Şimdi Ara

Türksat yetkilisi: UYDUNET İLE OYUN OYNAYAMAZSINIZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
5.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zordion

Dota 2 EU serverını pingliyorum diyerek US East pinglediginizin farkındasınızdır umarım su adresi pingleyin: vie.valve.net sounuc buraya yazarsınızç
    Genelleme yapmak yanlıs olur, Uydunet performansı tamamen bolgesel. Kadıkoyde hicbir sorunum yok, yukarıda verdigim adrese 35ms ping alıyorum.

Türksat yetkilisi: UYDUNET İLE OYUN OYNAYAMAZSINIZ

fark yok ki...

Ortada bir sorun var ve o sorunu çözmek yerine "bizden kaynaklanmıyor" diyip kestirip atıyorlar. Asıl sorun bu şu anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Modeminizin modeli nedir ve kablosuz mu bağlanıyorsunuz? Türksat'ın kendi verdiği Docsis 3.0 modemde ben kablosuzda dediğiniz sorunu yaşarken kablo bağladığımda hiçbir sorun yaşamıyorum, gelen arıza ekibindeki kişi onların bir şey yapamayacağını, destek@uydunet.net adresiyle iletişim kurmamı söyledi. Oraya e-posta yolladım, cevap bekliyorum. Bu arada Maltepe'deyim.
    Ekleme: Foruma bağlantıda genel bir sorun var son zamanlarda, Avea hattımla da tam sürüme bağlanırken sorun yaşayabiliyorum. Chrome veya Firefox tarayıcıda ZenMate eklentisini kullanmanızı tavsiye ederim, forumu tek seferde açabiliyor.

Türksat'ın verdiği docsis 3.0 modemi kullanıyorum, kablosuz ya da kablolu fark etmiyor. Aynı sorun her iki durumda da var.

Gelen arıza ekibi bana da aynı şeyi söyledi. Tesisatta sorun yok zaten, sorun yurt dışı çıkış serverlarında.

Yalnız isimlerimiz de aynıymış :)

• KFMSKYM K kullanıcısına yanıt
    Bugün benimle iletişim kurdular ilk başta DNS kullanmadan sizin yaptığınız testleri yapmamı söylediler ve sonuçlara göre tipik yurt dışı sorunu bahane ettiler, bu arada sizin yurt içi sunucularda durumunuz nasıl, aynı mı?
    Sorunun kablosuzda gerçekleştiğini hatırlatınca aşağıdaki yönergeyi yolladılar ve kanal 6'da başarı yakaladım, aslında bunlar forumdaki konuda da var.

• Modem ile bilgisayar arası kablolu bir erişim sağlanır.
    • Modem arka panelinde bulunan reset tuşuna 12 sn basılı tutarak cihaz fabrika ayarlarına döndürülür. (İşlem sonrasında tüm yapılandırma silinecektir.)
    • İşlem sonrasında boş bir web sayfası açılarak; 192.168.0.1 » Kullanıcı Adı; admin » Parola; password şeklinde giriş yapılır.
    • Güvenlik Duvarı başlığı altında Web Filtresi sekmesinde yer alan Web içeriği Filtresi seçeneklerinden güvenlik duvarı koruması haric tüm klikler kaldırılır ve Uygula butonuna basılır.
    • Kablosuz » Kontrol Kanalı 1,6, 9 veya 11 olarak değiştirilir. Uygula butonuna tıklayınız.
    • Kablosuz » Sol bölümden Gelişmiş XPress(tm) Teknolojisini etkin konuma getirerek Uygula butonuna tıklayınız.
    • Kablosuz ağ adı ve şifresi modem alt bölümde yer almakta olup erişimde sorun yaşanmaması amacı ile eskiden bağlanılmış ağ adının temizlenmesi gerekmektedir

• Zordion kullanıcısına yanıt
    @Zordion ping uydunet'e göre mükemmel ben 32VDSL ile test yaptığımda server 60-70 arası cevap verdi.Test saati saat 21:15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 1 Mart 2015; 21:22:19 >

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Bugün benimle iletişim kurdular ilk başta DNS kullanmadan sizin yaptığınız testleri yapmamı söylediler ve sonuçlara göre tipik yurt dışı sorunu bahane ettiler, bu arada sizin yurt içi sunucularda durumunuz nasıl, aynı mı?
    Sorunun kablosuzda gerçekleştiğini hatırlatınca aşağıdaki yönergeyi yolladılar ve kanal 6'da başarı yakaladım, aslında bunlar forumdaki konuda da var.

