Şimdi Ara

TÜRKLER BENDEN SİZE BİR TAVSİYE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçma
  • yaw saçmalamayın domuz alır veya almaz

ama şöle bir durum var. domuz almak ve kullanmak o domuza karşı bir sempati oluşturabilir ki domuz u sevdirmek için bu hayvanın başrolde olduğu filmler çizgifimler programlar yapılmış. çok sevimli bir hayvan olarak gösterilmeye çalışılmıştır. ve hatta Türkiye'de birçok domuz çiftliği mevcuttur. hernekadar bunların turistler için yetştirildiği sölendese birçok insanın bu hayvanın etiini yağını bilmeden yediği bir gerçek. peki neden domuz?yani neden domuzu yasak olmasına rağmen yetiştiriyolar ve yiyeceklerimizin arasına katıyolar?
    bununda şöyle bir cevabı var. domuz bir seferde 10 taneye kadar yavrulayan 6 ayda kesilecek kadar irileşen (6-7 katı büyüyo) bakıma fazla ihtiyacı olmayan ve özel bir yem gerektirmeden ne bulursa yiyen bir hayvandır. eti ve yağı çok fazla olur. yani bir kilo dana etinin maliyeti 10 ytl ise 1 kilo domuz etinin maliyeti 3-4 ytl yi geçmiyor. ayrıca yağıda aynı şekilde diğer hayvansal yağlara oranla daha ucuza geliyor. bunun en büyük sebebi daha öncede dediğimiz gibi bir seferde 6-10 arası yavru doğurması ve yanılmıyorsam senede 2 defa doğuruyorlar.(burası yanlış olabilir) bu hayvanın bizim gibi ülkelerde özellikle çocuk ve gençlere sempati duyması yönünde bu tür psikolojik baskılar yapılıyor. ilerde yani o çocuk büyüyünce bu hayvanı normal karşılaması sağlanmaya çalışıyor. şimdi aaa olumu öle şey felan diyecek olabilirsiniz. size şöyle bir örnek verebilirim. bugünkü sözde avrupai insanlar yani kendi örf ve adetlerini unutmuş ahlak ve namus kavramından bihaber kim kimin altında belli olmayan insanlar. bunların babaları dedeleri neneleri bölemiydi sanki hayır tamamen avrupalaşma ve özenti sempati oluşturma yöntemini kullanarak bugünkü durumlarına geitrdiler. ne kızlarda nede erkeklerde ahlak kalmamış. işin kötü yanı böyle insanlar hergeçengün artıyor. asimile oluyoruz ama içimize okadar derinden ve sinsice işliyorki farkında olmuyor ve bunları normal sayıyoruz. bir 50 yıl sonra domuz tüketiminde üst sıralarda olursak hiç şaşırmam.

ama dediğim gibi bir oyun bu aklıbaşında insan oldukdan sonra domuz da alsan sincapta maymunda ne farkeder ki.

sanki domuz yenmiyoda maymun yeniyomu yada sincap lütfen saçmalamayalım sonuçta 1 ler ve 0 lar dan oluşuyor.

ama tehlike olarak da görüyorsanız almamanız tabiki iyi olur.

• AGA BİR TÜRKE YANİ BİR MÜSLÜMANA BÖLE HARAM BİŞEY ALMAK YAKIŞMAZZZZZZZ
  • saçmalıktan başka bişey değil bencede. Böyle salak salak düşünen MATBA HARAMDIR. GAVUR İİŞİİ mollaları bu ülkeyi geriye götürdükçe götürecekler. Allah belanızı versin. Katılım atılım yapacakları yerde etrafındakini sürekli eeleştirip onun bunun hayal gücünü ve yaşamını değiştirmekten öte bi b..k bilmiyor bu aptallar... NE diyemmm

