Şimdi Ara

TurkTelekom TpLink C5v Fiber Modem Kullananlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
23
Favori
56.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Superonline yeni wifi 6 modeminde fiber girisi var ont router bir arada tek cihazda kullanılıyor..ttnet fiberde bende de ont ve tp link var ama bende ki router sorunluydu ısrarla degistirmediler ben de kendi routerımı kurdum..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mysquen

    Hocam dün nakil yapıldı eve aynı modem geldi fiber olduğu için fakat yan odadan 2.4 bandına bağlanıyorum PC'den o kadar yavaş ki 5.0GHz bandı gözükmüyor PC'de ve nedense hep internet acayip yavaş PC'de.


    Telefon da öyle bir kopma veya yavaşlık yaşamadım çok anormal bir durum.


    PC'ye kablo çekmeyi düşünüyorum bakalım bayram da halletmeye çalışacağım.


    Sevgiler :)

    router işini hallemediğim gibi bugün durup dururken los ışığı kırmızı yanmaya başladı, tabii internette yok. Bakalım ne olacak.


    Benim sinyal problemim modemden bağımsız, fiber çıkışı kilerde ve doğal olarak modem kilerde bir ratfa duruyor. Haliyle modem ile aramda tuvalet ve iki oda daha var ve bu 3 duvar demek.


    evin tam terai yönünde 2,4ghz ve 5ghz gayet stabil ve 6 ping ile 75/8 hız alıyorum.


    c5v modem 802.11 a/b/g/n/c destekliyordu sanırım, bilgisayarınız destekliyor mu? Kartınız eski ise max bağlanabileceğiniz hızınızı kısıtlıyor da olabilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 5 Temmuz 2021; 21:38:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karasew vasilli kullanıcısına yanıt
    Bu sinyal problemi beni de kanser ediyor cidden. Yan odadayım internet acayip yavaş... bakalım neler olucak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karasew vasilli kullanıcısına yanıt

    sorunu çözdüm problem kanal ve frekansmış :)


    kanal ile frekans oto da idi onları böyle yaptım daha olmadı hız düşmüyor artık :)

    TurkTelekom TpLink C5v Fiber Modem Kullananlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mysquen

    sorunu çözdüm problem kanal ve frekansmış :)


    kanal ile frekans oto da idi onları böyle yaptım daha olmadı hız düşmüyor artık :)

    Geçmiş olsun çözdüğünüze sevindim. Bende ilk iş onları değiştirmiştim.


    şimdi ise duvardaki rj45 prizlerini kullanarak dip odaya ikinci bir modem bağlayabilir miyim diye düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karasew vasilli kullanıcısına yanıt

    WAN bağlantısından bahsediyorsan sanırım köprü protokolünü yapman gerek diye biliyorum yanlışım yoksa ama kanalları değiştirerek deneye bilirsin bence denemekte fayda var :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mysquen

    WAN bağlantısından bahsediyorsan sanırım köprü protokolünü yapman gerek diye biliyorum yanlışım yoksa ama kanalları değiştirerek deneye bilirsin bence denemekte fayda var :)

    Modemin olduğu yerde boat var ve içi ethernet kablosu dolu. Her odada da rj45 ptizi var. Doğru kabloyu bulursam en uzak odaya bir modem daha atabilirim diye düşünüyorum oda router/repeater olur


    Her yolu deneyeceğim artık olmadı prize takılı pointer vs alırım ancak hala net gelmedi. Telekom ekibi sabah geldi binadaki kutu yakınında kırık var dedi fiberi tamir etti. 15 dk internet geldi ama sonra yine yok!

    bekleyeceğiz yine




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 21 Temmuz 2021; 21:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Size Türkiye'de artık standart olarak yapılan FTTH bağlantısı yapılmış; bende de aynısı var. Huawei'nin aleti'ne kısaca ONT Kutusu deniliyor ve bu Fiber Hattı sonlandırma donanımı. Size verilen TP-Link Archer c5v aslında teknik anlamda "modem " değil. "Modem", modülatör-demodülatör terimlerinin kısaltılıp birleşik hale sokulmuşudur... ADSL veya VDSL'de gerçekten de internet sinyali ses (normal telefon) sinyalinin üzerine bindirilmiş olarak iletildiğinden burada indirme ve yükleme için gerçekten de bir "modem" kullanılmak zorunda. Fiber internet'te böyle bir transmisyon yok; Fibernet'deki transmisyon Kablonet'tekinin benzeri...


