Şimdi Ara

Türkiye'nin otomobil alıcı profili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir grup yurdum insanının en büyük takıntısı;
    "hem iyi hemde ucuz olsun"
  • -ilk önce fiyatına bakarım,
    (kendimce kriterlerim vardır Bsınıfına 30'da,Csınıfına 45'den
    D sınıfına 60dan fazla vermem)
    -ikinci olarak tasarımına bakarım,
    (biraz farklı olsun isterim çogu kimseye çirkin gelen bana
    bazen çok güzel gelir)
    -üçüncü olarak motorunun beni üzüp üzmeyecegine bakarım
    (yakıtı,torku,kullanabilecegim kaç beygirinin oldugu)
    -Son olarak aracın bagajına ve donanımlarının fiyatla orantısına bakarım..
    son aracımda bunlara ilaveten yüksek olsun istedim ve ortaya
    bir hafta içinde karar verdiğim:
    -12.05.2010 tarihli 35.300 fiyatı
    -310 tork,141geygir
    -100km'de 6lt yakıt tüketen
    -ortalamanın üstünde donanımlarıyla
    ve kabin kapama,3yıl bakım hediyesiyle Ssangyong ActıonSports ortaya cıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: wehby

millet sadece tutulup tutulmamasına bakıyor bence ve onun için şahin,doğan,broadway,toros,93-98 corolla para ediyor... yoksa hepsi teneke yığınından başka bişey değil...

O tutulup tutulmama meselesi yüzünden de caanım arabalar çok kötü harcanıyor ya zaten. En başta Mazda ve Subaru, SSyang Yong, Volvo, Cooper gibi arabalar VW den daha iyi olmasına rağmen rağbet görmüyorlar. Çok saçma işte.
  • Sıfır araç alımında marka takıntısı olmadığına inanmıyorum. Alman -Fransız- Japon-Kore...genellemeleri sürüp gidiyor.

İkinci elde D sınıfı araçlar, C sınıfı araçlarla aynı fiyat neredeyse. Ama kullanım maliyeti ve ikinci el değeri gibi sebeplerle neredeyse aynı fiyat olan D sınıfı yerine C sınıfı tercih ediliyor.

Önyargılardan ve alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor galiba.
  • Bunun altından "google motors" veya "google cars" diye 2. el araba arama çıkar.yoksa google milletin satın alma profilini niye incelesin
    sahibinden.com u gebertmeye mi uğraşıyorlar ne ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: wehby

millet sadece tutulup tutulmamasına bakıyor bence ve onun için şahin,doğan,broadway,toros,93-98 corolla para ediyor... yoksa hepsi teneke yığınından başka bişey değil...

O tutulup tutulmama meselesi yüzünden de caanım arabalar çok kötü harcanıyor ya zaten. En başta Mazda ve Subaru, SSyang Yong, Volvo, Cooper gibi arabalar VW den daha iyi olmasına rağmen rağbet görmüyorlar. Çok saçma işte.

Volvo fiyatından ve servis masraflarından dolayı rağbet görmüyor ki millet almamakta bence gayet haklı.

Ssyangyong dediğin ismini senin bile yazamadığın bir marka niye kimsenin almadığını anlamışsındır sanırım. VWden iyi diyerek komik olmuşsun.

Mini her insanın seveceği tarzda arabalar yapmıyor hitap ettiği yaş aralığı 18-30.

Mazdanın servisinin çok tuzlu olduğu söylenir ayrıca ülkemizde yeterince servis noktası mevcut değil.

Performansıyla ünlü subarunun ülkemize getirdiği beygir fukarası araçlara bir ton para bayılmanın hiçbir mantığını görmüyorum dolayısıyla insanlar almamakta gayet haklı. Diğer ülkelerde satılan modelleriyle burada vwden iyi diyerek karşılaştırma yapmak yanlış sonuçta şu an bize bg gücü yüksek araçları ağırlıkla opel ve vw getiriyor bunları kulaktan dolma bilgiler yerine internetten kendi sitelerine bakarak görebilirsin.

Sanırım bir Türk insanı olarak Türk insanının araba konusundaki düşüncesini yeterince açıklamış oldum.

Yani VW servis masrafında daha iyi öyle mi? Alırken de sudan ucuz. Boş Golfe 45.000 isterken utanmıyor adamlar. Ben satsam utana sıkıla söylerdim herhalde.

Volvo verilen parasını hakeden bir araçtır. Şişirme fiyatlar istemiyor bence.

Ssang yongun ismini yazamasam da gidip gördüm. Yıllarca Golf ve Octavia kullanan biri olarak onlardan kat kat üstün bir araç. Komik olduysam sadece sen güldün sanırım buna.