• Modem ile bilgisayar arası kablolu bir erişim sağlanır.
    • Modem arka panelinde bulunan reset tuşuna 12 sn basılı tutarak cihaz fabrika ayarlarına döndürülür. (İşlem sonrasında tüm yapılandırma silinecektir.)
    • İşlem sonrasında boş bir web sayfası açılarak; 192.168.0.1 » Kullanıcı Adı; admin » Parola; password şeklinde giriş yapılır.
    • Güvenlik Duvarı başlığı altında Web Filtresi sekmesinde yer alan Web içeriği Filtresi seçeneklerinden güvenlik duvarı koruması haric tüm klikler kaldırılır ve Uygula butonuna basılır.
    • Kablosuz » Kontrol Kanalı 1,6, 9 veya 11 olarak değiştirilir. Uygula butonuna tıklayınız.
    • Kablosuz » Sol bölümden Gelişmiş XPress(tm) Teknolojisini etkin konuma getirerek Uygula butonuna tıklayınız.
    • Kablosuz ağ adı ve şifresi modem alt bölümde yer almakta olup erişimde sorun yaşanmaması amacı ile eskiden bağlanılmış ağ adının temizlenmesi gerekmektedir

Şu an açıkçası oyunlar dışında sorun yaşamıyorum ben. Önceleri video vs izleyemiyordum, o sorunum kalmadı gibi şu anda. Ya da fark ettirmiyor şimdilik. Sunucusu yurt içinde olan herhangi bir oyun da oynamadığım için bilmiyorum.

Zaten kesintiler saniyelik kesintiler. Videoları zaten önceden yüklediği için bu kesintileri fark etmiyorum. Bazen (nadir de olsa) bir siteye girmeye çalıştığımda önce bağlantı yok ekranı geliyor, hemen ardından kendisi otomatik yenileyip siteye bağlanıyor. Ancak bu sadece birkaç kez olduğu için hangi sitelerde oldu hatırlamıyorum.

Söylediğin işlemleri ben daha önce birkaç kez yaptım, herhangi bir değişiklik olmadı. Zaten bende sorun hem kablolu bağlantıda hem de kablosuz bağlantıda mevcut.

Örneğin şimdiki eklediğim traceroute kablolu bağlantıyla yapıldı. Yine ani ping yükselmesi görünüyor (67'den 1309'a), yine 212.156.38.21.static.turktelekom.com.tr serverında %74 kayıp var.

|------------------------------------------------------------------------------------------| 
    | WinMTR statistics |
    | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
    |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
    | 192.168.0.1 - 0 | 377 | 377 | 0 | 0 | 18 | 1 |
    | 46.196.56.1 - 0 | 377 | 377 | 7 | 21 | 126 | 21 |
    | No response from host - 100 | 377 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
    | 172.25.43.25 - 0 | 377 | 377 | 8 | 20 | 119 | 25 |
    | 212.156.38.21.static.turktelekom.com.tr - 74 | 377 | 99 | 9 | 23 | 374 | 21 |
    |vie-col-3-acibadem-t2-2.turktelekom.com.tr.140.156.212.in-addr.arpa - 0 | 377 | 377 | 67 | 94 | 1309 | 1113 |
    |turktelekom.ae0-108.cr1.vie1.at.ipv4.kaiaglobal.com - 1 | 377 | 376 | 62 | 75 | 123 | 74 |
    | 146.66.155.1 - 0 | 376 | 376 | 53 | 65 | 115 | 64 |
    |________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
    WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

Belli ki sizdeki sorun hatla ya da modemin tamamen kendisiyle alakalı. Yurt dışı sunucu test sonuçlarını paylaşırsanız destekle diyecekleri şey belli, en iyisi yurt içi bazı sunucularla test yapıp onları destek birimine iletmeniz. Ondan sonra yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum, pazar günü e-postama cevap geleceği aklımın ucundan dahi geçmemişti.
    Az önce tekrar kabloyu takıp bir oyun oynadım. Bir haftadır ilk kez bu kez oyun oynanabilir düzeydeydi. Yine birkaç dalgalanma oldu ancak, dakikada on kez de değil. Hemen kablosuzla denedim, aynen eskisi gibi durum. Daha önce 2-3 kez kablolu olarak test yapmış olmama rağmen ilk kez bu kez düzgün bir bağlantı yakaladım.

Şu anda kablosuz ağın kontrol kanalını değiştirip deniyorum düzgün bir kanal bulmak için. Ama her binasında 60 dairesi olan bir siteye taşındığım için her kanalda en az 10 wi-fi görünüyor. (inSSIDER adlı yazılımla bakıyorum) Dolayısıyla aynı kopmalar her kanalda aynı.

Şu ana kadar durum ümitsiz, bunun için bir tavsiyeniz var mı?

Keyifleri bilir, zaten kapattıracağım bende bu gidişle...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kablosuzda kopmalar yaşıyorum diye destek@uydunet.net 'e e-posta atın bence, gelecek cevap bana gelen olacaktır. Ondan sonra onlar işe yaramadı deyip ısrar edin, sürdürün, devamında sanıyorum ki servis yönlendireceklerdir, ülkemizde işler maaselef ısrar edenin tarafında işliyor, arkasını bırakmadığınız sürece düzelecektir diye umut ediyorum sorununuz. Baktınız oradan bir hayır gelmedi bu sefer sürekli arıza kaydı bırakın, cumartesi günü bana 2 kere aynı arıza ekibi geldi ve sonra yukarıda verdiğim e-posta adresini verdiler bana, sorunum öyle halloldu.

