Şimdi Ara

Türkiyede yaya'ya verilen önem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2015'te beni yaya geçidi üzerinde araba çarptı. Sürücü adam ambulansın peşinde geldi hastanede özür diledi. Ben de buna dayanarak "kazadır, olur" dedim adamdan şikayetçi olmadım. 1-2 hafta sonra hafif yaralarım iyileşti (Allah'tan ciddi bir şey yoktu). Neyse.

Sonra aradan zaman geçti. Neymiş çarpan adamın aynası hasar görmüş. "Ankara anonim türk sigorta sirketi" dava açmış bana. Çaaaat 2017de evime icra kağıdı geliyor. İtiraz ediyorum falan. Bir dava daha açılıyor. İtiraz ediyorum. En sonunda beni %25 suçlu buluyorlar.

Dava,icra,karşı tarafın avukat masrafları (benim değil, karşı tarafın avukat masrafları, evet şaka gibi değil mi?) hepsinin %25 ini yani 2018'in parasıyla 1440 TL ödeme yapıyorum borç harç bularak. Daha bir sürü sıkıntı yaşadım da uzatmayayım.  

Velhasıl kelam uyarım şudur ki yaya geçidinde, yolda, herhangi bir yerde araba çarparsa kesinlikle o polisin yazdığı tutanak/yazı/ifade ne ise işte, onun her kelimesine tek tek bakın. Kesinlikle karşı taraftan şikayetçi olun maddi manevi tazminat isteyin. Sonuç çıkar çıkmaz bilmem ama denemeli.

Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum üniversite hayatımın iki yılı adliyelerde geçti. Bu arada 2015te olay sonrası o polis tutanağa yaya %100 suçludur diye bir ibare girmiş. Bütün tantana o yüzden. Ben çoook sonra öğreniyorum tabii. Bu yüzden dikkat edin diyorum polis tutanağına/ifadesine/karşı tarafın ifadesine.

Ben danışacak kişi bulamamıştım, benzer durum yaşayan konu altına yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 31 Mayıs 2022; 16:17:5 >

• geçmiş olsun. yaya geçidinde sana nasıl suç yazmışlar anlamadım.

• Hocam geçmiş olsun. Bakın yakın zamanda başıma geldi %100 kusursuzken bizim bir arabaya çarptılar. Çocuk özür diledi ki araç içindeki sağ ön koltuktaki kişide yumuşak doku zedelenmesi ve parmakta kırık oldu. Gerçekten kazaydı, bir şey demedik. Ben değer kaybı olayına da karşıyım alkollü sürme ehliyetsiz durum vs. yoksa trafik bu.

Sonra simsarın biri aradı, işte vekalet verin karşıya dava açalım diye. Kendisinin de bir komisyonu var tabi.

Bilmeyen biri ya da kandırılmaya müsait biri inanıp yetki veriyor bunlar da buradan ekmek çıkarmaya çalışıyor.

Böyle bir şey olabilir.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

Polis yazıyor hakim de onu hemen doğru kabul ediyor. "Oradaki ifadeyi baskı altında yazdırdılar, kabul etmiyorum" deseniz iş çözülüyor aslında. Ben tabii bunu da dava sürecinden sonra öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 31 Mayıs 2022; 16:17:37 >
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

Sizlere de geçmiş olsun. Doğru işin o yönü de var. Aslında temel sorun bu sigorta şirketlerinin işleyişi. Daha da derine inersek Türk insanlarının çakallığı.

Beni de aradılar 2020'de bile aradılar hatta. Olayı hatırlatıp durdular 5 sene geçmiş. Dertleri fiziksel sakatlık vb. varsa dava açalım komisyon alalım. Yok diyorum kardeşim yok. Aramaya devam...

