|
Türkiye’nin hava savunma sistemi Çelik Kubbe’de hangi silahlar olacak? (2. sayfa)
-
-
Yanlış anlamayın yaşınız nedir ne değildir bilemiyorum eğer 30’lu yaş civarıysanız siz daha dünyaya gelmezken ben savunma sanayisi bir kurumda çalışıyordum.
Neyin nasıl olduğunu çok iyi yakınen biliyorum.
_____________________________ -
Sistemde kullanılacak tüm silahlar bunlar değil. Bu saydıklarımız bariz ve açıklananlar. Elbette geliştirilecek diğer sistemler veya saymadıklarımız da bunlara eklenir. S-400 ise biraz çetrefilli ama ihtiyaç halinde eklenebilir, önünde bir engel yok.
-
Benden büyük olabilirsiniz, 34 yaşındayım ve ülkenin yaşadıklarının, deneyimlediklerinin farkındayım, benden küçüğü de, büyüğü de farkında. Çok şey görüp geçirmiş olabilirsiniz, yaşamış olabilirsiniz ancak Türkiye'nin geleceği parlak değil, farkında değilsiniz, konu ne olursa olsun alkış tutuyorsunuz, soru sormuyorsunuz, tamam, olsun, desteğe devam, pamuk eller ceplere, kapansın tarzında konuşmalar yapıyorsunuz, insanlar canı burnunda, zıtlaşırcasına yorumluyorsunuz, sorgulamanız yok. Şunlar kötü, bunlar kötü demesini biliyorsunuz, sorgulamak istemiyorsunuz, dikkatimi çekiyor, inatla ters yorum yapıp keyif kaçırıyorsunuz. Yüzler asılmış, vurun tokadı yaklaşımı kabak tadı veriyor, ittifak destekçilerinin genel muamelesi bu, itici.
Sizde ve diğerlerinde olan problem şu, kasıtlı sorgulamamak, inadına alkış tutmak, insanların zora girip üzülmesine onay vermek. Doğruyu yazalım, ittifak zihniyeti olarak zıtlaşmayı, kapışmayı, inatlaşmayı seviyorsunuz, öfkeniz bitmiyor. Ülke nerede, nereye gidiyor meseleleri umrunuzda değil, önem vermiyorsunuz, insanlar umutsuz, endişeli, istifinizi dahi bozmuyorsunuz. Tarım, hayvancılık, bilim, sağlık, eğitim, teknoloji, güvenlik konularında geriye gidiliyor, susuyorsunuz, konuşmazsınız. FETÖ konusu konuşulmaz, ABD'nin, AB'nin, Rusya'nın, Yunanistan'ın tavrı konuşulmaz, DEM vardı, HÜDA-PAR eklendi, tartışılmaz, sokaklarda kimler var, sınırlar kimler geçiyor doğru dürüst bilinmiyor. Dalga geçilen ülke olduk, vaziyet böyle. Nefretleriniz, bitirmediğiniz, uzattığınız hesaplarınız, eziyeti körüklemeniz memleketi zora sokuyor, umursamıyorsunuz, kişilerin dediklerini anlamıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 8 Ağustos 2024; 18:56:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yine yanlış anlamayın bu ülkeye bu ülkenin insanlarına enbüyük zararı hani şu laik tayfası çakma Atatürkçü varya onlar verdiler vermek içinde hala debeleniyorlar.
Bunu ben söylemiyorum bunu söyleyen 13 tane içinde Atatürk’ünde dahil olan kitaplar yazan Hulki çevizoğlu söylüyor.
_____________________________ -
Atatürkçüyüz diyenler dinleniyor mu, dinleyen var mı? Dışlanıp sağdan soldan laf, hakaret, tehdit yiyip susturuluyor. Muhalifleri dinleyen mi var, işi bilenler umursanıyor mu yoksa zorla susturuluyor mu? Masalcılar dinleniyor, hikayeciler atıp tutuyor, sonuç sıfır daima, fiyasko. Ülke sürünüyor, işi bilen umursanıyor mu yahu?
Herkese engel konuluyor, giydirilip dalga geçiliyor. Atatürkçüler umursansa ülkeyi ileriye taşıyabilirdik, ileriye giderdik. İnsanları dinleyin, becerin bunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 8 Ağustos 2024; 18:54:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hulki cevizoğlu geçirmişte Erdoğana sıkı muhalefetlik yapar idi şimdikiler gibi kofti bir içi boş muhalefet değil,YouTube üzerinde Hulki cevizoğlunun bazı videoları var,Hulki Cevizoğlu Rahmetli Atatürk,ten sonra bu ülkeye hizmet eden ikinci kişi Sayın Erdoğandır diyor.
Benim referansım Sağlam Atatürk’çü Hulki Cevizoğlu adam bu sözü ettiyse yani bir bildiği vardır öyle değilmi.
