Şimdi Ara

Türklerin Kılıçlar İle Müslüman olma Yalanı Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Götterfunken

quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Orijinalden alıntı: forsaken54

quote:

quote:

quote:

Biyolojinin ırzına geçtiniz, fizik desen ağlıyor. Tarihi yedirtmeyiz.

Kanıtlar var kanıtlar!

hz.osmanın kılıcındaki kayı boyu(kayı boyunun ne olduğunu biliyorsundur heralde onuda anlatmama gerek yok sanırım ) simgesi nedir o zaman al sana kanıt kardeşim daha iyi görmek içinse topkapı müzesine gidebilirsin

Türklerin Kılıçlar İle Müslüman olma Yalanı Hakkında

Soygazlar bir çok element ile tepkime vermez ama bu onları bileşik yapamaz anlamına gelmiyor.

Bu da öyle, türklerle uzlaşmalar olmuş olabilir ama türklerin kılıç zoru ile İslamiyet'i kabul ettiği de bir gerçek.

bende diyorum ki sana daha müslümanlık ve kuran inmeden önce hatta hz.peygamber efendimize peygamberlik gelmeden önce kabenin muhafızları kayı boyundan türk ırkıydı ve islamiyet geldikten sonra ilk islamiyeti kabul edenler kayı boyundaki türk ırkıdır Emaneti ehline veriniz.(Nisa suresi 53. ayet) bu ayetde kabe anahtarının ehli türk ırkıdır

Benim tarih bilgim iyi değildir fakat arapların 1. dünya savaşındaki hainliği, o zamanlar niye olmasın? Müslüman kardeşlerini vuran kişiler müslüman olmayanlara neler yapmaz.

Tarihçi'yi çağıralım.

Evet. Bir anda bir milenyum atlıyoruz ve Arapların 1.D.S'deki hainliklerinden örnek veriyoruz.

Lisede öğrendiğin bilgilerle caka satma bence.

Haçlı seferlerini pişirip pişirip önümüze koyan, sonra da bunun üzerinden '' batı bize karşı, batı bizi sevmiyor, batı bize komple teorileri kuruyor '' demekten daha mantıklı bir hareket olsa gerek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanıtlar var kanıtlar!

hz.osmanın kılıcındaki kayı boyu(kayı boyunun ne olduğunu biliyorsundur heralde onuda anlatmama gerek yok sanırım ) simgesi nedir o zaman al sana kanıt kardeşim daha iyi görmek içinse topkapı müzesine gidebilirsin

Soygazlar bir çok element ile tepkime vermez ama bu onları bileşik yapamaz anlamına gelmiyor.

Bu da öyle, türklerle uzlaşmalar olmuş olabilir ama türklerin kılıç zoru ile İslamiyet'i kabul ettiği de bir gerçek.

bende diyorum ki sana daha müslümanlık ve kuran inmeden önce hatta hz.peygamber efendimize peygamberlik gelmeden önce kabenin muhafızları kayı boyundan türk ırkıydı ve islamiyet geldikten sonra ilk islamiyeti kabul edenler kayı boyundaki türk ırkıdır Emaneti ehline veriniz.(Nisa suresi 53. ayet) bu ayetde kabe anahtarının ehli türk ırkıdır

Benim tarih bilgim iyi değildir fakat arapların 1. dünya savaşındaki hainliği, o zamanlar niye olmasın? Müslüman kardeşlerini vuran kişiler müslüman olmayanlara neler yapmaz.

Tarihçi'yi çağıralım.

Evet. Bir anda bir milenyum atlıyoruz ve Arapların 1.D.S'deki hainliklerinden örnek veriyoruz.

Haçlı seferlerini pişirip pişirip önümüze koyan, sonra da bunun üzerinden '' batı bize karşı, batı bizi sevmiyor, batı bize komple teorileri kuruyor '' demekten daha mantıklı bir hareket olsa gerek.

Sence imzama da bakarak benden batı düsmanligi bekleyebilir misin? Parcasi oldugumuz bir batinin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanıtlar var kanıtlar!

