Dış borç ve yabancı sermayeye bağlılık konularında da gelişiyoruz her gün.
quote:
Orjinalden alıntı: Qantas
torpil,adamkayırma,kadrolaşma bu konularda çok başarılıyız....
işte mükemmel bir tespit. en başarılı olduğumuz alanlar bunlar...
quote:
Orjinalden alıntı: Watari
Sanırım 3 Gün önce Olay gazatesinden okudum dünya bankası başkanı; Ülkemizin G7'ye dahil olması istediğini açıkladığını okudum ve devamında G7'de gelişmiş değil, Türkiye gibi gelişmekte olan ülklerin bulunması istediğini belirtmiş. Şu konuda birşeyler demek isterim ülkemiz son 20 yılda hızla gelişmekte. Daha 10 yıl öncesine kadar Türkiye dendiğinden batı ülkelerinde fakir, yoksul ve gelişmemiş bir ülke akıllarına geliyordu bugün öyle değil nerdeyse tüm alanda dünyaya sesimizi duyurmuş ve tanınmışız. Ülkemiz büyüyor ve batı bunun farkında ve önüne geçmek için ülkemize terörü illettini sardı ancak bu yüzden gelişmemiz ve birliğimiz zarar görüyor karamsar olmuyalım son yıllardaki artan alım gücünü araştıralım. Açıkçası birçok gelişmiş ülkedeki insanlardan daha rahat standartlarda yaşıyor birçoğumuz.
kaç tane gelişmiş ülke gördün? kaç tanesinde yaşadın? ömrünü türkiyede geçirmiş insanlar kalkıpta böyle bir karşılaştırma yapıyorya. deli oluyorum. gitmeyen görmeyen arkadaşlar. hele bi çıkın bir iki ay avrupada yaşayın. medeniyet ne imiş görün. dünya türkiyeden ibaret değil.
şu bizim etiket sevdamız bir türlü bitmedi. G7 ye alsalar ne olacak? adam neyi ne kadar üreteceğimizi belirledikten sonra G2 yapıp bizi başa geçirseler ne fayda. ay sonunu getiremedikten sonra çitlemişim G7 sini Q7 sini?
bu vergilerle zengin daha zengin oluyor, fakir daha fakir.. resmen sömürülüyor Türkiye. hiçbir konuda gelişemeyeceğiz.
Aptallıkta gelişerek ilerlemektedir.
Düsünmeyen, sorgulamayan ve cahil insanlar cogaliyor. Bu da bir gelisme...
Konuyu baştan sona okumadım bu yüzden yazıldı mı bilmiyorum.
Sansür konusunda oldukça ilerleme katettik...
gençlerimiz counter strike, knight onlive ve call of duty serilerini yemiş yutmuş olup kendini bu alanda dünya öncüsü ilan etmiştir.
Filmcilik sektörü oldukça gelişti...Bez bebek,selena,prenses pathfinder,kayıp prenses vs dolu dizi var 2 aydır televizyonun yüzüne bakmadım sağolsunlar..
quote:
Orjinalden alıntı: Watari karamsar olmuyalım son yıllardaki artan alım gücünü araştıralım. Açıkçası birçok gelişmiş ülkedeki insanlardan daha rahat standartlarda yaşıyor birçoğumuz.
Hocam sen farklı bir türkiye'de yaşıyosun herhalde. Bir çoğumuz yoksulluk ve sefalet içinde yaşıyor. Bu dh'ta bile kaç tane başlık açıldı, işsizim kafayı yiycem diye. Bir avuç zengin dışında hiç kimse gelişmiş ülke standartlarında falan yaşamıyor. Orta direk de buna dahil.
quote:
Orjinalden alıntı: kartopu2
evet Sağlıkta ileri bu Ülke fakat paranız yoksa ölün gidin
Bizim özel hastanelerdeki sistemlerin 10 kat daha iyileri Almanya, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde var.Üstelik Üstelik yıllık 100€ ödeyerek her türlü imkandan yararlanmak mümkün.
beş para etmez bir sağlık sistemimiz olduğu halde nedense sigorta sistemi çöküyor ve bu sefer emeklilik yaşını daha da arttırıyolar. 65 oldu en son. Ben biraz şanslıyım, 58. Millet geberene kadar çalışırken 3-5 sene belki emekli olmanın sefasını sürebilirim.
emeklilik yaşı daha çook artacak.belki hiç olamayacağız
Sansür.
baştakiler tamamen silinip yenileri gelmeden bu mantalite değişmez ve ülkede böyle tekleye tekleye gider
her secim vaadlerde sunu bunu yapicam diyip hic bir sey yapmama
isin garip tarafi sagida ayni soluda
sağı solumu kaldı
quote:
Orjinalden alıntı: AlaturkaMavzer
Ülkemizin geliştiği yada gelişim gösterdiği bir alan varmı ? Varsa bunlar nelerdir ? Sürekli Yerimizdemi sekiyoruz ? Gün geçtikçe kötü şeyler artacak mı ?
Tekstilde nasıl oluyorda geliştik diyorsunuz..3-4 yıl öncesine kadar tekstilde ileri bir konumdaydık..Ama tekstil sektörü türkiyede şuanda bitmiş durumda..Çin m alına karşı bir çok fabrika kapandı..Mesela 3 gün önce denizlide tesktil fabrikasına sahip birisi aldığı makinlerinin borcunu eurodaki kur oynaması yüzünden asla ödeyemeyeceğini anlayınca intahar etti..Bir çok fabrika bu durumda..Özelliklede bu son krizle beraber dözviz üzerinden borca giren tekstilciler batma noktasında..Çin malına karşı bir yaptırım yapmazsan böyle olur işte..Şuanda tekstil mühendisleri ne yapacak..Üniversiteden o kadar mezun olan var ve o adamlar nasıl iş bulacak..Zaten son 2 yılda tekstil müh. puanı baya bi düştü..Çünkü gelecek yok artık.. İnşaattada çok iyiydik ama kriz inşaatı şuanda vurmuş durumda..Krizden sonra türkiyede inşaat sektöründe %15 lik bir daralma söz konusu..