Şimdi Ara

Türkiyedeki vergi adaletsizliği!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben türkiyedeki gibi vergi adaletsizliği olan bir ülke görmedim!Halktanda bir tepki gelmeyince bu adaletsizlik dahada çoğalacak.
    Hükümet kurumlar vergisi ve zenginlerin vergilerini %20 ve %10 düşürüyor!
    Ne olacak,açığı kapatmak için,dolaylı vergiler çoğalacak!benzin,internet,hastane masrafları,okul,telefon gibi herkesin kullanmaya mecbur olduğu hizmetlerde vergiler çoğalacak
    Yani gine fakirden alıp zengine verilecek!
    Türkiye hayretler ülkesi
    insanlarda koyun gibi,demekki hak ediyoruz,ben ne diyeyim!

• zaten baksana,milletin umurunda bile,halbuki cep telefonlarına ve internete gelecek vergileri görünce,sizin burada bağımalarınıza bende gülücem!
  • cep tlf alınan vergi korkunç

haklısın dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

zaten baksana,milletin umurunda bile,halbuki cep telefonlarına ve internete gelecek vergileri görünce,sizin burada bağımalarınıza bende gülücem!

tamam tamam sivrilik yapmana gerek yok. iyiki de bir konu açtın forumda, sanki çok faaliyette bulundun. konuya yazmayanlara da faaliyetsiz imasında bulunman da ayrı bir terbiyesizlik. hadi sen işine bak

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

zaten baksana,milletin umurunda bile,halbuki cep telefonlarına ve internete gelecek vergileri görünce,sizin burada bağımalarınıza bende gülücem!

tamam tamam sivrilik yapmana gerek yok. iyiki de bir konu açtın forumda, sanki çok faaliyette bulundun. konuya yazmayanlara da faaliyetsiz imasında bulunman da ayrı bir terbiyesizlik. hadi sen işine bak

ben sana ne diyeyim,İnsanlara böyle konuştuğun için,mutlaka bir problemin olmali!Bir doktora görünsen? ne dersin?

• bi peygamberlerden biri demiş sanırım tam hatırlamıyorumda , geçen gazetede okudum.....

Fazla vergiye bağlanan ülke çabuk çöker <<<< buna benzer bi söz 'dü......
  • Gelir vergisi gibi doğrudan ve kazançla ilgili vergileri toplamakta zorlanan maliye'nin, mecburen uyguladigi sıkı bütçe politikasina uymak için gelirlerini belirli bir seviyede tutma amaciyla daha kolay denetlenen tüketim harcamalarina yönelik dolayli vergiye (bkz: kdv) (bkz: ötv) (bkz: özel iletisim vergisi) abanmasi sonucu olusan durum.

Vergi sistemini gelistirememis olan, kayit disi ekonominin atbasi yürüdügü, vergi kaçirmanin marifet sayildigi ve halk tarafindan hosgörüldügü, rüsvetin yaygin oldugu gelismekte olan ülkelerin çogunda da ayni sekilde gelir dagilimini zedeleyici dolayli vergiler (unutmayin, siz de aydin dogan da ayni kdv oranini ödüyorsunuz) maliye'nin göz bebegidir - çarpici bir örnek olarak türkiye'de vergi gelirlerinin üçte ikisinin bu tür vergilerden saglandigini söyleyebiliriz.

özellikle cep telefonu konusmalari vergilendirilmesi en kolay tüketim kalemleri arasindadir, çünkü cep telefonu sirketleri nasil olsa faturalandirma islemleri sirasinda her hatta ne kadar konusuldugunu denetlemekte ve hesabini tutmaktadir. bu konusmalar üzerinden vergi almak, ve alinacak olan vergiyi de cep telefonu sirketine hesaplatmak ve ona toplatmak, her maliye için kolay ve uygulamasi basit bir tercih olmustur. peki iyi mi olmustur ?

hayir diyebiliriz. fahis bir biçimde uygulanmakta olan bu vergiler hem gelir dagilimini kötü etkilemekte hem de cep telefonunun yayginlasmasina engel olmakta, özellikle sabit hatlarin her yere ulasamadigi ve yeterince güvenilir olmadigi gelismemis ülkelerde halkin iletisim özgürlügünü tehdit eder boyutlara gelmektedir. gelismemis ülkeler arasinda cep telefonu hesaplarina, konusmalarina, ve ithal edilen cep telefonu cihazlarina uygulanan vergilerle cep telefonuna sahip olan nüfus orani arasindaki ters orantiyi asagidaki örneklerde görmek mümkün:

ilk rakam uygulanan toplam verginin kisi basina ortalama yillik gelire orani, ikinci rakam ise cep telefonuna sahip olan nüfusun yüzdesi.
    etiyopya %31 %1
    zambiya %37 %3
    uganda %22 %5
    ghana %9 %7
    senegal %5 %11
    angola %3 %15
    tunus %3 %35

türkiye gibi orta derecede gelismis ülkelerde yüksek vergilere ragmen halkin çogunlugunun cep telefonu kullanmasinin asil etkisi ise gelir düzeyi orta ve düsük olan kitlelerin sirtina vergi yükü bindirilmesi, toplanamayan gelir vergilerinin acisinin bu kesimden çikarilmasidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.