_____________________________ -
Atatürkçülüge biraz olsun değer verilseydi sokaklarda kimlerin olduğunu bilirdik, gelen geçen ülkeyi uyutmazdı, dalga geçmezdi en azından. Masallara dalınıyor, Atatürkçülük dışlanıyor, ülkeyi sevenlere diş bileniyor, saydırılıyor, kim şaibeliyse, kötüyse arkasından gidiliyor, gerçek bu. Sonuçsa hep fiyasko.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Size bir kitap önereyim Bize ders sıralarında anlatılan Atatürk dışında bir Atatürk gerçeği Asil kan kitabı yazar Kazım Yurdakul.
Rahmetliyi çok eksik ve yanlış anlattılar. CHP Atatürk kurdu lakin onun ölümü ile başa geçen mezarında ters dönesice İnönü bu ülkeyi mahvetti Atatürk yanlış aksettirdi.
_____________________________ -
Masal dediğiniz ben orayı kaçırdım.
_____________________________ -
Hala şöyle oldu, hala böyle oldu diyorsunuz, ne gösterilmişse, ne anlatılmışsa aynılarını tekrarlayıp duruyorsunuz, bir şeyler anlatmayı bırakın, ülkeyi ayağa kaldırın, tamam, oldu diyelim. 22 yıldır biliyoruz dediniz, anlıyoruz dediniz, küçük ortak da göz açtırmayız diyor, ne ilerledi? Neyde başarılı olduk? İnönü'nün hataları olmuş olabilir ama Atatürk'ün amacını, ülkenin acı çekmesini çok iyi algılamıştı, savaşa girmedik, bataklığa saplanmadık, Atatürk ve kendisi bize ağrısız, dertsiz bir Türkiye bırakmaya çalıştı, onlar dinlenmedi, başımız derde girdi, yine dinlenmiyor, başımız yine derde giriyor, Suriye'de egemenlik hayalleri kuruldu, şimdi Esad'la görüşme pozisyonu aranıyor. Kahramanları dinleseydik başka yerdeydik, masalları dinledik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 8 Ağustos 2024; 19:14:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normalde muhalif yorumların seviyesizliği yüzünden yorum yapmam güler geçerim ama anlaşılan devamlı motoru yerli mi diye soran troller motor yerli olunca şimdi s400'ü diline doladı. Anlaşılan troller her hava savunma sistemi haberine s400 yazıp duracak bunlara en güzel yanıtı Milli Savunma Bakanı verdi: "Nereye kullanacağız bu çamaşır makinesi mi?"
-
Ben söyleceğimi söyledim geçmişi bilmeden geleceği bilemeyiz derim mevzu kapanır enazından benim için kalın sağlıcakla.
_____________________________ -
Alındı, F-35 projesinden çıkartıldık, nasıl alacağız uçakları? Yunanistan alacak, İsrail aldı, Türkiye alamadı. MMU deniyor, yetişecek mi, servise girecek mi soru işaretleri var. Görsek keşke MMU'yu, umalım ki servise girsin. NATO ülkesi olmuşuz, umursamayıp bir gazla aldığımız sistemi çalıştıracak mıyız, orduya entegre edilecek mi? Daldan dala atlıyoruz, şimdi F-16 gelsin umudunu taşıyoruz, gözümüz bakıyor ilgililere. Uyanmak lazım, hayaller yukarıya taşımıyor. Gerçeğe bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 8 Ağustos 2024; 19:20:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hırsızın, çocuk tecavüzcüsünün, türk düşmanlarının azılı savunucularının ağzıyla bu foruma çok yazı yazıldı.
adamlar türke düşman, bunlar ona aşık. Ama millete milliyetçilik öğretiyorlar, herkesten de milliyetçiler.
baştan sona 2 , 3 seneniz kaldı. Sonra görürüz bu çakmalar ne maaş almış neden pkklıların en büyük destekçileri ölünce yas tutmuşlar.
_____________________________ -
S400 almasaydık F35 vereceklerini mi sanıyorsun? S400, F35 bilgilerini Rusya'ya sızdırırabilirmiş komik bir bahahe Suriye de Rusya'nın s400'ü var isralin F35'leri İran güçlerini devamlı vuruyor. S400 almasaydık emin ol yine bir bahane bulurlardı. Adamlar dibimizde teröristleri silahlandırıyor israilin kuklası olmuşlar bir katili ayakta alkışladırlar zaten amaç israil ve yunanistanın hava savunma sistemlerini bizden üstün kılmak neyseki yerli ve milli sistemlerimizin üretimi hızlandı.
-
Literatüre yeni kavram girdi "s400 trolleri" bu sistemlerin ancak bir savaş zamanı kullanılacağını bilmeyecek kadar cahiller. s400 almasaydık savunma sanayimize açık ve örtülü onlarca ambargo uygulayanların f35 vereceklerine inanacak kadar saflar.
-
Bir söz vardır itin köpeğin duası kabul olsaydı gökten kemik yağarmış.
_____________________________ -
vatandaşı korumaz sarayı korur
_____________________________ -
Elimde kelepir köprü var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı






