Şimdi Ara

TUSAŞ, THY için Türkiye'nin ilk yerli eğitim uçaklarını üretecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TUSAŞ, THY için Türkiye'nin ilk yerli eğitim uçaklarını üretecek
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında sivil havacılık için önemli bir anlaşma yapıldı. TUSAŞ, THY için yerli ve milli eğitim uçağı üretecek.



    İmzalanan kontrata göre TUSAŞ, THY’nin eğitim birimi olan TAFA (Turkish Airlines Flight Academy) için 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı üretilecek. Böylece Türkiye’de ilk defa yerli ve sivil havacılığa hizmet eden bir hava aracı üretilmiş olacak



    Ayrıca Bkz.HAVELSAN'ın Boeing 737 MAX simülatörü EASA sertifikası aldı



    TUSAŞ, yılda 200 adet eğitim uçağı üretecek. THY’nin yanı sıra yabancı firmalarla iş birliği yapılarak bu uçakların ihraç edilmesi hedefleniyor.



    TUSAŞ, THY için Türkiye'nin ilk yerli eğitim uçaklarını üretecek
    TUSAŞ, eğitim uçaklarını özgün olarak tasarlayıp üretecek. THY’nin pilot eğitimlerini karşılayacak kabiliyetlere sahip olacak. Muadillerine göre daha üstün performans ve uçuş kalitesine sahip olması, son teknoloji aviyonik sistemlerle donatılması ve uzun ömürlü olması hedefleniyor. Uçakların 2026 ve 2027 yıllarında THY’ye teslim edilmesi planlanıyor.



    Bu anlaşmanın TUSAŞ için sivil havacılığa ilk adım olduğunu belirten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, şu açıklamalarda bulundu:



    "Uçaklarımızı özgün bir şekilde ve en kısa zamanda tasarlayıp teslim edeceğiz. Bu anlaşma bize burada bazı imkanları açacak. Biz savunma şirketiyiz. KAAN başta olmak üzere Hürjet, Hürkuş, Anka-3, Anka-2, Aksungur ve Anka, Gökbey, Atak helikopterimiz ve uydumuzla birlikte biz aslında bir hava savunma şirketiyiz. Ancak bu imza çok değerli. Çünkü şimdi sivile ayak basmış olduk."




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/tusas-thy-icin-turkiyenin-ilk-yerli-egitim-ucaklarini-uretecek/2903878







  • Hayırlı olsun. Artık üretim olarak süper ligde oynuyoruz. bu ligde adım adım üst sıralara çıkacağımızdan eminim.

  • Ülkemiz havacılık, motor, silah sistemleri üretiminde hızla gelişiyor ancak bunlar ülke ekonomisine yeteri kadar yansımıyor. Bu alanda başarılı olan ülkeler ekonomik refah olarak ilerlerken, bizim ülkemiz refah olarak geriye gidiyor.

  • :D

  • İlk dersek yanlış olur THK yıllar önce yerli Eğitim uçağı üretti lakin güzel gelişme eğitim uçağı talebi son yıllarda tüm dünyada arttı ve güzel bir pazar.

  • mesela tusaşın başkanı başarılı bir adam ve geldi iyi işler yapıyor. en iyisini bulup getirdi hükümet. aynı şeyi ekonomi ve eğitim alnındada yapsa. ülkemizin en büyük 2 sorunu tamamen düzelmese de düzelmeye eğilimli hale gider ve daha kötüye gitmez. hiç kimse anlamadığı işe karışmasın bence. şimdi berat albayrağa git uçak yap diyormu. hayır. ama gidip ekonominin başına oturuyor. bunu aşmamız gerek

  • İstikbal göklerdedir ATATÜRK


    Hayırlı olsun

  • çok iyi haber hayırlı olsun lütfen böyle devam

  • Emeği geçenlere teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.