Şimdi Ara

Türknet Bakır Hat Yok Yazıyor Ama Sadece Bizim Apartmanda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türknetten internet almak istiyorum fakat lokasyon kontrolden bakınca sadece bizim bina olduğu yerde bakır hat yok diyor sebebi nedir ne yapmalıyım.

Türk Telekomdan Sorgulatınca Hipernet Görünüyor....

• Binanızdaki telekom tesisatı nasıl ? 2 telli standart telefon kablosu mu ?

8 telli ethernet kablosu mu sonunda illa bir cihaz olması lazım

yoksa daireye fiber kıl mı geliyor ? (bu durumda hipernet demezdi)

Eğer 2 telli standart telefon kablosu ise bölgenizde boş port yoktur veya TT kendine saklıyordur. En sağlıklısı TT den taahhütsüz en ucuz abonelik açıp (mümkünse 35 mb) Türknet e taşımak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Binanızdaki telekom tesisatı nasıl ? 2 telli standart telefon kablosu mu ?

8 telli ethernet kablosu mu sonunda illa bir cihaz olması lazım

yoksa daireye fiber kıl mı geliyor ? (bu durumda hipernet demezdi)

Eğer 2 telli standart telefon kablosu ise bölgenizde boş port yoktur veya TT kendine saklıyordur. En sağlıklısı TT den taahhütsüz en ucuz abonelik açıp (mümkünse 35 mb) Türknet e taşımak

kablo detayı hakkında bilgim yok ama karşı veya yan binaya bakınca onlara turknet 35mbps verilebilir olarak gösteriyor. Bina ile ilgili bir sorun mudur acaba ? yoksa sorgulama mı yanlıştır.
  • İki ihtimal var

1-Binada internet hattı yok.

2-Binada fiber internet var.

İkinci ihtimal daha yüksek görünüyor. Altyapısı fiber olan binalarda Türknet hizmet veremiyor. Bakır kablo hattı olmadığı için o hatayı veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebep bütün portların dolu olması. Benim de hali hazırda kullandığım ADSL internetim olmasına rağmen uzun süre bu hatayı verdi. Bakır hat olmasa nasıl kullanacaktım? Açıkça "Binanız için boş portumuz yok" yazsalar bir yerleri eksilecek sanki.
  • Binada fiber de olabiliyor o yüzden öyle yazıyor. TT den sorgulama yapılıyor Türknet e sen burada hizmet veremezsin diye cevap veriyor port veya fiber o da karşıdan tek cevap gelince onlar da tek cevap yazıyor.

Port olmazsa bakır hatta boş yok fiber de zaten bakır yok
  • aynı durumdayım. Turknete basvurdugumda once tamam dedıler. sonra bağlatyamadılar. sebebi binamda bakır kablo olmasına rağmen ttnetin t11 kutusu bulunbması. ttnetin işguzarlıgı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teote kullanıcısına yanıt
    Tip11-A dan ben hizmet alıyorum Türknet den hemde 82 Mbit (15 Ağustos öncesi müşteriyim) Orada başka bir şey var bence
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    cok uğraştım bağlamıyorlar. siteyide ona göre güncellediler bakır kablo yok diyor.
  • teote kullanıcısına yanıt
    kabinde boş port mu yok acaba standart ta 48 kişilik bizim tip11 iki binayı birden beslediği için baya dolu sizin de öyle olabilir. TT den taahhütsüz alıp taşıma yapılabilirdi aslında ama biraz tuzlu olurdu
  • Türk Telekom'a sordum binanızda port yok diyor ve başvuru yapıp sıra beklemeniz gerekli diyorlar. Biri internetini iptal ederse veya taşınırsa port boşalacak ve sıranız gelirse size portu vereceğiz diyorlar. Zaten yeni port için başvuru yaparsak ordaki görevliler hiç sallamıyor "bir port için kim uğraşacak" gibisinden yatıyorlar :D

Kaldık yine internetsiz. Buradan Tüm Türk Telekom Altyapı ve Üstyapı Çalışanlarını Çok Çok Seviyorum.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.