Şimdi Ara

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
5.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben mi eziliyorum? Terbiyesizlik yapan sizsiniz. İnsan aklıyla dalga geçiyorsunuz sadece. Bilginiz ile egonuz arasında uçurum var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Uçağın ilk başta F-110 motoru kullanacağı düşünülüyor. Tek F-110 motoruna sahip F-16 2,2 mach hız yaparken çift F-110 kullanacak MMU nasıl 2 mach hız yapar?

Zaten ölü doğmuş bir proje bu. Hiçbir firma ciddiye alıp sahiplenmedi bu projeyi. Normalde firmalar böyle bir yağlı kapının üzerine atlar. Civatasını bari ben üreteyim der. Çünkü yarım asır düzenli ekmek yiyecek bu işten. Ancak atılmış hiçbir adım yok. 2011 yılında başladı bu proje arkadaşlar. 8 yılda prototipi görmemiz lazımdı. Daha tasarım aşamasını geçemediler.
    Cevap vereyim: Ağırlık sevgili dostum ağırlık. Uçağın ağır olursa ki bu uçak mühimmatlarını gövdesinde taşıyacak o ağırlıkta ses hızının 2 karında uçması kadar doğal bir şey yok.

Size görselde 5.nesil uçaklar çok hafifmiş gibi geliyor ama şöyle hayal edin; bu uçaklar ses üzerinde dog fight yapabiliyor. Yani ses üzerindeyken gövdesinden mühimmat atabiliyor. Ses üzerinde uçarken ateşleme sisteminin maruz kalacağı yükü hayal et. Bir de bu yükü taşıyacak içerideki yapısal sistemleri...

Bu arada asıl ölü olan sizin şu zihniyetinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 15 Şubat 2019; 20:38:24 >

• Burada bu iş hakkında gram bilgisi olmayan herkes işkembesinden sallamış. Meğer ne çok uçak mühendisi meslektaşım varmış forumda haberim yok.

Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın lütfen. O projelerde çalışan insanların emeklerini bildiğim için söylüyorum bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 15 Şubat 2019; 20:36:31 >
  • aerosoldreams kullanıcısına yanıt
    Hocam yapan mühendislere saygım sonsuz belki ben bile olurum onlardan birisi ama bunların siyasi malzeme olması beni delirtiyor. Utanmasalar ben yaptım diyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

Seçim öncesi yerli uçak haberini göremeyince "acaba yerli uçak göklerde değil mi" diye endişelenmiştim bir an.
    Ahahagahahahagahag

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Hocam yapan mühendislere saygım sonsuz belki ben bile olurum onlardan birisi ama bunların siyasi malzeme olması beni delirtiyor. Utanmasalar ben yaptım diyecekler.
    Onlar konuşur Türk mühendisleri yapar. ;)

• önce bir araba yapsak uçakta yaparız elbet ama zamanla render görütülerini prototip üretmişcesine tamda seçimlerden önce... bolca görürüz bunlardan

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Hayırlısı. Keşke dedikleri gibi olsa da kendimize ait yazılımına dışardan müdahale edilmeyen savaş uçaklarımız olsa.
    Traktör ali sen bu sitede y yöneticisin yada yönetici akraban var. Önüne gelene küfür, hakaret ediyorsun ama ceza almıyorsun. Senin bana yazdıklarının yarısını geri sana yazdım 1 saat içinde 5 gün ceza yedim. Senin yazdıklarını şikayet ettim hala bakılmadı. Ama tırsmak bana uymuyor sonuna kadar mücadeleye devam.

Son birşey daha eklemek istedim. Senin yüzünden yediğim 5 gün ceza boyunca forumda yazmaya devam ettim. Niye biliyormusun yedek üyeliğim var. Daha önce 6 tane yakaladılar am bu sefer tedbirliyim. İddia ediyorum. Yakalayamayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 15 Şubat 2019; 21:10:27 >
  • İstemezük

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

Cevap vereyim: Ağırlık sevgili dostum ağırlık. Uçağın ağır olursa ki bu uçak mühimmatlarını gövdesinde taşıyacak o ağırlıkta ses hızının 2 karında uçması kadar doğal bir şey yok.

Size görselde 5.nesil uçaklar çok hafifmiş gibi geliyor ama şöyle hayal edin; bu uçaklar ses üzerinde dog fight yapabiliyor. Yani ses üzerindeyken gövdesinden mühimmat atabiliyor. Ses üzerinde uçarken ateşleme sisteminin maruz kalacağı yükü hayal et. Bir de bu yükü taşıyacak içerideki yapısal sistemleri...

Bu arada asıl ölü olan sizin şu zihniyetinizdir.

Alıntıları Göster
    2 J-79 motorundan güç alan uçan kamyon F-4'lerden daha mı ağır? Hem ses hızı üzerinde dogfight yapmak da nedir? Hadi uçak o hızlarda ani manevra yapabiliyor diyelim. İçindeki pilotun nasıl o kadar G'ye dayanacak? Hem günümüzde dogfight diye bir şey kaldı mı artık? Hala dogfight yapılacaksa neden 5. 6. nesil uçaklar için para harcıyor insanlar? Herkes F-16 kullansın. Mis gibi dogfighter.