    TP-Link c5v ise aslında bir kablosuz router, ancak üzerinde iki adet de telefon portu var. İsterseniz, kullanmadığınız o telefon hattını da bunlardan bir tanesine tanımlıyorlar. Yok, hiç kullanmayacaksanız, ve artık fibere de geçtiyseniz o sabit telefon hattını T.T.'a iade de edebilirsiniz.


    ONT kutuna ihtiyaç göstermeyen "fiber internet modemler" de zannederim var ama Türkiye'de kesinlikle yok; T.T. belki ileride bunlardan da getirir. Örneğin kablo internet için bu tür kablosuz router/modemler var ama Türkiye'deki kullanımları yine sınırlı.


    Siz TP-Link c5v'ye alternatif olarak donanım ararken "VDSL modem" diye aratınız, bunların pahalıca (bugünkü rayiçle 300 TL ve üzerinde olanlarında) eğer WAN portu varsa ve izahatlarında "fiber uyumlu" diye yazıyorsa sizin kullanımıza uyar ama bildiğim kadarıyla bu tür VDSL modem de TR'de satılmıyor. O nedenle "Kablosuz Router" diye aratacaksınız. Bütün routerlarda WAN portu vardır ama siz bunların izahatında "fiber uyumlu" ya da "fiber" ifadesini de görmelisiniz.


    "WAN portu" cihazın arkasında bir adet bulunan ve genelde mavi renkli bir sokettir.

    Anladım.

    Ben daha önce yurt dışından bir WAN destekli router getirtmiştim. Arkasında telefon hattı girecek yer yoktu. O yüzden eski modemimi bridge yapıp, yeni aldığım router i ethernet kablosuyla bridge a bağlayıp interneti öyle kullanmıştım.

    Bu ONT kutusu da sanırım bir nevi bridge görevi görüyor.


    TPlink'in daha üst bir modelini buldum : https://www.amazon.com.tr/dp/B07Z8833C7/?coliid=I3LASDG1CUCID9&colid=WZ36GNBTDXUS&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it


    Açıkçası reviewları ve özellikleri iyi. Ama şu an alıp almamakta kararsızım. Eğer bu TTnet'in verdiği modemi iade etme şansım varsa belki düşünebilirim. Çünkü faturaya ücretini yansıtıyorlar sanırım.





  • Bildiğim kadarıyla, T.Telekom:


    1) Her halükarda fibernet modemi (TP-Link c5v veya muadillerini) geri almıyor. Arızalı halerde (o da herhalşde biraz zorlayarak) değiştiriyor. Siz hattınızı iptal ettiğinizde ONT cihazıyla beraber geri istiyorklar. Ancak onların alt yapısını kullanan alternatif bir ISS'le çalışmaya başlarsanız ONT + fibernet modemi yine T.T. veriyor; T.T. elemanları gelip kurulum yapıyor. Bu nedenle cihazları sizden alıp tekrar geri getirmekle uğraşmaya kalkmıyorlardır. (Tabi ki siz fiber internetinizi hemen devam ettiriyorsanız; yok araya birkaç hafta koyarsanız herhalde geri yollama durumundasınız...).


    2) Gerek T.T., gerekse onların alt yapısını kullanan alternatif ISS'ler OT + fibernet modem kirasını faturalarda ayrı bir kalem halinde göstermeyip genel hizmet bedeli içinde tahsil ediyorlar. Bu nedenle zaten donanımları geri almıyorlar; siz alternatif donanım kullanırsanız da bir indirim söz konusu olmuyor!

  • Arkadaşlar tilgin beklerken bu model geldi ve daha iyi sanırım. Keenetic extra dsl kullanıyordum aşırı memnundum ama zorunlu mu bunu kullanmak. Birde bu modem tether uygulamasını desteklıyor mu keenetıcten asırı alıskanlık oldu arayuze telefon uygulamasından kontrol etmek. Eer böyle birşey mumkunse yardımcı olursanız sevınırım.

  • Eğer sabit telefon hattınız yoksa ve de olmayacaksa, TP-Link Archer c5V'yi kullanmayabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Eğer sabit telefon hattınız yoksa ve de olmayacaksa, TP-Link Archer c5V'yi kullanmayabilirsiniz.

    Olmayacak hocam sabit telefonum yok diye biliyorum yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Ne alaka?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

    Benim sabit telefon ontye bağlı bazılarında modeme bağlı sanırım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit Telefon'un ONT'ye bağlı olduğu teknik çözümü bilmiyordum. Bunun bir fotosunu yükleyebilirseniz, sevinirim... (Bu arada, "fiber modem" olarak ne kullanıyorsunuz?)


    Ancak T.Telekom'un şimdilerde fibere dönüşüm yapan abonelerine verdiği Tp-Link ve ZTE "fiber modemlerde" ayrıca 2 adet telefon çıkışı var. Sabit hattınızı (numarası değişmeden) fiber hatta tanımlıyorlar; bu çıkışlardan birisine siz sabit telefon cihazınızı standart bir RJ-11 kabloyla bağlıyorsunuz. Bakır altyapıyla bağlantınız tamamen kesilmiş oluyor..

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Huawei ont var benim ontnin uzerinde telefon cikisi var oraya takili telefon sonucta interner iptal ettirip telefon kullanmak isteyenler ne yapacak? Tp link archer c5v ilk versiyon uretini var ben de surekli kopuyordu kendi routerımı kurdum kullanıyorum. Bizim kucuk sehir fiber olmasina ragmen kabloluda bike vdslden daha kotu pingim var benim de sorunum bu teknik ekibi bile goremiyoruz biz bir kurulunda gordun.. zateb 16dan fazlasi ise yaramaz diyen bir ekip taahut sonunda iptalo vericem.. telefon ontye bagli devam edecegim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antrakinon A kullanıcısına yanıt

    Sizin Huawei ONT, bugün verdiklerinden farklı bir ONT olsa gerek. Bana verilen ONT de Huawei'in bir modeli ama üzerinde herhangi bir telefon portu yok; sadece bir RJ-45 (Ethernet) portu var ki buradan verilen "fiber modeme" Cat. 5/6 kabloyla modemin WAN portuna bağlantı yapılıyor.


    Diğer konuya gelince: kesin bir teyid olmasa da bir Telekom çalışanı, fiber altyapıya (FTTH) geçen abone hiç internet kullanmak istemese bile kendisine telefon portları olan "fiber modem" verileceğini söylemişti yakın zamanda (göya!!!).


    Bana "fazlasıyla lüks" göründü ama sizdeki ONT gibi bir ONT verilirse aynı işi görecektir, sanırım.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Aynen sabit telefon hattini kullanmak iateyip internet kullanmak istemeyene ekstra modem bırakmazlar herhalde phone girisi olan bir ont verdiklerinde sorun cozuluyor zaten..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modemin ara yüzünde tarih saat ayarlarını nasıl değiştirebiliriz her yerine baktım bir türlü tarih saat ile akalalı ayar bölümünü bulamadım, bilen bir arkadaşımız yardımcı olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar Short GI ve WMM kapadığımda


    Hata Kodu: 7500

    Kablosuz Ayar çakışması! Lütfen ayarlarınızı kontrol ediniz. Örn. Wep ve TKIP şifreleme, 11n etkin iken desteklenmemektedir. WPS etkinken WPA-PSK kimlik Doğrulama Türü desteklenmemektedir


    Böyle bir hata alıyorum neden olabilir?


    Bir de 2.4 ghz içiz gerekli ayarlar nelerdir 2.4 ghz kullanırken max 20 25 mb hız alabiliyorum tarifem 100mb olmasına rağmen.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.