Şimdi Ara

Türkiye'nin Samsung imzalı yeni sondaj gemisi: Sertao (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İtibardan tasarruf etmişsiz demekki.
    Şu Ukrayna ya hibe ettiğimiz paraları da koyup daha iyi bir şey alsaydık bari.
    Sahibi iflas etmiş, neden sahibini iflas ettirdi bu canavar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 10 Şubat 2020; 19:17:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty3535123

    doğrumu emin değilim ama bir yerde okumuştum; bu gemiler arama yaparken kimyasal vs harcıyorlarmış ve bunlar ithal geliyormuş. biz kıbrısın güneyinde arama yapınca dış güçler! bize ambargo koymuş, malzeme olmayıncada aramalar aksıyor.

    Alıntıları Göster
    gemide calisan muhendisler yabanci. rus norvecli vs vardi... bizim yerli ve milli haberleri iste ... yersen.
  • İsrail kendi kıta sahanlığındaki gazı 1 ayda buldu,biz hala gemi çoğaltma peşindeyiz.. Bunun adıda selim olur muhtemelen.. Ver mehteriiii :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKattchup

    Bizim 2 gemiden bir tanesi yaklaşık 1 yıldır Taşucu limanı civarında demirli duruyor o dururken neden yenisini alıyoruz anlayamadım, demirli geminin neden çalışmadığı hakkında fikrim yok olan varsa bizi de bilgilendirirse sevinirim.
    Birileri galiba nemalandı bu işten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bari bir boyasaydınız.

  • Türkiye nin kayebedecek vakti yok..ihtiyacını uygun fiyata buldugunda kacırmamalı ancak biraz masrafı var gibi acaba nekadar daha masraf yapılacak?

  • Bravo Turkey!<br /><br />Çok güzel bir iş ............MaşaAllah Türkiye..........MaşaAllah Erdoğan....... MaşaAllah TPAO!<br /><br />Tüm Türk milletine..........tüm Müslümanlara ..........ve tüm insanlıka ..........hayırlı olur İnşaAllah !

  • bu tip gemileri almak mesele değil bakım ve ikmal konusu maliyetlidir. 2 yıldır yatan gemi büyük masraf çıkartır. tersaneye gelip komple bakıma alınacaktır.

    her gemi 5 yılda bir güverte ve makine revizyonu için tersaneye girer veya gemi bu kadar büyük değilse tersaneye çıkmadan bakıma alınır. klas yenilemesi yapılır. bu geminin klas yenilemesi 2017 yılında yapılmamış. tüm sertifikaların güncellenmesi gerekiyor.

    bu tip gemileri kullanacak türk kaptan ve gemi adamı benim bildiğim yok. ehliyetleri yetmemektedir. zamanla alt seviyede başlayıp tecrübe kazanıp kullanacaktır.

    mevcut sondaj gemielrinde Norveç denizcileri çalışmaktadır.
  • Kelepir bulmuşlar işte, para durumları mâlum. Iyi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sondaj gemisi satın almak bu dönemde çok pahalı ve zor bir iş zira bu gemileri üreten firmalar bize gemi satışı yapmıyor siyasi durumlardan ötürü,arkaplanda örtülü ambargolar var.

    Daha önce aldığımız 2 sondaj gemisi dönemin siyasi boşluğunda değerlendirilerek alındı.O dönem akdenizde bu denli kriz ortamı yoktu,muallaklık vardı ancak o dönemde dahi bir çok firma sondaj gemisi satışı yapmak istemiyordu.Arkaplanda ciddi çalışmalar neticesinde yavuz ve fatih gemileri alındı.

    Ocak ayı başında erdoğan 3. gemiyide alacaklarını dile getirmişdi bir programda.Bu alınan gemi ise teknik olarak ihtiyaçlara uygun ancak elden geçirilmesi gerekiyor.Tersane altyapımız ve deneyimlerimiz bu gemiyi istenilen seviyeye getirecekdir.Maliyet bakımından bütçeye uygun ve revizyon yapmak adınada eldeki imkanlar dahilinde toplam maliyeti sıfır gemi alımına göre çok daha makul ölçüde düşük kalacak şekilde fatih ve yavuz gemilerine göre en ucuz gemi olarak sahada görev yapacak.Kelepir mal,eksiklikleri var,tamamlandığında da ihtiyaçları karşılanacak.

    Akdenizdeki sondaj çalışmalarının görünürde sonuç getirmiyor görüntüsü bana göre yanıltıcı bilgiler zira yunan tarafının edindiği bilgiler sondaj gemilerimizin belli bir sonuca geldiği ve gazı çıkarma noktasında da hazırlık yaptığı yönünde.Son aylardaki feveranlığıda bu yüzden.Ayrıca libya ile yapılan kıtasahanlığı anlaşmasının avantajlarından kaynaklı libya kıtasahanlığında da türk sondaj gemilerinin çalışma izni olduğundan 3. geminin alınması stratejik konumdaydı.Buna göre Türk sondaj gemileri libya kıtasahanlığında gaz sondajları yapabilir,bu gazı libya kendi anlaştığı petrol çıkarma firmaları ile gazı çıkarır ve o gazdan da Türkiye'ye ödeme yapar.Libya'da ki karmaşa ve yunanlılarında haftere tam desteği,türk bayrağının yırtılma şaklabanlığı ve yunanlıların kıta sahanlığı anlaşmasından sonraki giderek artan düşmanlığı bu yüzden zira hafter libya'da hakimiyet sağlar ise kıtasahanlığı anlaşmasını iptal edecek ve yunanlılarında desteği ile bölgede Türk sondajlarına kapatacak.

    Ben bu yıl içinde akdenizde gaz sondajı çalışmalarının olumlu sonuçlarının açıklanacağını düşünüyorum ancak şu teknik konuyuda unutmayalım,biz gazı bulup çıkarmamız haricinde elde edilen gazı kullanılabilir hale getirmemiz için bu alandaki firmalar ile anlaşmamız gerekecek.Gazı bulduk 2 ay sonra iç piyasada kullanacağız diye bir şey yok.Gazı bulduktan sonraki işleme ve hazır hale getirme süreçleri çok farklı bir süreç,asgari 1-2 yıl sürer altyapısını kurmak.Önemli olan gaz sondaj hattını bulmak ve oraya yerleşmek,gaz yok diye bir şeyde yok ,sadece dipteki gazı en iyi bölgeden en güvenli şekilde sondajını yapmak.Bazı yerler yumuşak v esondaja uygun değil,bu yerlerde sondaj yaparsanız dipteki kanallarda çatlaklar yaratıp gazı heba edebilirsiniz,mecburen daha sert ve uzun soluklu sondaj yeri bulmanız lazım,bu da süreci uzatan ama sonuç alınır ise en güvenli şekilde gazı çıkarma olanağı sağlayacak yer edinirsiniz.Ben siyasi koşullar sebebiyle ve teknik açıdan söylediğim durumlardan ötürü gaz sondaj sonuçlarının açıklanmadığını düşnüyorum,bekletiliyor bence bu durum ancak yunanlılar anladılar ve yüklendikçe yükleniyorlar her koldan bize.




  • maşallah mantıklı hamleler.güzel işler.görünüşü aldatmasın,bizim tersanelerde yenileme/revizyon bakım işlemleri ivedilikle yapılır.inşallah akdenizdeki kaynakları başka insanlara/devletlere kaptırmayız.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.