Tarihçi'yi çağıralım.

Mcmahon antlaşması yok Arap hainliği yalan

Aynı araplarla Çanakkale'de kafirlere karşı beraber savaştık

Dönme. Az önceki mesajın farklıydı. Arapların bize dost olduğunu söyledim mi ben hiç son 10 mesajıma bak bakalım. Nefret bir halk.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanıtlar var kanıtlar!

Tarihçi'yi çağıralım.

Mcmahon antlaşması yok Arap hainliği yalan

Aynı araplarla Çanakkale'de kafirlere karşı beraber savaştık

Dönme. Az önceki mesajın farklıydı. Arapların bize dost olduğunu söyledim mi ben hiç son 10 mesajıma bak bakalım. Nefret bir halk.

İki mesajımda da Arapları yerdim, arada nasıl bir fark gördün acaba

Edit: Beni diğer arkadaşla karıştırdın galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 8 Şubat 2016; 0:49:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanıtlar var kanıtlar!

Tarihçi'yi çağıralım.

Sence imzama da bakarak benden batı düsmanligi bekleyebilir misin? Parcasi oldugumuz bir batinin?

Senden değil genel olarak müslümanlardan bahsediyordum.

• Dünya yüzeyinde kılıçla müslüman olmayan tek yer uzakdoğudur. Malezya, Endonezya...

• Fasmodey kullanıcısına yanıt
    O değil de o laf kime yani ben onu anlamadım müslümanlara mı yada türkler falan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 8 Şubat 2016; 1:21:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhenoMachinal

O değil de o laf kime yani ben onu anlamadım müslümanlara mı yada türkler falan ?

Afedersin fakat hangi yorumdan bahsediyorsun?
    yedirmeyiz içirmeyizli olan
  • quote:

Müslümanlara dedim. Biyolojik bir gerçeği reddediyorlar. Atom teorisini yalanlıyorlar (cidden var bu, dalga geçmiyorum).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

kayi boyunun kilici katliamdan sonra ele gecirilmis olamaz mi? hani ganimetler paylasilir, burada da silahlar paylasilmistir.

kardeşim anlatamıyorum galiba ben diyorum ki o kılıç islamdan önce hatta peygamberimize peygamberlik gelmeden önce süreyci ailesi tarafından yaptırılmış bir kılıç(süreyci ailesi bir süre önce mekkeye göç etmişlerdi). süreyci ailesi kayı boyundan gelme türk ırkıdır hz.osman bin talha da süreyci sülalesinden gelmiştir yani ırkı kayı boyu türküdür ve kabeyi çok iyi korumuştur peygamberimize peygamberlik görevi geldiğinde efendimiz hz.aliye git kabenin anahtarını osman bin talhadan al der ve hz.osman önce vermek istemez ilk başta inanmamıştır hz.ali biraz daha baskı yaparak kabenin anahtarını almıştır ve peygambere götürürken peygambere cebrail as den vahiy gelir emaneti ehline veriniz(hz.osmana kabenin anahtarını tekrar iade etmesi istenir hz.peygamberden) ve hz.ali osman bin talhaya götürerek anahtarı verir.kabenin anahtarını verdikten kısa bir süre sonra kayı boyundan osman bin talha müslümanlığı seçmiştir böylece kayı boyu ırkı ilk türk müslümanlar olmuştur. Kâbe'nin anahtarları: Allah'ın 'emri', Peygamber Efendimizin (SAV) tatbiki ve Hz.Ali Efendimizin eliyle, Türk olan Osman Bin Talhâ'ya verilmiştir. Bunun manadaki karşılığı, Kâbe'nin anahtarları: KIYAMETE KADAR TÜRKLERDEDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 8 Şubat 2016; 1:38:41 >

