Şimdi Ara

...Türkiyenin Askeri Gücü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son günlerde sürekli tartışılır oldu..türkiyenin askeri gücü şöyledir böyledir diye..siz ne düşünüyorsunuz???

• Bir ülkenin asıl askeri gücü görünüşteki askeri gücü değildir. Özellikle bu ülke Türkiye ise
  • Arkadaşlar ben Türkiye'nin nükleer santal açıp işletmesinden yanayım. Daha doğrusu kanımca nükl. sant. olmazsa nükl. silah ta olmaz. Ortadoğu üzerine planlar yapıyorsak bunun olması bana göre şart. İsrail bugün ne yapıyor küçücük haline bakma .adamlarda bilmem kaç tane santral var. yani nükl. potansiyelleri var. Uygun şekilde inşaatı yapılırsa bana göre sakıncası olmaz.
    Türkiyenin askeri gücü bu noktaya kadar OK. ancak eksiklik varsa o da nükl. silah.
    Tabii bir de askeri ihalelerin yabancılara değil de yerli şirketlere verilmesini isterdim.
  • ozel birliklerimiz tam tehsisatli ama dige rutbeliler icin bunu soylemek zor . Daha celik yelek alicak paramiz yok. Dagda it surusune para yetismiyor . Devlette yeterli butceyi ayirmiyor ama elin hanzosuna 4 karidan 50 cocuk yapti diye cumjuriyet altini takiyor . Askerimizde yeterli silah yoktur ama fazlasiyla azim ve yurek diger ordularda olmadigi kadar vardir. Bundanda %100 eminim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ConnorMcLeod

Arkadaşlar ben Türkiye'nin nükleer santal açıp işletmesinden yanayım. Daha doğrusu kanımca nükl. sant. olmazsa nükl. silah ta olmaz. Ortadoğu üzerine planlar yapıyorsak bunun olması bana göre şart. İsrail bugün ne yapıyor küçücük haline bakma .adamlarda bilmem kaç tane santral var. yani nükl. potansiyelleri var. Uygun şekilde inşaatı yapılırsa bana göre sakıncası olmaz.
    Türkiyenin askeri gücü bu noktaya kadar OK. ancak eksiklik varsa o da nükl. silah.
    Tabii bir de askeri ihalelerin yabancılara değil de yerli şirketlere verilmesini isterdim.

Nükleer santral demişken bir aralar santral kuruluyordu.Ne oldu?
  • Askerliğini yapan çok iyi bilir. askeri gücü
  • Nükleer Santralin verdiği zararıda biliyorsunuz değil mi.
    En Son Sinop'ta Açılması gündemdeydi ama baya bi tepki almış ve Meclis'te onaylanmamıştı.Somut Bİr Adım Yok Yani...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çevre ülkelere kıyasla en iyi donanma ve hava filoları bizde
    karada da en iyi asker bizde ama kara silahlarımız iyi değil
    mesela tanklar,hala m-48 kullanıyoruz
    piyade hala g-3 kullanıyo
    pkk bile bkc kullanırken piyademiz mg-3 kullanıyo
    saldırı helikopterimiz az-9 süper cobra-32 cobra
    hava savunma sistemimiz yok
    yunanistanda s-300 ,patriot,tor
    suriyede ise s-300 varken bizde yüksek irtifa hava savunma sistemimiz yok
    bunun dışında eksiğimiz aklıma gelmiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfork -- 31 Aralık 2006; 17:23:57 >
  • aselsan ne durumda peki??kendi tankımızı üretmemiz neden bu kadar zor??en kıytırık ülkeler bile bir şeyler yapabilirken iz neden yapamıyoruz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ringoplast

aselsan ne durumda peki??kendi tankımızı üretmemiz neden bu kadar zor??en kıytırık ülkeler bile bir şeyler yapabilirken iz neden yapamıyoruz??

dis gucler, ve icimizdeki dalkavuklar
  • Ben Türk askerindeki disiplini hiçbir orduda görmedim şimdiye dek...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_8635956/mpage_2/key_bordo%252Cbereliler//tm.htm#8661939

şu linkteki yazıları ve bilgileri biraz inceleyin gücümüz hakkında bilginiz olur.
  • bence en zayıf yandeniz kuvvetleri. deniz kuvvetlerinde askerlik yapan arkadaşımın söylediği tatbikatta ameriakn gemileri yanlardın çok hızlı geçiyormuş vede gemideki silahların yarısı çalışmıyor diyer yarısıda atarmı atmazmı belli olmuyormuş. ki bizim 3 yanımız denizlerle çevrili. herkes karadaki kuvvetlere güveniyor. hani belki gerçekbi işgale uğrayamayız ama çok şey kaybedeceğimiz kesin. çünkü savunma diye bişey yok ne havada nede denizde.
  • o kadar abartılı olmadığını düşünüyorum neden diyeceksiniz teknoloji zaten geri hadi bunu saymazsak eskiden dinimiz,imanımız daha kuvvetliydi şimdi sanmıyorum o kadar olduğunu neyimiz var o zaman....

kendine göre biraz güçlüdür işte...
  • Konu Baya İlgimi Çekti.Bundan 4 Sene Önce Bi Albay İle Muhabbete Girdik.Tabi Bende Sizin Gibi Türk Askerinin Gücünü Ögrenmek İstedim.ALbay Başladı Anlatmaya.Kara bilrliginde 2. Sıradayız Tabi Bu Asker Fazlalıgı İle Alakalı

Eksikleri Tek Tek Yazayım Artık Yorum Sizden..

