Şimdi Ara

Türknet saha dolabı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Başlık belirttiğim gibi Türknet abonesiyim. Hattım 750 metre uzaktaki bir saha dolabından geliyor. Benim sıkıntım şu: ADSL hizmetini VDSL e yükseltmek istiyorum ve yakınımda yeni tip 2 tane saha dolabı var. Biri küçük boyda 150 metre uzaklıkta, diğeri büyük boyda 250 metre uzaklıkta. Yakınımda bu saha dolapları dururken benim adresime çok uzak bir yerden hizmet veriyorlar anlamlandıramadığım şekilde. Bu uzaklıktanda VDSL hizmeti verilemiyor.


    Türknet online işlemlerde ise VDSL e paketimi geçirebildiğim ama boş portun olmadığı gözüküyor. Ara sıra boş port var ise geçmek istediğimi belirtiyorum. Bu sefer yazdığımda VDSL e geçirildiğim söylendi. Ama hattım VDSL e geçmedi ve ADSL sinyalide kayboldu. Bugün apartmana gelen türk telekom saha ekipleri bu mesafeden VDSL alamayacağımı söyleyince bende onlara yakınımda yeni tip dolap alduğunu söyledim. Bana dolabın daha hizmete girmediğini 1 ay içinde gireceğini ve portların otomatik aktarılacağını söyledi. Ki bana inandırıcı gelmedi. Çünkü küçük dolap 1-2 sene önce büyük dolap ise çok uzun süre önce konuldu. Bu arada ADSL hizmetim geldi. Ama türknet şu an benim adsl hizmetini yanlış porttan aldığımı söyleyip bu sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Durumu anlatınca bana hali hazırda üye olan birinin portunun değişmeyeceğini belirtti. Yani şu anki hat ile VDSL hizmeti almam imkansız.


    Adresimde ne hız alacağımı sorgulattığımda ise 750 metre ötedeki saha dolabından alacağım hız gözüküyor. Ki bu nasıl iş anlayabilmiş değilim. Dediğim gibi yakınımda başka dolaplar var.


    Ben nasıl şekilde VDSL hizmeti alabilirim? Böyle sorun yaşayan ve buna çözüm bulabilen arkadaşlar nasıl bir çözüm buldular?








  • Yeni yapılan saha dolabının saha kodu ile sizin ankastre kutunuzun üzerinde yazan kod birbirini tutuyor ise, o dolap aktif edildiğinde VDSL başvurusu yapabileceksiniz.

  • 750 metreden VDSL alamazsın diye birşey yok ben 722 metre uzaktayım ulaşılabilir hızım 55mbps. Sen zorla alırsın boşver sen o ekipleri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.