Orijinalden alıntı: KFMSKYM

Az önce tekrar kabloyu takıp bir oyun oynadım. Bir haftadır ilk kez bu kez oyun oynanabilir düzeydeydi. Yine birkaç dalgalanma oldu ancak, dakikada on kez de değil. Hemen kablosuzla denedim, aynen eskisi gibi durum. Daha önce 2-3 kez kablolu olarak test yapmış olmama rağmen ilk kez bu kez düzgün bir bağlantı yakaladım.

Şu anda kablosuz ağın kontrol kanalını değiştirip deniyorum düzgün bir kanal bulmak için. Ama her binasında 60 dairesi olan bir siteye taşındığım için her kanalda en az 10 wi-fi görünüyor. (inSSIDER adlı yazılımla bakıyorum) Dolayısıyla aynı kopmalar her kanalda aynı.

Şu ana kadar durum ümitsiz, bunun için bir tavsiyeniz var mı?

dostum selam bende maltepedeyim ttnet adsl kullanıyorum ama şu adil kullanım kotası yüzünden bıktım artık... 300 kb a düşen hızım yüzünden dosya inmiyor.. genelde film inidiroyurm ve 20-30 gb blurayler vs olduğu için haftalar sürüyor... bende akk olmayan 10mbit sınırsız uydunete geçeyim dedim .. ama şöyle bir sorun varki hergün 5 saat battlefield 4 oynuyorum yabancı serverlarda... Pingim iyi 60-70 ile oynuyorum en kötü... Şimdi bu yorumları okuyunca acaip tırstım ... Oyun olmassa biterim Sen ne yaptın düzelme oldu mu ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 27 Ocak 2016; 12:26:54 >
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S

• Bırak düzelmeyi daha kötü oluyor. Frankfurt çıkışları iptal durumda uydunet in. Ki oyunların Avrupa sunucuları genelde Frankfurtta olur. Aman uğraşmayın daha da batiriyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kötü o zaman... kafayı yicem ama download çok kötü adsl de de... akk yüzünden... o zaman şöyle mi yapsam en düşük fiyata adsl alayım kotalı falan... yanınada uydunet alayım sınırsız akk siz... oyun oynacakken adsl e baglanırım wifi den , normal nette gezip download yaparken uydunete geçerim.. Sizce mantıklı olur mu ? 50 lira 16gb kotalı ttnet adsl.. (1 ayda battlefield 4 16gb kota yemez herlade ? ) 100 lirada uydunet toplam 150 tl ye hem oyun hemde deli gibi download yaparım ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 28 Ocak 2016; 17:12:13 >
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Hipernet veriyorlarsa Vdsl bir nevi fiber her ihtiyacını görür.
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Dota 2 de 2531 ms i gördüm, TTNET'te.

CNR Marjı ve Hat Zayıflamasının yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ama Ttnet'te eve ekip göndermiyor. Elit Hizmet diye bir şey sunuyorlar, o da paralı insanları dolandırmaya yönelik bir şey.

Onun dışında Süperonline'a geçecektim, Fiber yokmuş.

Türksat'ın internetini kullanacaktım 16 nisandan sonra. Bu yazıyı gördükten sonra acaba dedim? Fiber'de aynı sorunu yaşar mıyım?

Arkadaşım da Türksat kullanıyor ve fazlasıyla memnun.

Orijinalden alıntı: VDSL

Hipernet veriyorlarsa Vdsl bir nevi fiber her ihtiyacını görür.

Gerek kalmadı arkadaşlar sağolun.Boşuna macera aramaya gerek yok... TTnet i aradım akk siz paketleri varmış 110 lira , 8mbit snırsız adil kullanım kotasız ona geçtim.Teşekkürler.
    Paket kayıpların tam burada başlıyor ki Turksat ile alakası yok o noktanın, bir de wireless ile oyun işini bırakın.

212.156.38.21.static.turktelekom.com.tr

Bende ki sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeRLoGY -- 29 Ocak 2016; 4:33:10 >

5 senedir uydunet kullanıyorum 0 Sıkıntı yaşadım Dota2'den lol'e cs go v.s bir çok online oyun oynuyorum

Hatta 2016 yılında tarifemi 2 yıllık 25 mb paketine çıkarttım

Böyle sorunlar görünce şaşırdım :D

Birde evdeki network ağını bakın yani benim hemen hemen tüm cihazlarım Cisco bunun yanında son çıkardıkları netmaster z serisi modem var antenleri internal olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runeterra -- 29 Ocak 2016; 19:58:04 >
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.