Şimdi Ara

türkiyede yaşayan insanlar bence aşırı derecede kalitesiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Tamam kardeş, hepimiz aptalız, hepimiz koyunuz, hepimiz kalitesiziz ve kalite nedir bilmeyiz, amacımız boyun eğmek..." Böyle cevaba girişmek geldi içimden, fakat zannediyorum ki mukayese edebilecek iradeye sahip birisininiz. Herkesi aynı kefeye koymak... Yani bunun bir kelimelik karşılığı vardı ama şu an aklıma gelmedi. Ha, sizin çevrenizdekiler ve gördükleriniz öyle olabilir. Fakat benim değil. Diğer yandan sizdeki ve ks'nin aşağılıklık kompleksine sahip değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A9EB9F963 -- 2 Eylül 2023; 12:33:46 >

İlk cümleleriniz Türk toplumu için geçerli, aşağılık kompleksi taşımak ile aşağılık kompleksini bastırmak için daha da aşağılık olmak maalesef eşit olmayacağımız bir konu. Özellikle toplumunuzun çözemediği konularda daha da kibirli ve faşist olduğu noktada eşitlikten söz edilemez zaten, kalitesizlik de akar paçalardan...

Takiyeci Koç ailesi için mesela "Kaliteli veya Katolik OÇ" derlerdi sosyal medyada, bunu sonradan öğrenmiştik. Ailecek her şeyi Arçelik'ten alan aptallar sürüsüydük. Şu an yoğurt ayran yapma makinelerinin reklamı dönüyorken internette de birçok kişinin (sanırım cari açık için veya fiyatından dolayı) Cola içmeyin ayran için dediğini duyuyoruz. Benim bu kafa ile mücadele edecek 1 saniyem olmamalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tubytube kullanıcısına yanıt

Fikirlerim hiçbir zaman kalıp şeklinde olmadı ve kendimi hiçbir zaman bir gruba veya kutba ait görmedim. Dahası dediklerimi tekrar etmek istiyorum: Genelleme yapmak doğru değil. Diğer yandan bu kalitesizliğin kriterleri nedir? Kaliteli insan nasıl olur? Bunlar değişken ve bazen şahsi olabilir.

Siz Türkiye'deki herkesin kalitesiz olduğunu söylüyorsunuz, ben ise kaliteli insanların da mevcut olduğunu söylüyorum.

Kendilerine sorsanız bu ne soyad deseniz bulurlar bir cevap ama istisnalar kaideyi bozmuyor, Anadolu topraklarının üzerindeki kalitesizler yüzünen barınıp kök salmış bir statüko var ve bu statükonun niyeti insanlara adalet dağıtıp onları kalkındırmak değil...

Kültür farklarımızın derinliği yer altının derinliği ve kalitesizliği ile doğru orantılı...

• Türkiye'nin tek bir ana sorunu vardır ve bu sorun silsile halinde diğer alt sorunlara yol açar, ki bu da refah toplumu olamamaktır. İstediğin kadar iyi eğitim ver insanlara, istediğin kadar imkanlar tanı eğer toplum genelinde refah seviyesi yüksek değilse diğer her şey havada kalır. Biraz tarihe meraklıysanız o sözde çok "medeni" Avrupa ülkelerinin "medeni" olmadan önceki hallerini gördüğünüzde aklınız şaşar. Peki ne oldu da orta çağ avrupası rönansı, reformu, matbayı, sanat da ilerlemeyi ve daha sayısız şeyi üst üste koyarak bugüne geldi? Başlangıç noktası coğrafi keşifler ve akabinde başlayan yağma, sömürü, sömürgeleştirme ve köleleştirme olduğunu göreceksiniz.

Bir ülkeyi, bir toplumu zengin etmenin başka bir ülkenin kaynaklarını sömürmekten ve o ülkede yaşayan insanların haklarını gasp etmekten daha kolay bir yolu olabilir mi? Mesela size çok güzel bir örnek Almanya. Hemen çevresindeki ülkelerin sayısız sömürgelerinde sağladığı zenginlik toplumlarının her kesiminde hissedilirken, Almanya her geçen gün geriye gidiyordu. Evet adamlar çalışkandılar, uğraşıyorlardı ama bir tarafta komşularınıza boruyla oluk oluk su akarken, Almanya'ya damlıyordu sadece. Bu onları daha içine kapalı, daha muhafazakar ve daha gergin bir toplum olmaya itti. Sonra ne oldu, adamlar 1. Dünya Savaşını başlattı. Kaybetti ve daha da sefil bir hale düştüler. Sonra ne oldu, 2. Dünya Savaşını başlattılar ve yine yenildiler. Sonra o güne kadar sömürü ile zenginlik içerisinde yüzen diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika ne yaptı? Baktılar ki kendi içlerinde, yanı başlarında sefil bir ülke bırakmak çok büyük sorunlara yol açıyor. Bu yüzden Avrupa Birliği (o zamanlar adı başkaydı) diye bir şey kurup zenginliklerini Almanya ile paylaştılar. Sonrası Almanya'nın bugün ki hali ortada.

Bize gelince...kimse zenginliğini bizimle paylaşmadı, yetmedi kendi zenginliklerimizi de elimizden aldılar. Sömüren değil sömürülen tarafta olduk. Bu mevzu çok uzar gider. Ama kendinize şunu sorun eğer Apple, Microsoft veya ne bileyim Tesla Türkiye'de kurulmuş markalar olsaydı ve her türlü imkan tanınsaydı yine de şu an da oldukları gibi dünyayı avuçlarının içinde tutan güçler haline gelebilirler miydi? Bugün dünyaya egemen markaların Amerika'da veya Avrupa'da olması tesadüf müdür?

