Ulan geçen gün kütüphanede Mısırlı bir öğrenci ile tanıştım. Adamların ülkesinde ilkokulda bile derslerin çoğu ingilizce öğretiliyormuş. Bizdeki üniversitelerin bile çoğu türkçe eğitim veriyor. Suriyeli bir kaç kişi ile tanışma fırsatım oldu. Onlarda da ilköğretimde derslerin çoğu ingilizce öğretiliyor. Yani kitaplar ingilizce yazılıyor. Hoca da dersi ingilizce anlatıyor. Bizim ülkemizin insanı derslerin ingilizce anlatılıp öğretilmesinden korkuyor. Üniversiteler bile halen daha türkçe eğitim veriyor. Ulan arap ülkelerinden bile beteriz. Suriye bile bizden iyi ingilizce öğretiyor. Türkiyenin sorunu ne lan? What is our problem? Why can't we teach english? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkler neden ingilizce öğrenemiyor?

-
-
seni kandırmışlar
-
Dersler neden İngilizce öğretilsin? Bu asimile olmak demektir. Onun dışında dil öğrenmek iyi bir şeydir. İsteyen öğrenebilir. Okullarda da öğretiliyor zaten. Senin zihniyetine göre resmi dilimiz İngilizce olsun, öyle de dersin sen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizce Türkçeye ters bir dil
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 27 Mart 2022; 16:9:32 > -
camooon maaan just think about it its not problem maaan you are problem man
-
Araplar yüzünden.
şimdi genç sorunun cevabı burada ve tam olarak kaynağın üzerinde oturmuyorum bu diyeceğim hakkında makaleler var ama ne ben şimdi bunları verecem ne de sen arasan öyle kolayca bulabilirsin.facebook onaylı kısaca.
iki kişi İngilizce konuşsun:
+wyd?
-i'll go to shopping.
burada garip olan bir şey yok.bu niggalar doğuştan bu dili biliyor başka da dil öğrenemiyor zaten gerek de yok.şimdi bu konuşmayı Türkçe'ye tercüme ediyoruz:
+ne yapacaksın?
-alışverişe çıkacağım.
fark nedir?basit gibi görünen ama ölümcül bir fark var: İngilizce'de yüklem başta Türkçe'de sonda yani İngilizce'de cümleler Türkçe'ye göre ters kuruluyor.derler ki kullandığınız dil düşünce yapınızı etkiler.Türkçe düşünüp İngilizce'ye çevirmeye çalışıyorsunuz halbuki İngilizce düşünseniz sular seller gibi konuşacaksınız.ortamdasınız adam bir şey soruyor pat pat anında cevap verebilmen lazım ama Türkçe düşünmeye başlarsan onu tercüme edip de ağzından dökemezsin adam bi wc'ye gider gelir.bizim milletin sorunu bu değil mi zaten?filmleri dizileri coni gibi izliyoruz adam en basit soruyu sorsa oturup kalıyoruz.İngilizce düşünürseniz de bu sefer Türkçeniz bozuluyor.devrik cümlelerin üstadı diye lakap takıyorlar.
yani birinden biri, ikisi birden kalmadı.bizim bütün garibanlığımız ingilizceye göre ters bir dil olmamız ve yazıldığı gibi okunması Türkçe'nin.mesela Fince en zor öğrenilen 3. dil ama bizim için değil coniler için.kullanıcısı olan en zor dil Macarcadır onların da Türk kökenli olması tesadüf müdür?en zor almanca das mas has cart curt değil bu iş temelden tersse düşünemiyorsan o dilde istediği kadar kolay herkesin iki günde kaptığı dil olsun sen öğrenemezsin bir mısırlı ya da herhangi milletten biri gibi çünkü yüklem sonda kaç dil var?yardımcı olayım:
SOV yapısı olan diller arasında Türk dilleri, Türk dili, birçok Hint-İran dilleri, Ainu, Akkadça, Amharice, Ermenice, Assam, Aymara, Azerice, Baskça, Bengalce, Burmaca, Burushaski, Dakota, Dogon dilleri, Elamit, Eski Yunanca, Gujarati, Hajong, Hintçe, Hititçe, Hopi Dili, İjoid dili , Itelmen, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Kürtçe, Klasik Latince, Lakota, Mançu, Mande dilleri, Marathi, Moğolca, Navaho Dili, Nepalce, Nevari, Nivkh, Nobiin, Pâli, Peştucur, Farsça, Pencapça, Quechua, Senufo dilleri, Somali ve diğer tüm Cushit dilleri, Sümer, Tibetçe ve hemen hemen tüm diğer Tibeto-Burman dilleri, Kannada, Malayalam, Tamil, Telugu ve diğer tüm Dravid dilleri, Tigrinya, Seri, Sicilya, Sindhi, Sinhalese, Urduca, neredeyse tüm Uto-Aztek dilleri, Özbekçe, Yukağehir ve neredeyse tüm Kafkas dilleri bulunuyor.
