Şimdi Ara

TURKNET REZİLLİĞİ ( 6 Ağustos güncelleme) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Dönüşünüz için teşekkürler gönderdim.

Şu ana kadar ki tecrübelerim için tamamen katıldığım bir yorum olmuş. Gelişecek çok yer var ama ADSL ve VDSL'den çok daha verimli bir hizmet. Online olarak gerçekten müşteri hizmetleri sorunlarıma çok hızlı olarak cevap verdi.

Bütün ISP'Ler dahil olmak üzere hepsinin müşteri hizmetlerinde gördüğüm en büyük eksiklik gerektiğinde bilen bir teknisyene ulaşabilmek. Hepsinin network bilgisi modem ışıkları civarında kalıyor. Gerektiğinde detaylı bir teknik yardım veremiyorlar. Bunu ekonomik olarak nasıl çözerler bilmiyorum çünkü o kadar teknik bilen bir insanı nasıl müşteri hizmetlerinde çalıştıracaksın?

İlk ADSL bağlanma anımı anlatayım ve neden bilen bir teknisyen çok önemli anlayın. Hikaye Türknet ile alakalı değildir.

Yıllar önce ilk defa adsl bağlatıyorum 512 MB hız verdikleri zamanlar. Konuya hiç hakim değilim, bağlantı yapıldı ama internet yok. Arıyorum müşteri hizmetlerini ama ortada çözüm yok. Önce bilgisayar bozuk dediler ,format attık. Bir değişiklik yok. Sonra kablolar bozuk dediler. Gittim eve yeni kablo döşettim. Bir sürü parada orada bayıldım. Gene internet yok. Sonra modem bozuk dediler( O zaman modemi kendimiz alıyorduk) gittim modemi aldığım yere adam kendi bağlantısını benim modem üzerinden çalıştırdı. Modemde de sorun yok. 1 haftadır uğraşıyorum ama her gün bunlarla. Gidip geliyorum devamlı farklı noktalara. En son nasıl ulaştım bilmiyorum bir telefon numarası ele geçirdim. Bizim bağlantının olduğu santralin numarası. Aradım orayı sorunu anlattım adam 1 dakikada tek bir tuşla interneti çalışır hale getirdi. Port açık değilmiş galiba bilmiyorum detayını. Ben 1 dakikalık iş için mal gibi 1 hafta boşu boşuna çırpınıp durmuşum.

İşte bu yüzden bazen teknik bilen ve işten anlayan bir adama bağlanabilmek gerekiyor. Yoksa network bilgisi ışıklarda kalan insanlar sizi boşu boşuna oyalayabiliyor.

Turknet ile son yaşadığım sorun da bunun gibiydi; bilgisayardan anlamayan biri ve mevcut müşteri hizmetleriyle benzer bir sorunu yaşayan biri için 40 yıl geçse de düzelmezdi. Biraz anladığım için arayıp bularak tam ne yaptığımı bilmesem de olsun sorunu çözdüm.

• aknctn kullanıcısına yanıt

Hocam google drive demişken bir şey sormam lazım, bende mi problem var anlamıyorum. Ben drive'a hiçbir şekilde rar veya zip yapmadan yani dosyaları arşivlemeden upload veya download edemiyorum. Yani şöyle aynı dosyaları arşivsiz atmaya kalkarken yükleniyor kısmı aşırı yavaş. Hem upload hem download da böyle.

Arşivlediğim zaman hemen normal seviyede indirme veya yüklemeye geçiyor. Diğer türlü dosya büyüklüğüne göre saatleri, belki günleri bulacak gibi takılıyor. Burada şunu da belirteyim arşivin boyutu hiç fark etmiyor, sıkıştırmasız şekilde arşivlesem de yine hemen işleme geçiyor.

Şu an verilerimi rahatça, keyifle yedekleyemiyorum. Sürekli ziplemek gerekiyor, anlık bir dosyaya erişmem gerekse pratik olmuyor. Bir de drive'da zip önizlemesi olmuyor büyük dosyalarda. İlla indirmem gerek.