Her şeyin anahtarı para...hesapsız bir para. Şöyle google da biraz bakın Fransa'nın bugüne kadar afrikadaki sömürgelerinden ne kadar para sömürmüş. Bizde ki sorun yönetim sorunu değil refah sorunudur. Aç insanlardan, geçim derdi ve gelecek korkusu yaşayan insanlardan "medeni" veya "kaliteli" olmasını bekleyemezsin. Bu ülke ve ülkenin insanları 10 yıl önce de, 20 yıl önce de, 30 yıl önce de böyleydi. Tek fark nüfus azdı, internet yoktu ve biz görmüyorduk...

• Eğitim sistemin kadar kaliteli insan yetiştirirsin konu bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

対馬用
  • Ayni şeyler 10 sene önce de yazılıyordu şimdi de, değişen bir şey yok. İnterneti verimli kullananlar dışında bizim milletimiz sığ bir millet. Sanattan estetikten anlamaz işi gücü boş gösteriş ve paradır. Özellikle kadınlarin içi bomboş, yabancılarda durum tersi gibi. Balkanlardan falan gelen ailelerde kadınlara bakıyorum kadınlar İngilizce bilir naziktir, adamlar öküz gibidir. Bizim kadınlar da bı halttan anlamaz ama onlardan alası yoktur, kraliçe muamelesi görür. Şahsen kimsenin egosunu tatmin etmiyorum.

• Uzun zamandır gördüğüm en nokta atışı konu olmuş. Bazıları pra olmadan hobi olur mu diyor ama türkiyede parası olan çoğu insanında doğru düzgün hobisi yok, genel olarak kaliteli insan sayısı 1-2 milyodan fazla değil ülkemizde maalesef.

• Sebebi maalesef ekonomi. Okul başlayınca kırtasiye masrafından,pastel boyasindan sulu boyasından korkuyor ebeveyn. Çocuk ufak yaşta bunu sezerse(örneğin ben) bunların bize göre boş beleş olduğunu anlıyorsun. Evde sadece pirinç var annen çeşit olsun diye hem pirinç çorbası hem pilav yapinca anlıyorsun.

%90 maddiyattan ötürü. Bugün herkesin internete ve sınırsız bir bilgiye erişimi var evet doğru ama adamin aklına ya giderleri düşünce 2 bin lira kalıyor bununla nasıl idare edecez düşüncesi girince gideyim biraz hobimle uğraşayim diye resim çizmez yada oturup belgesel izlemez.

İşte bu noktadada ne zaman parası oldu o önemli.

• Havalimanında beşinci seneme giriyorum. Cahil dediğimiz kesime basit bir şekilde anlatınca anlıyor en azından ''he öyle mi gardaş'' diyor ama asıl en büyük sorun ''okumuş'' dediğimiz kesim. Adama bu ülke kuralı ve bu gerekli diyorum bence değil diyor ve güzelce anlatıyorum ben kabul etmiyorum diyor.    Tamam o zaman ülkenin Dış işleri bakanına mail atıyorum :/ Ne yazık ki ülkenin %99.9'u Ortadoğu'lu dediğimiz insanların karakterinde.

Sebep cahillik. Nasıl cahil olunur, kitap okumazsan, müzik, tiyatro olmazsa, her konuştuğunu facebook sayfalarındaki uydurma sayfalardan öğrenirsen, tarihini bilmezsen, çocuklara küfür ettirmeyi teşvik edersen, gençliğini çakallığa özendirirsen, diğer insanların fikirlerine saygı duymazsan, araba kullanırken trafik kurallarına uymamayı iyi birşey sanarsan, sokaklara tükürürsen, sosyal medyayı hayatının en önemli parçası yaparsan cahil olursun. Sonuç da etrafımızdaki gibi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumları okudum çok güzel yazılar var. Güzel beyinleri seviyorum. Aynı konuyu desteklemesek dahi tartışmayı bilmek bile çok anlamlı. Yolda yol verme kavgası, hastanede sıra kavgası, stadyumda taraftar kavgası... Şiddet ve güç ile her konuyu çözeceğini zanneden insanlar var ve bu insanlar sayı olarak baya var. Temennim daha güzel insanlar olalım, daha donanımlı hale gelelim, daha iyi yerlerde olalım ama yıllardır aynı devam ediyor. Büyük bir Sorun var ama çözüm için yeterli adımlar atılmıyor.

Rednecklere ne dersiniz hocam? Ya da white proud tipler, stormfront forumcu tipler?

Konu başlığı altında aradığımız cevabı kafanıza vura vura öğreten bir yazı. Bu AK kesimin (aslında öz be öz Türk dedikleri kesimin) Almanya ile bir sorunu var. Almanya yenilince biz de yenilmiş sayıldık, Almanya bizi kıskanıyor, Almanya İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden çıkartmadı kendileri çıktı gibi bol aRomalı bol kokulu muhabbetler...

Sanırım bir ara yüz verilmiş sonra feci pişman olunmuş, Barbie bebek artık bu kesime yüz vermez olmuş, biz de kaliteyi daha bu filmi ahlaksız bulanlarda ve yasaklanmasını destekleyenlerde arayalım 🤮🤮🤮

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 3 Eylül 2023; 11:5:26 >
  • Çünkü ülkenin neredeyse tamamı dürtülenmiş duyguları ile hareket ediyor, beyni ve aklı ile değil..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.