Şimdi Ara

Turkler Asyali Mi Yoksa Avrupali Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecenlerde Çinli li arkadasla konusuyorduk, avrupa nasil filan dedi ben de bilmiyorum hic gitmedim dedim, bana siz avrupali degilmisiniz dedi, ben de biz asyaliyiz dedim, bu basladi gulmeye siz asyali degilsiniz aynaya baksana avrupalisin dedi, ben de konudisinda sorayim dedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkler Asyalı mı Avrupalı mı?

Tarihsel ve coğrafi faktörlerin bir kombinasyonu nedeniyle Türklerin kökeni ve etnik kökeni karmaşıktır.

Tarihsel Perspektif:

Türkler, Orta Asya'dan, özel olarak Altay Dağları bölgesinden gelmektedir. Göçebeler olarak, yüzyıllar boyunca batıya doğru hareket etmiş ve sonunda Anadolu'ya (modern Türkiye) yerleşmişlerdir.

Coğrafi Konum:

Türkiye, hem Asya hem de Avrupa kıtalarına yayılan benzersiz bir konuma sahiptir. Ülkenin büyük kısmı Asya'da yer alırken, küçük bir kısmı Avrupa'da yer almaktadır. Bu coğrafi konum, Türk kültürünün ve kimliğinin hem Asya hem de Avrupa unsurlarını yansıtmasına yol açmıştır.

Etnik Köken:

Genetik araştırmalar, Türklerin Orta Asya kökenli olduğunu ancak zamanla diğer gruplarla karıştıklarını göstermektedir. Bu karışım, Türklerin fiziksel özelliklerinde ve genetik yapılarında çeşitliliğe yol açmıştır.

Modern Kimlik:

Bugün, Türkler kendilerini hem Asyalı hem de Avrupalı olarak tanımlamaktadırlar. Modern Türk kültürü, her iki kıtanın unsurlarını birleştirmektedir. Dil, müzik, mutfak ve yaşam tarzı gibi yönler hem Asya hem de Avrupa etkilerini yansıtmaktadır.

Sonuç olarak, Türkler ne Asyalı ne de Avrupalıdır; her iki kıtanın da benzersiz bir karışımıdırlar. Tarihleri, coğrafyası ve etnik kökenleri, karmaşık ve zengin bir kimlik yaratmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eskiden asyali simdi avrupali

Herşeyi bilen adam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ortadoğuyuz
  • Orta Asyalı

• İkisi de değil. Bu ülke apayrı bir yer.
  • Uzak batılı değil miydik lan biz
  • Avrasyalıyız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Allahim Bu kiz Gerçekmi ya ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikisi arasındaki köprüyüz
  • Akdeniz ülkesi degilmiyiz lan yada güney avrupa bak şimdi bende merak ettim
  • Harbiden böyle bir şey var. Amerikalı ve uzak doğululara göre biz avrupaliyiz. Fakat gercek su ki asyaliyiz yer itibarıyla.

• Ortaya karışık
  • sapına kadar asyalıyık

• ikisi arasında köprü altında bi yerdeyiz.
    burası kimsenin kabul etmediği bi yer avrupalılar ortadoğulu der asyalılar avrupalılar der bize her yer afrika
  • avrupalı

sanırım genetik olarak sormuşsun ki öyleyse cevap avrupalı. çinli arkadaşın çok haklıymış, dön aynaya bir bak, çık sokağa bir insanları süz, bak bakalım avrupalıları mı andırıyorlar, asyalıları mı?

zaten amerikalılar, asyalılar ve araplar türkleri avrupalı kabul eder. sadece avrupalılar ısrarla aksini söyler ki gayet normal bir durum bu, hiçbir bilimsel mantığı yok, tamamen tarihimizle ve dinimizle ilgili.

işim gereği pek çok ülkeye gittim. hep söylendiği gibi türkler yunanlara ve italyanlara gerçekten çok benziyor(ki bunlar avrupalı). işin en komik yanıda avrupalı kabul etmedikleri türkler, avrupalı olan portekizlilere ve ispanyollara göre çok daha avrupalı görünüyor

ya zaten en basitinden ülke olarak en fazla yeşil göz türkiye'de varmış(valla uydurmuyorum, inanmayan araştırsın ). renkli gözlü asyalı olamayacağına göre?..

• Sen doğu avrupalısın atan kuzey orta asyalı ural altaylı .
  • Cengiz Khan nereliyse bende oralıyım arkadaş
  • Asyalıyız.
  • konuya gelen cevaplardan bıle bellı ne oldugumuz bellı degıl
  • Aslen Asyalıyık ancak Hun Devletinin Avrupaya göçü üzerine giderek avrupalı hatunlarla çiftleşerek avrupalılara benzedik (bkz. Mete Han falan ful çekik gözlü abilerimizdir)

Not: Ortaokulda sosyal bilgiler hocam söylemişti asıl Türk yapısı Uzun boylu Düz saçlı gözleri çekik olurmuş (erkekler için)
  • ırklarla karıştık gittik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.