Şimdi Ara

Türkiyenin ilk web sitesi hangisidir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
4.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: MÇKR_06

quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

Bilkent'in rektörünün söylediği "bilkent.edu". Domain ilk kayıt tarihi 1997, ODTÜ'den de önce. Daha öncesinde bir web sayfası varsa koysun arkadaşlar.

ODTÜ diyoruz uplamayın artık konuyu , 1994.

Pardon da yarış yapıyormuşuz gibi . Alan adı whois'i ile gel. Öğrenelim doğrusunu. Sanki bilkent'i öne çıkartmaya çalışıyormuşum gibi. Bilkent'in rektörü her sene bahsediyor bundan.

@Dark Territory Mynet'in sahibi o adresi ilk kendi kaydettirmedi, daha sonradan satın aldı başkasından. 50000$ ya da 15000$ falandı hatta verdiği para.

Kimden aldığı kime verdiği önemli değil. Sonuçta mynet ilk

Yanlış anladın galiba mynet.com yabancı bir adamın alan adıydı yani Türkiye ile alakası yoktu. Şu anki Mynet'in kuruluş tarihi 1998.

• İlk interneti itü getirmiş itünün olabilir ip adresi ilk
  • www.hoppala.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

İlk interneti itü getirmiş itünün olabilir ip adresi ilk

Türkiye'ye internet ODTÜ ile geldi.

Ya bu arada biz hep domain'lere bakıyoruz da domainler kesin bir sonuç vermez mynet'te olduğu gibi alan adı yabancı birindedir sonradan satın alınmıştır. Ayrıca ilk web sitesi alan .com,.net,.edu uzantılı olmaksızın, hatta alan adı olmaksızın da kurulmuş olabilir. Hatta böyle olması da muhtemeldir.Ben wayback'ten de bakıyorum ama.

Ya o değil de ben 99 ya da 2000 yıllarında 8m.com'dan site açmıştım ama hatırlayamıyorum adını Yoksa siliniyormuydu ki erişmeyince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÇKR_06 -- 27 Ağustos 2013; 10:37:38 >
  • Dünyanın ilk web sitesi hangisi acep?

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

quote:

Orijinalden alıntı: 4Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

www.turkiyeninilkwebsitesi.com

hll qnq

/>

• Saçmalamayın 1996 da online oyun oynuyordum ben Adamlar 1999 2000 de açılan sitelere ilk siteler diyorlar..

1992 Süperonline veya 1992 tr.net hosting firması idi yanlış hatırlamıyorsam bu ikisinden biri olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Dünyanın ilk web sitesi hangisi acep?

http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html Bu sayfa.

@Treth Yanlış hatırlıyorsun tabi ki o tarihte(92) ne Türkiye'de internet var, ne de dünyada World Wide Web. SüperOnline'un kuruluş tarihi 1995. O da sitenin değil firmanın kuruluş tarihi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÇKR_06 -- 27 Ağustos 2013; 11:09:41 >
  • quote:

quote:

@Treth Yanlış hatırlıyorsun tabi ki o tarihte(92) ne Türkiye'de internet var, ne de dünyada World Wide Web. SüperOnline'un kuruluş tarihi 1995. O da sitenin değil firmanın kuruluş tarihi.

Olur mu canım öyle şey. Ben 1996 da Ultima Online Açık betasına katıldım Eylül 1997 de oyun resmi açılışını yaptı ilk 3 oyuncudan biriyim o oyunda o tarihi çok iyi hatırlıyorum.

O oyuna başlamadan önce King of fighters 94 için internette araştırma yapıyorduk. Oyun hakkında bilgi almak için kullandığımız web sitesi superonline ve altavista arama motoru idi.

Demek ki 1994 yılında süperonline web sitesi vardı.

Hatta ben Lise 1 sınıfta iken bu 1993 yılına denk geliyor. ada.net ırc servıs sağlayıcısında ırc sohbet odalarına gırıyordum. sızın yanlısınız olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 27 Ağustos 2013; 11:15:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fp

Bulursan pm yada alintila

Yeri degil ama isim ve avatara bitiyorum hocam her konuda gördügümde bi gülümsüyorum :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

İlk interneti itü getirmiş itünün olabilir ip adresi ilk

Türkiye'ye internet ODTÜ ile geldi.