Neyse bilgisiz insanlarla tartışmaya gerek yok. Hava Kuvvetleri uğraşmasa bu seviyeye dahi gelemezdi zaten proje. Sadece seçimden seçime video görürdük.

• Yapılan video tamamen seçim üzerine. Araba mevzusundan farkı yok. Yalnız uçağın pistlerde görüleceği kesin. Vaktiniz varsa şu beyfendiden dinleyin. Eski bir video illaki birşeyler değişmiştir ama ana fikir hakkında bilgi sahibi olursunuz. Ne zaman ülke çıkarına olacak bir konunun ortak fikirde herkesin birleştiğini göreceğiz bilemiyorum.
    https://youtu.be/1JpqvsS6j8Q

• İkinci wattozz vakası

before:https://forum.donanimhaber.com/wattozz-silahli-insansiz-deniz-araci--132199461

Baktılar yapmaya çalıştıkları şey imkansız hemen aynı adda elektroşok cihazı çıkarmışlar ahaha

after:https://www.youtube.com/watch?v=5OImIKjDRxU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 15 Şubat 2019; 21:46:17 >

• TUSAŞ'ta birileri CryEngine editörü kullanmayı öğrenmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri davutoglunun afisini atsin

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

2 J-79 motorundan güç alan uçan kamyon F-4'lerden daha mı ağır? Hem ses hızı üzerinde dogfight yapmak da nedir? Hadi uçak o hızlarda ani manevra yapabiliyor diyelim. İçindeki pilotun nasıl o kadar G'ye dayanacak? Hem günümüzde dogfight diye bir şey kaldı mı artık? Hala dogfight yapılacaksa neden 5. 6. nesil uçaklar için para harcıyor insanlar? Herkes F-16 kullansın. Mis gibi dogfighter.

Neyse bilgisiz insanlarla tartışmaya gerek yok. Hava Kuvvetleri uğraşmasa bu seviyeye dahi gelemezdi zaten proje. Sadece seçimden seçime video görürdük.

Alıntıları Göster
    Takıla takıla dog fight ta mı takıldın? Çok basit olması açısından o örneği verdim. Dog fight derken şunu demek istedim aslında; bir f16 ses üzerinde uçarken füze ateşleyemez. Öyle bir yeteneği yok, sistemi yok, alt yapısı yok. Savaşırken mutlaka ve mutlaka ses altına inmesi gerekir. Ama bir f35 veya türevi nesildeki bir uçak ses üzerinde de savaşabilir. Bir f16 ile f35 it dalaşı yapsa ne olur? Daha dalaşmadan f35, f16 ve türevi uçakları çoktan indirmiş olur. Anlatabilmişimdir umarım.

Bir f35 boşken bir f4'ten daha ağırdır. Maksimum yükte daha da ağır hale gelecektir. Oradaki soruyu "uçak ağır olduğu için maksimum hızı düşüyor" olarak dediğimi düşünüyorsan o iş tek başına öyle de değil zaten. Aerodinamik performans...

Tabi ki 5.nesil ve gelecekteki 6.nesil uçaklar "dog fight" yapsın diye tasarlanmıyor. Bu tarz uçaklar elektronik harp sistemleri çok gelişmiş olduğu/olacağı için geliştiriliyor. Mesela bir f35 karadan havaya fırlatılan bir füzeyi kontrol edebilir, veya kendi fırlattığı hava hava füzesinin kontrolünü yere verebilir veya yerdeki herhangi bir hava savunma sistemi radarının taradığı alanı görebilir, dost kuvvetlerden atılan herhangi bir füzenin kontrolünü alabilir gibi gibi...

Sence f35 in dog fighta ihtiyacı var mı? :)

Biraz bilgin var ama o da yarım yalamak. Kendini geliştirmelisin.

Ekleme: O manevrada pilotun ne kadar G yiyeceğini sen hayal et ve o tarz bir uçağın deli gibi manevra yapma ihtiyacı var mı düşün ve kendi sorunu kendin cevapla. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 15 Şubat 2019; 22:48:15 >

• uzay mekiği animasyonu da isteriz. seçim öncesi çok iyi iş yapar.

• Hakkaten şu Hedef 2023:Yerli uçağımız göklerde olayının neyini anlayamadınız?
    Bir de biryerlerden başlayacaksın, önce hayal edeceksin, sonra işe girişeceksein ,en sonunda yapacaksın.
    Kendi kendine olmasını beklerseniz çok beklersiniz daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

İkinci wattozz vakası

before:https://forum.donanimhaber.com/wattozz-silahli-insansiz-deniz-araci--132199461

Baktılar yapmaya çalıştıkları şey imkansız hemen aynı adda elektroşok cihazı çıkarmışlar ahaha

after:https://www.youtube.com/watch?v=5OImIKjDRxU
    Wattozz Sida (silahlı deniz aracı) ile Wattozz Elektrik silahı farklı projeler olduğu için olabilir mi?
    Bu kadar bilgisizce eleştiri yapmayın 2 satır okuyup araştırın.

Birde before after yapmış, hey Allahım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.