Şimdi Ara

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
3
Favori
20.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Frekans konusundaki tahminlerin neler abi? Nasıl bir dağılım izleyecekler sence?
  • @Serdarski
    Merhaba, Türk Telekom çağrı merkezleri Tivibu da dahil olmak üzere 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Türk Telekom çağrı merkezi hizmetlerini de ASISTT veriyor yine kendi iştiraki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Temmuz 2019; 17:0:51 >
  • trtunski T kullanıcısına yanıt
    Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği
    bilgi yok

BURSA suuçtu şelalesinde de çekmiyordu Turkcell

Telekom 3g var Vodafone de 4g geliyordu arada

bide sadağı kanyonu var orası tam kafa dinlemelik hiçbiri çekmiyor

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    O haritalar palavra ya. Sokakta sinyal görebiliyorsan bile 4G çekiyor diyor. İyi çekiyor da, telefonu eline alınca sinyal düşüyor zaten. Teorik haritalar pratikle uyuşmuyor. :D
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    5G henüz çok belirsiz. Ne maliyetler uygun, ne bir şey. Tahmin sallamasyondan öteye gitmez. Genel kapsama sağlamak için olursa 700 MHz bandını 5G'ye tahsis ederler. Her operatöre 800 gibi 10'ar MHz tahsis ederler. Herkes oradan sinyalini verip kapsama şartlarını yerine getirip, biz 3G hızında 5G veriyoruz, bakın der. Yeterli baz istasyonu yoğunluğu olan yerlerde 3.5 GHz bantları ile daha iyi bir performans sağlarlar. Paraya kıyan ve anlaşabilen de elektrik direklerine vs. kurulumla 6 GHz üstü bantlardan 5G hizmeti verir.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Zaten tüm operatörler bunu açık alan olarak veriyor kimse evin içini kapalı alanı bilemez ki

Sadağı kanyonunda çekmiyor diyordum şimdi 4g gösteriyor ama içerisini bilmem girişte Zaten çekiyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

yollarda 3g olması normal, lte veren var mı bilmiyorum. ayrıca bunca yıl Avea kullanan biri için çok zamansız bir yorum olmuş çünkü kapsamanin çok iyileştiği bir dönemde yapılan garip bir serzeniş. ayrıca bu borç muhabbeti abartılıyor, borcunu geliriyle karşılaştırınca bir problemi yok, benzer şirketlere göre daha iyi bir mali yapısı var. ezbere sallayan tipler var, Türk Telekom her yıl 3 milyar TL yatırım yapar. tcell ile mobil tarafta fiyatlarına göre karşılaştırmak lazım, fiyat performansi kesinlikle en yüksek operatör. burda telekoma Turkcell'in yarısından az para verip de Turkcell daha iyi demenin bir anlamı yok, o zaman Turkcell kullan niye Telekom kullanıyorsun, hem para vermek istemiyorsun hem hizmeti beğenmiyorsun, tutarlı olmak lazım.
    Aslında çok doğru bir yazı uslup biraz negatif olsa da.
    Turk Telekom'da şuan Prime 20GB'a 44 TL, Faturalıda 15GB'a 35 TL veriyorum. 4.G'de sorun yaşamıyorum,yaşasam kullanmam asla. Elimde 7Bin TL'ye aldığım son snapdragon işlemcili telefon var. Ben bu telefona bu parayı sorunlu 4.5G için vermedim.
    Turk Telekomda 20GB internete 40 TL verip de burada 4.5G'de Turkcellden kötü diye ağlamam saçma olurdu. Yatırım ve kalite farkı olduğu için fiyat uygun zaten.
    4.5G iyi değil,3G çekiyor eleştirilerini önemsemiyorum okumadan da geçiyorum açıkcası.
    AMA ???
    3G Değil,2G'ye düşüyorsa,3G bile yoksa işte orada duracaksın Turk Telekom.
    Sen abonene en kötü ihtimalle 3G sunmak zorundasın. Lamı cimi yok.
    Ayrıca interneti geçtim,Turk Telekom hattımla konuşamıyorum çekmiyor diyen varsa yerden göğe kadar haklı. Konuşamamak ayrı 4.5G istemek ayrı. Sen bir operator olarak aboneye operator üzerinden konuşma ses iletişimini sunmak zorundasın,ne kadar ucuz olursan ol. Bir abone telekom çekmiyor arayanlar ulaşamıyor derse haklıdır,ama fiyatı uygun denilip bahane bulunamaz.
    4.5G yok,3G var derse işte orada ver parayı kullan Turkcell'i derim. 20 GB'a 44 TL ödüyorum,bu içerik Turkcellde en uygun kampanyada bile 120 TL. Arada 75 TL fark var,bu fark boşuna değil.
    Arkadaşın da dediği gibi bu fiyat farkları yüzünden Turk Telekoma yalvara yalvara atlayıp sonra da 4.5G Turkcell gibi değil deyip acımasızsa ifadelerle eleştirmek boş muhabbettir.
    Yalnız dediğim gibi ne kadar ucuz olursa olsun ses görüşmesi imkanını sunamıyorsa 3G ve 2G bile zor çekiyorsa o zaman durum değişir,hangi devirde yaşıyoruz sen bunu sağlamak zorundasın. Bu hattı bu telefonu insanlar konuşabilmek için alıyor ve iletişim temel ihtiyaçtır.
    Turk Telekom'daki kullandığınız paket uygun fiyat değilse Turlcell ile aynı ise hatta 5 TL bile ucuz olsa Turkcell'e geçin kardeşim. 5 TL için değmez,yatırım yapan kazansın. Bataryan 3000 mAh pilli telefonda 1 saat daha fazla dayanır.
    Bu arada Istanbul'da Turk Telelom hattım ile dün yaptığım internet testlerini de koyayım. Bu hızlar olmasa ucuz olsa da kullanmam zaten,50 TL-70 TL fazla veririm Turkcell kullanırım. Aslında Youtube'ye sürekli video yüklemiyorsanız,uzun süren canlı yayın yayınlar yapmıyorsanız şu görünen hızların bırakın yarısını,4'de 1'i biile yeterlı. Twitter,Instagram ve facebook videoları 30 mbps'de rahat açılıyor takılmadan oynuyor zaten.