3,17 Gb dosyam 18 dakikada upload oldu drive'a mesela şu an test ettim yine. İndirirken de önce "İndirme işlemi için hazırlanıyor" diyip sıkıştırılıyor yazıyor ve bu şekilde indirmeye çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 27 Eylül 2025; 0:22:46 >

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Bunun sebebi başta güvenlik. Yüklerken Google taramadan da geçiriyor ve loose dosyalarda bu işlem ağır işliyor. Zip daha optimize ve daha hızlı bu konuda. Birde arşivlenmemiş dosyaları tek tek işler ama arşivleri tek bir unit olarak gördüğünden hızlıca işlem yapar.

Pc dahil drive uygulamasını indirip kurarsan tarayıcıya göre biraz daha hızlı olur. 3. parti uygulamalarda hızlı oluyor ama güvenli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anladım yani Google Drive bazlı bir durum bu. Hocam peki rahat rahat yedekleme için farklı bulut çözümü olarak ne önerebilirsin, yani bu kadar upload hızımız varken kısıtlanmak istemiyorum, zip işi de pratik değil. Sık sık kullanacağım bulutu, harddisk gibi.

Host alıp nextcloud kurmak iyi mi olur mesela?

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

OneDrive kullanın. Zaten Windows hesabınızda OneDrive var, sadece kapasitesini ihtiyacınıza göre artırıp devam edeceksiniz. Full upload kapasitesini kullanır. Host almak, nextcloud yerine OneDrive'a yatırım yapın.

TurkTelekom hattınızda cihazların belirlediğin hızın üzerinde paket tanımlamıyor. Mesela ben TurkNet kullanıyorum, alt komşum TurkTelekom. Normalde hattımızdan alabileceğimiz hız 54 mbps görünüyor. TurkTelekom bu durumda 50 mbps paket tanımlamış komşuma ve 46-47mbps hız alabiliyor maksimum. Zaten sistemleri de 75 mbps tanımlanmasına izi vermiyor. TurkNet ise bana 75mbps paket tanımladı ve 71-72 mbps hız alabiliyorum.TT güvenli tarafta kalarak sorun çıkıp uğraşmayalım diye düşük hız tanımlayarak hat kaynaklı kopmaların önüne geçmeye çalışıyor. TurkNet ise sınırları zorlayarak verebileceği maksimum hızı veriyor, sorun çıkarsa bir alt pakete geçiriyor. Sorun yoksa devam.

Hosting firmaları depolama olayını sevmez çünkü paylaşımlı kullandırır Sorun yaşayabilirsiniz hızınızı keserler uyarı gönderirler vs. Hiç bir şey yapmayın google drive, one drive, uloz gibi sistemlerde idare etmeye çalışın. Elzem bir konuysa tek seferlik bir miktar yatırımı göze alıyorsanız bir cihaza (Pc veya mini pc) wireguard veya tailscale gibi sitemler kurarak (büyük harici diskler bağlayın) istediğiniz yerden bağlanarak evinizi bulut olarak kullanın. Cihazların hep açık olması lazım ya da sabah giderken açın akşam geldiğinizde kapayın size kalmış.

Teşekkür ederim hocam, sırayla deneyeceğim artık mevcut bulut sistemleri.

Onedrive, 5 gb'lık dosya ve hız böyle maalesef:

TURKNET REZİLLİĞİ ( 6 Ağustos güncelleme)

Ekleme: Şimdi bu sefer başka 4,5 gb'lık bir dosyayı rarlayıp attım 1 dakikada yüklendi (olması gerektiği süreler). Ben muhtemelen her yerde aynı sorunu yaşayacağım gibi TURKNET REZİLLİĞİ ( 6 Ağustos güncelleme)  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 27 Eylül 2025; 16:35:48 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.