Şimdi Ara

Türknet'in 1000mbps Fiberine Basvurdum (GELİŞME VAR) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
40.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışında 30 40 dolara 1 500 600 mbps hiz veriyorlar hala gerideyiz ha gayret

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu_

Sizin yayıncı olmanızdan kaynaklanıyor bence. En korktukları şey genç kesimi kaybetmek. Bunu da en iyi bir yayıncı yapar. Şu işler hallolursa bir ara bizim pocket loss işini de dillendirir misiniz hocam? Size zahmet :D
    Hocam yayıncıyım fakat benim kulvar İngilizce tarafı :) o açıdan onlara yaramam. Superbox kullanırken hizmetin Superonline üzerinden verildiğini söylediğimde tüm seyircilerim "Superoffline" diye dalga geçerdi, en fazla o olur

O packet loss meselesi yaptığım yayınları doğrudan etkileyen bir mesele bu arada sadece oyunlarda etkilemiyor, Şişli'de otururken Kablonet üzerinde çok yaşamıştım. İşimin teknik tarafı ile çok ilgim alakam olduğu için tecrübe sahibiyim. Böyle bir problemi bizzat yaşarsam zaten kendilerine ben de ileteceğim.

Umarım sizde de o sorun en kısa zamanda düzelir, nasıl sinir bozan bir şey olduğunu iyi biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremimo

Adresten adrese değişiyordur hocam her baz istasyonunun kapasitesi aynı değil. Bağcılar'dayım şu an daha Esenyurt'a geçmedim. Turkcell Superbox kullanırken ben bizim apartmanın tepesini dahi teklif ettim yeni bir baz istasyonu kurmamız gerek kirasını vereceğiz dediklerinde, fakat mahalle genel olarak karşı çıktı kanser yapar vs vs diye. Oysa sokakta yürürken bile dakikada en az 150 kişinin telefon sinyalleri suratlarından sekiyor zaten haberleri yok. "Şeytan icadı" diyerek karşı çıkanı mı dersiniz, "Turkcell mason onlara iş yaptırmam" diyenini mi dersiniz, hepsine hayretler içinde şahit oldum. Yeni baz istasyonu kuramadıklarından ve mevcut baz istasyonu kapasitesinin çok üzerinde çalıştığından düzgün hizmet alamayacağımı anladıklarında zaten ceza bedelsiz iptal teklif ettiler.

Alıntıları Göster
    ben çarşıda oturduğum için gündüzler hız baya düşüyor.
    yoğun sitelerin olduğu yerlerde dediğiniz gibi düşer hızlar.

• Esenyurttada oturmak nasıl bişey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 20 Temmuz 2020; 0:21:43 >
  • quote:

Ben kullanırken sadece 800, 1800 ve 2600mhz bantlarından hizmet veriyorlardı. Herkes evine kapanınca 2100'ü de kapasiteyi arttırmak amaçlı açmak zorunda kaldılar herhalde.

Gayet güzel rakamlar hocam yük altındayken, mutlu güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Alıntıları Göster
    teşekkürler.

turknetin verdiği modem (zyxel vmg8623) upload hızını baya yüksek alıyor (şimdiye kadar 10a yakın modem denemişimdir.)
    bene birde turkltelekomun vmg3312 modemi var. 2mbps upload düşük ama download 5mbps civarı daha fazla vmg8623 e göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

Esenyurttada oturmak nasıl bişey
    Henüz bilmiyorum hocam taşınmayı tamamlayıp öğrenince özelden yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

teşekkürler.

turknetin verdiği modem (zyxel vmg8623) upload hızını baya yüksek alıyor (şimdiye kadar 10a yakın modem denemişimdir.)
    bene birde turkltelekomun vmg3312 modemi var. 2mbps upload düşük ama download 5mbps civarı daha fazla vmg8623 e göre.

Alıntıları Göster
    Zannedersem bana da Zyxel veya Asus modem getirecekler kurulum için. Gigabit ethernet portlu (Bu baya lazım olacak ilerde söz verildiği gibi daha yüksek bir hız verilirse) ve 5ghz WiFi mevcut olan bir model gelecek en azından onu biliyorum.

• quote:

Zannedersem bana da Zyxel veya Asus modem getirecekler kurulum için. Gigabit ethernet portlu (Bu baya lazım olacak ilerde söz verildiği gibi daha yüksek bir hız verilirse) ve 5ghz WiFi mevcut olan bir model gelecek en azından onu biliyorum.

Alıntıları Göster
    zyxel vmg8623 var sadece turknette şuan .
    eskiden asus vardı.

dsl hat değerleri nasıl olacak merak ediyorum.

hız rekoru :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 12 Nisan 2020; 1:42:38 >

• keremimo kullanıcısına yanıt
    annemler 2013'ten beri innovia 2'de oturuyor. orda her apartmanda superonline fiber altyapısı 2013'den beri mevcut. her daire'de misafir odasında direkt modem çıkışı var hatta. superonline tavsiye ederim innovia 2 için.
  • quote:

zyxel vmg8623 var sadece turknette şuan .
    eskiden asus vardı.

dsl hat değerleri nasıl olacak merak ediyorum.

hız rekoru :

Alıntıları Göster
    Ben de merak ediyorum hocam. Eğer değerler iyi olursa ve musluk açmayı bende test ederlerse ben o rekoru kırarım ama benim bağlantı YAPA değil zaten. Sadece YAPA olsaydı inanın hiç kabul etmezdim bizzat kendilerinin modemden santrale %100 sorumlu olacağı bir hizmet olduğu için denemek istiyorum.