--------------------------Kara------------------------------

1-Çok Fazla Boş asker Var Deneyimli Asker Sayısı Az ....

2-Silahlar Çok Eski..

3-Tanklar Fena Deil..

4-En önemlisi Türk Gücü(İman Gücü En gelişmiş Kan Kusan Makineden Bile Daha İyidir)

------------------------------------Hava----------------------------------------------

1-Uçaklarmız Hurdaya Girdi Girecek Ve + Bu uçakların Yazılımları Amerikaya Ait Bi Fesat Yapıp Uçaklarımızı Düsürebilrler Bunu iyi Araştırın.

2-Güdümlü Füze Rezil Rakamlarda Hani Bu İgne Deligine Nişan Alsanda hEdefi Şaşırmadan Giden Bombalar Ben diyeyim 20 Siz Deyin 40 Bunu Geçmez.

3-Dikkat ettiyseniz Bizim Savaş Ucakları Hedefi Bombalarken Çok Alcaktan Gider.Belirli Bi mesafa Yukseklikten Hedefe Bomba Atamıyoruz.

4-Havan Topu gibi Bir cok Hava Savunma Silahlarmız Var.Bunlar Iraktada Vardı Ne oldugunu Hep Beraber Çok ii Gördük..

5-En iyi Hava Cambazları Bizde

-----------------------------Deniz-------------------------

1-Deniz Altından Tutun %70 Deniz Savunma Şuan Elimizde Mevcut.Fakat Gelişmiş Yeni Savunmalar Bunları Cok kolay Gümletebilir Belgeselini İzledim.

....................................................Ve en Önemlisi............................................

Mutlaka Türk Silah Kuvetlerinin Gizli Bir Silahı Vardır.(En azından Öyle Umuyorum...)

• Gizli silah derken çok teknolojik ileri bir lazer ışınlı silahtan mı bahsediliyor? Bazen denk gelirse okuyorum amerikan ordusu köşe atışlı silah falan bulmuş. veya lazer ışını gönderen bir silah. ne kadar doğru bilmem. ama adamlar çalışıyorlar uğraşıyorlar ve şunu bulduklarını biliyorum. ışınlama. bunu gerçekten buldular. Ayrıca görünmez kıyafet için çalıştıklarını da biliyorum(göz aldanmasının sağlayan bir kıyafet). Dağda bayırda terörist aramak için askerleri kullanmıyorlar Uydu teknolojisini kullanıyorlar. Bulabililiyorlar mı bilmem. Bizim onlarla aramızdaki fark bence bu.Her yıl devlet birçok yere önemli miktarda bütçe ayırıyor. Orduya da ayırıyor.tamam en güvenilir kurum TSK. ama giden para nasıl denetleniyor? Gizli bir silahımız olduğunu tahmin etmiyorum. Özal zamanında biz İsrail'e kendi ürettiğimiz F-16 satışı yapmıştık. Şimdi ne yapıyoruz?
  • düşmanımız olan ülkelerden daha ilkel bir silah gücüne sahip olduğumuz bir gerçek..kahramanlık naralarıyla teknoloji gelişmiyor..amerikanın 40 sene önce vietnamda kullandığı hurda tankları bize hibe etti ve hala bu hurdaları kullanıyoruz..ama bu ultra süper zekalı komuta kademesi ar-ge ye yatırm yapma yerine israil ve amerikaya para akıtmaktan başka birşeye kafaları basmıyor..gündemdeki helikopter ihalesine güney affrika cumhuriyeti bile katılmıştı..varın gerisini siz düşünün..bir tarafta türkiye bir tarafta güney afrika...

• quote:

Orijinalden alıntı: mermonasse.

düşmanımız olan ülkelerden daha ilkel bir silah gücüne sahip olduğumuz bir gerçek..kahramanlık naralarıyla teknoloji gelişmiyor..amerikanın 40 sene önce vietnamda kullandığı hurda tankları bize hibe etti ve hala bu hurdaları kullanıyoruz..ama bu ultra süper zekalı komuta kademesi ar-ge ye yatırm yapma yerine israil ve amerikaya para akıtmaktan başka birşeye kafaları basmıyor..gündemdeki helikopter ihalesine güney affrika cumhuriyeti bile katılmıştı..varın gerisini siz düşünün..bir tarafta türkiye bir tarafta güney afrika...

2007 den bu yana ne çok şey değişmiş. hele şu son mesajda ilkel silahlara sahip olduğumuzu söyleyen arkadaş acaba bu günleri görebildi mi?

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/673650-basbakan-erdogan-turkiye-artik-o-10-ulkeden-biri-video

• doğrudur ya da yanlıştır arkadaşlar bilmiyorum ama

rahmetli Özal incirliği ABD'ye tahsis ettiğinde 40 adet nükleer başlığın ABD tarafından Türkiye'ye hibe edildiği söyleniyor

insan gücü bakımından Avrupa'da 1., Dünya'da 8. sırada olmamız lazım.

Teknolojik bakımdan her geçen gün güzel ilerlemeler gözlüyoruz.

Dün mesela %100 Türk Fırkateyni Genelkurmay Başkanlığı'nın emrine verildi. Bahsedilene göre techizatı son derece kuvvetli.

Milli tank, milli silah projelerimiz aklımda kalanların 1-2 si.
  • türkiyenin askeri güçü müthiş derecede ama bazı nedenlerden dolayı bazı kimseler bu güçün sergilenmesine karşı çıkıyorlar, yoksa 1 gün gibi kısa bir süre yeterde artar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.