OYUNDA NE KADAR SOFTA YOBAZ GERİCİ VARSA ALAYININ.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurozgel

yaw saçmalamayın domuz alır veya almaz

ama şöle bir durum var. domuz almak ve kullanmak o domuza karşı bir sempati oluşturabilir ki domuz u sevdirmek için bu hayvanın başrolde olduğu filmler çizgifimler programlar yapılmış. çok sevimli bir hayvan olarak gösterilmeye çalışılmıştır. ve hatta Türkiye'de birçok domuz çiftliği mevcuttur. hernekadar bunların turistler için yetştirildiği sölendese birçok insanın bu hayvanın etiini yağını bilmeden yediği bir gerçek. peki neden domuz?yani neden domuzu yasak olmasına rağmen yetiştiriyolar ve yiyeceklerimizin arasına katıyolar?
    bununda şöyle bir cevabı var. domuz bir seferde 10 taneye kadar yavrulayan 6 ayda kesilecek kadar irileşen (6-7 katı büyüyo) bakıma fazla ihtiyacı olmayan ve özel bir yem gerektirmeden ne bulursa yiyen bir hayvandır. eti ve yağı çok fazla olur. yani bir kilo dana etinin maliyeti 10 ytl ise 1 kilo domuz etinin maliyeti 3-4 ytl yi geçmiyor. ayrıca yağıda aynı şekilde diğer hayvansal yağlara oranla daha ucuza geliyor. bunun en büyük sebebi daha öncede dediğimiz gibi bir seferde 6-10 arası yavru doğurması ve yanılmıyorsam senede 2 defa doğuruyorlar.(burası yanlış olabilir) bu hayvanın bizim gibi ülkelerde özellikle çocuk ve gençlere sempati duyması yönünde bu tür psikolojik baskılar yapılıyor. ilerde yani o çocuk büyüyünce bu hayvanı normal karşılaması sağlanmaya çalışıyor. şimdi aaa olumu öle şey felan diyecek olabilirsiniz. size şöyle bir örnek verebilirim. bugünkü sözde avrupai insanlar yani kendi örf ve adetlerini unutmuş ahlak ve namus kavramından bihaber kim kimin altında belli olmayan insanlar. bunların babaları dedeleri neneleri bölemiydi sanki hayır tamamen avrupalaşma ve özenti sempati oluşturma yöntemini kullanarak bugünkü durumlarına geitrdiler. ne kızlarda nede erkeklerde ahlak kalmamış. işin kötü yanı böyle insanlar hergeçengün artıyor. asimile oluyoruz ama içimize okadar derinden ve sinsice işliyorki farkında olmuyor ve bunları normal sayıyoruz. bir 50 yıl sonra domuz tüketiminde üst sıralarda olursak hiç şaşırmam.

ama dediğim gibi bir oyun bu aklıbaşında insan oldukdan sonra domuz da alsan sincapta maymunda ne farkeder ki.

sanki domuz yenmiyoda maymun yeniyomu yada sincap lütfen saçmalamayalım sonuçta 1 ler ve 0 lar dan oluşuyor.

ama tehlike olarak da görüyorsanız almamanız tabiki iyi olur.

katılıyorum sana arkadaşım tmammen doru.

• yiyosa kessin kendı adamı yanar bana bısı olmaz
  • gereksiz bir topic ve başlıkta meymenet yok siz türkler diye başlıyo sanki konuyu açan türk deil
  • NE ALAKA BU OYUN OYUNDA DOMUZ KULLANANLARA NİE BÖLE YAPIYOLAR Kİ
  • ya yedinizmi de günah mileetimiz neden herşeyi bu kadar büyütüyor anlamıyorum biraz sakin olalım ya oyunun tadını çıkarın sadece
  • YarılımmmmmmmmmmmmmTamda oyuna giremiodum doru düzgün konu arıodum işte yerine gelmişimzuahhahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Karnım ağrıyor nefes alamıyorummmmmmmmmm
    quote:

Orjinalden alıntı: weray

BİLİYORSUNUZKİ SİLKROADA YENI PET OLAN DOMUZ GELMIŞTIR BENCE ALMAYIN BEN ALDIM HATA YAPTIM SIZDE AYNI HATAYA DUSMEYIN BUTUN TURKLER SIZI KESIYO DOMUZ ALDIN DIE ALMAYIN!!!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: can35