Telefon numaramı nerden kimden alıyorlarsa artık. Bu da ayrı sorun. Bir poliste bir de adliyeye vermişim telefonu. Kısacası Türkiyede yaşayanlara kolay gelsin sorunlar bitmez 

• Tutanakta kusurlar %75-25 bölünüp, %25 size verilmişse bütün hukuki ve sigorta işlemleri onun üzerinden yürür. Elbette tutanağa itiraz hakkınız da vardı. Daha sonra başınıza gelmiş diğer her şeyin sebebi o tutanak. Neyse, bununla geçmiş olsun diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 20 Nisan 2021; 0:45:17 >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Yaralanmali kaza olduğu için olaya polis müdahil olmuş.

Ortada kaza var. Tutanağa araç hatalı yazılsa sürücü ceza alacak. E ozaman yaya affettim dediğinde poliste yaya hatalı yazmıştır. (tutanakta belki yaya geçidi falan geçmemiştir bile).

Daha sonra sürücü kırılan aynasını kaskodan yaptırır.

Kasko şirketi tutanağa bi bakar ki, şuçllu karşı taraf. Hoop hemen yapıştır davayı.masrafları karşıdan iste.

Bunlardan sürücünün haberi bile olmayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hem Tutanağa hem ifadeye okumadan imza attıysan kendinden başka kimseyi suçlayamazsın. Hakim savcı veya her kimse önünde yazılı olan belgeye önce bakar tabi ki. İğneyi önce kendimize batıralım. Çok çok geçmiş olsun.
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    Yok bana okutmadilar polis. Imza atmadim polis yazdi tamam dedi. Oyle bir hakkim varmis ama o zaman haberim yoktu. Okusam baska turlu olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 20 Nisan 2021; 13:34:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim aci bir tecrube oldu bi dahakine (insallah yasamayiz bi daha) elimden cekecekleri var

• Osiris34 kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra hiç bir belgeyi okumadan imza atma özellikle de resmî belgelere. Belgenin delil değeri beyandan her zaman fazladır. Hep kendi açından düşünme objektif olarak bak. Tekrar çok geçmiş olsun.
    Dediginiz dogru ama bu olayda benden imza almadilar tamam gidebilirsin dediler

• Osiris34 kullanıcısına yanıt
    Yanlış yapmışlar. O zaman da tutanağa iştirak etmedim yanlış düzenlenmiş katılmıyorum vs itiraz etmeniz gerekirdi. Hata yine sizde.
    Yani o kadar hukuki bilgim yoktu o zamanlar

• isterseniz zil zurna sarhoş bir şekilde çevirmeye yakalanın size uzatılan hiçbir belgeyi imzalamak zorunda değilsiniz

bu durumda memur tutanağa imzadan imtina etti şerhi düşmek zorunda

• Madem bu kadar doldunuz siz neden hakkınızı aramıyorsunuz. %25 kusur size verildiyse %75 karşı tarafa verilmiştir muhtemelen. Siz de %75 üzerinden hakkınızı alın.

• Polise tutanak tutturmayın polisin yazdığını herzaman geçerli kabul ediyorlar.

Heleki başka ilde yerli ile kaza yaparsanız polis esnafı tutar herzaman sen mehkemeye ver der polis memuruna güvenmeyin muhakkak.

• kamurabi K kullanıcısına yanıt

Hakim bu kararin sadece bu dava için geçerli olduğunu söyledi. Yeni dava açıp herseyin bastan yapılması gerekiyormus. Üstelik benim maddi kaybim yok"mus", psikolojik durum onemsizmis. Hak idda edebilmek için ölmem veya sakat kalmam gerekiyormuş. (Kalici hasar).

Bir daha dava acmak onun enerjisi, parası, gidip gelmesi, psikolojik yükü, uğraşı... Üstelik aleyhime çıkma ihtimali yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 31 Mayıs 2022; 16:18:22 >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

Nasıl yani hocam tutanak tutmayabiliyor mu? Bilmediğimden soruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

Nasıl yani hocam tutanak tutmayabiliyor mu? Bilmediğimden soruyorum

Kendiniz tutun polis herzaman görev yaptığı yerdeki insanların lehine yazıyor sonra siz uğraşıyorsunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.