Şimdi var doğru diyorsun da bunun müslümanlıkla bir alakası yok dostum atomdan biyolojiden evrimden zerre haberi olmayan anlat desem yüzüme bön bön bakacak bir sürü cahil var ateisttir deisttir yada başka bir şeydir bunlar da var görmeden bilmeden kabul eden çok fazla ergen var bunu biliyorsun değil mi ?
    cahilliğin dini direği olmaz zira ben de inançlı bir insanım fakat evrimi de bilimin getirdiği tüm kanunları da inkar etmiyorum üstüne biliyorum ve öğreniyorum asıl sorun cahilliktir insanlara doğru dürüst eğitim verilmemesidir ve bilmeni isterim ki bu tür zıtlaştırıcı yorumlar ile ön yargının artmasına sebebiyet veriyorsunuz o kadar... 50 60 yaşında ki bir müslümana dayı senin atan aslında maymun falan biz maymunlarla kuzeniz aslında desen sana ne der tövbestagfurullah hepimiz ademden toprak geliyoruz bre kafir der tabii ne bekliyorsun ki bunun sinirlenecek bir tarafıda yok yani o dönemlerde sen yaşasaydın sen de öyle düşünürdün zihniyet,sistem öyle kolay kolay değişen bir şey değil zıtlaştırmak ise işleri daha fazla zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor sadece uyarmak maksatlı bu benim kendi görüşüm tabii ki yoksa haklısın bir şey diyemeyeceğim...

• quote:

Şimdi var doğru diyorsun da bunun müslümanlıkla bir alakası yok dostum atomdan biyolojiden evrimden zerre haberi olmayan anlat desem yüzüme bön bön bakacak bir sürü cahil var ateisttir deisttir yada başka bir şeydir bunlar da var görmeden bilmeden kabul eden çok fazla ergen var bunu biliyorsun değil mi ?
    cahilliğin dini direği olmaz zira ben de inançlı bir insanım fakat evrimi de bilimin getirdiği tüm kanunları da inkar etmiyorum üstüne biliyorum ve öğreniyorum asıl sorun cahilliktir insanlara doğru dürüst eğitim verilmemesidir ve bilmeni isterim ki bu tür zıtlaştırıcı yorumlar ile ön yargının artmasına sebebiyet veriyorsunuz o kadar... 50 60 yaşında ki bir müslümana dayı senin atan aslında maymun falan biz maymunlarla kuzeniz aslında desen sana ne der tövbestagfurullah hepimiz ademden toprak geliyoruz bre kafir der tabii ne bekliyorsun ki bunun sinirlenecek bir tarafıda yok yani o dönemlerde sen yaşasaydın sen de öyle düşünürdün zihniyet,sistem öyle kolay kolay değişen bir şey değil zıtlaştırmak ise işleri daha fazla zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor sadece uyarmak maksatlı bu benim kendi görüşüm tabii ki yoksa haklısın bir şey diyemeyeceğim...

Benim yaşlı kesimle hiçbir sorunum yok, düşünceleri hoşuma gitmese bile fikirlerinin hayatlarının bir parçası olduğunu biliyorum. Onu benliklerine kadar benimsemiş, yalayıp yutmuşlar yuttukları şeyler hakkında gram kadar bilgileriyle. Yaşlılar için yapılacak hiçbir şey yok, fakat 18 yaşındaki bir bireyin Mars mı daha yakın Hindistan mı sorusuna Mars diyebilmesinin hiçbir bahanesi olamaz. Öyle bir şey mümkün değil. Bu düpedüz cahilliktir.

Acı gerçeklerden bahsetmek istiyorum, eğer evrimi mantıklı buluyorsun en geç 5-10 yıl içinde dinsiz olursun. Mantığın kaldıramayacak çünkü.

• forsaken54 kullanıcısına yanıt
    islamdan once kabe put dolu degil miydi? putlari mi korumus hz.osman bin talha? hikaye bana biraz garip geldi. hatta muslumanlarin ilk kiblesi kudusteki mescidi aksa'dir. anlattigin hikayede cok eksik nokta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 7 Şubat 2016; 18:53:23 >
    Açıkça söylemem gerekirse dinsiz olacağımı sanmıyorum kendimize göre bir inancımız var ve mantığımda kaldırıyor inançlı insanlara da saygım var her ne kadar hayyamcı olsakta inanıyoruz ve din ise bana mantıksız gelmiyor en azından benim öğrendiğime göre...

