Şimdi Ara

Türknet 88mbps dslam kilidi sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
6.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 100e çıkarılması için başvuru yaptım 2 gün önce Dün işlem yapıldı diye kaydımı cevapladılar Daha sonra o kayıt silindi yeni kayıt açtılar Geçiş işlemlerini yaparken gecikme yaşıyorlarmış Bu sabah ise tanımlı hız 79dan 88e güncellendi Turknet hesabı pmden 100e çıkarıldı yazmış ama 100 olmamış Muhtemelen meşhur dslam kilidi durumu oldu Pmden yazdım turknete bakalım düzelecek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortada öyle bir durum yok yani sorun varda sorun çözülemiyor bana biri kalkıp senin internetin bu yüzden kesiliyor kopuyor 15 mbit düşüyor. Demedi diyemedi Benim konumun bu arkdaşla alakası yok yani önceki sayfalarda böyle birşey bahsedilmişti diye hatırlıyorum ona istinaden dedim. Bu adamın takıntısı var hakkını arasında aramasına ama kalkıp 10 mbitin lafınını yapıyo insanları kanser ediyo 100 alıcakmış 80 almış niye 90-95 değilmiş uzay istasyonu çalıştırıyo sanki arkadaş o yüzden sinir oldum ben salak salak cevap yazmış yine blockladım geçtim benim sorun aslında başka yani

• @TheBCD
    @toress86
    @Drahmizm

Değerli forum arkadaşlarım;

Saha dolaplarına tanımlanmış çeşitli varyasyonları içeren hız tanımlamaları bulunmaktadır. Bir saha dolabının kapasitesi mevcut abone sayısı, port sayısı, saha dolabı için tahsis edilmiş bant genişliği, saha dolabının içerisindeki cihazların durumu, abonelerin tercih durumu (Adsl,vdsl) ,o anki abonelerin kullanım durumu, santralin yoğunluk durumu, santralden sonraki aktarma merkezlerindeki yoğunluk durumu, kablolama durumları gibi birçok faktöre göre değişmektedir.

Örneğin modem arayüzünde bir abone (bu ben olayım bu örnekte) 70,80,90,100 aralığında ulaşılabilir hızlar görüyor ise, ancak alabileceği maksimum hız telekom sisteminde 50 olarak gözüküyor ise (hat değerleri vb. müsait ise) bu yine belirlenmiş olan kapasite ve diğer faktörler ile alakalı bir durumdur. Yani ben istesem bile 50 den yukarı paketleri satın alamam çünkü sahamda(bölgemde) bu hız desteklenmiyor. Ulaşılabilir hız olarak rakamı görüyorum ama bu şekilde bir hız tanımlaması yapılamıyor.(Tarifem 24megabit VDSL) Bunun çok fazla sebebi olduğunu yukarıda bahsetmiştim, 10 senedir de bahsetmeye çalışıyorum. (üyelik tarihim 2010)

Bu sebeplerden dolayı, yanlış bilgilendirme mesajlarını düzeltme luzumu gördüğümden bu mesajı yazmak istedim, sizleri kırmak veya sizden daha bilgiliyim demek haddim değildir, sadece düşüncelerimi yazmak istedim değerli forum arkadaşlarım.

• Merhaba ustam estağfurullah.

Türknet destek hesabı aylar önce telekomun hız profillerinde güncelleme yaptığını ve bu profil güncellemeleri neticesinde bazı hız tanımlarının değiştiği görülmüştü.
    Mesafeye bağlı olarak tanımlı hızlarla oynadılar diyeceğim ama bu da değildir, uploadlar ile ilgili demişsiniz o da gayet mümkün. Ancak tamamen sistemsel bir ayarlama diye düşünüyorum hocam. Sebebini ve neden böyle değişik kararlar alındığını sorabileceğimiz bir yer olsaydı keşke.

