Şimdi Ara

TUSAŞ'ın insansız elektrikli helikopteri T629'un görüntüleri ortaya çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
3.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denn.zent

    Yani diyorsun ki dedem oy verdi DP, Babam oy verdi DYP, amcam oy verdi Anap iktidar oldu. Biz neyiz ki bizim seçtiğimiz ne olsun? Doğrudur.

    Hocam ne diyorsun Allah aşkına her şeyin çözümü siyaset mi bugün Merkel Suriye devlet başkanı olsa Suriye sahlanacak mi kime oy verirsen ver siyaset bu işin yüzde 30 unu geçmez önce birey sonra toplum üzerine düşeni yapacak boş işler yok CHP olsa şu olur akp olsa şu olur İstanbul şahlandı mi ne oldu CHP alınca eleştirmek çin söylemiyorum toplum gelismedikce devlet gelişmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dellialli

    Yurtdışından toplama sistemlerle baktılar millet yiyiyor şimdide elektrikli savaş helikopteri çıkaracaklarmış. Bir başka gaz alma haberi...

    Sizde bakıyorum hemen karalama kampanyasına başlamışsınız eksik kalmamışsınız yani hazır kıtasınız, en azından birşeyler yapılmaya çalışılıyor ortada bir eksisiyle artısıyla bir çaba var ve sizler gibilerinin bunu görmeyipte her yapılmak istinilen bir proje sonrası kadrolu eleman gibi ortaya çıkarak hemen yapılmak istenilen şeyleri karalama çabalarınız çok düşündürücü gerçekten, sizin gibilerin bu tutumları ülkeyi ileriyemi yoksa geriye mi götürür takdiri okuyanlara bırakalım sizede şunu soralım ülkenizi seveni birisiyseniz ve bu ülkenin evladıysanız ülkede birşeyler yapılmasına sevinirmisiniz yoksa üzülürmüsünüz?.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 27 Şubat 2021; 2:6:55 >




  • Dellialli D kullanıcısına yanıt
    Sana yanıtı arkadaşın biri vermiş acınası ezik
  • WB kullanıcısına yanıt

    Merak etme bu ülkede her kesimden çok değerli ve saygın insanlar var. Bi de parayla trollük yapan ayak takımları var. Bu trollerin sahipleri bile onlara değer vermez.


    bu tür çalışmalar çok değerlidir. Güçlü ordu güçlü Türkiye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekonomi doktoru -- 27 Şubat 2021; 12:54:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekonomi doktoru

    Merak etme bu ülkede her kesimden çok değerli ve saygın insanlar var. Bi de parayla trollük yapan ayak takımları var. Bu trollerin sahipleri bile onlara değer vermez.


    bu tür çalışmalar çok değerlidir. Güçlü ordu güçlü Türkiye.

    Katildim sana
  • NASA ve Airbus'ın elektrikli hava aracı motoru konusundaki çalışmalarını şuraya bırakalım, meraklısı ile bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanı faydalansın;

    NASA

    AIRBUS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 27 Şubat 2021; 13:34:58 >
  • Verdiğin Merkel örneği komik olmuş. Bir tarafta Siyonizmin öldürmeyi istediği Esad öbür tarafta Siyonizmin yol verdiği Merkel. Aç haritayı İsrail'e bak. Etrafındaki Müslümanlar tükürse adamlar tükürükte boğulur. Ama adamlar dünyayı parmağında oynatıyor. Neyse sen helikopter ile karın doyar diyordun. On yıllarca genetik üzerine çalışıp, çok büyük kaynaklar ayırarak en sonunda çölde domates, biber, patlıcan yetiştiren İsrail salak; dünya üzerindeki en verimli topraklarda tarımı bir kenara fırlatan sen akıllısın. Böyle devam et.

  • Helikopter falan bilmem oğlum gemi makinalari ve sanayi makina endustrisinde mekanik yapilandirma uzmaniyim aldigim maas yetiyor açıkta degilim hem beyin hem kas gucu ile ekmegimi kazaniyorum ama genede bir zeytinyagina 124 TL, tereyaga 62 tl , bir kilo bonfileye 73 Tl vermek istemiyorum. Bana koyuyor ederinden hayli hayli fazla. Her kusu optuk muz yiyen maymun kaldi hesabi


    Kaldi ki konuda helikopterden cok ;


    Hukumet yani tayyibe teyzeyi ovmus cogunluk.


    Turşusunu kurun. Sirke 24 Lira çünkü.

    Gercek hayattan bu kadar kopmayin fantezi peşinde kosmayin.


    Bu zamanda dolar anasinin ..... oldugu zamanda mi helikoptee yaptik diyorlar.