Ya inanamıyorum yobazlık almış başını gidiyor ben aldım domuz cokta şirin kesebilen varsa gelsin kessin ;)

müslümanlık yobazlıksa bende yobazım var mı daha ötesi kendi pisliğini yiyen bi mahlukat neden bereketimi kaçırsınki
  • Kapşın millet Allahım konuya bak yaa
  • İnanılmaz bir konu ve cevaplar kokutucu biri gitmiş bunun sistemli bir asimilasyon oldugunu yazmış biri gitmiş müslümanlıkla yobazlıgı aynı kefeye koymuş biri gitmiş türküz müslümanız diyip kafasına göre yorum çıkartmış nedir bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma alışkanlıgı nedir bu havadan atıp tutma hastalıgı anlamadım .......

Tabiki saçmalık kardeşim domuz alanı kesecekmişim yok domuzun adını germen koyacakmışım .Sizene günahsa benim günahım senmi hesabını vericeksin,benim yerime senmi yanacaksın.

Sizin gibi kafansında örümcek besleyen bagnazlar geri kafalılar oldukça bu ülkede Sivasta oldugu gibi insanları yakarlar,kendisinden farklı düşünüyor diye kafasına sıkarlar domuz bagıyla bogup ev temellerine gömerler ermeni diye bogazını keserler sizler aydınlanmamış bir çagın çocuklarısınız sizler dünyadaki gerçeklere gözlerini kapatmış birer asalaksınız sizler bu ülkedeki ve dünyadaki soysuzların birer uzantısısınız sizler demeye dilim varmıyor ama koyun sunuz kardeşim....

bizi ve tüm dünyayı sömürenler bu ve bunun gibi saçmalıklar gerçekleri gizliyorlar ..sizin gibi zavallı zayıf larda bir aray gelince kendini güçlü sanıyorlar tekbaşlarına 12 de eve dönemeyen ezikler çıkıp sanal alemde martaval okuyorlar .......

KARANLIK ÇAGIN ÇOCUKLARI ATALARINIZ ATEŞİ BULDU AMA SİZ NASIL AYDINLATACAGINIZI BİLMİYORSUNUZ ..... SİLKİNİ UYANIN KENDİNİZE GELİN ÖRF VE ADET DENİLEN ŞEYLER BUNLAR DEGİL İNSANI İNSAN YAPANLARDIR BUNLARI BULUN KENDİNİZDE VE AÇIGA ÇIKARTIN

• İçini dökmüşsun haklısın bende bi kaç yopice müzik fln koyuyom biraz baska seylerle geçirsinler die.Ama ona bile tepkiler gelio.Sahil güzel kızlar süper çıkın bi dolaşın 30 dk için kesin bi kız bulursunuz!abartım galiba)Hayatınızı yaşanyın Bakın bu yaz Evanescence Shakira Marilyn manson gelio gidin kafanızı dökün HaYaT buuuu Sizin yaptığınız Joymaxa bara dökmek Joymax sizin sayenizde zengin oldu Premiurum mudur nedirr onuda çıkarttılar ona para werin hadi...Dicek bisey yok..........
    quote:

Orjinalden alıntı: Gogolzayi

İnanılmaz bir konu ve cevaplar kokutucu biri gitmiş bunun sistemli bir asimilasyon oldugunu yazmış biri gitmiş müslümanlıkla yobazlıgı aynı kefeye koymuş biri gitmiş türküz müslümanız diyip kafasına göre yorum çıkartmış nedir bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma alışkanlıgı nedir bu havadan atıp tutma hastalıgı anlamadım .......

Tabiki saçmalık kardeşim domuz alanı kesecekmişim yok domuzun adını germen koyacakmışım .Sizene günahsa benim günahım senmi hesabını vericeksin,benim yerime senmi yanacaksın.