ŞİŞLİ TRUMP TOWERS (önü) Gün Pazar Saat:22:10
    (yoğun bir gün yoğun bir zaman ve üstelik yan tarafta Mecidiyeköy Metrobüs metrobüs durağı ve Mecidiyeköy otobüs durakları var. İstasyonlar çok yoğun kullanılıyordur yani.
    Testleri de 5 saniyelik 10 saniyelik yapmadım,her biri 30 saniye süren testler.

TURK TELEKOM MOBIL: Down: 161 Mbps (ortalama 133 mbps bu önemlı) Up:33 Mbps

Turkcell Mobil: Down: 229 Mbps(ortalama 195 Mbps) Up: 17 Mbps(düşük)

Evimde ise şansıma yıllardır Turk Telekom çok iyi,hatta Turkcell'den iyi.Sanırım yandaki caminin minaresinde istasyon var.
    Evdeki testleri gece 03:25'de aynı noktada aynı koltukta 10 dakika arayla yaptım.

Turk Telekom Mobil: Down: 166 Mbps (ortalama 144 mbps,fazlasıyla iyi)
    (Turk Telekom 4G+ LTE-A, <<buna dikkat)

Turkcell Mobil: Down: 104 Mbps Up: 17 Mbps

Görüldüğü gibi en çok intermet kullandığım evimde Turk Telekom bariz olarak Turkcell'den iyi. Bu yıllardır böyle. Sadece bir şans,şanslıyım gerçekten. Çünkü Istanbul içi yer değiştirmelerde Turkcell düzenli olarak vasatın altına düşmeden iyi ama Turk Telekom'un 7 mbps ye ve 3G'ye düştüğü çok yer oluyor.
    Benim için Trump Towers yada Metrobüs durağındaki hız önemli değil,ben oralarda sadece whatsapp kullanıyorum neredeyse. Benim için önemli olan daha çok zaman geçirdiğim daha çok internete girdiğim yerler. Bu demek oluyor ki tabiki Ev ve İş..
    İş yerimde Turkcell 20 mbps daha iyi ama Turk Telekom da 70 mbps altına düşmüyor. Olduköa iyi yani
    Bu durumda ben Turk Telekom'da 20 GB + 15 GB interneti 80 TL'ye kullanarak oldukça avantajlı ve şanslı oluyorum.
    Buna rağmen 20 gün sonra 20GB Prime taahhutu bitince TT hattın birini Turkcell Sarı Günler 59 TL kampanyasına taşıyacağım. Çünkü telefonum çift 4.5G simli telefon,Turk Telekom'un zayıf olduğu yerlerde Turkcel Mobile geçeceğim ekrandan 2 tıklama ile. 2 haftalık Anaolu tatilimde Turkcell internetim bol olsaydı iyi olurdu açıkcası. Turk Telekom Anadolu köylerinde 3G konusunda da sıkıntılı,2G'ye düşüyor zaman zaman. Eşimin köyünde ise ilginçtir Turk Telekom 4G ve 3G iyi. Milletvekilinin köyü olduğu için olabilir.
    Merak edenler olabilir( Kendi köyümde de (Karadeniz) Eşimin köyünde de ( İç Anadolu ) Vodafone her açıdan,ses,çekim,internet açısından berbat. Diğer operatorlerde whatsapp mesajları tak tak saniyesinde gelirken Vodafone de ise dakikalarca geç geldiği oluyor. Diğer operatorlerde Twitter Facebook videoları sorunsuz açılırken Vodafone çok bekletiyor yada açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 30 Temmuz 2019; 2:27:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler abi.
  • Merhaba, hız testleri ve yazı çok güzel olmuş teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba, hız testleri ve yazı çok güzel olmuş teşekkürler.
    Ben de desteğinize teşekkür ederim. Moral oluyor.
    Düzenleme yaptım yazıda,2 resim çıkmamış nedense. Ekledim düzelttim yazı ekledşm.
    Mesaj sayım artsın diye yazan biri değilim. Kısa yazılar tarzım değil. Takımıma taraftar toplamak için değil,insanlar bilgilensin kendi kararını menfeatlerini düşünerek versin diye yazarım. Kendimce analizlerimi tarafsız yazan biri olduğuma inanırım hayatımın her anında her konuda. Spor Siyaset,İdeoloji farketmeksizin. Tabi ilkeler de önemli. Sınırsız özgürlük yoktur.