• Konu açınca olmuyor dedim şuraya belki yardım eli uzanır diye bırakayım

-apartmanda 35mbps limitsiz fiber 109tl kullanmaktayız fakat ortalık sebebiyle yazlıktayız(Sığacık) . Evde internet boşa çalışıyor 2ay zaten en az bitmez olaylar(yasak) o yuzden 200tl çöpe gidecek. Şimdi biz evdeki interneti askıya aldırsak, yazlıkta(arattığıma göre superonline-adsl, turknet - 75e kadar, turktelekom-hipernet ALTYAPILARI MEVCUT GÖSTERİYOR) biz aynı fiyata bir paket alsak o askıda iken bunu kullanabilir miyiz 2 ay kadar sonra tekrar geri geçebilir miyiz? He şimdi kurulum olacak onun parası soruun değil fakat dediğim gibi bir olay mevcut mu? ya da böyle bir imkan var mı dediğime benzer?
    **Yani bu 109tllik fiber paketin yerine yazlıkta aynı fiyata adsl paket alsak oluor mu? kurulum ücretleri sıkıntı değil dediğim gibi

turknet millenicom extranet netspeed turktelekom turkcell baktım fakat karar veremiyorum.
    extranet ten altyapıya bakınca = vdsl2
    turknetten bakınca= 75mbpse kdr
    turkcell= adsl
    turktelekom =hipernet
    diyor yav.
    şu superonline taşınırsa güzel yoksa taahhütsüz 2 aycığına net lazım. bide bağlat uğraş bekle fln da olacak illa.. he bir de
    Modem yok onun parası da olacak, eğer modem de önerirseniz seviniriz valaa(var da airties 5343 mü ne işte klasik tip olan eski) uygun güzel pakete göre...
    YA DA
    karşı komşuya bi ethernet kablosu çekip net alabilirim(yol 4 5metre sorası zaten bahçelere geliyor. işte kablo suya gelir, kopar eder sıkıntısı..)
    ama ayıptır die çekiniyorumm
    wifi kullandırtıyorlar samimiyiz. 20 30m aarası bi mesafe var. içerde tek diş dışarda 2 çekiyor vala
    ACABA düzgün wifi adaptörü alıp pc de kullansam nasıl olur?? ADAPTÖR önerisi verebilirseniz sevinirim.. veya ben bu neti nası çözem. telefondaki 5gb neti tıntın kullanıyımmı pcye ucuz adaptör wifi alıp?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 12 Nisan 2020; 1:49:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nty35

annemler 2013'ten beri innovia 2'de oturuyor. orda her apartmanda superonline fiber altyapısı 2013'den beri mevcut. her daire'de misafir odasında direkt modem çıkışı var hatta. superonline tavsiye ederim innovia 2 için.
    Tavsiyeniz için sağolun hocam Türknet üzerinden randıman alamamam durumunda zaten ilk tercih edeceğim firma olacak.
  • quote:

Ben de merak ediyorum hocam. Eğer değerler iyi olursa ve musluk açmayı bende test ederlerse ben o rekoru kırarım ama benim bağlantı YAPA değil zaten. Sadece YAPA olsaydı inanın hiç kabul etmezdim bizzat kendilerinin modemden santrale %100 sorumlu olacağı bir hizmet olduğu için denemek istiyorum.

Alıntıları Göster
    yapadada tüm altyapı turknetin.turk telekomun santralinden alan kiralıyor sadece.cihazlar vs hepsi turknetin.
    sizin sistemde siteye koyuluyor santral

ben vae den yapaya geçince hızım %50 ye yakın artmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

Konu açınca olmuyor dedim şuraya belki yardım eli uzanır diye bırakayım

-apartmanda 35mbps limitsiz fiber 109tl kullanmaktayız fakat ortalık sebebiyle yazlıktayız(Sığacık) . Evde internet boşa çalışıyor 2ay zaten en az bitmez olaylar(yasak) o yuzden 200tl çöpe gidecek. Şimdi biz evdeki interneti askıya aldırsak, yazlıkta(arattığıma göre superonline-adsl, turknet - 75e kadar, turktelekom-hipernet ALTYAPILARI MEVCUT GÖSTERİYOR) biz aynı fiyata bir paket alsak o askıda iken bunu kullanabilir miyiz 2 ay kadar sonra tekrar geri geçebilir miyiz? He şimdi kurulum olacak onun parası soruun değil fakat dediğim gibi bir olay mevcut mu? ya da böyle bir imkan var mı dediğime benzer?
    **Yani bu 109tllik fiber paketin yerine yazlıkta aynı fiyata adsl paket alsak oluor mu? kurulum ücretleri sıkıntı değil dediğim gibi

