Şimdi Ara

TürkTelekom Arıza kaydında yaşanan komiklik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bence DSL teknolojisinde en büyük etken kullanıcılar için kullandıkları modem ve DSLAM chipsetinin uyumlu olup olmadığı. Bir modem bağladım 80 mbps fişek gibi 5.0 snr oranında bile çok az crc ve paket kaybı oranı tabii ki broadcom chipset ve bu modem ucuz dandik 100-200 liralık bir oyuncak. Ee gidip Keenetic Hopper DSL ya da Peak DSL alıyorsun 2000-3000 lira verip sürekli crc hataları hız 80’e tam varamıyor max 70 falan snr sürekli düşüyor hat stabil değil. Niye tabii ki mediatek chipset çöp oğlu çöp keşke hizmet veren firmalar Avustralya’yı örnek alsalardı en kaliteli chipsetlere sahip modemleri kullanıyorlar hatta altyapıları bizden daha kötü durumda ama stabil iş modem chipsetinde bitiyor. DSL sinyalini internete çeviren yani yemeği pişiren ana etken çünkü gerisi fasa fiso modemi alırsın köprü moduna kaliteli bir router bağlar mis gibi kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 28 Nisan 2023; 2:23:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

Mediatek olup çok iyi olan modem router cihazlar da var. 5.0 da çalışıyor dediğiniz hat esasen 5.0 değil, router ve modem arayüzlerinde ölçümden kaynaklanan farklılıklar var. Yani cihazdan cihaza ölçümün kalitesi değiştiği için ona göre değerlendirmek gerekir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Mediatek chipset kullanıp çok iyi olan bildiğiniz modem varsa tavsiyelere açığım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 28 Nisan 2023; 19:11:46 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

Modemler bölümünde sorabilirsiniz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Nisan 2023; 19:21:24 >

Hocam buradaki altyapıp 100mbps destekliyor modemim zyxel vmg vmg3312-b10b 300mbps kadar sorunsuz çalıştırıyor.

• ZOZOOBLUESTARR Z kullanıcısına yanıt

Ben detaylıca anlattım, daha fazla uzatmak istemiyorum mesajımı esasen. O gördüğünüz "300 megabit" değeri "ben 300 megabit destekliyorum" anlamı taşımıyor. Forumda yıllar önce bunları anlattığımız konular var, Google dan bulup okuyabilirsiniz.

Hocam google dan araştırıp geldim zaten. 300 megabit destekliyor diye modemi satan zaten TurkTelekom'du ne olduda şimdi desteklememeye başladı? Ayrıca hocam gelen TurkTelekom servis elemanı bu modem 35 mbps zar zor destekler dedi ki bu saçmalık diğer tüm İSS leri arayıp sordum hepsi 100mbps rahat destekler dedi. Ki olay modemle ilgili olmayabilir diyorsunuz ancak TurkTelekom olayın modemle ilgili olduğunu söylediğini defalarca belirttim kısaca olay bakır kablolarla falan alakalı değil. Turk Telekomun kendisi böyle diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZOZOOBLUESTARR -- 1 Mayıs 2023; 6:22:52 >

Hocam ayrıca binada oturan kimseye olmayan birşey sadece bana oluyor. Modemimi belirttim altyapımı belirttim googleden araştır diyorsunuz zaten oradan araştırdım. TurkTelekomun arıza kaydı yapıpta servis göndermeden önce modem arayüzünden İSS nin max verdiği hız bir gece aniden 28 e çekildi ve tam da nasıl oluyorsa teknik servis eve geldiği an 35 e çıkarıldı sizce bu bakır kablo yüzünden mi? Tüm binadaki insanlar 100 mbps kadar alıyor benimle aynı altyapıyla ama bana mı oluyor bu? Googleden araştırın diyerek insanları mağdur eden bir firmayı savunmaya çalışmayın lütfen çünkü dedikleriniz saçma gelmeye başladı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.