Ya bu arada biz hep domain'lere bakıyoruz da domainler kesin bir sonuç vermez mynet'te olduğu gibi alan adı yabancı birindedir sonradan satın alınmıştır. Ayrıca ilk web sitesi alan .com,.net,.edu uzantılı olmaksızın, hatta alan adı olmaksızın da kurulmuş olabilir. Hatta böyle olması da muhtemeldir.Ben wayback'ten de bakıyorum ama.

Ya o değil de ben 99 ya da 2000 yıllarında 8m.com'dan site açmıştım ama hatırlayamıyorum adını Yoksa siliniyormuydu ki erişmeyince.

Bilgi yanlışınız var, ODTÜ değil Ege Üniversitesi ile geldi Türkiye'ye internet. Genelde ODTÜ olarak bilinir bu bilgi ama yanlış.
    http://www.alphanmanas.com/wp-content/uploads/2008/09/2008-08-25-05_Yeni%20Asir_Nilin_Getirdikleri_Turkiyeyi_Internetle_Tanistiran_Profesor.pdf

• quote:

quote:

Bilkent'in rektörünün söylediği "bilkent.edu". Domain ilk kayıt tarihi 1997, ODTÜ'den de önce. Daha öncesinde bir web sayfası varsa koysun arkadaşlar.

Google 1997de kurulmuş abartmayın artık

• quote:

Orijinalden alıntı: SorryForAll

quote:

quote:

Google 1997de kurulmuş abartmayın artık

Ne alaka Google olmayınca diğer siteler olmuyor mu?

• Gazetelerin ve universitelerin web siteleridir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 27 Ağustos 2013; 11:44:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

quote:

Olur mu canım öyle şey. Ben 1996 da Ultima Online Açık betasına katıldım Eylül 1997 de oyun resmi açılışını yaptı ilk 3 oyuncudan biriyim o oyunda o tarihi çok iyi hatırlıyorum.

O oyuna başlamadan önce King of fighters 94 için internette araştırma yapıyorduk. Oyun hakkında bilgi almak için kullandığımız web sitesi superonline ve altavista arama motoru idi.

Demek ki 1994 yılında süperonline web sitesi vardı.

Hatta ben Lise 1 sınıfta iken bu 1993 yılına denk geliyor. ada.net ırc servıs sağlayıcısında ırc sohbet odalarına gırıyordum. sızın yanlısınız olması lazım.

1992'de Dünya'da world wide web yok sadece CERN içerisinde var. Türkiye'de ilk internet bağlantısı ODTÜ tarafından 1993'te gerçekleştirilmiş. superonline.net alan adının alınış tarihi 1996. Wayback'te en eski kayıt süperonline'a ait 1997.

• benim bildigim ve hatırladığım ilk testler odtü de yapıldı.mail gonderme domain falan ilk odtü yaptı diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

benim bildigim ve hatırladığım ilk testler odtü de yapıldı.mail gonderme domain falan ilk odtü yaptı diye hatırlıyorum.

E-posta meselesi internetin öncesine dayanıyor. Orası daha karışık.
  • quote:

quote:

benim bildigim ve hatırladığım ilk testler odtü de yapıldı.mail gonderme domain falan ilk odtü yaptı diye hatırlıyorum.

o anlamda demiyorum.internet testi için amerikadaki bir universiteyle aralarında mail gonderimi yapılmıştı diye hatırlıyorum.daha çok test amaçlı.yanlışta hatırlıyor olabilirim ama aklımda kalan odtü.
  • quote:

quote:

quote:

o anlamda demiyorum.internet testi için amerikadaki bir universiteyle aralarında mail gonderimi yapılmıştı diye hatırlıyorum.daha çok test amaçlı.yanlışta hatırlıyor olabilirim ama aklımda kalan odtü.

ODTÜ doğru hocam ilk internet bağlantısı ODTÜ tarafından gerçekleştirildi(veri alıp gönderimi) ama e-posta gönderimi internet öncesine dayanıyor. Sadece e-posta meselesine deyindim orada.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.