Şimdi Ara

Türkiyede en fazla maaş alan meslekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben mezuna kaldım tıp okumayı çok istiyorum tıp olmazsa maddi açıdan en iyi ve işde rahat olan meslekler hakkında bilgi verirseniz sevinirim sağlık alanında olursa iyi olur önü açık olan

• ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN
  • hem rahat hem parası çok olucak bak bak adamın isteklerine bak güzel ülkemin zekayen fakir insanları
  • ticaret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayla para mi kazaniliyor direk ticarete gir

• beşiktaşta balkan restoranı bilenler bilir
    hep kuyruk oluyor kapıda
    yemekleri çok güzel ve çok fazla seveni var
    peki ben bunu niye anlattım?
    para ticarette...
  • endüstri kendini geliştirir yükeklisans falanda yaparsan rahat 10 bin civarı alırsın 20bine kadar yolu var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En Çok Para Kazandıran Meslek
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Hayırlısı bakalım

• Her sene böyle başlıklar açılıyor. Yazmamak için zor tuttum; ama artık yazmak durumundayım.

Arkadaş demiş ki rahat olacak vs. falan filan... İlk önce tıp demişin ona bir lafım var:

Evet devletimin hastanelerinden birinde birgün göz muayenesi için gitmiştim. (Normalde İzmir'de özel doktorum var, muayene başı baya bir para alıyor. Babamın durumu çok iyi olmadığı için numaralı gözlükler için yılda bir kere giderim.) Tabii bilindik manzara: Kapının tepesinde bir monitör ve o monitörde 70-80'li rakamlar ve öğle arası. Öğle arası olunca bakarsınız, 10 dk.'ya gelecek; ama o 10 dk. nedense 30-40 dk. oluyor. Her neyse sıram geldi, doktora anlatıyorum derdimi. Doktorun surat beş karış, sinirli,... (ne yapalım dershanemiz vardı, doktor hanımın yorulduğu vakitlerde onu daha da yormak istemezdim ) Doktor kontrol etti ve benim hastalığımı çözemedi. Bana aynen ''Sen bu gözlerle 30 yaşına kadar dayanamazsın'' dedi. Sonra biraz daha kontrol edip beni yolladı. Sonradan benim gittiğim özel doktor Allah'tan tahsilini iyi yapmış da: ''Gözlerinde bir sıkıntı yok, hastalığın senle yaşayacak; fakat numaraların düşüyor'' lafını hiç aklımdan çıkartmıyorum. Bu satırları yazmamdaki neden:

1-Eğer ki ben devlet hastanesindeki doktorun dediği lafı ciddiye alsaydım; ''Zaten 30'uma kadar dayanamam, ben en iyii okumayayım, sınavı boşvereyim.'' deyip Lys'de 2600. olamayacaktım. Sırf doktor işini sevmediği için belki de bir gencin hayallerini-hayatını karartacaktı.

2-O doktorun hastası değildim. Yani sürekli gidip gelmiyordum. Benim hastalığım ile ilgili araştırma yapması falan zaman alıcı bir durumdu. Bu yüzden direkt bir kişiyi doğru bilgilendirmeden kafasına göre evine yollaması o yaptığı yemine ne kadar sadık kaldığının bir göstergesidir. Burdaki mevzu o ve onun inançları arasında olduğu için daha fazla girmek istemiyorum.

Sevip sevmeme üzerine son söz: Hayatta herkes yanlış tercihler yapabilir. Sonuçta biz insanız, hata yapmak bizim kalbimizde olan bir şey; ama bu sizin işinizi doğru yapmanıza asla engel değildir. Engel de olmamalıdır. Sonuçta bencil omayıp başkalarına yardım yapmak en büyük erdemlerden. Her ne kadar yanlış tercih yapma lüksümüz olsa da meslek gibi ömrümüzün geri kalan kısmını şekillendirecek bir olgu da bu lüksümüz olamaz. Çünkü bu durum sadece tek 1 kişiyi değil, tüm insanları ilgilendiriyor. Yukarıdaki örnek sadece bir taneydi, belki de ülkemizde bunun gibi binlerce örnek var. Ondan dolayı bu bölümdeki son sözüm: Sevdiğiniz işi yapın.

Gelelim şimdi rahat çalışma konusuna...

Evet, rahat dediğine göe sen bu ülkeyi tanımıyorsun. Lütfen bir dışarı çık ve şöyle etrafına bak. Benim babam gecenin 3'ünde işine gidiyor. Altında arabası yok. Kimin için, ben ve kardeşim için. Sırf okutmak için. Sen gelmişin burda rahatlıktan bahsediyorsun. ''Eee ne yapayım ben de gecenin üçünde hale gidip domates mi indireyim tırlardan'' diyeceksin. Tabii ki de hayır. Burda sana erilmek istenen mesaj: ''Bu memleketin gelişebilmesi için çalışmalıyım. Çünkü bu memlekette benden daha zor koşullarda çalışanlar var. Onların refaha kavuşması için çalışmalıyım. '' Bu senin çalışma düsturun olmalı. Bu memleketin eğitim sistemi, hukuku, o'su, bu'su,... hala sorunluysa kusura bakmayın kimseye rahat yok. Çalışacaksınız, durmayacaksınız. Kim için: Memleketin için.

Son söz: Rahat ve parası bol olan meslek değil, bu memlekete yararlı olabileceğin bir meslekte çalış. Sen çalışmazsan kötü birileri çalışır ve bu memleket daha da kötüye gider. Bunu engellemek istiyorsan memleketin için çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 12 Temmuz 2015; 23:55:39 >

• işini severek yapan herkes yıllar geçtikçe görecek ki maaş katlanıp gitmiş. Önemli olan mesleğinizi sevmek. Neye beceriniz varsa neye yatkınlığınız varsa o yönde ilerleyin. Kendinizi sürekli geliştirin araştırın sorun soruşturun.
    ilk iş başı yaptığım sıralar 400 tl (1 yıl) ile başladım
    sonra 1400 (1 yıl)
    sonra 1700 (2 yıl)
    sonra 2100 (2 yıl)
    sonra 4300 (1 yıl) usta başı
    şimdi uluslararası bir ingiliz firmasına transfer oldum 2,5 yıl oldu. Aylık 9000 dolar alıyorum. Hemde 1 ay çalışma 1 ay izin şeklinde uçak kalacak yer yemek içmek hepsi firmaya ait. Mesleğimi sorarsanız (elektrik,elektronik, mekanik ve hidrolik sistemlerden anlarım) Mekatronik teknisyeniyim.
  • Mesleğinin en iyi adamı ol. Para gelir zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz klasik olacak ama..
    En iyi yapabildiğin meslek en çok para kazanabileceğin meslektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BahtsızSüvari -- 24 Temmuz 2015; 19:33:59 >
  • 1-pezevenk
    2-doktor
    3-pilot

bide tesisatçılar bir lavabo yapıp 50den 100e kadar para istiyor bazı semtlerde doktordan çok kazanıyor adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 24 Temmuz 2015; 19:40:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz işletme,gemi makinaları işletme müh,Gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. , pilot , doktor
  • Kim upladı ya
  • En iyi para müteahhitlikte . Harita mühendisliği okumaya başlayacağım . Sermaye yaparsam direk müteahhit Olacağım cok iyi para var

• Pilotaj

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.