Genellikle zamanım oldukça görsel kanıtlı yazarım.
    2 ay önce başka yerde yaptığı testi yeni yapmış gibi sürekli oraya buraya koyup millete yutturmam mesela. Sürekli test yaparım,nPerf monitör hep aktif bildirim ekranında ama buraya test sonuçlarını sürekli eklemek tarzım değil.

• Merhaba, görseller şu an görünüyor. Bizlerde bilgilendirici yazılar geldikçe okumaya devam ediyoruz, emek veren herkesin eline sağlık.
    Bilemez değil. Hangi sinyal seviyesinden sonra bina içlerinde sıkıntı yaşanacağını bilecek seviyedeler. İşlerine gelmiyor. :D Ne zaman kapsama şikayeti için başvursam, orada çekiyor görünüyor dendi. E çekiyor zaten ama sokakta ful çekmesinin anlamı yok.
  • telekom yol boyu 3g veriyorsa büyük gelişme olmuş demektir ,daha ne istiyorsun :)

ben asıl vodafone çözemedim
    köyde türkcell zar zor tek diş çektiği görülüyor ,tt. hiç yok ,vodafone 3 diş çektiği görülüyor
    ama ne hikmetse sadece türkcell den görüşme yapılabiliyor ,3 diş çeken vodafone ile nasıl olur da görüşme yapılamaz ?
    Onlar için açık alanda çekiyorsa tamamdır 2mbps hızda varsa sorun yoktur

• Benim işyerinde devasa fark var, iyisi çok iyi kötüsü çok kötü. Stabil 20-30 civarı yeterli benim için. Gerçi bazen beIN'de o bile yetmiyor. Pazar günü f1 izliyordum, mainin şarjı bitince saldırdım tt hatlı telefona, baya bi sövdüm.

Ha şikayetçimiyim, ahım şahım değil. Nihayetinde 15GB 11 TL, 25GB 33 TL veriyorum. Beklentilerim yüksek değil, ama Turkcell'de böyle düşük hizlar alsam sayar söverim. Parasının hakkını verecek, ki şükür.

Yeri geliyor bu konumda 16 saat geçiriyorum, TT kullanan 2 arkadaşım var bi canlı yayın izleyemiyorlar, ancak facebook instagram falan takılıyorlar. Turkcell'e geçin diyorum, yok o pahalı diyorlar. Kullandıkları tarifede uygun 10GB mı ne 45 lira veriyorlar, gülermisin ağlarmısın.

Bayramda bi bursa ziyaretim olacak gibi, işte o zaman iki operatör içinde düşüncelerim netleşecek. Mâlum TT bursada efsaneyken, Turkcell rezaletmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 30 Temmuz 2019; 8:15:43 >

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Telekom yolları 900 3G ile kapsadı da tek tük yerler var yine

İlçe merkezlerinde 8004g varken d 1800 ekledi

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar uygun tarife teklifini nasıl aldınız? 10 gün sonra taahhüdüm bitiyor, hiç arayan olmadı. Ben 2 kez mail attım dönüş yaptılar. 12GB 45,5-TL şuan. 15GB 55 yapalım dedi, kabul etmedim. 1-2 gün içinde Lifecell 59-TL 15 GB için numara taşıyacak gibiyim.
  • fcetintas F kullanıcısına yanıt
    Hat kapatma başvurusu yaptım, kapatmiyim diye indirim verdiler.

Uzun süre kaldığım yerlerde kötü olduğu için 3-5GB ancak kullanabiliyorum. Muhtemelen seneyede bunu öne sürerek aynı fiyattan devam ederim.

iyi haber ,birde köylerde biraz çalışma yapsalar iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Telekom yolları 900 3G ile kapsadı da tek tük yerler var yine

İlçe merkezlerinde 8004g varken d 1800 ekledi
    yollarda 900 mhz 3g mükemmel iş yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.