-
arablar bizden daha iyi ingilizce konuşuyor evet
-
öğrenemiyor değil öğrenmiyor. öğrenmesi oldukça basit bir dil ingilizce. şimdi rusça öğrenen biri olarak diyorum, ingilizce kek
-
Okullarda sadece Dilbilgisi öğretiliyor.
Yabancı dil öğrenme aşaması:
Sırasıyla:
Dilbilgisi A1-2
Kelimeler A1-2
Dinleme A1-2
Okuma A1-2
Yazma A1-2
Konuşma A1-2
bittikten sonra:
Dilbilgisi B1-2
Kelimeler B1-2
Dinleme B1-2
Okuma B1-2
Yazma B1-2
Konuşma B1-2
ile
olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 13 Mart 2022; 23:2:23 > -
Derslerin dilinin ingilizce olmasına gerek yok.
İngilizce derslerinde verilen ingilizce eğitimi gerçekten sağlam olsaydı ingilizce yeterli düzeyde billinirdi.
-
Türkçe sondan eklemeli bir dil.Hint dil ailesine mensup.arapça ve ingilizce cümle tarzı çok daha yakın.Onların öğrenmesi daha kolay tabiiki.Ayrıca derslerimizi neden ingilizce görelim ki biz sömürge altında mıyız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dersler ingilizce olmasın ztn. %100 ingilizce bir bölümde okuyorum ingilizce eğitim saçmalık bence
-
Resmi dil türkçe olsun ama derslerin belli bir kısmı ingilizce olsun. Senin zihniyetine göre de ingilizce öğretilmiyor. Ee ne yapıcaz o zaman. Çözüm bul. En azından ingilizce öğretilmesi konusunda destek olman güzel. Ama farklı şeyler denemek gerekiyor. Hep aynı şeyleri deneyerek ingilizce öğretilemez ki. Varsa bir çözüm yolun. Dinlemek isterim
Kanka güzel yazmışsın ama MEB grammar den başka br şey öğretmiyor. Yıllardır söylüyoruz ama aynı şeylere devam ediyorlar.
Aynen dediğin de doğru ama arap ülkelerinde derslerin çoğu ingilizceymiş ve baya iyi konuşuyor çoğu. Yani baya destek olduğunu söylüyorlar. Sürekli ingilizceye maruz kalıyorsun ya ondan.
Avrupa ülkelerinde ingilizce ama sömürge değiller. Bilim dili ingilizce olduğu için Avrupa ülkeleri ingilizceyi kullanıyor. Hem ingilizcenin öğrenilmesine de kolaylık sağlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 14 Mart 2022; 12:51:36 >
Öyle diyorsun ama mezun olduktan sonra havada kapacaklar seni. Şimdi çektiğin sıkıntılar ilerde avantajın olacak. Öyle düşün kanka.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

seni kandırmışlar |
Dersler neden İngilizce öğretilsin? Bu asimile olmak demektir. Onun dışında dil öğrenmek iyi bir şeydir. İsteyen öğrenebilir. Okullarda da öğretiliyor zaten. Senin zihniyetine göre resmi dilimiz İngilizce olsun, öyle de dersin sen.
|
Benzer içerikler
- burun ameliyatı sonrası dikiş ipi kalması
- en iyi sallama çay
- seyrek sakal
- teknosa senetle telefon
- nazi işareti kopyala
- bim para sayma makinesi markası
- en ilginç rekorlar
- dc açıldı mı
- ets2 türkiye haritası
- huawei boykot mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X