Benim durumumda ise saha dolabı kapasitesinin buna göre ayarlandığı bilgisini almıştım seneler önce. Şimdi eve kadar fiber geliyor bakalım bunu da tecrübe edeceğiz inşallah. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 10 Temmuz 2020; 18:49:38 >
  • Tamamen altyapı kaynaklı fiberde altyapın varsa sınırsız bant genişliği var bunlar tek şerit yol yapıp otoban diye satıyorlar bize benim hattım fiber
    25 gibi fiber denilemiyecek bir hızda bile dalgalanıyosa 10-15 mps görüyosa koronadan beri günde 3 kere kopuyorsa altyapı tamamen şunu demek istiyorum 88 dslam kilidi varsa adama 100 tahattüd etseler bile 88 ne alıyosa bu hızı arttırmak için attığın taş ürküttüğün kurbagaya değmez mesela buraya gelip biri 50 lira zam için patronla kavga ettim dese 50 lira hakkı bile olsa sen ne issiz adamsın 50 lira için kendini paralıyosun deriz bu konuyu açanda insan evladıda o misal hatta 50 lira zam için kavga edicek adam daha kutsaldır benim gözümde

• Hocam ben uzun süre 88 kullandım dslam için telekoma da yazdım onlar da kilidin olmadığını belirttiler arttırılabilir dediler fakat ne yaptıysam TürkNet arttırmadı hızımı şikayetvar vb her yerden ulaştım ama yapmamışlardı aylar sonra bir gün rastgele hız testi yaparken baktım 95 civarında bi hız çıktı girdim 100 tanımlanmış hiçbir şey yapmadan. Anlayamadım ama iyi oldu yani Snr değeri çok yüksek değil 7-10 arası değişiyor sürekli ama herhangi bir kopma ping vs olmuyor.

Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 8.4 dB
    output power upstream: 4.8 dbm
    attenuation downstream: 2.6 dB

• Hayır ben bu durumun yaşanmaması için bu düzenlemeler yapılıyor dedim, böyle bir durumun yaşandığını kastetmedim.

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum bende aynı bakış açısıyla birşeyler söylemeye çalıştım aslında, @Drahmizm arkadaşım birden sinirlenmiş nedense.
    Hepimizin tecrübeleri farklı daha bilgili de olabilirsiniz bu durumda biz sizden birşeyler alabiliriz demektir, el elden üstündür. Keyifli forumlar.
  • Böyle bir durum oluşacağını sanmıyorum ben. 22 yıllık bir müstakil sitede oturuyorum 40 villa var yaklaşık sitede. Herkes müteahhitin 22 sene önce yer altından çektiği kablolardan kullanıyor(VAE Bakır VDSL bütün site çok az ADSL var) ve komşularımın modemdeki ulaşılabilir değerleri 24 mbps'yi geçmiyor bu yüzden herkesde 16-24 mbps tarifeler var. Ve komik şekilde upload'da 4-5 mbps'yi geçmiyordu. Müstakil site olduğu için her 4-5 evde 1 ankastre var sokakta açık alanda dolayısıyla site içinde çok fazla ek mevcut. Saha dolabına 550 metre olduğumuz için bu işte bir gariplik var dedim 3 sene önce gözümü kararttım site girişinden modemime kadar CAT6 çektim komşulardan izin alıp duvarlardan, ağaçlardan atlatarak kabloyu kimseyi rahatsız etmeden. Yeni hat değerlerim ektedir. Sizin dediğiniz gibi komşulardan dolayı düşük hız tanımlama tarzı bir durum olmadı bende.

Türknet 88mbps dslam kilidi sorunu

• Konu kirliliği yapmadan bende bu konu üzerinden devam edeyim, birileri belki yardımcı olur.

Benimde hattımın desteklediği maksimum hız modemi her kapatıp-açtığımda değişiyor.

Örn: 115mbps-150mbps arasında gidip geliyor.
    Fakat Data Rate: 88mbps’de kilitlenmiş durumda.

Snr Margin: 10-17 arası değişiyor. (Genelde 12-15)
    Line Attenuation 8.4 dB

Hız profili değişikliği istesem 100mbps kilidi kaldırtsam sizce kopma gibi sorunlar yaşar mıyım? SNR marginde aşırı düşme olur mu?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.