Mininin yaş aralığını kim tayin ediyor? Param olsa VW yerine hemen gider bunu alırdım. Yaşım 43.

Mazda konusunda haklısın. Önüne gelen VW servisi açtığından olsa gerek. Eh, Mazda sorunsuz olduğu için Mazda servisi açan adam aç kalacağını biliyor tabi.

Sanırım bir başlık vardı Amerikaya giden Passatların 2,5 motor 170 BG olduğu yönünde. Benim aracım bile 1,6 128 Bg. VW sitesini takip edeceğinize diğer araçların sitelerine de bir bakın isterseniz. Kulaktan dolma bilgilerle yorum yapan sizsiniz.

Passatın 1,6 motoru bile 105 bg. Yüksek bg gücü buysa, kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktadayım.

• burakkagan her cümlene katılıyorum..
    Tutulan araç acaba niye tutuluyor diye sorgulamıyor kimse..
    Şartlanmışlığa kızan insanlar kendileri bi çeşit "karşı-şartlanmışlık" içindeler..
  • Benim anlamadığım olay ise araç alırken orjinal olup olmadığına çok abartarak bakılmasi?? clio marka aracım var mesela,sağ kapı servisde orjinal parçasıyla değişmiş.ama adam laf anlamiyor.değişmiş değişmiştir orjinali yan sanayisi farketmez diyor.nasıl bi otomobil bakma mantığıdir bu.araçin bakılacak tek şeyi motoru ve performansi olmalıdir bana göre.merak ettiğim şey,amerika ya da avrupada adam araba alırken orjinalligine çok takılıyor mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

burakkagan her cümlene katılıyorum..
    Tutulan araç acaba niye tutuluyor diye sorgulamıyor kimse..
    Şartlanmışlığa kızan insanlar kendileri bi çeşit "karşı-şartlanmışlık" içindeler..

Ben VW de kullandım, Octavia da. Tutulacak hiçbir tarafları yok bence. Abartılacak kadar iyi değiller
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Volvo fiyatından ve servis masraflarından dolayı rağbet görmüyor ki millet almamakta bence gayet haklı.

Ssyangyong dediğin ismini senin bile yazamadığın bir marka niye kimsenin almadığını anlamışsındır sanırım. VWden iyi diyerek komik olmuşsun.

Mini her insanın seveceği tarzda arabalar yapmıyor hitap ettiği yaş aralığı 18-30.

Mazdanın servisinin çok tuzlu olduğu söylenir ayrıca ülkemizde yeterince servis noktası mevcut değil.

Performansıyla ünlü subarunun ülkemize getirdiği beygir fukarası araçlara bir ton para bayılmanın hiçbir mantığını görmüyorum dolayısıyla insanlar almamakta gayet haklı. Diğer ülkelerde satılan modelleriyle burada vwden iyi diyerek karşılaştırma yapmak yanlış sonuçta şu an bize bg gücü yüksek araçları ağırlıkla opel ve vw getiriyor bunları kulaktan dolma bilgiler yerine internetten kendi sitelerine bakarak görebilirsin.

Sanırım bir Türk insanı olarak Türk insanının araba konusundaki düşüncesini yeterince açıklamış oldum.

aslında yaygın kanının aksine alman araçların bakım ücretleri ve yedek parçaları kesinlikle çok pahalı. Volvo ve Alfa romeo kullandınız mı bilmiyorum ama 3 marka için de yedek parça satın almak durumunda kalmış bir tüketici olarak Volkswagen araçların parçalarının inanılmaz fahiş oldugunu söyleyebilirim. SsangYong kyron'ı 3 yıldır dayım kullanıyor açıkcası dayımda görüp kullanmadan önce araç hakkında hiçbir fikrim yoktu, bugün 2-3 yaşını aşmamış 2. el bir SUV almak istesem kesinlikle tercihim olacaktır. 190 bin kilometreye geldigi halde hala servis kitapçıgında belirtilen bakımların dısına çıkılmadı.
    Foruma yogun olarak yazmaya başlamadan önce volkswagen gerçekten öncelikli tercihim olan araçlardan bir tanesiydi, ancak gereginden fazla ilginin bugün ithalatçısını haksız şekilde şımarttıgını ve tüketicisini maddi çıkarımlarla üzdügünü biliyorum. Türkiye'de Yedek parça fiyatı aslında halkın büyük kısmında alım kriteri degil, çünkü alman ve japon araçlarının fahiş yedek parça fiyatları buna korkunç bir tezat oluşturuyor.

• @volkman

senin araç galiba seat
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberfox

@volkman

senin araç galiba seat

Çok merak ettiysen avrupa veya japon değil. Zaten Alman hiç değil. O kazığı daha önce yemiştim, bir daha yemeye niyetim yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.