    Birak sürrealistliginizi ....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünce aklıma bu geldi


    TUSAŞ'ın insansız elektrikli helikopteri T629'un görüntüleri ortaya çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 28 Şubat 2021; 2:42:58 >
  • İnsan Şoförsüz araçlardan korkuyor. %90 ni Sürücüsü olmayan arabanın arka koltuğuna binmez sanırım..



    İnsansız Helikoptere binmek...

    Pilotsuz uçağa binmek... Bunların insanların güvenini kazanması en azından 50 yıl sürer..

  • Şu akpli yandaş yalaka tayfayı anlıyorum ama tarafsız veya muhaliflerin bu iha siha olayını bu kadar abartmasını anlayamıyorum.

    Bu yapılanlar ufak tefek şeyler mi? EVET. Hem de çok ufak, "neredeyse" önemsiz derecede ufak bence.

    Aselsan, tusaş, bayraktar vs, buralarda çalışan mühendislerin bir kısmı hakkında iyi şeyler duymadım. Ama sanırım büyük kısmı akıllı, çalışkan adamlar. Ellerinden geleni de yapıyorlardır sanırım. Yaptıkları şeyler de Türkiye ortalamasına göre çok iyi tabii ki.

    Ama yapmayın yahu. Birincisi 83 milyonluk ülke burası. Şu yapılanların belki 10 belki 50 katı batı ülkelerinde yapılıyor, haber bile olmuyor. Akpli 20 yıl geçti. 20 yıl boyunca koca ülke, 83 milyon insan, konuşulacak bi tek bu var yahu! Atatürk 15 yılda ülkeyi nereden nereye getirmiş, onu beğenmeyen insanlar(?) sabah akşam ihayı konuşuyor, ayıp ya.

    İkincisi de şu: ben bu iha siha olayında pek de öyle lider olduğumuzu falan düşünmüyorum. Yahu 15 yıldır geliştiriyorum diyorsun (aselsan tusaş çok daha eski), daha kamerayı, motoru yapamıyorsun (yanlışsam düzeltin). Çalışanlarına lafım yok yanlış anlamayın, elinden geleni yapıyor olabilirler. Ama üstün olmak bu değil yahu.

    200 yıl önce termik motor yapmak zordu, marifetti evet. Ama 2020 deyiz yahu. Tabii ki eşit kalite olamaz ama Aliexpreste 1500 dolara satılan 5 metrelik ihalara bi bakın, adamlar merdiven altında motor yapıyor ona. Şimdi zıpçıktının birisi çıkar, ikisi aynı motor mu der. Yahu birisini merdiven altında 3-5 çinli bikaç yılda üretiyor, diğerini 84 milyonluk ülke, binlerce mühendis, onlarca üniversite, 15/35 yıl, milyarlarca dolarla üretemiyor. Kimse kusura bakmasın, o motoru hala üretememek net şekilde başarısızlıktır.

    Veya kamerayı, merceği de üretemiyoruz sanırım hala. Çok ayrıntısını bilmiyorum ama 3 metre çapında en hassas teleskopların merceğinin yapılışını falan az çok biliyorum. Bu işler abartılacak işler değil ya...

    Bir işte lider olmak demek, YENİ bir bakış açısı getirmek, icat etmek demektir. Onunki 5 saat kalıyor, benimki 7 saat demenin pek önemi yok. Adam gereksiz görüp uğraşmıyor bile belki. Uyduyşa işini bitirip geçerim diyor belki. Ama bizim saflar, ihaların karşısında f16, f35 halt etmiş falan zannediyor.

    Bizim ülkede böyle konularda "önderiz" deyince aklıma şu benzetme gelir: cepte taşınan flash disklerde adamlar 256gb yapmışlar misal, şu aralar gereksiz diyerek daha da arttırmamışlar. 3 yıl sonra çıkıp bizimkiler 512gb yapıp, teknolojide dünya lideri olduk diyor (üstelik içindeki çipi çinden hazır oluyor). Bu liderlik değildir. Bu konudaki gerçek lider, transistör yerine atomların elektronlarının dönüş yönüne göre bilgiyi kaydedebilendir. Adamlar zaten bırakmış o işi. Ondan aldığın transistörle liderim zannediyorsun, herif aynı boyuta petabaytı, eksabaytı sığdırmaya çalışıyor.

    Temel bilimlere önem vermeden, ülkedeki eğitimi mahvederek ancak arap zihniyetinde lider olur, kendimizi kandırırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 28 Şubat 2021; 14:39:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • barisg B kullanıcısına yanıt
    chp 30 metre Ayı heykeli kadar olmasada idare et

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.