ceza almamaya bkaıyor, türkiye'ye geliyor biz bir şey yapmadık diyor... savunmasında şike yapmadımla alakalı zerre bir şey yok..

tamamen karşı tarafın açığını yakalamaya yönelik bir savunma olmuş ve bunun hiçbir kazancı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

haber tamamen doğruysa zerre abes bir durum ben göremiyorum. tuvalet olayı komik bir hadise sadece.

illegal delil işinin içinde illegallik olur yalan olur dolan olur. İş illegaldir. İllegal işlerde her türlü pislik döner. Adı üstünde "İllegal". İllegal delile itibar edilmemesinin nedeni delillerin illegal olmasından değil yapanların bunu illegal yollardan elde etmiş olmasından ötürüdür ve illegal kelimesinin kapsamını iyi araştır. Adamların zeka seviyesi hakkında yorum yapmadan önce bir sorki kendine "ben bilmiyor olabilirim ama mantıkta mı yürütemiyorum?" diye.

illegal deliller ceza yargılamasında delil olarak KABUL EDİLEMEZ.

ancak spor mahkemesi ve spor disiplin kurullularında illegal deliller, DELİL OLARAK KABUL EDİLEBİLİR, ANCAK, bu illegal delillerin kaynağı, kimin yaptığı belliyse, bir mahkeme süreci, yargı süreci varsa, bir olay oluşmuşsa tıpkı türkiye'deki gibi olursa kullanılabilir. yoksa adamın biri bi yere gizli kamera koyacak sonra alın bakın delil getirdim demekle olmaz.

biz illegal illegal diyoruz da şöyle bir izlenim çıkıyor ay ve diğerleri illegal dinlendi felan, böyle bir şey yok.

• Ne biliyorsun arkadaş birşey olmadığını 5.5 saat oradamıydın.bunlar birkaç çarpıcı ilgi çekici başlık sadece.

• quote:

quote:

quote:

ancak spor mahkemesi ve spor disiplin kurullularında illegal deliller, DELİL OLARAK KABUL EDİLEBİLİR, ANCAK, bu illegal delillerin kaynağı, kimin yaptığı belliyse, bir mahkeme süreci, yargı süreci varsa, bir olay oluşmuşsa tıpkı türkiye'deki gibi olursa kullanılabilir. yoksa adamın biri bi yere gizli kamera koyacak sonra alın bakın delil getirdim demekle olmaz.

biz illegal illegal diyoruz da şöyle bir izlenim çıkıyor ay ve diğerleri illegal dinlendi felan, böyle bir şey yok.

Güzel kardeşim, hukukta illegal olarak kabul edilen delillere bak hepsi manuple edilmesi muhtemel delillerdir. Hukuksuz dinlemede buna örnektir çünkü bir kontrol mekanizması yoktur. Eş zamanlı dinlenir raporlanır bir kişi tarafından dinlenir kesilip biçilip birleştirilebilir kayıtlar tahrif edilebilir. Tüm takipler tek bir taraf tarafından icra edilir ve takibi yapanların yanlı olması durumunda tahrif kaçınılmazdır. Bunu bu olay için söylemiyorum dünyanın neresine gidersen git bu böyledir. Diğerinde mahkeme kararıyla olanda farklı mekanizmalar devreye girer. Bu yüzden illegal delillere itibar edilmez.

• Biri şu patos için uzman mısın swfsini koysun

• Biz işte adama böyle donuna kaçırttırırız.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel kardeşim, hukukta illegal olarak kabul edilen delillere bak hepsi manuple edilmesi muhtemel delillerdir. Hukuksuz dinlemede buna örnektir çünkü bir kontrol mekanizması yoktur. Eş zamanlı dinlenir raporlanır bir kişi tarafından dinlenir kesilip biçilip birleştirilebilir kayıtlar tahrif edilebilir. Tüm takipler tek bir taraf tarafından icra edilir ve takibi yapanların yanlı olması durumunda tahrif kaçınılmazdır. Bunu bu olay için söylemiyorum dünyanın neresine gidersen git bu böyledir. Diğerinde mahkeme kararıyla olanda farklı mekanizmalar devreye girer. Bu yüzden illegal delillere itibar edilmez.

spor yargılamasında şüphe dahi cezaya sebeptir. dikkat ediyorsan uefa, tff gibi kurumlar ceza yargılaması yapmıyor, kendi organizasyonlarından men, hak mahrumiyeti gibi cezalar veriliyor, kimseye hapis cezası verilmiyor.

diyor ki uefa, kardeşim ben bakıyorum bir dava var, onca delil var, kimi legaldir kimi illegaldir, net kanıt olmadığını farzedelim, ben şüphe duyuyorum, bunun anlamı ben senin şike yaptığını düşünüyorum, ama teşebbüs ama değil, bunun zaten bir önemi yok, yaptığını düşünüyorum gelme diyorum bu kadar basit bir iş bu. boşuna tartışıyoruz.

bu davalara illegalmiş gibi bir izlenim yaratmayalım. bunu sana demiyorum tabi, insanlar 3 temmuz sürecini illegalmişde bizde onu yorumluyoruz zannedecek onun için belirttim.... her neyse,,, biz sadece illegal delil muhabbeti yapıyoruz. davalar zaten legal dinlemeleri kapsıyor. delillerin arasında ele geçirilmiş illegal deliller varsa onu bilemem, ama bu dava illegal delillerle devam etmedi, ceza alanlar bu yüzden almadı.

---

senin dediğin cümlelere ben katılıyorum zaten ama sen şurasını anlamıyorsun, yuıkarıda da dedim, spor kurulları illegal delillere göre karar verebilir, BİR KAÇ ŞARTLA, sadece illegal deliller baz alınamaz, zaten illegal delillerle ilk aşamada dava dosya oluşmaz, sonradan oluşan dava takip neyse durumuna göre bağlantısına göre kanıt vs olarak kullanılabilir.

buna ek olarak, elbette uefa sadece illegal delillere göre ceza vermez, çok istisna durumlar hariç tabi. ne kendisi böyle bir işe girer ne de başka bir şey. tabi illegal delillerin de bir çok başlığı var, delil nasıl bir delilse ona göre yorumlama yapılır. yasadışı yollardan yapılmış doğruluğu belli olan bir kayda uefa itibar eder, böyle bir çok kayıt var, tahrip olmadığı çok açık ama yasadışı yollarla yapılmış her neyse, ama ceza yargılaması itibar eedemez.

---

bizim muhabbeti sonlandırmak adına özet geçeyim, senin dediklerine katılıyorum, illegal delillere genel manada kabul görmez. ama diğer delillerle birleşirse anlam kazanır. bu anlam kazanır lafını da açarsam özeti tamamlamış olurum, bir hakimsin, ceza hakimi, elinde hep yasadışı deliller var, ceza veremezsin, yasadışı delillerle beraber kısıtlı sayıda legal deliller varsa, yasadışı deliler anlam kazanır kanaat oluşturursun kendince... uefa gibi kurumlarda yargılamayı inceler, legal illegal ne delil varsa bakar kanaat oluşturur cezayı verir veya vermez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.