edit : ki zaten din başlı başına dünyanın amacına bir anlam katan bir şey bu yönüylede mantıklı ve gelipte evrimin fiziğin kanunlarını anlatan bir kutsal kitapta istemezdim açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 8 Şubat 2016; 1:56:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

islamdan once kabe put dolu degil miydi? putlari mi korumus hz.osman bin talha? hikaye bana biraz garip geldi. hatta muslumanlarin ilk kiblesi kudusteki mescidi aksa'dir. anlattigin hikayede cok eksik nokta var.

kabede putlar vardı sadece hz.osman korumadı anahtar süreyci ailesindeydi yani islamdan 120 yıl önce süreyci ailesi mekkeye göç ettikten sonra orada çok itibar kazanmış ve kabenin temizliğini korumalığını üstlenmişlerdir putlar vardı evet islam ve hz.muhammede peygamberlik görevi geldikten sonra hz.osman bin talha anahtarları kendi eli ile götürüp hz.muhammede vermiştir ve müslümanlığa geçiş yapmıştır hz.muhammed ile putları devirmişlerdir beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 8 Şubat 2016; 1:58:46 >
  •  Türklerin Kılıçlar İle Müslüman olma Yalanı Hakkında

@TEK ADAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 8 Şubat 2016; 2:07:42 >
  • forsaken54 kullanıcısına yanıt
    senin bir dedigin diger dedigini tutmuyor. Daha onceki mesajinda hz. ali zorla anahtari aldi diyorken simdi kendi eli ile vermistir diyorsun.

• Felsefe bolumuyle ne de alakali bir konu.
    @Kabuska Ustad bu bolume bir duzenleme sart yani felsefe altinda surekli su dini tartismalardan gina geldi.Eskiden en azindan iki tarih bilgisi ogrenirdik simdi o da kayboldu.Ya bu bolumu tamamen kapatin ya da felsefe adi altinda Dinler veya icerikleri tartisilmasin derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağrı ve Tuğrul Beylerin dedesi Selçuk Bey 30'lu yaşlarından sonra Oğuz Yabgu Devleti'nden sürüldükten sonra güçlü kalabilmek için gittiği müslüman devletinde müslüman olmuştur. Çocukları Arslan (İsrail), Mikail, Musa, Yusuf ve Yunus'da babaları müslüman olduğu için müslüman olmuştur.(İsimlerinin kökeni yaşadıkları bölgedeki musevi olan Hazar Devleti kültüründen gelmektedir, bu isimler müslüman değil orta doğu ortak isimleridir.) Türklerin eski dini olan Göktanrı dini de tek tanrılı bir din değildir. Göktanrı dedikleri tanrı en büyük tanrıdır. Yunan mitolojisindeki Zeus gibi. Türklerin islamiyete geçişi şimdilerde anlatıldığı gibi "ikisi de tek tanrıydı, çok fazla benzerlik vardı" gibi şeylerle olamaz. Düşünsene bir din var senin dinine çok benziyor bu geçiş için yeterli olur mu? Bir insan istediği kadar mantıklı gelsin başka bir dine geçişi ne kadar kolay olabilir ki? Az önce yazdığım gibi Selçuk Bey sonradan müslüman olmuştur ve tahmini müslüman oluş tarihi 950lerdir. 751 Talas Savaşı'ndan Selçuk Bey'in müslüman oluşuna 200 sene var. Selçuk Bey müslüman olduğunda kendi tebasını da müslüman yapmıştır. Bu arada Selçuk Bey'in müslüman oluşu çıkar ilişkisinden dolayıdır ve müslümanlığı dine geçtikten sonra öğrenmiştir. Yani şunu demek istiyorum. Türkler islamiyete dinler benzediği için geçmemiştir çünkü benzemiyorlar bunlar tamamen islamiyet öncesi türkleri de "ya aslında müslüman değillerdi ama ona en yakın şeylerdi" demek için uydurulmuş bir şey. Türkler kılıç ve menfaatle müslüman olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.