Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
63.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: whoops

malesef çalışmadı. muhtemelen bir şeyi yanlış yapıyorumdur ama bulamadım. evde usb-typec veya başka typecc kablolar vardı onlarla da denedim olmadı. özel bi şey yapmak gerekiyor mu cihazda falan?

USB-C to USB-C hakkında pek bir bilgim yok fakat ilk attığınız kablo max 480 mbps sanırım. Oculus Link için en az USB 3 gerekiyor yani 5 gbps. Benim aldığım kablo bu (USB-C to USB-A):

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B082JQ3JR8/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

Hız olarak 5 Gbps veri aktarım hızı yazıyor sorunsuz kullanıyorum. Sizinkinde

Veri Aktarım Hızı: 480 Megabytes Per Second olarak gözüküyor.

• whoops W kullanıcısına yanıt
    Gözlükte airlink açık ise kapatın, PC de oculus uygulaması yüklü mü?
  • muratdogan456 kullanıcısına yanıt

yanlış kablo almışım :). sizinkinden sipariş verdim. ancak 2 metre olan şarj kablsosunun info ksımında boy 1.5 metre olarak görünüyor. hangisi doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 2 Nisan 2022; 22:36:16 >
  • equasezy1 kullanıcısına yanıt

teşekkürler :) kontrol ettim şimdi şarj ve data diyor video vs için kullanılamazmış. boşa giden bi alışveriş daha :). belki bir gün işe yarar saklama kutusuna gidecek artık kablolar :).

• sonunda kablolar geldi ve test ettim. 37 yıldır aşırı aktif şekilde oyun oynarım. evde tv, home theater, philips hue ışıkları falan hep oyunlara göre değerlendirilip alındı. VR kesinlikle benim gibi hatta benden çok daha az gamer kafasında olanlar için uygun değil. evet ilk başta vay ne güzel yapmışlar diyorsun ama en fazla 15 dakika kullandıktan sonra 15 dakika dinlenmen lazım. yoksa aşırı yoruyor. oynadığın oyun eziyete dönmeye başlıyor. kesik kesik oynadığında ise oyundan keyif alamıyorsun.

aileyle veya arkadaşlarla eğlence için uygun bir cihaz birisi takar 10-15 dk oynar sonra başkası takar kakara kikiri olur falan. ama saatlerce oyun oynayan birisi iseniz size göre değil.

Kilit nokta "rahatsız olunuyorsa".

Yoksa Alyx'i günde 2 saat durmadan oynadığımı biliyorum, ayakta hem de  

• Ormanci kullanıcısına yanıt

:) belki alışma meselesidir. neticede beyni kandırıyoruz. ikinci oynayışımda ilki kadar etki etmedi ancak yine de gamerlara uygun bir ürün değil. eğlencelik bir ürün uzun süreli kullanım sağlıksız olacaktır.

• Film izlemek için ne kullanıyorsunuz?

Anladığım kadarıyla normal salonu içindeymiş gibi görüntü veren uygulamalar varmış. salon 3d ama film karşıda perdede 2d olarak izleniyor.

Bir de geçenlerde "O" filminin fragmanı denk geldi 3d olarak. evde tektim tırsrım kapattım bir daha da bulamadım :). bu tarz filmleri izlemek için ne yapmak gerekiyor?

Bigscreen VR kullanabilirsiniz.

• Oculus Quest 2 aldım şuanda numaralı gözlüğümle kullanmayı denedim ama malum çerçevesi olunca bir süre sonra acıyor ve başlıktan dolayı gözlük kayıyor. Numaralı lens aparatları varmış Türkiye'de temin edebileceğimiz bir yer var mı?

Merhaba hocam bende yeni aldım quest 2 ets2 vr desteği göremedim steamde nasıl vr ile açabilirim ets2 yi kısa bir bilgilendirme yaparsan sevinirim ?

• orhancub kullanıcısına yanıt

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın.

Steam'de komut satırına -oculus yazılıyordu yanlış hatırlamıyorsam, dışarıda olduğum için bakamadım şimdi ama ufak bi arama ile bulabilir ve ince ayarlara bakabilirsiniz.

Teşekkürler 2 gündür kurcalıyorum airlink ile bağlantı da Asetto Corsa açınca çok şiddetli bir donma ve kasma sorunu yaşıyorum hatta Steam home girerken de aynı şekilde donma ve kasma yaşıyorum bir türlü çözemedim elimde kaliteli kablo olmadığı niçin kablo ile sağlıklı test edemedim airlink ile modemim 5ghz bağlı onda sorun yok internet 50 mb hız var sorun internet mı yoksa Asetto Corsa airlink ile kaldırmıyor mu ama Steam home da kasma donma oluyor çok canımı sıktı bu olay.

• orhancub kullanıcısına yanıt

Airlink güzel bir olay olsa da, yanlış bilmiyorsam hala deneme sürecinde, beta olarak sunulmuş özellik idi. Haliyle hem bizdeki bağlantı, hem kendisi yüzünden bazen çok verimli olmayabiliyor sanıyorum.

Bende de hız ve aktarım konusunda sıkıntı olmamasına rağmen dinamik çözünürlükte görüntüyü değiştirip çözünürlüğü düşürüyordu, direkt kabloyla bağladığımda daha iyi sonuç aldım. Bundan kaynaklı olabilir sizde de.

Bir de bazı oyunlarda ayarları kurcalamak gerekebiliyor. Ekran kartı yoruluyor çünkü PC-VR'da. Kasma donma vesaire belki ekran kartı kaynaklı da olabilir.

İnternetten kablo siparişi verdim gelince test edeceğim ekran kartım 3060 Ti işlemcimde 5600x ram 16 gb gayet yeterli bir sistem bakalım kablo elime ulaşınca birde öyle test edeyim inşallah düzelir ben ağırlıklı sim oyunları oynuyorum PC de Asetto Corsa ets gibi oyunlar oynuyorum eğer isteğim gibi olmazsa boşa masraf olacak ve zararına satmak zorunda kalacağım oculus questi neyse inşallah dediğiniz gibidir.

• Merhaba 128 GB Quest 2'imi satıyorum. İlgilenen mesaj atabilir.

• F1 2022 'de VR desteği olacakmış.

Aslında tür tam VR'lık ama motion sickness felaket olabiliyor çözüm üretilmezse.

techradar
    F1 2022 VR support sounds like a genuinely terrifying experience
    https://www.techradar.com/news/f1-2022-vr-support-sounds-like-a-genuinely-terrifying-experience
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt

Çözüm yüksek bitrate, fps ve çözünürlükte hocam. Onun için de iyi bir donanım gerekiyor maalesef.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba,

Ben de Paperspace'i denemek istiyorum ancak Türkiye'den RTX4000 kurmak istediğimde Avrupa server'larında aktif gözükmüyor. Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz? Yanlış birşey yapmak ve boşa para vermek istemiyorum da? P4000 diye bir kart var Avrupa server'ında sizin belirttiğiniz fiyata yakın olarak (0,51$/saat) ki o da 5 yıllık bir kart. Çalıştırır mı Alyx'i bilemedim.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.