Sizin gibi kafansında örümcek besleyen bagnazlar geri kafalılar oldukça bu ülkede Sivasta oldugu gibi insanları yakarlar,kendisinden farklı düşünüyor diye kafasına sıkarlar domuz bagıyla bogup ev temellerine gömerler ermeni diye bogazını keserler sizler aydınlanmamış bir çagın çocuklarısınız sizler dünyadaki gerçeklere gözlerini kapatmış birer asalaksınız sizler bu ülkedeki ve dünyadaki soysuzların birer uzantısısınız sizler demeye dilim varmıyor ama koyun sunuz kardeşim....

bizi ve tüm dünyayı sömürenler bu ve bunun gibi saçmalıklar gerçekleri gizliyorlar ..sizin gibi zavallı zayıf larda bir aray gelince kendini güçlü sanıyorlar tekbaşlarına 12 de eve dönemeyen ezikler çıkıp sanal alemde martaval okuyorlar .......

KARANLIK ÇAGIN ÇOCUKLARI ATALARINIZ ATEŞİ BULDU AMA SİZ NASIL AYDINLATACAGINIZI BİLMİYORSUNUZ ..... SİLKİNİ UYANIN KENDİNİZE GELİN ÖRF VE ADET DENİLEN ŞEYLER BUNLAR DEGİL İNSANI İNSAN YAPANLARDIR BUNLARI BULUN KENDİNİZDE VE AÇIGA ÇIKARTIN

• ya bu kadar ufak tefek bir şeyi bile büyütüp din , ırk meselesi haline getirmişsiniz helal olsun size ne diyeyim...

isteyen domuz yer , at yer, ahtapot yer....

herkesin kendi meselesidir bu kimseyi bağlamaz ... ( oyundaki pet e hiç bişey diyemiyorum, dilim varmıyor )

müslüman san eğer domuz yemezsin yiyenede mani olmazsın. bu müslümanlığın kuralıdır. islam da zorlama olmaz. zorla güzellikte olmaz .
  • arkadaşlar bu bi bug mı yoksa domuzlar harbi 600 yıllık mı

tavşanlarda 4 hafta, domuz da 600 yıl yazıyoda
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinapS

haramdır heahae

ya arkadaslar yemioz alt tarafı oyun oynuoz

ben kücükken davul fırın üzerine düşmüşüm bacagımdan gögsüme kadar yanmıs derim. domuz eti koymuşlar yaraya ve şimdi izden eser yok. iz miz de yok hiçbişi yok burdan suraya gelcem bu haram deil haram sayılmıo. oyunda da sayılmaz :P türklere de aldırmayalım mantığı cok sacma. kişinin seçimine saygı göstermek lazım, sizin düşüncenize uymayan bir düşünceye sahip diye o kişiye ceza vermek ne kadar doğru ki? herkes istedigini yapabilir alabilir buna da kkimse karısamaz kimseyi de ırgalamaz. char onun zevk onun oyun onun.. kendisi rahatsız olmuyorsa bundan size ne? türk olup da hristiyan olan yok mu var? o domuz eti yer mesela öldürmek mi lazım onu? hapse atıp ceza mı vermek lazım? mantıklı düşünün arkadaşlar

(burdan suraya gelcem bu haram deil haram sayılmıo. oyunda da sayılmaz) arkadaşım sanırım şu konuyu atlıosun domuzun haram sayılmasının tek nedeni öldürülüş nedeni domuz bizim bildiğimiz gibi kesilmior şişlenerek öldürülüor bu nedenle dinen haram sayılmaktadır bilgine ayrıca ewt islamda zorlama olmaz bu bir oyun nihayetinde....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enricobaha -- 12 Mayıs 2007; 19:22:58 >

• Abicim insan canı ne isterse alır sonuçta oyun değilmi yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oOo_BaTuHaN_oOo -- 13 Mayıs 2007; 15:49:52 >
  • Evet ßencede insan ne isterse alabilir..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.