turknet millenicom extranet netspeed turktelekom turkcell baktım fakat karar veremiyorum.
    extranet ten altyapıya bakınca = vdsl2
    turknetten bakınca= 75mbpse kdr
    turkcell= adsl
    turktelekom =hipernet
    diyor yav.
    şu superonline taşınırsa güzel yoksa taahhütsüz 2 aycığına net lazım. bide bağlat uğraş bekle fln da olacak illa.. he bir de
    Modem yok onun parası da olacak, eğer modem de önerirseniz seviniriz valaa(var da airties 5343 mü ne işte klasik tip olan eski) uygun güzel pakete göre...
    YA DA
    karşı komşuya bi ethernet kablosu çekip net alabilirim(yol 4 5metre sorası zaten bahçelere geliyor. işte kablo suya gelir, kopar eder sıkıntısı..)
    ama ayıptır die çekiniyorumm
    wifi kullandırtıyorlar samimiyiz. 20 30m aarası bi mesafe var. içerde tek diş dışarda 2 çekiyor vala
    ACABA düzgün wifi adaptörü alıp pc de kullansam nasıl olur?? ADAPTÖR önerisi verebilirseniz sevinirim.. veya ben bu neti nası çözem. telefondaki 5gb neti tıntın kullanıyımmı pcye ucuz adaptör wifi alıp?

Teşekkürler
    Mevcut adresinizdeki interneti dondurup başka bir adreste abonelik tabii başlatabilirsiniz. Türknet ve Millenicom taahhüt verdirmeyen servis sağlayıcıları, ikisinden birini seçebilirsiniz geçici olarak kullanacağınız için taahhütsüz almanız en mantıklısı olacaktır. Türk Telekom hipernet veriyorsa üzerinden hizmet sunabilecek tüm firmalar teoride o 75mbps hızı sunabilirler, gerisi hat kalitenize ve servis sağlayıcınızın bölgenize verdiği hizmet kalitesine kalmış.

• 1000 mbitemi başvurdun 1000 mbite kadar olana mı ?
  • quote:

yapadada tüm altyapı turknetin.turk telekomun santralinden alan kiralıyor sadece.cihazlar vs hepsi turknetin.
    sizin sistemde siteye koyuluyor santral

ben vae den yapaya geçince hızım %50 ye yakın artmıştı.

Alıntıları Göster
    YAPA'yı ben de kullandım, benim de dilim fena yanmıştı :) YAPA santrale yakınsanız bir nimet, öbür türlü felaket olabiliyor.
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    nası donduruluyor turkcell? ve modem hakkında düşüncelerinizi yazar mısınız teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 12 Nisan 2020; 1:54:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NefretZm

1000 mbitemi başvurdun 1000 mbite kadar olana mı ?
    "'e kadar" şeklinde bir ibare mevcut değildi hocam direk 1000mbps download diyordu. O hızı alacak olabilseydim zaten pratikte 999,99mbps olarak veremese de sıkıntı olmazdı
  • quote:

YAPA'yı ben de kullandım, benim de dilim fena yanmıştı :) YAPA santrale yakınsanız bir nimet, öbür türlü felaket olabiliyor.

Alıntıları Göster
    aynen
    ben 400metre uzaktayım santrale

50mbps upload ile ne yapmayı planlıyorsun ?

============================================================================
    VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 1 day: 7 hours: 32 minutes
    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 28.675 Mbps 48.879 Mbps
    Actual Net Data Rate: 28.637 Mbps 48.803 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 6.2 dB 11.7 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 9.3 dBm 14.3 dBm
    Receive Power: -9.1 dBm 0.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 18.5 dB 15.2 dB
    Attainable Net Data Rate: 28.637 Mbps 64.956 Mbps
    VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
    Line Attenuation(dB): 5.2 26.2 38.0 N/A 13.4 32.4 49.3
    Signal Attenuation(dB): 5.2 25.6 37.3 N/A 13.4 32.4 49.3
    SNR Margin(dB): 6.1 6.2 6.2 N/A 11.7 11.7 11.7
    Transmit Power(dBm):- 4.4 5.9 6.5 N/A 12.6 7.9 5.7

VDSL Counters

Downstream Upstream
    Since Link time = 32 min 17 sec
    FEC: 67051 109
    CRC: 11376 9
    ES: 1173 9
    SES: 8 0
    UAS: 0 0
    LOS: 0 0
    LOF: 0 0
    LOM: 0 0
    Latest 15 minutes time = 2 min 43 sec
    FEC: 0 0
    CRC: 0 0
    ES: 0 0
    SES: 0 0
    Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
    FEC: 50 0
    CRC: 12 0
    ES: 5 0
    Latest 1 day time = 7 hours 32 min 43 sec
    FEC: 1748 2
    CRC: 435 0
    ES: 172 0
    Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
    FEC: 65303 107
    CRC: 10941 9
    ES: 1001 9
    UAS: 26 26
    Total time = 1 days 7 hours 32 min 43 sec
    FEC: 67051 109
    CRC: 11376 9
    ES: 1173 9
    UAS: 26 26

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.